Ο ενας κακος πεθανε απο πυροβολισμο της γατουλας και η αλλη απο τροχαιο apla fail
Ε, αρα η ταινια εχει πολιτικα στοιχεια…
Επισης, ο αναρχισμός είναι κομμουνιστικη θεωρηση (η μοναδικη κομμουνιστικη θα έλεγα εγω ο προβοκάτωρ) ρε αεκακι… :har:
Επίσης, κανα σποιλερ ρε μορτηδες…
ο…[B]Μπεην[/B] αναρχικός;
Ούτε για πλάκα
Τι -επειδή βγαίνει μια ωραία πρωϊα και τα κάνει μπάχαλο με την (εγκληματική κ ανεγκέφαλη) παρεούλα του;
Επειδή ανατινάζει το μισό γήπεδο, τα υπόγεια και μετά βγάζει…“λόγο” (ανάθεμα κι αν κατάλαβε το γήπεδο τι στο διάτανο ήθελε να πει) ;
Οι αναρχικοί -[I]οι ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ συγκροτημένοι[/I]- δεν επιδιώκουν καταστροφή χωρίς (ανα)δημιουργία. Πλησιάζουν τους απλούς πολίτες, τους στηρίζουν παντοιοτρόπως ([I]συσύτια, απεργίες, πορείες, διαμόρφωση στεκιών προς λαϊκή χρήση και κοινό καλό, κ.τ.λ.[/I]) και σε γενικές γραμμές δεν σκοτώνουν σώνει και καλά με το…παραμικρό. Τουλάχιστον αυτά είναι τα…“θέσφατα” περί αυτών, στη πολιτική Ιστορία του Κόσμου.
Όχι, [B]η ταινία δεν είναι πολιτική[/B]. Ο Νόλαν απλά έπαιξε με τα αρχέτυπα: [I]Κακό εναντίον Καλού και αντιστρόφως…[/I]
[COLOR=“DimGray”]υ/γ. …ίσως είσαστε τοοοοσο πολιτικοποιημένοι, που τα ερμηνεύσατε όλα…πολιτικά!!![/COLOR]
Καταρχήν…
Δηλαδή ότι έγραψες ήταν για να την σπάσεις στους περισσότερους εδώ μέσα επειδή είναι… κουμουνιστές; Γιατί στο αρχικό σου ποστ τουλάχιστον δίνεις συγκεκριμένη πολιτική χροιά στην ταινία.
Anyway ο λόγος αντίδρασης δεν έχει να κάνει επειδή τα έβαλες με τους αριστερούς αλλά επειδή τα έβαλες με την λογική. Αν ήταν να τα βλέπω όλα με αριστερά γυαλλιά θα καθόμουν να διαβάζω Δανικα.
Με αυτό συμφωνώ απόλυτα. Ούτε καν αναρχικός δεν είναι ο Bane, δεν έχει πολιτική ιδεολογία ρε παιδία ο τύπος, επειδή πετάει 2-3 λογύδρια για να δικαιολογήσει τις πράξεις του δεν του δίνει αυτό ιδεολογικό υπόβαθρο. Μην τρελαθούμε τώρα.
Mην κατηγορείτε τη Neniel πως πήγε να δώσει πολιτική χροιά στον Batman:
Ο Ζίζεκ το ξεκίνησε! :lol:
Με άρθρο που ποσταρίστηκε εδώ μερικές σελίδες πιό πριν!
Πάντως γουστάρω τρελά ο Ζίζεκ να ψήσει διάφορους πως ο Bane είναι αντι-ήρωας που πρέπει να υιοθετήσουν και να δώ να αρχίσουν να φοράνε τη μάσκα του με τα σωληνάκια όπως φοράνε τη μάσκα του Guy Fawkes!!! :lol::p:lol:
Aντε διαβαστε Batman απο Snyder και Morrison ρε απιστοι! και αφηστε τον νολαν!
o Morrison μπορει να εχει γραψει επη και στη μυθολογια του Μπατμαν να προσθεσε μεγαλο + με τα arkham asylum και την συνεισφορα του στη σειρα Legends of the Dark Knight αλλα εχει τερματισει την μαλακια στα 00ς…οτι εχει γραψει, απο ολο το RIP μεχρι και τα Batman and Robin + Return of Bruce Wayne ειναι πιπες μεγατονων!
Επειδή
Μαλλον εμποδιζε αυτη η πραματια που ειχε στην μουρη του σε συνδυασμο με την φωνη sean connery :lol:
+1000, πολλά ναρκωτικά όταν τα έγρφε.
Σύντομα και περιεκτικά: Το είδα και γω, καλή ταινία ήταν, πολυ δυνατή σε επίπεδο μοντάζ, ήχου και εφέ, ανατρεπτική και σκοτεινή, άξια προσθήκη στη σειρά των Μπάτμαν… αλλά αυτό το 8.9 στο imdb η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο (ειδικά αν σκεφτούμε ποιες ταινίες ξεπερνάει σε βαθμολογία).
Όσο αφορά το “πολιτικό ή μη” περιεχόμενο… Δε θα πω πολλά, ωστόσο μια συγκεκριμένη σκηνή
[SPOILER]Εκείνη που εξορμούσε το πλήθος των ηρωικών μπάτσων, σαν άλλοι αγωνιστές σε πορεία, για να σπάσουν τον… κλοιό των τρομοκρατών “επαναστατών” (εντός άπειρων εισαγωγικών το τελευταίο) με έκανε να χαμογελάσω.
[/SPOILER]
θα πεσει με τον καιρο η βαθμολογια, ο φανμποισμος μιλαει λιγο παραπανω στις πρωτες ψηφους.
ετσι ειναι παντα οι βαθμολογιες τις πρωτες βδομαδες προβολης, το βλεπω να φτανει γυρω στο 8.5 τελικα…
Το δα και εγώ. Μου φάνηκε κατώτερο πολύ των προσδοκιών που είχα αρχικά, αλλά ανώτερο των προσδοκιών που είχα αφού άκουσα γνώμες. Θεωρούσα ότι θα με ενοχλούσε πολύ με τα πολιτικά κτλ. Τελικά, αν και είμαι ευαίσθητος με αυτά δεν νομίζω ότι τα θίγει τόσο πολύ. Γενικά όμως αν εξαιρέσεις το τέλος μου άφησε κάπως χλιαρή εντύπωση. Ένα βασικό πράμα που δεν μου άρεσε είναι η κατ εμέ έλλειψη ατμόσφαιρας. Η πόλη πχ δεν με παρέπεμπε σε Gotham City, Γενικά είχε “λίγο” Batman. Δεν μου άρεσαν πολύ και κάποιες σκηνές δράσης. Βρήκα ψιλογελοία πχ την σύγκρουση αστυνομικών και αντιεξουσιαστών στο τέλος. Θα του έδινα ένα 7 στα 10
Κανε ενα μπαν τον εαυτο σου γι’αυτο.
Ετουτο.
Νομιζω γενικα το Begins ειναι λιγακι υποτιμημενο απο πολλους.
Τωρα σχετικα με την πολιτικη διασταση της ταινιας που λυσσαξατε ολοι, τα λεει ΑΨΟΓΑ ο λουπιν παρακατω.
Επισης,
Η φωνη του Bane μου θυμιζε Leonard Nimoy με εξτρα μπασα.
Η ερμηνεια της Κοτιγιαρ δεν ηταν τοσο χαλια οσο περιμενα απο τα σχολια που ειχα διαβασει.
Χαθαγουεη πολυ καλη, Μαηκλ Κεην αντε γαμησου, κοντεψα να δακρυσω στο φιναλε.
Υπερβολες…
αυτο που εχει μεινει εντονα απο την ταινια παντως ειναι η φωνη του bane… ΓΑΜΑΤΗ
Πολύ του είναι και πάλι… Ένα 7.5 νομίζω θα αντανακλούσε πλήρως που στέκεται “αντικειμενικά” η ταινία συγκριτικά με τις υπόλοιπες στο imdb. Αλλά όταν μιλάει ο φανμποισμός…
Διαφωνώ για το Morrison run στο Batman. Εντελώς όμως.