ρε παίδες,λέω να αλλάξω χορδές και βλέπω πως υπάρχουν κάτι 010,040 και 050
πως θα δω ποιες κάνουν για το μπάσο μου?Ibanez GSR190 και προτείνεται και κάποια μάρκα.
Αυτο παει συμφωνα με τη μουσικη που παιζεις.Οι 0.50 ειναι πιο χοντρες απο τις αλλες,για τις 0.11 δεν ξερω.
ναι αλλα νομιζω αν παρεις διαφορετικο παχος χορδων σε σχεση με οτι ειχε βαλει ο κατασκευαστης θα πρεπει να αλλαξεις την ταση που εφαρμοζεται στην ταστιερα
πως θα δω τι χορδές έχω?
και μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο για της χορδές ποιο πάχος είναι για τι.
Οχι.
Δεν γνωριζω.
Αλλα παρε 0,40 καλυτερα,αφου παιζεις λιγοτεροχρονο μηπως σε διευκολυνουν.
πήρα 040 Ernie Ball και πραγματικά κάνω και γαμώ τα slap & pop…!
το can’t stop το έβγαλα first try ενώ με της προηγούμενες δεν ακουγόταν το slap καθόλου.
Αλόχα παίδες και πάλι,θα θέλα να ρωτήσω αν αξίζει να βάλεις καλούς μαγνλητες (SEYMOUR DUNCAN SAJB-3ASB) σε χαμηλού budge μπάσο όπως το δικό μου ας
πούμε. ( Ibanez GSR-190.)
Αυτά.
Πρεπει να 'ταν ψοφιες τελειως ε:p
Τωρα που το σκεφτομαι πρεπει να παρω κα ιγω καινουργιες
Πηρα λοιπον κι εγω το πρωτο μου μπασο… Μεταχειρισμενο.
Προς το παρον τα μονα κομματια που εχω παιξει ειναι anarchy in the uk, california uber alles, gotta go, Μπασταρδοκρατια και ανωφελη επιβιωση απο ex humans… Δλδ μιλαμε για τεχνικουρες:lol:
πάντα αξίζει να αλλάξει κάποιος τους μαγνήτες με seymour duncan.Αλλα κοίτα αν σκοπεύεις να το κρατήσεις το μπάσο αρκετά χρόνια χωρίς να αλλάξεις τότε βάλε τους μαγνήτες.Αν σκοπεύεις στο κοντινό μελλον να αλλάξεις μπάσο μην βάλεις γιατί θα πάνε τσάμπα τα λεφτά
γεια σε όλους…χρόνια πολλά και καλή χρονιά…θα ήθελα να πάρω πληροφορίες σχετικά με το εξής θέμα…ενδιαφέρομαι για πετάλι για μπάσο …θέλω κυρίως να πετύχω ήχο σαν του Cliff Burton ο οπόιος σε πολλά τραγούδια το χρησιμοποιεί (Οrion,For Whom The Bell Tolls,The Call Of Ktuhlu,το κορυφαίο Anesthesia Pulling Teeth etc…) θέλω κυρίως το εφέ που παράγει αυτό τον ήχο μόνο…νομίζω λέγετε wah-wah …τι προτείνετε ?
Αχχ…λοιπόν αν θες τον ίδιο ήχο, πας και παίρνεις ένα ρώσικο Electro harmonix big muff Πί sovtek κι ένα Morley Wah από τη δεκαετία του 70, μεταχειρισμένα από e-bay και καθαρίζεις. Google-ισέ τα και θα βρεις τι εννοώ.
αχά…δλδ πρέπει να πάρω δύο πράγματα …και επειδή δεν ξέρω και πολλά απ’αυτά μπορείς να μου εξηγήσεις σε τι χρησιμεύει η κάθε μία
το ένα είναι wah και το άλλο distortion sustainer απ’ότι κτλβα.
και χρειάζονται και τα δύο έτσι ???σε ελληνικό κατάστημα λέτε να υπάρχουν ???
αχα…καμιά 160 θα μου βγει, μια χαρά…λογικά αυτά θα πάρω…αλλά τι διαφορά έχει το biff muff Pi από το απλό το big muff ???
Χτες ειχαμε προβα,και ειπαμε να παιξουμε ενα For whom the bell tolls.Ειχε φερει και το πεταλι του ο κιθαριστας,και μου λεει,αφου ειχε και ο Cliff δεν το βαζεις και 'συ να δουμε πως ακουγεται?Και πορωθηκα!Ειδικα οταν καθησα μονος μου,εβγαλα κατι σλατζοριφφς στην φαση Melvins-Eyehategod-Crowbar,και ενιωσα τη σλατζ να ρεει μεσα στο αιμα μου.Ηταν ενα distortion πεταλακι αν θυμαμαι καλα,το ειχε παρει 45 ευρω.Οταν παραλαβω το νεο μου μπασο,η επομενη μου αγορα θα ειναι ενα πεταλο!Μαλιστα νομιζω εχω βρει και αυτο που ψαχνω.
για χαρά παίδες ! πρόσφατα αγόρασα αυτά τα ακουστικά !
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501491
βασικά τα αγόρασα για το πισι μου . αλλά σκέφτηκα να παίξω μπάσσο και να τα συνδέσω στον ενισχυτή . έβγαζαν φοβερό ήχο και μπορώ να πω πως τα προτιμώ από το ηχείο του ενισχυτή μου. αν τα χρησιμοποιώ μακροχρόνια λέτε να τα κάψω ; γτ παλιότερα έκανα το ίδιο με ένα ζευγάρι ακουστικά π είχα (φιλιπς 5 ευρώ) και μετά από 3-4 μήνες τα έφτησαν .:lol:
Οχι ρε δεν νομιζω.Τωρα που το λες πρεπει να 'χω και γω κατι τετοια ακουστικα,παω να κοιταξω.