Όμορφο πολλ, όμορφο θέμα, κάποιες επιλογές του poll μόνο θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με άλλες… τι να γίνει, το να απουσιάζει απο το πολλ η μεγαλύτερη δυναστεία στα χρονικά του NBA, που δεν είναι άλλη απο τους θρυλικούς Celtics του Red Auerbach, που μεσουρανούσαν απο τα mid-fifties ως τα τέλη sixties, είναι λίγο παράξενο, όπως και να χει.
Κατα τ΄άλλα οι Lakers και οι Bucks των seventies ήταν μεγάλες ομάδες μεν, αλλά θεωρώ πως δεν θα έστεκαν στα πρωταθλήματα των 80s και 90s που τα θεωρώ πολύ πιο ανταγωνιστικά.
Οι 76ers του 83 ήταν η δικαίωση του Julius Erving βασικά, το πρωτάθλημα που άξιζε στον μεγάλο αυτόν παίχτη, σαν ομάδα όμως παρά τις συνεχείς επιτυχίες τους στις αρχές των '80ς, δεν άγγιξε τον μύθο των Lakers και των Celtics της ίδιας εποχής.
Πολύ σωστή η επιλογή των Celtics του 86, ομολογουμένως η πιο δυνατή τους χρονιά μέχρι να πάρουν την κατιούσα μετά. Τεράστια ομάδα τότε, με έναν Bird καλύτερο απο ποτέ… Οι Lakers του 87 ήταν επίσης καταπληκτικοί, αν και προσωπικά έχω μια αδυναμία στους Lakers του 85, χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο όμως… δε ξέρω, ίσως γιατί βρίσκονταν στο απόγειο των μονομαχιών τους με τη Βοστόνη τότε, ενώ μετά (το 87) οι Celtics είχαν αρχίσει πια να παίρνουν την κατιούσα λόγω τραυματισμών κλπ.
To Detroit σημάδεψε με τον τρόπο του τα τέλη των '80ς, αλλά ποτέ δε γούσταρα αυτή την ομάδα ομολογώ.
Για τους Bulls δεν έχω τι να πω, η αγαπημένη μου ομάδα όλων, τόσο την περίοδο του πρώτου 3πιτ όσο και στη δεύτερη… Πραγματικά μου είναι πολύ δύσκολο να επιλέξω ποιοί Bulls ήταν καλύτεροι… απο τη μία ο Jordan βρισκόταν στην καλύτερη του φόρμα στις αρχές των '90ς, απο την άλλη όμως στα mid-90s είχαμε τον Rodman και έναν Pippen ωριμότερο απο ποτέ.
Νομίζω πως αν επέλεγα μία και μοναδική ομάδα των Bulls, θα έλεγα εκείνη του '92, νομίζω είχαν καλύτερο ρεκόρ στην regular season παρά τις δυσκολίες στα play-offs… έπειτα το να κάνεις ρηπίτ είναι απο μόνο του δυσκολότερο σε σχέση με το πρώτο πρωτάθλημα.
Αφού δεν υπάρχει στο πολλ όμως, ψηφίζω τους Bulls του 96. Σαρωτική ομάδα, τα πήρε όλα κυριολεκτικά και δεν αφήνει νομίζω περιθώρια για αμφιβολίες. Οι Bulls του '97 πάλι νομίζω δε χρειάζονταν στο poll, λίγο πολύ η ίδια ομάδα είναι.
Μετά τα '00ς έχασα την επαφή μου με το άθλημα, επομένως δεν έχω άποψη για τους Lakers της εποχής.
Ωραίο θέμα και πάλι.