The Bassist's Thread

Νομίζω ότι δεν παίζουν ρόλο οι χορδές γι’αυτό το θέμα, άμα παίζεις βαρώντας τις χορδές κάθετα προς τους μαγνήτες (οι περισσότεροι κάνουν plucking παράλληλα, σα να τραβάνε τις χορδές προς τα πάνω ας πούμε) τέτοιος ήχος βγαίνει. Εγώ έτσι παίζω πάντως …

Αυτο συμβαινει περισσοτερο οταν δεν παιζεις στα pickups ομως,και παιζεις οπως αυτον στην ταστιερα.

Μπα, άμα θες το κάνεις στον ίδιο βαθμό οπουδήποτε.

Δεν νομιζω παντως να βγαινει τοσο ευκολα στα pickups οσο θα εβγαινε απο την ταστιερα.

Σ’εμένα το ίδιο εύκολα βγαίνει. Εξαρτάται απ’το στυλ με το οποίο παίζεις

Στυλ?Δηλαδη αν φορας ζωνη,γραβατα,σακακι,κοντομανικο?

:cold:

Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω μεγαλύτερο ρόλο παίζει το μπάσσο που έχεις και όχι οι χορδές.Αλλά πάντο στον μάστορα και πέστου να σου χαμηλώσει λίγο τις χορδές για να ταστάρει ελαφρώς.Επίσης ίσως να χρειαστεί να ανεβάσεις λίγο τα πρίμα στον ενισχυτή σου δηλαδή treble και pressence.

Τελίκα αλλαξα χορδές καθώς η μιά μου ήταν σπασμένη και έβαλα τις ernie ball 40 60 70 95 extra slinky (μου τις πρότεινε ο μαγαζάτορας).Επειδή είναι πρώτη φορά που τις αλλάζω έχω μια ακόμα απορία,ο ήχος δεν έχει καμία σχέση με αυτόν των προηγούμενων χορδών πλέον είναι ποιο ““μεταλλικός””-λες και έχω βαλω πεταλάκι overdrive,ενώ πρίν ήταν ογκόδης σαν να επαιζες πάντα με τα τα δάκτυλα.EΕιναι λογικό να συμβαίνει αυτό?

Απο τον στολλα τις πηρες?

ναι γιατί?

Ο μαγαζατορας μηπως φοραγε σκουφο?

οχι πήγα στον στολλα εξω απο την πατρα,ο μαγαζατορα έπαιζε μπασο και πιάνο.

τελικα δεν απαντήσατε στη ερώτησή μου.:frowning:

Ειχα μια ελπιδα οτι μεναμε στην ιδια πολη.:stuck_out_tongue:

Ενιγουεη,το να ακουγεται ετσι ο ηχος ειναι λογικο,συμβαινει λογω των χορδων.Ομαγαζατορας σου ειπε αυτες γιατι αυτες πουλαει το μαγαζι του,γενικοτερα ψαξε το το θεμα γιατι ολοι το ιδιο θα σου λεγανε,πχ αμα πηγαινες νακα θα σου προτεινε αυτε που πουλαει αυτος.

οκ thnx

μπορείτε να μου πείτε τις ρυθμίσεις που πρεπέι να κανω στον ενισχυτή για το holy diver???

Αυτες που εχει:p

Γιατι να αλλαξεις ρυθμισεις?

για να πετύχω το οσο πιο κοντινό/όμοιο ήχο με αυτό του μπασου του τραγουδίου.

Ανέβασε λίγο τα μεσσαία και τα πρίμα,middle και treble ή κάπως έτσι ανάλογα με τον ενισχυτή.Βασικά ακριβείς ρυθμίσεις δν υπαρχουν θα κάνεις δοκιμές να βρείς τον πιο κοντινό ήχο και πάλι ακριβώς το ίδιο δν πρόκειται να πετύχεις.Αλλά γιατί ασχολείσαι με τέτοιες λεπτομέριες?Εγώ σου προτείνω να βάλεις το καλώδιο να πατήσιες οn και να παίξεις:p

Καλα ιδιο ηχο δεν προκειται να πετυχεις,αφου αυτος και αλλο ενισχυτη και αλλο μπασσο χρησιμοποιουσε μαλλον,αρα μαλλον δυσκολο,το μονο που μπορεις να κανεις να προσαρμοσεις τις ρυθμισεις του μπασσου σου να ταιριαζουν στο τραγουδια,αλλα ο ιδιαφορες μικρες θα ειναι ουτωρα η αλλως.