The Electronic Μusic Thread

Γιου αρ μπλιντιν μαι χαρτ μπλιντιν χιστορι!
Το “Γυρισε” δεν ειναι ηλεκτρονικο δηλαδη?με το μπιτακι το τρελο και το vocoder στο ρεφρεν?:bow2:
που το ακουσε ο liam howlett και εδιωξε τους δυο τραγουδιστες απο τους prodigy?:vibrate:
…να τα αφησεις ολα και να ερθεις
να το χτισουμε το σπιτι μας ξανα
να τα αφησεις ολα και να ερθεις
να τα αφησεις ολα και να ερθεις(με τραβηγμα στη φωνη)
Σου λεω
γυρισε
Γυρισε
ΓΥΡΙΣΕ…

ΘΕΟς…

:bow2::bow2::bow2:
Νταξ’ αυτή υην παρένθεση τη λήγουμε εδώ γιατί αν συνεχίσουμε, κινδυνεύει να κλειδωθεί το άμοιρο το θρεντ…:lol::lol::lol::lol:

On Topic πάλι.

Σπουδαίο συγκρότημα οι orbital

από τα σημαντικότερα του χώρου

ένα απο τα καλύτερά τους κομμάτια (προσωπικά το αγαπημένο μου):

Mεγαλη κομματαρα απο Orbital(και το πρωτο που ακουσα απ’αυτους) ειναι και το Satan απο το soundtrack του Spawn(στο οποιο συμμετεχει και ο Kirk Hammet).

μεγάλη ζημιά το συγκεκριμένο κομμάτι.

checkαρετε μερικά πολύ φίνα τραγουδάκια απο το καινούργιο album batbox της miss kittin

Δε ξερω αν εχουν ξαναποσταριστει εδω η σε καποιο αλλο θρεντ αλλα οπως και να χει

Asian Dub Foundation-Raffi’s Revenge

Εδω οι ADB σε μια απο τις καλυτερες τους δουλειες συνδυαζουν στοιχεια Ethnic,Drum n’ Bass με Rap και διαφορα αλλα τρελλαμενα ειδη.Μεγαλη groupαρα που αξιζει τη προσοχη των φιλων του ειδους.Α,πολυ καλοι και οι στιχοι τους(οι οποιοι εναντιωνονται στο ρατσισμο).

Black and white here has united
We’re here to show you how we’ve been delighted
Black and white here has united
Building this community of sound

Τους θυμαται κανεις? Το παρακατω κομματι γνωρισε μια επιτυχια στα 90’s που βγηκε(και μεγαλο κολλημα οταν το πρωτοακουσα πριν πολλα χρονα)

Babylon Zoo-Spaceman

Nαι!!! Είχε κάνει μεγάλο σουξέ, κάπου το '94 καθώς είχε παίξει σε ένα σποτ της levi’s. Αργότερα το διασκεύασαν και οι the Kovenant (εδώ γελάμε)

Κάτι μου λέει το όνομα, πρέπει να έχω ακούσει παλιά. Πολύ καλή πρόταση, μπράβο.

Καλά τι γκαβάδι είμαι??? Μπήκε Asian Dub και δεν είδα τίποτα???
Μιλάτε ρεεεε… αμάααααν πάει θα μας την πάρουν οι Τούρκοι…!!! :smiley:

Μπράβο ρε οutlaw αυτά είναι!!!
Προσωπικά έχω τη διπλή συλλογή τους. Μεγάλη μπάντα! Fortress Europe και τα μυαλά στα μπλέντερ!!!

Δυστυχως το εχω ακουσει και δεν ειναι τοσο χαλια οσο περιμενα,ειναι πιο χαλια.Σαν να το διασκευαζει ο Mairylin Manseon με φαρυγγιτιδα ακουγεται,μη πω και πιο χαλια.Ακουστε και μονοι σας

η ηλεκτρονικη μουσικη ευτυχως η δυστυχως ειναι το μελλον η μαλλον το παρον αφου μελλον ηταν στη δεκαετια 60 και 70 οπως παιζοταν απο τους ΠΑΤΕΡΕΣ TANGERINE DREAM, CLUSTER, KRAFTWERK και φυσικα μην ξεχναμε τον ανθρωπο που γεννησε τον ιδιο το θεο αν αυτος υπαρχει: τον KLAUS SCHULZE. φυσικα υπαρχουν και αλλα συγκροτηματα κυριως γερμανικης προελευσης που επαιξαν ηλεκτρονικη με αρχ**ια COSMIC JOKERS, GALACTIC EXPLORERS κτλ. ολοι οι μετεπειτακυριως ‘‘ασχοληθηκαν’’ μονο με αυτο που λεμε ηλεκτρονικη μουσικη βαζοντας λουπιτσες στα synthesizer τους η απλα βαζοντας τα pc τους να παιζουν απο μονα τους if u know what i mean

νταξει οχι και ολοι…

οκ μαν, απολύτως σεβαστά αυτά τα μεγαθήρια που αναφέρεις, αλλά ο συλλογισμός σου μου φαίνεται λίγο ισοπεδωτικός. Μου μοιάζει σαν να λες “παλιά στα 60ς-70ς υπήρχε ροκ με τους Doors, τους Rolling Stones και τους Led Zeppelin, μετά όλοι ξύναν και γκαρίζανε!”
Σεβαστοί (και ΠΟΛΥ λίγα λέω) τόσο οι Tangerine Dream, όσο και οι Kraftwerk και Jean-Michel Jarre και όλα αυτά τα Ιερά Τέρατα, όμως έχω την εντύπωση πως όοοοοοοοοολο και κάτι μπορει να μας πρόσφεραν και οι μεταγενέστεροι. Απλά μας περιμένει να το ανακαλύψουμε…:wink:

σιγουρα κατι υπαρχει απλα τοτε ηταν πραγματικα πρωτοποριακη η ηλεκτρονικη μουσικη…και οχι μονο για την εποχη της…παιζανε με πολυ πιο δυσκολο στο χειρισμο εξοπλισμο και εγραφαν αριστουργηματα
σημερα δεν χρειαζεται να εισαι καλος μουσικος για να παιξεις ηλεκτρονικη, αρκει να εισαι καλος χειριστης του προγραμματος με το οποιο διαλεγεις να παιξεις, γιατι μην κοροιδευομαστε, ολα βαση προγραμματων γινονται πια κυριως στο χορο της ηλεκτρονικης

Δεν έχεις απόλυτο άδικο, αν και αυτή είναι μια τεράστια κουβέντα.

Πάντως, γνώμη μου, το κύριο χαρακτηριστικό που έκανε πάντα αγαπητή την electronica, ήταν ότι ξέφευγε από τα στεγανά της “τραγουδοποιϊας” και δημιουργούσε soundtracks της εκάστοτε εποχής. Ναι, εγώ όταν ακούω Tangerine Dream, μου έρχονται στο μυαλό εικόνες του Ανθρώπου στα 70ς να κοιτάει τα άστρα (δεν το εννοώ κυριολεκτικά, αλλά είναι αργά για να το αναλύσω:D).
Η σημερινή τεχνολογία δίνει αυτή την ευκαιρία στους σημερινούς θιασώτες της electronica να πιάσουν το vibe της σύγχρονης ζωής και να ενσωματώσουν στοιχεία από αυτό στη μουσική τους. Αυτό δεν το αλλάζω με τίποτα. Και, φυσικά, να σημειώσω πως με τον όρο “ηλεκτρονική” μουσική δεν εννοώ “χορευτική” ετσι?

Άσχετο, αλλά τεράστιο κόλλημα τις τελευταίες μέρες είναι αυτό το κομμάτι:
Ulver - The Future Sound Of Music

Nιώστε τo!

επειδη ειναι αργα και βαριεμαι να γραφω εχεις ακουσει το X του KLAUS SCHULZE?

οχι… δυστυχώς δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής να ακούσω κάποιον ολοκληρωμένο δίσκο του… :frowning:

@Παναγιώτη: uplifting trance, melodic morning, transistance…? Τι πλάκα! Πριν καμιά 8-10αριά χρόνια ε; Τώρα απ’όσα μου λένε οι πηγές μου έχει ψιλοπέσει αυτή η σκηνή Ελλάδα/Ισραήλ… Και η κλασικούρα --> http://www.youtube.com/watch?v=6n4m_KPMQU4&feature=related :lol:

Τελευταία ακούω πολλά γνωστά και πιο άγνωστα όπως Paul Oakenfold, Delerium, Trentemøller, Infected Mushroom, Future Sound of London, για να μην πω και για τους τρεντοκλαμπιάρηδες :stuck_out_tongue: Εν ολίγοις, καλό electronic να’ναι, κι ό,τι να’ναι.

Δωράκι, με ηλ.κιθάρα: http://www.youtube.com/watch?v=XhTu_tU__Yg
Τώρα που το σκέφτομαι, τα άλμπουμς του Bob Katsioni ακούγονται αρκετά έτσι :-k

δεν χανεις τπτ, εναν απο τους σπουδαιοτερους δισκους σε ολο το φασμα της ηλεκτρονικης, ειλικρινα
αποκαλυπτικος δισκος