Το ξέρω ότι είναι λάθος να βλέπω ταινίες με το σκεπτικό ότι πρέπει να το συγκρίνω με κάτι άλλο αλλά δεν μπορώ να το αποφύγω μιας και όταν ένα θέμα το έχω πάρει τέλεια(για τα δικά μου γούστα και αισθητική) δεν μπορώ να μη το συγκρίνω με τις ακόλουθες προσπάθειες, εξάλλου με αυτό το σκεπτικό το Batman Forever και Batman And Robin μια χαρά κωμωδίες είναι.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Όταν λέω ότι ο Nolan δεν μπορεί να μιλήσει με εικόνες δεν εννοώ προφανώς ότι είναι κουλός αλλά π.χ. όλη αυτή την επιβλητικότητα και τον τρόμο που έβγαζε ο Keaton με ένα βλέμα και ένα ψίθυρο ή ακόμη και με τη σκιά του μόνο(θυμήσου τη σεκανς της πρώτης εμφάνισης του Batman στην πρώτη ταινία) ο Bale πρέπει να τη βγάλει με φωνητικά Bolt Thrower(αν και νομίζω ότι το παράδειγμα αυτό πάει σαν σπόντα περισσότερο στον Bale και όχι στο Nolan). Για να σου δώσω να καταλάβεις στο Returns υπήρχε ανάλυση χαρακτήρα ακόμα και από το περιβάλλον τους και τα ντεκόρ. Όσον αφορά το Nolan μου αρέσει γενικώς η σκηνοθεσία του στα Large πλάνα αλλά δεν μου αρέσει στα καδραρίσματα προσώπων έτσι ώστε να παίρνει τις σωστές εκφράσεις και να αποδίδει πιο σωστά τη ψυχοσύνθεση τους. Όσον αφορά τις άλλες του ταινίες μάλλον κομματάκι υπερεκτιμημένες της θεωρώ μιας και το Prestige είναι γαμάτο μεν αλλά εντάξει ρε παιδιά δεν είναι και κάνα αριστούργημα, το Insomnia λίγο βαρετό και το Prestige πολύ καλό αλλά δεν βασίζεται τόσο πολύ στην σκηνοθετική δεξιοτεχνία αλλά στο σενάριο και τις ανατροπές του. Α και κάτι άλλο τον τελευταίο καιρο μου χει σπάσει τα νεύρα η τεχνική της αντίστροφης ή μπουρδουκλωμένης αφήγησης σαν άποψη. Πόσο δύσκολο είναι πια να βγάλεις χαρακτήρα με γραμμική αφήγηση. Έξαλλου αν είναι να πέσεις στον κουβα του “μια απ’ τα ίδια” με αυτό το τριπάκι κάνεις κρα από εκεί που μπορεί να δει και να ακούσει ο Σουφλιάς.
καταρχας,εννοειτε πως δε θα πω κ καφριλα,σιγα τωρα μην χαλαζομαστε για ενα κομικ,αποψεις ανταλλαζουμε:) …:
1.o BATMAN ειναι ψυχακι,εχει κολληματα κ εμμονες…βασανιζει αρκετα τους εχθρους του,τους την φερνει πολλες φορες τσατσικα…και εννοειτε πως εχει ψυχολογικα-πιο πολλα απολους τους DC ηρωες μαζι…-…κ η ταινια τα απεδωσε τελεια…με την αρχικη του εμμονη στην τυφλη εκδικηση,ωστε μονο κ μονο να ξαλαφρωσει ή να νομιζει πως εκανε κ κατι σπουδαιο,μεχρι τη μεταστροφη του,στο να κανει σκοπο του να αποδιδει δικαιοσυνη,κ να μην πεσει στο ιδιο επιπεδο με τους αντιπαλους του…ο μπατμαν παλευει συνεχως να μην υποκυψει στη διψα αυτη για εκδικηση που τον διακατεχει κ να φανει ανωτερος,επιβαλλοντας τους δικους του κανονες…η ταινια ολα αυτα τα ειχε στο μεγιστο κ αναμενετε να κορυφωσει αυτη την εσωτερικη διαμαχη στο καινουριο…
2.ο τζοκερ του νικολσον ειναι ενας χαρουμενος κλοουν,που αλλοιωνεται σε πολυχρωμα παιχνιδια,στο να σκοτωνει αμα λαχει,στο να χαιρεται συνεχως κ να λειτουργει με βαση το χρημα κ τις γκομενες…ο τζοκερ του κομικ,ειναι ενας ψυχοπαθης-σκεψου κουρδιστο πορτοκαλι ψυχοπαθεια-,με εμμονη στο φονο,ενα κατεστραμμενο παρελθον-που ο ιδιος ο μπατμαν δεν το εμαθε ποτε-,κ μοναδικο στοχο,την εξαπλωση του χαους παντου,με καθε κοστος…σκοτωνει πολυ ευκολα,εχει μηδενικη εκτιμηση για την ανθρωπινη ζωη κ μεσω του φονου κ της θεας του αιματος χαιρεται κ γελαει…σιγουρα γραφικος δεν ειναι,γτ εχει ενα πολυ τραγικο παρελθον κ μια ακρως διεστραμμενη προσωπικοτητα,που χριζει ωρες αναλυσης των κινητρων κ της ‘‘λογικης’’ του…ο νικολσον δεν ηταν τπτ απο αυτα,ισα ισα που χαιροσουν να τον βλεπεις κ γελαγες,ενω θα επρεπε να τον τρεμεις…κατι τετοιο φαινεται να γινεται στο καινουριο ευτυχως…
3.θα ηταν ομως ενα σμαδι ξεκαθαρης εκδικησης/αντιπαθειας/σε αφηνω να πεθανεις επειδη πρεπει,που δεν χαρακτηριζει τον μπατμαν…
4.ο καινουριος αλφρεντ τον στηριξε,τον βοηθησε,τα εδειξε ολα αυτα κ ηταν μια ακριβεστατη απεκονιση του…
5.πασο με την γκοθαμ,ετσι την ηθελε ο μπαρτον,διοτι ταιριαζει κ με το υφος του(χωρις να σημαινει πως ειναι ομως κ ετσι…)
6.το begins ηταν η ορθοτερη απεκονιση της ψυχολογιας του μπατμαν,οπωτε δεν κολλαω σε συμβολισμους,to begins ειπε αυτα που επρεπε κ αυτα που ισχυουν…ο μπαρτον ειπε τα δικα του,που δεν με χαλασαν κ παλι,απλα δεν ηταν κ σχετικα με το ποοις κ γτ ειναι ο μπρους γουεην μπατμαν…
παντως κ ο μιλερ που λες,μπορει ν βαζει παραπανω καφριλα στον μπατμαν,αλλα ολα τα περι δικαιοσυνης κ μλκιες για ψευτοεκδικηση κ ετσι τα ακολουθει πιστα…μην ξεχνας πως το begins ειναι σχεδον τα 2/3 βασισμενα σε ΔΙΚΟ του κομικ…κ στο dark knight returns,που ειναι κ το πιο γνωστο του,κ εκει παλευει με ενα μεγαλο αντιπαλο που τον κανει λιωμα τον μπατμαν στην αρχη,αλλα μετα στη δευτερη μαχη,μπροστα σε ολους,ενω μπορει ν τον καθαρισει κ να το δικαιολογησει κιολας,τον συλλαμβανει…γτ αυτος ειναι ο σκοπος του…
7.ισχυει το θεμα περι αισθητικης,απλα δεν μπορουν 2 μονο ταινιες,να διαλυσουν τελειως ενα μυθο που υπαρχει τοσα χρονια κ εχει τοσους φανατικους θαυμαστες παντου…κ γω μικρος τρελαινομουν με αυτα τα δυο,ειδικα με το δευτερο(που μου αρεσει κ σημερα τρελα),αλλα αργοτερα που διαβασα περισσοτερα κομικς,καταλαβα πως δεν ειχαν κ καμια σχεση αυτα τα δυο ουσιαστικη…(κ για να μην φανω κ περιεργος,ειμαι τρελος φαν του μπαρτον γενικως-χαλαρα μεσα στους 5 αγαπημενους μου σκηνοθετες…)
Μάλλον μου φαίνεται ότι θα το κάνουμε debate και γουστάρω γιατί έχεις ισχυρές αντιλήψεις όσον αφορά τι είναι ο Batman αλλά αντικρουόμενες με τις δικές μου αλλά γαμώ.
Δεν είπα ότι δεν δρα έτσι ο Batman των comic αλλά είπα ότι δεν θα έπρεπε να πράτει έτσι, δεν μιλάμε για ενήλικα τραύματα αλλά για παιδικά δεν τα ξεπερνάς έτσι απλά αυτά σου πηδάν την ψυχολογία σε σημείο που όχι να μην θες να αποκοληθείς από αυτά αλλά να είναι η ουσία σου, το είναι σου οπότε θα έπρεπε να είναι πιο εκδικητικός και όχι τόσο λογικός.
Δεν νομίζω ότι ο Joker του Burton σέβεται ιδιαίτερα τη ζωή των άλλων ούτε ότι είναι ιδιαίτερα αστείος(τουλάχιστον αφότου σου σουβλίσει το λαιμό και πει μια από τις κορυφαίες ατάκες στην ιστορία του κινηματογράφου ή σε κάνει κάρβουνο με μια χειραψία). Επίσης όλη η αστεία συμπεριφορά του είναι αυτή που δείχνει ότι αυτή η λεπτή γραμμή μεταξύ τρέλας και λογικής είναι μίλια πίσω και απλώς πλεον ότι και να κάνει όσο αποτρόπαιο να είναι εκλογικεύεται μέσα στο κουνημένο κεφάλι του σαν ένα αστείο(γιαυτό άλλωστε λέγεται joker και όχι kingpin).
Η μόνη διαφορά στο γεγονός ότι το είπε είναι το κοινωνικό μύνημα μιας και μια χαρά εκδικητική πράξη φαίνεται και που τον άφησε. Άσε που κάνει αντίφαση και με το χαρακτήρα έτσι όπως τον πλάσανε στο συγκεκριμένο franchise.
Καλά ας μη σταθούμε εκεί απλά μου άρεσε περισσότερο ο παλιός, δεν μου άρεσε κατά πρώτο λόγο η επιτηδευμένη ηθικολογία του και το γεγονός ότι ο Michael Caine(Θεός) είναι πολύ μεγάλος(σαν persona όχι ηλικιακά) για το συγκεκριμμένο χαρακτήρα και δεν μου “κόλαγε”(αν και έκανε εξαιρετική δουλειά).
Εδώ νομίζω ότι το βρίσκουμε. Αν και κολλάει πιο πολύ μια Gotham του Burton αυτή του Returns ενω για τον Nolan αυτή του Begins, αν θέλουμε μια που να ταιριάζει πολύ και για τους δύο θα έλεγα αυτή του πρώτου.
Έδω είναι και πάλι υποκειμενικό το θέμα αλλά λαμβάνοντας υπόψιν το υπ’ αριθμον 1(ουπς σαν δικηγόρος ακούστηκα) της απάντησης μου καταλαβαίνεις ότι προτιμώ την παλιά κινηματογραφική Version του Batman. Α και να μην ξεχνιόμαστε δεν μετράει μόνο το τι έκανε ο Batman αλλά και το πως. Δεν τον νίκησε απλώς και τον παρέδωσε. Πρώτα τον γελοιοποίησε σε βαθμό που να τον “ευνουχίσει” ψυχολογικά και να τον μειώσει μπροστά σε όλους και μετά τον παρέδωσε οπότε μια χαρά εκδίκηση έχουμε εδώ. Ούτως ή άλλως και στο Returns που ήταν και η πιο σκοτεινή απεικόνιση του Batman ποτέ δεν έπεσε στο επίπεδο απλού Hitman η μανιακού δολοφόνου τύπου Wolverine ή Punisher.
Δεν σου είπα ότι θα έπρεπε να αναιρεθούν ρε συ 50 χρόνια αλλά μιας και μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό σύμπαν και χτήσιμο εκ νέου, ο Batman του Burton μου κολλάει πιο πολύ γιατί αν θες τη γνώμη μου ο Batman του Nolan είναι πιο φλώρος
ρε,θεικα κ τα δυο,απλα με διαφορετικη απεκονιση του μπατς…το ενα ‘‘ο μπατμαν συναντα τον ψαλιδοχερη’’ ενω το αλλο ‘‘ο μπατμαν των κομικ,συναντα τον ρεαλισμο(οσο γινεται…)’’…κ τα δυο μια χαρα…ν ελεγες πως την βρισκεις με τα του σουμαχερ,να πω οκ…this means war…αλλα κ τα 2 μια χαρα ταινιες ειναι,απλα για διαφορετικα κοινα…
Κοινώς μου τα πρήξατε λαλάκες και οι 2 σας. Εντάξει μωρέ απλά τα 2 πρώτα για μένα είναι αριστουργήματα και ξεφεύγουν από τον χαρακτηρισμό “καλή ταινία Comic” σε κάτι πολύ πιο πάνω και το Begins Ok ταινία αλλά εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει τώρα άλλος μπορεί να το δει ανάποδα κάποιος μπορεί να τα θεωρεί εξίσου θεικά και μπορεί να υπάρχει και κάποιος που να τα θεωρεί και τα 2 μαλακίες(Που είναι κύριε Moderator ένα Ban από εμένα σε μορφή Batarang κατά προτίμηση).
Κρίμα και το Cast του Forever γιατί ο Tommy Lee Jones είναι θεός, o Jim Carrey όποτε θέλει είναι καταπληκτικός ηθοποιός(Truman Show, Eternal Sunshine of a Spotless Mind), ο Kilmer πολυ αδικημένος(φοβερή ερμηνεία στα Heat, Saint και τον πήγαινα τρελλά στο Willow και Top Secret) και η Kidman θεά.
Και μιας και ανέφερες αυτά τα αίσχη, αλήθεια γιατί κανείς από εμάς δεν έχει πληρώσει Hitman για να καθαρίσει τον O’ Donnel. Τι σκασμένο σπαστικό αυτός ο Robin κατευθείαν για πρώτο θύμα σε κάποιο Saw θα πρεπε να τον στείλουμε.
Αισχρες ταινιες…οσο σκεφτομαι τι πολεμο εκανα να πεισω τον πατερα μου να με παει να δουμε το Forever…κ τοχα δει στο USA τοτε,κ μου δωσαν κ μπλουζακι forever στην ειδοσο,γτ ηταν σε σινεμα της γουορνερ,κ χαιρομουν σα βλαμεννο…αλλα μετα που τελειωσε,ηθελα να ξερασω κ ο πατερας μου να με πλακωσει στις μαπες,γτ τον εσυρα σε τετοια μλκια…γτπ ταινιες…κ οντως κριμα για το καστ τους…
Έχει πολύ ενδιαφέρον το πόσα project απορίφθηκαν από την Warner μετά το Batman and Robin μέχρι να καταλήξουμε στο Begins. Το διάβαζα στο ίντερνετ πρόσφατα. Πριν την αποτυχία του Batman and Robin λοιπόν η Warner είχε ήδη αποφάσισει να γυρίσει μία πέμπτη ταινία Βatman. Γράφτηκε ένα σενάριο λοιπόν με τίτλο Batman Triumphant. Πρωταγωνιστές θα ήταν και πάλι οι Τζορτζ Κλούνεϊ και Κρις Ο’ Ντόνελ. Σύμφωνα με το σενάριο αυτής της ταινίας ο κακός θα ήταν το Σκιάχτρο. Το Batman and Robin όμως πήγε άπατο, αποφασίστηκε πως αρκετά κράτησε το παραμύθι αυτού του τύπου ταινιών Μπατμαν και το σενάριο για το Batman Triumphant κατέληξε στα συρτάρια.
Το 1998 δηλαδή ένα χρόνο μετά το Batman and Robin οι σεναριογράφοι Lee Shapiro και Stephen Wise κατέθεσαν στην Warner το σενάριο μιας ταινίας με όνομα The Dark Night (καμία σχέση με την επερχόμενη ταινία). Στόχος των δύο σεναριογράφων ήταν η επιστροφή της ταινίας σε πιο dark μονοπάτια όπως με τις πρώτες ταινίες του Μπάρτον. Αντίπαλοι των Mπάτμαν και Ρόμπιν το Σκιάχτρο και ο Man-Bat (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/5/59/ManBatCv3.jpg/250px-ManBatCv3.jpg). Tελικά και αυτό το σενάριο μπήκε στα συρτάρια για άγνωστους λόγους.
Ένα χρόνο αργότερα έφτασαν στα χέρια της Warner δύο σενάρια τα οποία ήταν πολύ δυνατά και συγκέντρωσαν και τα δύο πολλές πιθανότητες να γίνουν ταινίες. Το πρώτο σενάριο λεγόταν Batman Beyond: Return of the Joker και θα είχε μια δικιά του αισθητική. Δεν θα ήταν ούτε dark όπως οι ταινίες του Μπάρτον ούτε blockbuster όπως αυτές του Σουμάχερ. Θα λάμβανε χώρα σε μία μελλοντική Γκόθαμ Σίτι φουτουριστικής αισθητικής. Ο Μπάτμαν κουρασμένος πια και μετά από πολλά χρόνια δράσης θα αποσυρόταν και θα έδινε την σκυτάλη στον νέο Tέρι Μακ Γκίνις. Ο Τέρι Μακ Γκίνις, ένας φοιτητής θα καθοδηγούταν από τον κουρασμένο Μπρους Γουέιν και σαν νέος Μπάτμαν θα αναλάμβανε την προστασία του Γκόθαμ από τον κακό Τζόκερ που είχε επιστρέψει. Η νέα στολή του Μπάτμαν θα διέφερε πάρα πολύ από όλες τις προηγούμενες, θα ήταν εντελώς διαφορετική και θα έδινε σε όλους να καταλάβουν πως οι περιπέτειες είχαν μπει σε ένα νέο επίπεδο. Μάλιστα σαν Τζόκερ προοριζόταν ο Τζακ Νίκολσον και πάλι, ο οποίος όχι μόνο είχε δεχθεί να παίξει στην ταινία αλλά είχε κληθεί να δώσει και ιδέες για το πως ο Τζόκερ θα επέστρεφε από τον θάνατο. Δυστηχώς ούτε αυτό το φιλόδοξο πλάνο πήρε την έγκριση. Το μόνο που κατάφεραν οι σεναριογράφοι ήταν να γυρίσουν το όραμά τους σε τηλεταινία κινουμένων σχεδίων (http://www.imdb.com/title/tt0233298/. )Μια τηλεταινία κινουμένων σχεδίων που άνοιξε τον δρόμο για μια σειρά κινουμένων σχεδίων με τίτλο Batman Beyond (http://en.wikipedia.org/wiki/Batman_Beyond) που έχει μεταδοθεί και στην Ελλάδα από το Star.
Ο λόγος που απορίφθηκε το Batman Beyond ήταν τo άλλο φιλόδοξο σενάριο που είχε φτάσει την ίδια χρονική στιγμή στα γραφεία της Warner. Επρόκειτο για το Batman: Υear One, βασισμένο πιστά στο ομώνυμο κόμικ του Φρανκ Μίλερ, το οποίο θα έπαιρνε από την αρχή την ιστορία του Μπάτμαν και θα ήταν γυρισμένο με καθαρά μιλερικό τρόπο. Το σενάριο πήρε την έγκριση, ο Darren Aronofsky (Π, Ρέκβιεμ για ένα όνειρο) επιλέχθηκε σαν σκηνοθέτης, ο ίδιος ο Μίλερ επιμελήθηκε το κινηματογραφικό σενάριο του ίδιου του του κόμικ, ο Bale επιλέχθηκε σαν Μπατμαν και σύμφωνα με το κόμικ αντίπαλοι του Μπατμαν θα ήταν οι Διπρόσωπος και Κατγούμαν. Σύμφωνα με τα όσα έχουν πει οι συντελεστές της ταινίας το όραμα των Αρονόφσκι και Μίλερ ήταν να δημιουργήσουν μία ταινία, η οποία θα είχε την ατμόσφαιρα ταινιών όπως “Ο Ταξιτζής”, “Σέρπικο”, “Ο Άνθρωπος από την Γαλλία”. Mάλιστα οι Αρονόφσκι και Μίλερ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Batman: Year one θα γύριζαν σε ταινία και το The dark night returns που ήταν επίσης κόμικ του Μίλερ (κοιτάξτε τι έχω γράψει στο post #16 του thread για να καταλάβετε τι εννοώ). Ο 55χρονος Μπάτμαν του σεναρίου θα ήταν ο Κλιντ Ίσγουντ και τα γυρίσματα θα γίνονταν στο Τόκιο, το οποίο θα παρουσιαζόταν σαν μελλοντική Γκόθαμ Σίτι.
Τα γύρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν αλλά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ λόγω της διαφωνίας που προέκυψε με τον Αρονόφσκι και τον Μίλερ. Η Warner κατηγόρησε τους δύο άντρες πως η ταινία που γύριζαν ήταν υπερβολικά βίαιη και δεν θα μπορούσαν να την παρακολουθήσουν τα παιδιά. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης καθώς και ο Μίλερ ήθελαν να δημιουργήσουν τον πιο ρεαλίστικό Batman όλων των εποχών και κάπου εκεί τα γυρίσματα διακόπηκαν προς απογοήτευση όλων των φίλων του Μπάτμαν. Τελικά μερικά χρόνια αργότερα βγήκε το Begins το οποίο έχει κάποια στοιχεία από το Year:Οne αλλά δεν είσαι σε καμία περίπτωση αυτό που είχε οραματιστεί αρχικά ο Μίλερ με τον Αρονόφσκι.
Κοίτα για αυτό το project ειδικά σκατά στα μούτρα τους. Ο Aronofsky είναι ένας από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες(το Fountain είναι μέσα στις 5 αγαπημένες μου ταινίες ever και ας το θάψαν όλοι χωρίς ακόμα να έχω καταλάβει το λόγο) και σε συνεργασία με Miller θα κόβαν κώλους αλλά την είδαν οι μαλάκες ακατάλληλο. Τώρα που το καλοσκέφτομαι. πολλά από όσα με ξενερώνουν εμένα προσωπικά στο Begins μπορεί να μην είναι καν φταίξιμο του Nolan αλλά των ίδιων των παραγωγών. Τέλοσπαντων κρίμα πραγματικά αν και απόσο ξέρω σχετικά με την αναχώρηση του ίδιου του Aronofsky μπορεί να έπαιζε και το γεγονός ότι πέρα από της συμβάσεις που του ζητούσαν να κάνει(και ο Aronofsky δεν τα πάει καλά με αυτές) χρειαζόταν και χρόνο για να φέρει εις πέρας το Fountain που ήταν έργο ζωής για αυτόν. Από εκεί και πέρα εμένα προσωπικά θα μου άρεσε πολύ να δω το συγκεκριμένο Project έστω και με άλλον σκηνοθέτη. Προσωπική μου ονείρωξη θα ήταν ο Alex Proyas με μια σκηνοθετική προσέγγιση τύπου Dark City(έπος, επίσης από τις αγαπημένες μου ταινίες, πατάει κάτω 10 Matrix στην καθισιά του) ο οποίος κατά τη γνώμη μου θα ταίριαζε ακόμα περισσότερο για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Εντάξει μπορεί το Begins να ήταν για αυτό που είναι καλή ταινία αλλά το συγκεκριμένο project ήταν πολύ πιο φιλόδοξο.
κ γω γουσταρα που ειχα ακουσει στην αρχη για αρονοφσκι κ μπατμαν,γουσταρα year one αλλα οχι τοσο την αναμιξη του μιλλερ στο σεναριο,διοτι για μενα τα τελευταια χρονια τοχει χασει λιγο κ γενικα τον εχω στη μαυρη μου λιστα απο τον χωρο των κομικ-ειδικα οποιος διαβασει το all star batman and robin που κανει τωρα στη DC,θα καταλαβει γτ ο τυπος το εχει γ@μησει πλεον το θεμα-…κ ναι,fountain rulez κ μενα απο τις καλυτερες εβερ που εχω δει…για τον προγια δεν ξερω κ παλι,πλην του dark city ?(επαρα),τα τελευταια χρονια ειδικα κ αυτος,ειναι απλα ενας σκηνοθετης της σειρας του χολιγουντ…δεν με ενθουσιαζει πλεον…
Δεν έχω ασχοληθεί με τον Miller τα τελευταία χρόνια αλλά εδώ δεν μιλάμε για κάποιο καινούργιο σενάριο αλλά για παλιά ιστορία του και κορυφαία μάλιστα που απλά θα την προσάρμοζε(όπως έκανε εξάλλου και στο Sin City). Τώρα όσον αφορά τον Proyas δεν έχει κάνει και πολλές ταινίες για να πιστεύω ότι το έχει χάσει. Εκτός από το Dark City έχει κάνει και το “Crow” του '94 το οποίο κατα τη γνώμη μου ήταν κορυφή και το “I, Robot” το οποίο ναι μεν είναι μάπα αλλά απο τη μια δεν είναι αρκετό για να τον καταδικάσω και από την άλλη είναι μάλλον προιόν των ηλίθιων συμβιβασμών που του υπέδειξε το Hollywood(βέβαια το γεγονός ότι κάποιος αναγκάζεται να κάνει αυτούς τους συμβιβασμούς λέει πολλά δυστηχώς) αλλά όπως και ναχει νομίζω ότι ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα μας το οποίο είναι το Dark Knight και όχι ο Proyas. Δυστηχώς πολλά κινηματογραφικά Projects καταλήξαν να χαθούν με αυτό τον τρόπο λόγω έλλειψης τόλμης ή ακόμα χειρότερα αναγκαστήκαν να βγούν κατακρεουργημένα όπως το Dune του 1984 που καλύτερα να μην έβγαινε έτσι που βγήκε και όπως το βλέπω να ξαναβγαίνει στο κοντινό μέλλον(για όποιον τυγχάνει να γνωρίζει το συγκεκριμένο Project). Δυστηχώς αυτό που βλέπω είναι ότι τα Studios δεν θέλουν πια δείγματα τέχνης μέσα από τον κινηματογράφο αλλά προιόντα.
ειδα χτες το GOTHAM KNIGHT,μια ταινια κινουμενων σχεδιων,που λειτουργει σαν συνδεσμος αναμεσα στο batman begins k the dark knight,απο τους παραγωγους της ταινιας,με τους τυπους που εφτιαξαν το animatrix στα σχεδια-σεναρια κτλ…ΓΑΜΑΤΟ!!!ανιμε στυλ,6 μικρες ιστοριες που δειχνουν διαφορες περιπετειες κ πτυχες του μπατμαν…οσοι πιστοι σπευσατε,τωρα βγηκε κ ειναι τρομερο…μια χαρα προγευση,για την ταινια του καλοκαιριου…η οποια,σε λιγες προβολες,για λιγους κριτικους,απεσπασε τρομερα σχολια,κ ενας που ειναι κ καλα μουρη στην αμερικη,κριτικος,ειπε πως ο Λετζερ παιζει να χτυπησει οσκαρ ,ενω κ ολη η ταινια μπορει ν γινει η πρωτη ταινια βασισμενη σε κομικ,που να χτυπησει υποψηφιοτητες κ σε σοβαρες κατηγοριες…can’t wait γαμωτο…
Kάποιος μου είπε ότι το Dark Night είναι η πρώτη ταινία Μπάτμαν όπου στο τέλος
ο Μπάτμαν σκοτώνει τον κακό. Για την ακρίβεια ο Μπάτμαν σπάει το κεφάλι του Τζόκερ και προκαλεί τον θάνατό του. Σε καμία άλλη ταινία ο Μπάτμαν δεν σκοτώνει με τα χέρια του τον κακό. Δείτε τις μία προς μία. Στο Batman δένει το πόδι του Τζόκερ σε ένα άγαλμα στην εκκλησία καθώς ο τελευταίος πάει να το σκάσει και το βάρος παρασύσρει τον κακό που πέφτει από την εκκλησία. Τεχνικά η πτώση προκαλεί τον θάνατο του Τζόκερ και όχι ο ίδιος ο Μπάτμαν που τον έδεσε εκεί για να μην ξεφύγει. Γενικά σε όλες τις ταινίες οι κακοί δεν πεθαίνουν από τον ίδιο τον Μπάτμαν αλλά από τις καταστάσεις που έχει προκαλέσει το ανθρωποκυνηγητό. Ειδικά στο Begins ο θάνατος του Ρας Αλ Γκουλ είναι χαρακτηριστικός λόγω της ατάκας “δεν σε σκοτώνω αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να σε σώσω”. Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν στην καινούρια ταινία ο θάνατος του Τζόκερ προέρχεται από τα ίδια τα χέρια του Μπάτμαν…
Την περιμένω πως και πως την ταινία, αν και δυστυχώς τη μέρα που βγαίνει θα φύγω για διακοπές!
Ο Heath Ledger πρέπει να είναι πολύ καλός!Προσωπικά ανατριχιάζω και μόνο που ακούω το γέλιο του!:respect: Ποτέ δε συμπάθησα ιδιαιτέρως τον joker αλλά ο συγκεκριμένος θα γίνει ο αγαπημένος μου!