The Bassist's Thread

Πάντως η αλήθεια με τα όργανα είναι ότι το 90% των επιλογών μας έχει να κάνει με το ότι θέλουμε να ταυτιστούμε με κάποιον παίχτη. ΠΧ αν τα ric έβγαιναν χθες και δεν τα είχε παίξει κανένας, τότε μάλλον θα λέγαμε για ένα κακομούτσουνο μπάσο που κιθαρίζει ηχητικά.

Τα yamaha από την άλλη τα τελευταία χρόνια ως μπάσα σκοτώνουν. Πήγαινε δοκίμασε ένα τέτοιο, οποιοδήποτε και θα το διαπιστώσεις. Ε ρε φίλε επειδή όμως είναι yamaha, κανείς δεν ονειρεύεται ένα τέτοιο. Αν όμως αύριο ο Steve Harris έβγαινε με Yamaha, τότε αυτομάτως θα είχαν αποκτήσει άλλη φήμη. Εκεί ας πούμε είναι κερδισμένη η fender.

Είχα παίζει με ένα TRB-6 αρκετά παλιό και έσπερνε. Ισχύει αυτό που λες και πάνω σε αυτό πατάνε. Γιατι όλοι οι μεταλλάδες έχουν ESP? Μπες στο σαιτ της ESP και δες τα endorsements :stuck_out_tongue: Πάντως τα fender πολύ κακό για το τίποτα…

μιλάς για μάρκες που έχουν κατακλέψει τις βασικές ιδέες της fender (αντε έχουν βαλει κ μερικά δικα τους καλούδια , προενισχυτες , switch για active-passive) . γιατί να μην αγοράσεις το αυθεντικο ? εκτός αυτού οι τιμές των εταιριών αυτών απευθύνονται σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό (που μάλλον θα έχει καμια 20αρια όργανα ακόμη ) .

επίσης αυτό που γράφει ο made in hell 21 ισχύει . τα φεντερ κάθονται καλύτερα και αισθητικά και ηχητικά γιατί τα έχεις συνδυασει με τους καλύτερους ή/και γνωστότερους μπασίστες.

Η G&L ήταν του ίδιου του Fender, sandberg lakland kai sadowsky είναι απίστευτα σε ποιότητα και τα ηλεκτρονικά που έχουν. Δεν συγκρίνονται τα φεντερ μαζί τους. Υπερβολικά πολλά λεφτά κατά τη γνώμη μου. Από κει και πέρα είναι θέμα τι είναι πιο γνωστό και προτιμάνε οι πιο πολλοί

ερωτευτηκα αυτο τελικα εγω :smiley:

http://www.youtube.com/watch?v=f5YqqyF4QgY ειναι εκτος των “γουστων” μου βεβαια :frowning:

Σαν κάτοχος εδώ και μια 5ετία, μπορώ άνετα να πω πως τα ιμπανεζ σκοτώνουν σε εμφάνιση, αλλά σε ήχο χάνουν. Και πως να μην, αφού είναι κορεάτικα. Αν χαλάσει κάτι στα ηλεκτρονικά, τρέχα γύρευε πως θα το φτιάξεις. Ειδικά στα ακτιβ, ο ήχος δε μαζεύεται με τίποτα.

Γενικά, ακόμα και τα φθηνά αμερικάνικα είναι καλύτερης κατασκευής και ανθεκτικότερα από οποιαδήποτε άλλα μπάσα.

Επειδή είδα πως κάποιος είπε για λακλαντ, σαντοφσκυ και σαντμπεργκ, όλα άψογα, αλλά σορυ, σε αυτά σε μεταχειρισμένα δε βρίσκεις κάτι καλό με κάτω από 1500-2 χιλιάρικα. Ειδικά τα σαντοφσκυ είναι απλησίαστα, αφού έχουν από δυομιση ως 4 χιλιάρικα καινούρια. Τα ρικ είναι άπαιχτα, αλλά μόνο αν έχεις 1-2 μπάσα ακόμα για να καλύψεις άλλες ανάγκες πρώτα και τα λεφτά. Η σαν βασικό όργανο αν είσαι τουρινγκ μουσικός με ένα όργανο. Γενικά δεν αξίζει να δαπανήσεις τέτοια ποσά αν δε βγάζεις λεφτά από τη μουσική.

Οπότε ιν Φεντερ we trust. Με ένα entry level αμερικάνικο, πχ American Special του χιλιάρικου, και καλό σετάρισμα, αλλαγή μαγνητών, χορδών και γέφυρας, μπορείς να βγάλεις ηχάρα, να καλύψεις σχεδόν όλα τα στυλ, και να παίξεις σχεδόν τα πάντα σε ένταστο στυλ. Και σπρώχνεις τα φράγκα σε ένα καλό ενισχυτή, που όπως ξέρουμε είναι σημαντικότερος από το όργανο. Τα υπόλοιπα έρχονται από τα δαχτυλα.

οταν λες χανουν σε ηχο; ‘ποιοτητα’; παντως για το αν χαλασει κατι που λες,μιας κ υπαρχει αντιπροσωπια στην αθηνα,πως ειναι τοσο δυσκολο;

Δεν υπάρχει αντιπροσωπεία στην Αθήνα απ’όσο ξέρω, εκτός αν έχει αλλάξει κάτι. Η ποιότητα του ήχου είναι θέμα γούστου, αλλά πιστεύω πως γενικά είναι πολύ λασπώδης και κάπως ψυχρός, σε αντίθεση με το ζεστό και διαυγή ήχο άλλων μπάσων. Γι΄αυτό και προτιμώνται κυρίως για στάνταρ μεταλλικό παίξιμο. Κι εγώ όταν είχα πάρει το δικό μου κάτι τέτοιο είχα κατά νου, άσχετα αν διαφοροποιήθηκε στην πορεία.

http://www.vrisko.gr/details/53__5h6b5a35d760203k722512331360 αυτο το μαγαζι εχω υποψην μ. αλλα ναι δεν ειμαι κ !00% σιγουρος οτι ειναι αντιπροσωπος αλλα ετσι μου εχουν πει

αν μιλάτε για τα ibanez επίσημος αντιπρόσωπος είναι ο τρίμης.

http://www.ibanez.co.jp/contact/detail.php?country_id=32&area_id=3

ναι το ιδιο ποσταραμε αλλα απο αλλο site :slight_smile: thnx για την επιβεβαιωση

Παιδιά κι εγώ από κει το έχω πάρει το ιμπανεζ μου, αλλά ο τρίμης δεν είναι επίσημος αντιπρόσωπος, απλός διανομέας είναι. Όταν λέμε επίσημος αντιπρόσωπος εννοούμε ή να έχει και εξουσιοδοτημένο σέρβις (κανένας δεν έχει στην ελλάδα) ή να είναι αποκλειστικός εισαγωγέας και να αγοράζουν όλοι οι άλλοι από αυτόν, όπως πχ ο στόλλας για τη φέντερ. Άλλωστε και η ιμπανεζ στα σημεία επικοινωνίας τον έχει.

αποκλειστικός εισαγωγέας της ibanez στην Ελλάδα είναι ο τρίμης.το να έχουν και άλλα μαγαζιά ibanez σημαίνει είτε οτι τα αγοράζουν από αυτόν είτε οτι τα παίρνουν από ευρώπη(όχι από την ibanez επίσημα), κάτι σαν παραεισαγωγή.

ρε παιδια αν παιζει καποιος σε δυο μπαντες και η μια ειναι σε μι υφεση

το να κουρδιζει απο στανταρ σε μι υφεση συνεχεια και το αντιστροφο ειναι τοσο τραγικο για το μπασο?

Εννοείς λόγω της έξτρα τάσης που ασκείται στο λαιμό; Για το ένα ημιτόνιο;

αχα…

Σκέψου ότι πολλές μπάντες έχουν κουρδίσματα ακόμα και σε Σι ή Λα. Δεν είμαι ειδικός επί του θέματος σε καμία περίπτωση, αλλά καθαρά από πλευράς μηχανικής θα έλεγα ότι η τάση που ασκεί ένα έξτρα ημιτόνιο είναι αμελητέα αν λάβεις υπόψιν την αντοχή τού λαιμού.

Γιατί, σου είπαν οι συμπαίκτες να το αποφύγεις;

οχι για εμενα απλα ο μπασιστας που εχουμε, εχει και αλλη μπαντα εκτος απο εμας και λεει οτι θα πρεπει να κανει συνεχεια εναλλαγες στο κουρδισμα ,με τις πολλες προβες /λαιβ και φοβαται μη παθει τπτ το μπασο.

ρωτησα εναν εμπειρο μπασιστα πριν λιγο λεει δεν ευπαρχει προβλημα!

thx btw!

Μαλακίες λέει, απλά βαριέται ν’ αλλάζει κούρδισμα ή είναι άμπαλος και δεν ξέρει από τρανσπόρτα.