The Exploited poll

διαλέχτε το άλμπουμ που σας διακορεύει καλύτερα

punks not dead (1981)

ένα από τα πιο χαρακτηριστικα ντεμπούτα το οποιο αποτελεί τον δίσκο που έκανε που έκανε την μεγαλύτερη αίσθηση κατά το δεύτερο κύμα του βρετανικού πανκ. Ο τίτλος του δίσκου ήταν μια απάντηση στους μουσικοκριτικούς και στην μουσικη βιομηχανία όπου είχαν γυρισει την πλάτη τους στο κλασσικό πανκ και είχαν στραφεί σε πιο σύγχρονα μονοπάτια όπως το new wave. Ο δίσκος δίνει μαθήματα γραφής απλούστατων μουσικών δομών, τσαμπουκαλίδικων συνθέσεων, αγνού, βρώμικου και ανόθευτου ροκ ν ρολλ. καλύτερες στιγμές το ομώνυμο κομμάτι, blown to bits, army life, spg, exploited barmy army και I believe in anarchy.

troops of tomorrow (1982)

το άλμπουμ αυτό θεωρείται ίσως το καλύτερο άλμπουμ της μπάντας. Μόλις ενα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους, και οι exploited δείχνουν να στρέφονται σε έναν πιο βαρύ και hardcore ήχο. Τα oi στοιχεια είναι πλέον δυσδιάκριτα, τα ριφφς είναι πιο βαριά, το άλμπουμ αυτό γενικά είναι από τα πιο επιδραστικά σε είδη που θα ακολουθούσαν αργότερα…χαρακτηριστικά αναφερω ότι οι Slayer έχουν διασκευάσει τρια κομμάτια από τον δίσκο (war, uk 82, disorder), ενώ το 2002 θα έβλεπα μπροστά μου τους τρεις θρασάδες από την Γερμανία να είναι επί σκηνής και να διασκευάζουν το Fuck The Usa …θέλετε να πω και άλλα? Aντε να πω ότι υπάρχει και το Germs. και το attack. και το sid vicious was innocent. και το…καλα το βουλώνω.

let’s start a war (1983)

το line up αλλάζει, και το let’s start a war γενικώς είναι λίγότερο βαρύ σε σχέση με το troops of tomorrow, γενικώς είναι πιο ροκ ν ρολλ και θυμίζει πιο πολύ το ντεμπούτο τους. υπάρχουν αρκετά καλά κομμάτια, με το wankers να θεωρείται κλασσικό, αλλά γενικώς θα έλεγα ότι ο δίσκος αυτος είναι αρκετά τυπικός και δεν δίνει κάτι ιδιαιτερο.

Ηοrror Epics (1985)

Το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου που ανοίγει και τον δίσκο ήταν ένα μεγάλο σοκ όταν το πρωτάκουσα…πραγματικά ΕΠΙΚΟ… είναι πολύ περιέργο και σίγουρα αυτός ο συνδυασμος μπάσου και κιθάρας το κάνει σχεδόν ποστ πανκ κομμάτι, αποτελεί μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές των Exploited θα έλεγα. Αν δηλαδή στο ομώνυμο κομμάτι του Troops Of Tomorrow ακούστηκαν “σοβαροί” εδώ ακούγονται “επιβλητικοί”. Κατά τα άλλα ο δίσκος συνεχίζει την παράδοση με ένα μάτσο all time classics ύμνους…don’t forget the chaos, Μaggie You Cunt, Down Below, My Life … γενικώς με αυτό τον δίσκο βαλανε πολλά πράγματα στην θέση τους.

Death Before Dishonor (1987)

το άλμπουμ αυτό δείχνει τα πρώτα σημάδια μιας πιο crossover προσέγγισης στον ήχο της μπάντας. γενικά, τα κομμάτια είναι λίγο μεγαλύτερης διάρκειας, τα σόλος κάνουν πιο αισθητή την εμφάνιση τους (πχ power struggle), ενώ κομμάτια όπως το Scaling The Derry Wall είναι σχεδόν θρας. γενικώς το άλμπουμ πάντως δεν έχει και τα πλεον χαρακτηριστικά και κολληματικά τραγούδια τους.

Τhe Massacre (1990)

Το άλμπουμ αυτό αν δεν σε κάνει να κοπανιέσαι τότε πρέπει να επιστρέψεις στον τάφο σου και να σταματήσεις τις ανθρώπινες δραστηριοτητές. Οι Exploited μετατράπηκαν σχεδόν σε μια ΘΡΑΣ μπάντα. Η αντικειμενικότητα μου εδώ πάει περιπατο, ο δίσκος αυτός ηταν από τις πρώτες κασσέτες που έγραψα ποτέ και σιγουρα παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα μου άλμπουμς…η μια κομματαρα διαδεχεται την άλλη… ο δίσκος έχει αρκετή ποικιλομορφία, είναι heavy, είναι θρας, είναι πανκ γαμώ. Το Sick Bastard αποτελεί ένα από τα καλύτερα και κλασσικότερα κομμάτια τους, ενώ το blown out in the sky αποτελεί και την πιο ξεχωριστή στιγμή του δίσκου…ένα πραγματικό ΕΠΟΣ.

Βeat The Bastards (1996)

O δίσκος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε, αλλά γίνεται ακόμα πιο heavy ο ήχος τους… σε σημείο όπου σε κομμάτια όπως το 7 λεπτο (!) Serial Killer φτάνουν να ακούγονται σαν αμερικάνικες hardcore μπάντες (στυλ madball κλπ), για να μην πω για τα χοροπηδηχτά σημεία του Μασσαcre of innocents. Ο δίσκος έχει τις στιγμές του όπως το ομώνυμο, law for the rich, fight back, don’t blame, system fucked up κλπ, αλλά πάντα είχε ένα μειονέκτημα για μένα…ήταν ο διάδοχος του massacre.

Fuck the System (2003)

Όταν έμαθα ότι οι Exploited θα επιστρέφανε μετά από τόσα χρόνια, ούρλιαζα σαν τρελός από χαρά όπως και η εισαγωγή του ομώνυμου κομματιού. οκ, δεν τρελάθηκα πάντως. μέτριο άλμπουμ γενικώς με κάποιες ωραίες στιγμές. Ξεχωρίζουν σαν τη μύγα στο γάλα τα Chaos Is My Life και φυσικά το Was It Me, με το τελευταίο να είναι βασικά κάτι παραπάνω από καλό…

αντε μπας και βγάλουν το επόμενο κάποια στιγμή

Say to me that punk is dead
I wish to go murder them…

Ο Πανάγος τα’πε όλα. Αναστενάζουν οι RAKS με Εξπλόιτεντ.

Φυσικά κι εγώ είμαι ανάμεσα στο Troops of Tomorrow και το the Massacre, και αφού ΜΕΤΑΛΛΑΣ γεννήθηκα ΜΕΤΑΛΛΑΣ θε να πεθάνω, ρίχνω οριακά στο δεύτερο. Και μην ξεχνάμε ότι ο δίσκος τελειώνει με την υπερθεοκομματάρα Stop the Slaughter ε!

Εννοείται ότι αγαπάμε και τις άλλες δουλειές τους, ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΤΑΤΟΙ για το θρας, βασικά βάλτε το Alternative από το Troops of Tomorrow και πείτε και σεις μαζί μου “ωχ ποιό Ausgebombt μου θυμίζει?” :roll:

To Ηorror Epics καλά που μου το θύμισες, παίζει να το’χω ακούσει μια φορά μόνο στα 17 μου. Θα παίξει επικό ξεθάβειν.

Το τελευταίο δεν είχα πάρει είδηση ότι είχε βγει, το beat the bastards όμως είχε κάνει γερό χιτ με το ομώνυμο κομμάτι. Θυμάμαι και τη φανταστική διασκευή του από τους δικούς μας grind ήρωες Into the Gore (RIP) στο ιστορικό λάιβ τους με Cursed (RIP) στην Αθήνα.

Μεγάλη μπάντα οι Exploited.

Παναγιώτη POLLARA! Ευγε!

Λοιπόν προσωπικά ως λάτρης του κλασσικού Punk και όχι του θρας, φυσικα και προτιμώ (ΑΓΑΠΩ για την ακρίβεια) τα τρία πρώτα άλμπουμ της ΜΕΓΑΛΗΣ αυτής μπάντας: punks not dead, troops of tomorrow, let’s start a war

Πραγματικά τα άλμπουμ αυτά σημαίνουν πάρα πολλά για μένα…Όπως και η μπάντα, ήταν τα πρώτα πράγματα που άκουσα στο είδος και τα έχω πάρα μα πάρα πολύ ψηλά στην εκτίμηση μου…

Το ντεμπούτο είναι ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΑΤΟ…Επος θα έλεγα…Ωστόσο αυτό που ξεχωρίζει λίγο περισσότερο στα αυτιά μου, αυτό που θα ψιφήσω, και αυτό που είναι από τα αγαπημένα μου άλμπουμ της Punk μουσικής εκείνης της περιόδου είναι το Τroops Of Tomorrow…ALTERNATIVE ΡΕ ΤΡ’ΕΛΕΣ!!! Γενικώς σα σύνολο το άλμπυμ αυτό είναι απιστευτό…Tα τραγούδια ένα κι ένα! Τα λόγια περιττά…

Ακολουθεί στην προτίμηση μου το Let’s Start A War…Eξίσου πάρα πολύ καλό άλμπουμ που μας χάρισε πολλούς υπερκόμματους…

Δυστύχως (για τον δημιουργό του θρεντ) για μένα exploited είναι ο ήχος αυτών των τριών άλμπουμ…Τα υπόλοιπα δεν μου είπαν πότε πολλά πράματα. Το κάτι παραπάνω δηλαδή…Σίγουρα το horror epics είναι ιδιαίτερο, σίγουρα το massacre είναι μία πάρα πολύ καλή δουλειά, αλλά σαν τα πρώτα…νο…pour moi τουλάχιστον

Για το Fuck The System έχω να πω ότι ακριβώς είπε ο παναγιώτης, με τα chaos is my life και Was It Me, να ξεχωρίζουν κατά πολύ…Το δεύτερο μάλιστα είναι από τα πολύ αγαπημένα μου τραγούδια…Περισσότερο αντικειμενικά, θεωρώ πως πρόκειται για πατατίτσα (όπως έχω αναφέρει σε άλλο θρεντ) αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν μου αρέσει, όπως άλλωστε το ίδιο ισχύει και για όλα τους τα άλμπουμ

εδιτ: Ωραίος ο μπλιντιν. Τωρα το’ δα… Δεν σε περίμενα και πολύ στο θρεντ. Χαιρομαι!

Ως θρασας φυσικα massacre και beat the bastards
ΨΙλο-αντικειμενικα το troops of tomorrow

Α ρε άτιμοι θρασάδες!! :stuck_out_tongue: 3-1

Βeat the bastards…

Beat them now…

:yes::yes::yes:

δεν θα έλεγα “δυστυχώς για μένα”, εγώ έτσι και αλλιώς γουσταρω και τα δύο “είδη” μουσικής, δλδ δεν λέω “α! επειδή είναι πιο θρας το ένα το γουστάρω περισσότερα από τα πιο πανκ”. Συγκριτικά να το δεις, η πρώτη περίοδος της μπάντας συνολικά είναι ανώτερη ποιοτικά από την δεύτερη, αλλά είναι το massacre βασικά στην δεύτερη περιοδο που ανεβάζει πάρα πολύ την πήχη συν το ότι το έχω συνδέσει με παλιές εποχές κλπ.

Όσο για τον bleeding μην σου φαίνεται παραξενο που συμμετέχει στο πολλ, όπως είπε στα 90΄ς είχαν αναστενάξει οι RAKS με τα άλμπουμς των Εξπλοητεντ. Είναι από τις μπάντες που έχουν το respect τόσο απο μεταλλάδες όσο και απο πανκιά.

ΥΓ: αυτοί που ψηφίσαν το punks not dead δεν μας μιλάνε; :p:p:p:p

είναι σαν τους αόρατους ψηφοφόρους του λαοσ κι αυτοί. :lol::lol::lol:

Εγω δε θα ψηφισω, γιατι δε μπορω να διαλεξω μονο ενα…

Θελω να πω απλα ΣΕΒΑΣΜΟΣ σε καποια πραγματα και ενα ΦΑΚ ΟΦ σε ολους τους ξερολες και ηθικολογους της φασης που προσπαθουνε να κανουν αυτο που υποτιθεται οτι πολεμανε. Να βαλουν κανονες στη ζωη μας…

Μια κωλοδαχτυλαρα λοιπον για παρτη τους…

Λοιπόν σε αυτό το site βλέπεις κατευθείαν (χώρις κατέβασμα) μια λαιβάρα τους από το 2007 σε απίστευτη εικόνα και ήχο…ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ όσοι ενδιαφέρεστε!

Μαλάκες τι σετλιστ τρελό??? Συνηδητοποιώ πόσο θέλω να τους λαιβ (λίγο ξενέρωτοι μου φάνηκαν βέβαια ανά στιγμές, αλλά μόνο για τα τραγούδια πεθαίνω)

http://www.moshcam.com/the-exploited/metro-theatre-14.aspx#/21-fuck-the-usa

Παρτε το απ’ την αρχή το λαιβ

(γενικά γαμάτο site, έχει λαιβ από πάρα πολλές μπάντες)

και ήταν να έρθουν ρε γμτ πριν 1-1.5 χρόνο…αλλά ακυρώσαν. είχα ανοίξει και θρεντ με το που είχα δει την ανακοίνωση στο σαήτ τους, αλλά τζάμπα χαρήκαμε :frowning:

:-k …Beat the Bastards
δεν τα εχω ακουσει ολα αλλα αυτο γαμαει μανες (και μπατσους):stuck_out_tongue:

:oops:
Eιμαι φεηλ πιθανοτατα,αλλα το πρωτο ειναι το μοναδικο που εχω ακουσει:oops::stuck_out_tongue:
spg επος,army life,punks not dead,son of a copper και αυτο πολυ αγαπημενο(και το πρωτο νομιζω που ειχα ακουσει),γενικα ολα μαρεσαν(το ριπερ μαλλον βαριομουνα ελαφρως)…μαλλον πρεπει ν βαλω μπρος και τα υπολοιπα…πανκια γαμηστερη παντως,εχω να το ακουσω ουτε γω θυμαμαι απο ποτε…

καθόλου φειλ… Το δεύτερο που θα ψήφιζα :stuck_out_tongue:

bump!

γιατί αυτή την στιγμή είναι ένας user ονλαην με προφίλ

http://rocking.gr/modules/forum/member.php?u=8199

:bye::bye::bye::bye:

Από τα συγκροτήματα για τρελό χτύπημα,τι να λέμε τώρα

νταξει υποβαλλω τα σεβη μου

βασικα ως θρασας (?) θα πω the massacre…ΟΛΕΘΡΟΣ σε ηχητικα κυματα μιλαμε (θυμαμαι κιολας πως τους exploited τους ειχα μαθει απο ενα βιντεο στο τιουμπ, τα γνωστα με ξυλο στους φασιστες νομιζω, οπου επαιζε το sick bastard και με ειχε κανει να βλεπω ξανα και ξανα το κλιπακι λογω του ασταματητου κοπανηματος που με ειχε πιασει…ε το εψαξα αργοτερα και βρηκα το αλμουμ κτλ)

μετα με τη βοηθεια της wikipedia εψαξα τα death before dishonour και beat the bastards (τα μονα δηλαδη με περιγραφη crossover thrash :p), αλλα ναι MASSACRE δεν ηταν κανενα…ΟΙ ΣΒΕΡΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΝΑΝΕ

εκ των προτέρων, περίμενα το τρουπς οφ τομοροου πιο ψήλα, κάτι όμως που δεν ισχύει δοθέντων των αποτελεσμάτων. εξπλόιτεντ ρε

ρε μόνο 15 άτομα στο φόρουμ νιώθουν???

εχω φηφίσει αλλά πάμε πάλι

Μνημείο. Εφηβική αγάπη. ΠΑΝΚ ΡΕ ΔΙΑΟΛΕ