The Electronic Μusic Thread

οκ, μπαίνει στη λίστα για τσεκάρισμα, γιατί είδα και κάτι αλλα διθυραμβικά σε μια γρήγορη έρευνα που έκανα. Θενξ μαν! :slight_smile:

αν θες δοκιμασε και το moondawn του ιδιου

[FONT=“System”][SIZE=“5”]Recoil[/SIZE][/FONT]

Ακούστε το απόσπασμα του Breath Control κάτω αριστερά!
Αυτό άκουσα στο radio και τους έψαξα.
Έλεγα “τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…”
Η wiki μου έδωσε την απάντηση: “Recoil is a musical project created by former Depeche Mode member Alan Wilder. Essentially a solo venture, Recoil began whilst Wilder was still in Depeche Mode, as an outlet for his experimental, less pop-oriented compositions. Once he announced his departure from the group in 1995, Recoil was transformed from a small side-project, into Wilder’s primary musical enterprise.”

έχω ενθουσιαστεί έχω ενθουσιαστεί έχω ενθουσιαστεί έχω ενθουσιαστεί έχω ενθουσιαστεί έχω ενθουσιαστεί έχω ενθουσιαστεί έχω ενθουσιαστεί έχω ενθουσιαστεί έχω ενθουσιαστεί έχω ενθουσιαστεί έχω ενθουσιαστεί =D>
6 αλμπουμάκια, μια χαρά :smiley:

Οντως, ωραιοι! Ετυχε προ διετιας (ή τριετιας;) να τσεκαρω ετουτο:

[SIZE=“2”]Liquid[/SIZE]

Και μου φανηκε ειλικρινα συμπαθεστατο. Παραπερα δε ξεβρω τι παιζει. Το κομματι που αναφερεις παντως βρισκεται σ’ αυτο το δισκο, οποτε καλο ειναι ως πρωτο σημειο αναφορας…

Πολύ όμορφη μουσική :slight_smile:

Χαίρομαι που σας αρέσουν!

Στο “Liquid” album μ’αρέσουν πολύ αυτές οι “αφηγήσεις” που έχει.

Άκουσα και το “subHuman” του 2007 το οποίο ήταν επίσης πολύ όμορφο! Μου φάνηκε λίγο πιο δύσκολο στο άκουσμα, αν και βγήκε 7 χρόνια μετά το Liquid (συνήθως το αντίθετο δε γίνεται; μπορεί και όχι - βλ. Portishead) Προτείνεται όπως και να’χει 8)

Μιας και η Αλοη ανεβασε και παλι το θρεντ(μ’ενα πολυ καλο δισκο)ας προτεινω κι εγω το παρακατω

Εδω λοιπον ο θεοτρελος DJ Spooky συνεργαζεται με τον Dave Lombardo.Μη ξεγελιεστε ομως μιας και ο δισκος κινειται σε πιο trip hop/electronic υφος.Τα περισσοτερα κομματια ειναι instrumental ενω υπαρχουν και guest εμφανισεις απο τους Vernon Reid(Living Colour),Dalek,Chuck D(Public Enemy).

Με μισή πρώτη αυτιά δε μου πολυάρεσε το στυλ… :-s Σίγουρα κολλάει σ’αυτό το τόπικ;

Blue Sky Black Death - The Holocaust Instrumentals

τριπι-χοπι καταπληκτικο, στο μαησπαη δεν εχει απ’το λαστ.
αλλα πρεπει να το τσεκαρετε οι του ειδους.

Τσεκαρετε αυτο.Ειναι το πρωτο τους album καμια σχεση με τα καινουργια.
Archive - Londinium

Πω που το θυμηθηκες αυτο; Εχω να τ’ ακουσω πανω απο δυο χρονια. Indeed, πολυ αξιολογο.

Όντως πολύ ωραίο το Londinium (Old Artist, Headspace, Nothing Else… :thumbup: )

Και οι Blue Sky Black Death συμπαθητικοί ακούγονται με μια πρώτη επαφή…

Νομίζω αρκετά κομμάτια των Groove Armada κολλάνε σε αυτή την κατηγορία :-k

Μήπως θυμάται κανείς πώς λέγεται το κομμάτι που στο βίντεο κλιπ είχε διάφορους να κάνουν ηλιοθεραπεία γύρω από μια πισίνα, και ένα κοριτσάκι έριχνε μια σκόνη στο ποτό ενός τύπου…; Ήταν τέλειο και δε το βρίσκω… :frowning: Είμαι 99,999% σίγουρη ότι ήταν Groove Armada…

Κανείς δεν ξέρει αυτό που λέω από πάνω ε; :frowning:

Έχω να προτείνω τους Νορβηγούς [SIZE=“4”]Flunk[/SIZE] με 5 αλμπούμια και ρεμιξάκια. Έχουν βγάλει special editions για Ρωσία και Ελλάδα, και έχουν παιχτεί κομμάτια τους σε σειρές, ταινίες και διαφημίσεις Eίναι ομορφούληδες 8)
Ξεκινάμε με τη διασκευούλα του Blue Monday

edit: ώρες ώρες η φωνή της κοπελιάς ψιλοBjorkίζει 8O

τριπλοποστάρισμα, έλεος! :stuck_out_tongue:

καλοι οι Flunk αλλα αρκετα ποπ για τα γουστα μου-ειχαν παιξει και στην Θεσ/νικη πριν απο καποια χρονια μαλιστα. Παντως η νορβηγια εχει εκπληκτικη σκηνη (και) σε αυτο το ειδος. Τσεκαρε εδω για πληροφοριες:

http://beatservice.no/

ή ακομα καλυτερα και πιο εγκυκλοπαιδικα εδω:

http://beatservice.no/noel.asp

εγω παλι θα σου προτεινα να ριξεις μια αυτια στους

Bermuda Triangle - Mooger Fooger

Xploding Plastix - Amateur Girlfriends Go Proskirt Agents(και το τελευταιο τους μια χαρα ειναι)

(υποψιαζομαι θα τους βρεις στο μαησπεης, δεν το εχω τσεκαρει)

Υ.Γ.: να με συγχωρατε αν καποια απο αυτα τα γκρουπ εχουν ξανααναφερθει, μολις μπηκα στο φορουμ και δεν προλαβα να δω τι εχετε γραψει σε τοσες σελιδες…:oops:

Οκ, δε προκειται περι trip-hop, αλλα κολλα να αναφερθει εδω.

[SIZE=“2”]Kari - Pilot[/SIZE]

Η Kari με αυτο τον δισκο αποδεικνυει πως ειναι η πιο ομορφη γυναικα εκει εξω - και φυσικα οχι απο εμφανισιακης αποψης. Και με τους αλλους δυο το καταφερε δηλαδη, απλα αυτος μ αρεσει περισσοτερο. Το συναισθημα που βγαζει με τη φωνη της ειναι σχεδον ντροπιαστικο, μιας κιε δεν υπαρχει αλλη λεξη για κατι τοσο γλυκαναλατο. Δοκιμαστε το μπας και σωθειτε, επειδη βλεπω να αποθεωνουν αυτους τους Ακα Ντε Ανικ που στην ουσια ειναι μια παρωδια μπροστα σε τουτο.

έριξα μια γρήγορη αυτιά σε Xploding Plastix που βρήκα youtube και ενθουσιάστηκα! :smiley:
ειδικά με το τζαζοφανκοειδές Treat Me Mean, I Need The Reputation 8O

θα τσεκάρω κι άλλα νορβηγάκια…

Δεν τα ξερω καλα αυτα τα ειδη μουσικης γαμωτο, αλλα εχω παθει ενα σχετικο κολλημα με ενα μικρο ντουο, τους Ratatat, instumental κλπ, σαν mogwai με indie vibe θα τους ελεγα :-s:-s
Eνα παλικαρι με synthesizer και 'να αλλο με μια κιθαρουλα.
Tεσπα, βγαλανε σιντακι νεο το φθινοπωρο και ειναι πολυ ομορφο, εμενα παντως μου κανει κλικ…

Ακουστε δω μερικα δειγματα:

Ratatat - El Pico

Ratatat - Shempi

Ratatat - Bird Priest

Now playing: Ratatat - El Pico
via FoxyTunes

Lights Out Asia - Tanks And Recognizers

Δε περιγραφω τιποτα. Ουτως ή αλλως οσοι ειναι να το ακουσουν θα το ακουσουν.
Συγκλονιστικος δισκος. Credits to Somnambulist.

παρηγγειλα απο την εταιρια τους το απο πανω δισκακι και οι παπαρες μου στειλανε το πιο προσφατο τους :
" Εyes like Brontide". :lol: Ταξιδιαρικη μουσικη. Θα παραγγειλω λογικα και τα προηγουμενα 2 που εχουν κυκλοφορησει.