γαματο!
Του κοτσαρεις και φορητα ηχιακια στυλ i-pod και βολταρεις στους δρομους πουλωντας μουρη κρατωντας το μπασο μαγκικα αλλα-fieldy απο korn :lol::lol:
γαματο!
Του κοτσαρεις και φορητα ηχιακια στυλ i-pod και βολταρεις στους δρομους πουλωντας μουρη κρατωντας το μπασο μαγκικα αλλα-fieldy απο korn :lol::lol:
Βασικα αμα αλλαξεις τις χορδες και παλι δεν θα βολευεσαι πολυ γιατι το μπασο ιναι φτιαγμενο να καθεται στο δεξι ποδι σου,και οχι στο αριστερο.Anyway δοκιμασε το.
:lol: Στηριζεις πανω στο κεφαλι σου ενα ραφακι με τα ηχειακια, και βγαινεις εξω σαν μπασιστας τροβαδουρος. Χρησιμευει για κανταδες (μιας και οι γυναικες παθαινουν ενα κατι με τους μπασους ηχους), η για να βγαλεις το ψωμι σου διασκεδαστικα πλην τιμια, ψυχαγωγωντας τον κοσμο στις πλατειες με τα slapakia σου
Τηλεφωνησε τωρα στο 0-800-800-φτου-και-βγαινω για να το παραλαβεις παραυτα!
Παιδια θελω να κανω μια ερωτηση. Προσφατα αγορασα ενα μπασο Washburn xb-100 και θελω να παρω καινουριες χορδες γιατι ηταν μεταχειρισμενο και αυτες δεν την παλευουν και πολυ… Τι προτεινετε?
εγω τις λλαξα και εβαλα D’addarrio. ικανοποιημενος εμεινα. δοκιμασε τες αμα 8ες
Επισης,ernie ball πολυ καλες,και DR.Αλλα ειναι ακριβες.
+10000000 και εγω αυτες εχω στο μπασο
Παιδες ευχαριστω, εβαλα και εγω D’Addario και ειναι πολυ καλες, λιγο στρωσιμο θελουν ακομα…
Ξέρεις κανένας / έχει παίξει με τα οικονομικά της Spector?
http://www.thomann.de/gr/spector_performer_4_dlx_crs.htm
Τα γουστάρω τρελά τα ακριβά USA made μοντέλα της εταιρίας και ζαχαρώνω την “οικονομική εκδοχή”…
Καμία έμπειρη άποψη;
Cheers.
Ρε παίδες αποφάσισα να ασχοληθώ με μπάσο γιατί στην μπάντα μου δεν έχουμε (κάνω φωνητικά).
Θα είναι δύσκολο να κάνω και τα 2 έτσι?
Ζαχαρώνω το Ibanez SR300 σε πέρλα λευκό!! Τι λέει το μπασάκι αυτό? Για πρόβες, γράψιμο και live λέει?
εγώ πριν ένα μήνα πήρα το Ibanez GSR190 και είναι μια χαρά μπορώ να πω και με ποικιλία στον ήχο μιας και έχει μαγνήτες και για precision Και για jazz…
τώρα για το μοντέλο που λες δεν ξέρω πολλά.
Όσο για το μπάσο αξίζει πάρα πολύ και όταν με το καλό το πάρεις να χωθείς πιο βαθιά στις τεχνικές του…(slap-pop κτλπ)
Κοίτα έχω κολλήσει πολύ άσχημα… Δεν μπορώ να περιμένω να πάω σπίτι να παίξω μπάσο (φαντάζομαι έτσι είναι στην αρχή).
Θέλεις λίγο να μου εξηγήσεις τα precision και jazz μαγνητολόγια σου?
Δεν ξέρω τπτ ακόμα ^^
απλά για να έχεις ποικιλία στον ήχο…έχει άλλο ένα Knob το οποίο δεν ξέρω ακριβώς τι είναι…:S
Jass Pickups = Παχύς ήχος,καλός για slap.
Precision Pickups = Ωραίος smooth ήχος για funk Και γενικά για tight κατάσταση (fast mutes κτλπ.)
θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις μαθήματα και να μην πας για αυτοδίδακτος.
Έτσι είναι σωστότερο. Εγώ για παράδειγμα δοκίμασα 3 δάσκαλους, κανενός το στυλ δεν μου ταίριαζε (γιατί όλοι τέτοια πώρωση με το funk και το slap&pop; έλεος) οπότε άρχισα να την παλεύω μόνος μου. Σίγουρα αν βρεις δάσκαλο που να ταιριάζει στις απαιτήσεις σου / ανάγκες σου η εξέλιξή σου παικτικά θα έρθει πολύ πιο γρήγορα (και ίσως με πολύ πιο σωστό τρόπο) αν μελετάς βέβαια και έχεις όρεξη …
Το να είσαι αυτοδίδακτος στη μουσική δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα. Στο site ενός τύπου με online μαθήματα είχα διαβάσει το εξής πολύ εύστοχο …
In music there’s a lot to learn and a lot to distract you from learning it.
Το παραπάνω βέβαια ισχύει ανάλογα με το τι θες να κάνεις με το όργανο αλλά αν θες να μάθεις 2 πράγματα παραπάνω απ’το να βγάζεις τα αγαπημένα σου κομμάτια καλό είναι να καταλάβεις τι είναι σημαντικό για να αποκτήσεις τις απαραίτητες γνώσεις και να αφοσιωθείς σε αυτό. Και πάλι όμως η καθοδήγηση ενός δασκάλου είναι πολύ πιο γρήγορος δρόμος απ’το να κάθεσαι να ψάχνεις μόνος σου.
βασικά leviathan το funk έχει τις πιο ωραίες τεχνικές μέσα και είναι πολύ tight.
αν μάθεις funk μετά δεν θα σου είναι τίποτα δύσκολο.
και ένα ωραίο site για αρχή.
http://www.dmanlamius.com/
Το χω δει το site αυτό. Εκεί έμαθα την πρώτη μου άσκηση. Μάλιστα έχει και loop με drums να παίξεις πάνω.
Τώρα για δάσκαλο δεν ξέρω… Εκτός απο το οτι κολλάω λίγο γιατί μου φαίνεται κάπως (δεν θα έπρεπε…)
Δεν ξέρω και πως να βρω δάσκαλο που να μου ταιριάζει όπως λέει ο Levi…
εμένα ο δάσκαλος μου παίζει σε μπουζούκια 15 χρόνια τώρα και μου μαθαίνει τραγούδια απο beatles bb king wild cherry και γενικά ότι θέλω.
αφού πληρώνεις του λες τι θέλεις και αν μπορεί κάθεσαι αν δεν μπορεί τον παίρνει.
Εμενα ο δικος μου εχει κολλημα με τα blues και τη funk.Αμα μπειτε και στο φορουμ του dman μπορειτ ενα δειτε και αλλα πραγματα
Ωραία μπορεί η φανκ να έχει τις πιο ωραίες τεχνικές που λες (διαφωνώ σε αυτό αφού η τεχνική του κάθε είδους δεν συμβαδίζει απαραίτητα μ’αυτό) αλλά αν εγώ ούτε ακούω φανκ ούτε σκοπεύω να χτίσω το στυλ μου πάνω σ’αυτό τι να το κάνω; Να μάθω εξαναγκασμού να παίζω σε αυτό το στυλ περιορίζοντας τον εαυτό μου, απλά και μόνο γιατί υποτίθεται ότι όλα μετά θα μου ήταν εύκολα;
Και γι’αυτό το τελευταίο κάνεις μεγάλο λάθος. Μπορείς ας πούμε να παίξεις πράγματα με συνεχείς αλλαγές ρυθμών ή 16α σε μεγάλα tempos ανέχεις μάθει σχεδόν αποκλειστικά στα 4/4 και σε νορμάλ τέμπο; Κάθε πράγμα διαφέρει, αν μπορούσες να τα καλύψεις όλα με φανκ θα μάθαινες να παίζεις με βάση αυτό το στυλ και αυτό ήταν όλο.
Δεν υποτιμάω την φανκ, αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτή. Το ίδιο ισχύει για κάθε στυλ παιξίματος βέβαια. Στο παίξιμο ισχύει ακριβώς ό,τι και στην ακρόαση, ό,τι μας αρέσει (και είναι σωστό βέβαια, μην έχουμε τραυμαστιμούς και τέτοια ας πούμε) το κρατάμε και ψαχνόμαστε και πάνω σ’αυτό.
Με λίγα λόγια τίποτα δεν είναι απόλυτο.
Οχι απλα η Funk/Jazz ειναι οι μουσικες στις οποιες το μπασο εγινε αυτο που ειναι.Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι πρεπει να τις μαθεις ειτε γουσταρεις ειτε οχι.Οτι θελεις μαθαινεις.