μετριο το πρωτο μισο αλλα απο τη στιγμη που αρχισαν τα χιτς να πεφτουν το ενα μετα το αλλο ηταν καυλα… εγω εμεινα αρκετα ευχαριστημενος κ ενοειται οτι θα ξαναπαω οποτε ξαναρθουν…
νομιζω οτι το στυλ του ιαν ειναι ετσι,δεν ηταν αδιαφορος…
το κοινο δεν ηταν παγωμενο κ ξενερωτο ρε σεις, μια χαρα κοπανιομασταν μπροστα καμια 10αρια ατομα…:-s
ελεος με τις καμερες, ΕΛΕΟΣ… ουτε γιαπωνεζοι που τραβανε την ακροπολη δεν κανουν ετσι… ενας μπροστα μου ειδε ολη τη συναυλια απο την οθονη της φωτογραφικης κ ενοχλουσε κ τους πισω, την εκανα με ελαφρα απο κει…
συναυλια κ στα καπακια στη συγκεντρωση στο συνταγμα, πρεπει να (ξανα)εγινε χαμος… ποιος ξυπναει τωρα στις 5 να παει στο στρατοπεδο ρε φουστη…#-o
Ισως παιζει ρολο το οτι ημουν μπροστα φατσα καρτα, οπου ο κοσμος ητανε πιο θερμος και γουσταρε. Ειχα πραγματικη απορια αν το ιδιο επαιζε και πισω δλδ αλλα απ οτι καταλαβα ακρα του ταφου σιωπη συμφωνα με τα λεγομενα σας. Γενικα παντως η μπαντα μου φανηκε σε καλη φορμα, ο Ian φωνητικως τη παλευε ΠΟΛΥ καλυτερα σε σχεση με τις ασχημες φασεις που περασε τα τελευταια πολλα χρονια και γενικα απιθανοι. Και ρε μλκς I will give you even my body spiritwalker let all the children kiss the sun before they sing the last song ξφγηδγφγφ και γδησγφδγγφ, συναυλιαρα απιστευτοι θεοι 15 εγκεφαλικα και 3 εμφραγματα.
σχετικά καλή συναυλία, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό όταν ερχόντουσαν το ένα χιτακι μετά το άλλο. ικναοποιητική η προσέλευση του κόσμου, λίγο σπαστική η φάση με τους τύπους που πάνε συναυλία κ τη βλέπουν μέσα από την κάμερα τους…έλεος ρε παιδιά…
Όπως έγραψα και νωρίτερα από τις χειρότερες συναυλίες που έχω παρακολουθήσει. Γκρινιάζετε για το κοινό, αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί να ξεσηκωθεί το κοινό όταν έχει ένα τόσο άψυχο συγκρότημα πάνω στη σκηνή. Μόνο και μόνο επειδή παίζει ένα γνωστό τραγούδι???
Δεν ξέρω αν ο Ian ήταν καλύτερος από άλλες συναυλίες, αλλά αυτό είναι άσχετο. Σημασία δεν έχει αν ήταν καλύτερος, αλλά αν ήταν καλός και καλό δεν τον έλεγες. Ανάσες 0. Δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να τραβήξει τη φωνή του και περισσότερο απαγγελία έκανε παρά τραγούδαγε. Κίνηση επίσης 0. Επικοινωνία με το κοινό ελάχιστη. Ύφος super rock star με γυαλί ηλίου και μπουφανάκι σε όλη τη συναυλία. Όσο για το set list, ήταν μετριότατο.
ειπε κ στην προσφατη συνεντευξη του οτι πλεον δεν μπορει να τρεχει στη σκηνη οπως παλια για να ειναι αξιοπρεπης φωνητικα… μια χαρα τα ειπε τα τραγουδια, ισως να εδωσε στο κοινο λιγο περισσοτερο απο οτι επρεπε…
νταξει σεβομαι την αποψη σου αλλα δεν μπορω να πω οτι ηταν μετρια η συναυλια, ποσω μαλλον απο τις χειροτερες που λες…
για μενα ηταν μια πολυ καλη συναυλια που τραγουδησα, χτυπηθηκα, ανατριχιασα κ σε 2-3 κομματια κ εφυγα ευχαριστημενος…
Πάτε καλά ρε; Συναυλία της χρονιάς μέχρι στιγμής μαζί με τους Voivod με μοναδικό μεινέκτημα το ότι ήταν στο κουραδοFuzz με συνέπεια στο πρώτο εικοσάλεπτο ο ήχος να είναι τραγικός (μετά έγινε απλά καλός, που για Fuzz είναι κατόρθωμα). Φανταστική απόδοση, ο Ian σε τρομερή φόρμα. Αυτά τα ολίγα. Highlights το δίδυμο Nirvana/Phoenix, She Sells Sanctuary, Lil’ Devil, Rise, Saints Are Down, Embers, Spiritwalker. Μακάρι να ξανάρθουν (αλλά αυτή τη φορά Gagarin).
Δυστυχως αυτο το ειδαμε στην πραξη μετα,περιμεναμε 5-7 ατομα απο πισω πολυ ηρεμα για κανα αυτογραφο.καμποση ωρα μετα ενας σεκιουριτας μας ειπε να μην περιμενουμε αδικα γιατι δεν ηθελαν να μιλησουν με κανεναν(χωρις να ξερει το λογο)…εφυγα κ δε ξερω τι εγινε τελικα,παντως ξενερωσαμε αρκετα,δεν τους περιμενε κ κανας οχλος,θα μπορουσαν να κατσουν 2 λεπτα.κ φανηκε επισης οτι οφειλοταν στη σταση του Ιan:?
Πολυ καλο live!
Ημουν στο κεντρο καμμια 8αρια μετρα απο την σκηνη.Ο ηχος ηταν αρκετα καλος και η φωνη του Ιαν ακουγοταν κανονικα.
Το θεμα με την φωνη και τον τροπο που τραγουδαει ο Ιαν υπάρχει απο τα mid 90’s.Προφανως καποιο προβλημα έχει απο τοτε.Eτσι τραγουδαει σε ολα τα live ανεξαιρετως.
Δεν βαριοταν ομως και εγω πιστευω οτι ειχε επαφη με το κοινο χθες και τον ένοιαζε να επικοινωνει οταν οι αλλοι ειχαν τεχνικα προβληματα.
Ειδικα απο setlist, ηταν ΑΨΟΓΗ !Σχεδον best of , αντε να ελειπαν eddie (που δεν το προτιμω σε σχεση με saints και embers) sun king,ghost dance και peace dog.Θα μπορουσαν να ειχαν κατι αλλο στην θεση του dirty little rockstar που ειναι οντως μετριο , αλλα θελουν να παιζουν τουλαχιστον ενα τραγουδι απο καθε δισκο.Ενα war pony η sound of destruction θα ηταν καλυτερο.
Ο Billy σπαστηκε πολυ με το ηχειο που ειχε απο πανω του αν και πιστευω τα εδινε ολα οποτε την κρατουσε στα χερια του.
Αν ξαναρθουν θα ξαναπαω σιγουρα.
ΥΓ1. Ο session κιθαριστας αν και εμοιαζε με child rapist ηταν καλος, και κρατησε μονος του το horse nation οταν ο Billy εμεινε χωρις κιθαρα.Ολη η μπαντα ηταν δεμενη.Οι αμερικ(λ)ανιες οντως θα μπορουσαν να λειπουν.
YΓ2. Το κοινο ηταν ΠΟΛΥ ξενερωτο …
Για το rockstarιλικι θα διαφωνησω καθετα, επειδη οταν ενας σεκιουριτας πηγε να σταματησει μια κοπελα που τραβαγε φωτογραφιες στη δευτερη σειρα, o Ian τον επιασε στον ωμο, του την ειπε και μετα εκανε νοημα στη κοπελα να συνεχισει να τραβαει κανονικα. Δεν εχω δει πολλους να ευαισθητοποιουνται με κατι τετοια, ε και δεν ξερετε μπορει να μη τη παλευαν, ή λιωμα απο ξυδια / ντραγκια και να μην ηταν σε θεση να μιλησουν (ο Ian μου φανηκε πως ηταν λιγο ‘‘αλλου’’ την ωρα του live, αλλα αυτη μπορει να ειναι απλα η εντυπωση μου…). Αυτο που λεω παντως ειναι στανταρακι, ακριβως μπροστα μου εγινε το σκηνικο.
Ούτε κρύο ούτε ζέστη για μένα, μια καλή βραδιά απλά, γούσταρα σε σημεία αλλά μάλλον το 1993 είχα χαρεί περισσότερο και ας είχαν παίξει σκάρτα 50 λεπτά O ήχος δε βοήθησε και πολύ, στη μέση και πίσω ήταν απλά οκ αν και το κουβεντολόι των γύρω ήταν για μια ακόμη φορά σπαστικό (δηλαδή σκάνε 38-45 ευρώ για να ακούσουν μόνο το Fire Woman, τι να πω…). To setlist κάλυψε τους περισσότερους νομίζω.
Είχα και μια αίσθηση παρακμής σε σημεία πάντως, τα χρόνια έχουν περάσει και τους φαίνεται, δεν περίμενα να πετάει πουκάμισα όπως τότε ο Ian αφού πλέον πρέπει να κρύψει τις μπάκες αλλά και μουσικά έμοιαζε διεκπεραιωτική η όλη εμφάνιση. Και δε χωράει αμφιβολία ότι στο Hellfest θα δω PRIMORDIAL την ώρα που θα παίζουν οι CULT.
Μια χαρα ηταν. Απο τις λιγες γνησιες rock συναυλιες. Απλα απο τοτε που ασχοληθηκε με τους Doors o Ian φαινεται να του αφησε ενα μικρο κουσουρι…( με την καλη παντα εννοια! )
Σημερα που τα ξανασκεφτομαι,
-ηχος χαλια (4η σειρα μπροστα απο τον Morrison ημουν)
-setlist so and so, αλλα ολοι ειχαν παει για τα hitακια
-ο Jim αλλαξε 2 μπουφαν, παλι καλα που εβγαλε το γυαλι
-ο Duffy ξενερωμενος με τον ηχο
-οι αλλοι της μπαντας sessionαδες τυπικοι
-για τον κοσμο τα ειπαμε, υπνηλια full και οτι ακουνε στο ραδιο.Στο Break on through ειδικα δε περιμενα τετοια πορωση
-καμμια σχεση με το 93, αλλες εποχες τοτε
Highlights : Spiritwalker, Nirvana, Firewoman
Φυσικα και παραμενει λατρεμενη μπαντα
PS Κινητα-Βιντεοκαμερες στο ενα χερι και φουντα στο αλλο, παραγινε η μαλακια
rain, electric ocean, sweet soul sister, horse nation (πεθανα εδω περα), saints are down (η κατσικα δε μ αρεσει αλλα διαλεξαν καλο κομματι απ εκει), rise, nirvana, phoenix, spiritwalker (καλυτερη στιγμη του live ανετα), lil devil, dirty little rockstar, wildflower, she sells sanctuary, love removal machine, fire woman, break on through
εκτος αν ξεχναω καποιο. αυτα παντως ειναι σιγουρα. απο καινουργια επαιξαν επιπλεον το every man and woman is a star (το οποιο και θεωρω μετριουλι) και το embers (που ειναι τρελη κομματαρα). μπορειτε να τα πετυχετε και τα δυο στο youtube, το embers εμενα μου αρεσει πραγματικα πολυ http://www.youtube.com/watch?v=2FySGOQi3fo
λογω phoenix το white (παροτι στα αγαπημενα μου cult) για καποιο λογο δε μου λειψε. ηθελα ομως ενα go west ρε γαμωτο!!! αυτο μ εμεινε ενα κλικ που δε τ ακουσαμε τελικα