Ετσι οπως το ειδα εγω παντως αξεπεραστος μου φανηκε ο Ledger…
YΓ. Παρτε και ενα gossip αμερικανικο που ακουσα… και καλα ο Ledger μετα τα γυρίσματα επέμενε να τον φωναζουν ολοι Joker και σε καποια φαση παρανοικοεφερνε, και δεν μπορουσε να κοιμηθει, εξου και καποια στιγμη το overdose σε υπνωτικα χαπια…
Οχι απλα να προταθει αλλα να το παρει πρεπει. Το αξιζει οσο κανεις αλλος ηθοποιος φετος, κρινοντας ΜΟΝΟ απ την ερμηνεια και ξεχνοντας, οσο γινεται, πως δε βρισκεται πια αναμεσα μας
ε μη λεμε κι οτι θέμε:p …Ο Ledger ηταν ο απολυτος Joker:D αξεπεραστος.ανυπερβλητος. Δε σημαινει , επειδη ο Πατσινο ειναι καλος ηθοποιος, θα μπορουσε να παιξει τον οποιοδηποτε ρολο. Και ποσο μαλλον να παιξει καλυτερα τον συγκεκριμενο ρολο. Αλλα, ενταξει, αυτα ισως ειναι και προσωπικες προτιμησεις.
ΑΝ ηταν αληθεια: Τον καημενο:( κι ήταν τοοοσο καλός:(
Ναι δεν λεω ! Αν κρινουμε απο την θεσπεσια ερμηνεια του καθως μπηκε κυριολεκτικα στο πετσι του ρολου σιγουρα το αξιζει… Αλλα γινετε να δωθει μετα θανατον ?:-s
Εχει γινει το 1976 που δωθηκε στον Peter Finch για την ερμηνεια του στην ταινια Network. Οποτε δεν ειναι αδυνατο να δωθει το οσκαρ στον Heath Ledger αν και σιγουρα ειναι καπως δυσκολο
Ειμαι φαν του Χιθ και πραγματικα η ερμηνεια του σαν Joker ηταν ανατριχιαστικη.
Ειχε κλειστει σε ενα δωματιο ξενοδοχειου για περιπου 1 μηνα ετσι ωστε να μπει στο πετσι του ρολου, μαλον απο εκει προηλθαν οι αυπνιες και τελος το ‘accidental overdose’ που ειναι και η επισημη αιτιολογια θανατου του.
Παντως το batman δεν ειναι το τελευταιο του project, εχει αφησει στην μεση το The Imaginarium of Doctor Parnassus που ο ρολος του θα συνεχιστει απο τους Johnny Depp,Jude Law,Collin Farrel (ισως αφησουν μερη του δεν ξερουμε).
Οσοι δεν την ειδατε παντως να πατε γιατι αξιζει…
Το Oscar θα το παρει πιστευω, παιζει ρολο βεβαια ο θανατος του αλλα και μονο απο ερμηνεια θα το τσιμπησει!!!
Mόλις γύρισα από την ταινία. Η καλύτερη ταινία με πρωταγωνιστή υπερήρωα; Κάντε μου την χάρη. Αυτό που είδαμε δεν ήταν τέτοια ταινία. Ήταν ένα σκοτεινό, σκατόψυχο, αντιηρωικό, γεμάτο απαισιόδοξα μυνήματα έργο.Επιτέλους ο Μπάτμαν στην σωστή του διάσταση. Διφορούμενο φινάλε, όχι ακριβώς χάπι εντ, μάλλον ο Τζόκερ είναι ο νικητής. Btw απολαυστικός ο κακός. Πρόσφατα διάβασα κάπου πως ο Τζόκερ έτσι όπως παρουσιάζεται στην ταινία μοιάζει με μακρινό ξάδερφο του V από το “V for vendeta” και όντως έτσι είναι. Όπως ο V προκαλεί το απόλυτο χάος στην πόλη του το ίδιο ακριβώς κάνει και ο Τζόκερ όχι όμως για να ξυπνήσει τον κόσμο αλλά για να αποδείξει πως όλοι μέσα μας κρύβουμε ένα τέρας. Και εν μέρη το καταφέρνει. Τέλειο το γεγονός ότι δεν αποκαλύπτεται το τραγικό παρελθόν του και απλά μένει μυστήριο το πως δημιουργήθηκε αυτό το τέρας. Δεν μαθαίνουμε τίποτα πέρα από κάποιες μικρολεπτομέρειες. Απλά ένας ουρανοκατέβατος κακός με ψυχολογικά προβλήματα, μπόλικη ιδεολογία αλλά με κακές προθέσεις και χωρίς κανένα στοιχείο για το ποιός πραγματικά είναι έρχεται και μετατρέπει την πόλη σε μια πραγματική κόλαση. Συνεχόμενες ανατροπές, γνήσια αστυνομική αγωνία στα πρότυπα του Heat και των Αδιάφθορων και επίσης για να μην τον αδικούμε και τον ξεχνάμε κάτω από την σκιά του Τζόκερ, πολύ καλός και ο ρόλος του Χάρβει Ντεντ-Διπρόσωπου. Ίσως η τραγικότερη φιγούρα της ταινίας, άψογα αποδομένη από τον Άαρον Έκχαρτ, ένας χαρακτήρας που σε κάνει να καταλάβεις πόσο λίγο απέχούν το καλό και το κακό, πόσο σχετική, πόσο μικρή μπορεί να είναι η διαφορά τους. Σπεύσατε.
Ο Τζόκερ στο τέλος δεν πεθαίνει και κάτι μου λέει πως δεν έχει τελειώσει από αντίπαλος του Μπάτμαν. Κρίμα ρε Χιθ Λίντζερ. Άντε να βρεθεί καλύτερος αντικαταστάτης. Kάτι για Σον Πεν λέγεται πάντως…
το ειπα με το σκεπτικο πως οταν το ανοιγει ο πατσινος για να ειρωνευτει να βρισει και να το παιξει μαγκας και ιστορια εκει δεν τον πιανει κανεις.τρανο παραδειγμα ο σημαδεμενος.και αν το εχεις παρατηρησει ολο σε μαφιοζικα παιζει.βασικα εκει διακρινεται.τεσπα ισως και να μην κολλαγε.θεωρειες ειναι αυτες.
Συμφωνα σε ολα μαζι σου αγαπητε. εγω παντως χρονια ειχα να δω τοσο καλη ταινια. Το να βρεθει καποιος να παιξει ετσι το τζοκερ μου φαινεται απο πολυ δυσκολο ως απιθανο πλεον με αυτο που ειδα. το ατομο εκανε την ταινια να εχει μεσα την τρελα του χαρακτηρα που υποδυοταν σε ολο το εργο ακομα. οντως κριμα γιατι φανηκε οτι ειχανε σκοπο να το συνεχισουν με το τζοκερ αφου οντως δεν πεθαινει. Η τελευταια σκηνη παντως μπατμαν-τζοκερ ειναι απιστευτη. οντως νικαει ο τζοκερ στο εργο, απλα το κουκουλωνουνε… χεχεχεχε μηπως ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει??
Και καλά δουλεύουμε τον κόσμο πως έχει μείνει κάτι θετικό γιατί αυτό θέλει να ακούσει ενώ στην πραγματικότητα κάθε ελπίδα έχει χαθεί, το κακό έχει εξαπλωθεί και έχουν μείνει μόνο δύο άτομα (Μπάτμαν, Γκόρντον) να κυνηγάνε το ακατόρθωτο δηλαδή την νίκη επί του κακού. Όπως στην πραγματική ζωή δηλαδή. Λίγοι καλοί, πάρα μα πάρα πολύ κακοί που έχουν διαλέξει τον κακό δρόμο αφού είναι ο πιο εύκολος και ανάμεσα σε αυτές τις δύο κατηγορίες οι “ωχαδελφιστές” που σαν πρόβατα μένουν αισιόδοξοι.
Ολοι ψαχνουν ενα καλο να πιαστουν, και το βρισκουν στο προσωπο του Ντεντ. και σου ερχεται ο Τζοζκερ και στο καταρριπτει αμεσως… του βγαζει τον αλλο του εαυτο…
The shadow of the bat όπως όλα δείχνουν ο τίτλος της τρίτης και τελευταίας ταινίας του Νόλαν σχετικά με τον Μπάτμαν. Off topic αλλά το δίδυμο Νόλαν-Μπέιλ θα μας προσφέρουν και μία τριλογία σχετική με τον Terminator στην οποία ο Μπέιλ θα υποδύεται τον Τζόν Κόνορ σε μεγάλη ηλικία.
[SPOILER]
λογικα ναι
για αυτο στο τελος του λεει κατι του στυλ (δεν το θυμαμαι ακριβως-ετοιμαζω και δευτερη προβολη)
δεν θελω να σε σκοτωσω - κατι μου λεει πως εμεις οι 2 θα παλευουμε για παντα!