The Gathering - Νεος Δισκος [2011]

Λοιπον επειδη νομιζω πως ξεχασαμε να το αναφερουμε αυτο οι The Gathering βγαζουν νεο δισκο, αυτο ειναι το πρωτο single, κι επειτα απο μερικες ακροασεις - στην αρχη δε μπορουσα να πω το παρακατω - για πρωτη φορα δε μου λειπει η φωνη της Αννεκε. Το κομματι δεν ειναι απλα καταπληκτικο, ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ στεκεται αναμεσα στα καλυτερα τραγουδια που εχουν γραψει τα τελευταια χρονια.

Απο τη μεση και μετα, απογειωση.

Εδω παιζει δωρεαν download:

Edit: Προσεχτε ε, πρωτη φορα που το ακουσα ημουν σε φαση ‘‘καλο κομματακι μωρε κλπ’’. Τωρα το ακουω 4 φορες τη μερα.

Bασικα αυτο που γραφεις στο εντιτ ισχυει.Δλδ τωρα ειμαι στην τριτη ακραση και ηδη εχω αρχισει να το εκτιμω πολυ το κομματι.Πολυ αξιολογο πρωτο δειγμα παντως,μακαρι να βγαλουνε κατι καλο !

Το καινούργιο τραγούδι το είχα ποστάρει και στο θρεντ της μπάντας πριν καμία βδομάδα. Πάρα πολύ καλό κομμάτι, ομολογώ δεν το περίμενα, σχεδόν 11 λεπτά και όχι απλά δεν γίνεται κουραστικό αλλά το ακούς άνετα στο καπάκι πολλές φορές. Πανέμορφο πραγματικά.
Το προηγούμενο τους άλμπουμ δεν ήταν κακό αλλά η απουσία της Anneke ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Δεν ξέρω αν είχαν γράψει εκείνα τα κομμάτια για της δική της φωνή η όχι αλλά μετά από μερικές ακροάσεις δυσκολευόσουν να συνεχίζεις.

Εδώ δείχνουν να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της καινούργιας τραγουδίστριας (ναι δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομα της αυτή την στιγμή :stuck_out_tongue: ) και αυτό είναι το καλύτερο νέο για το επόμενο τους άλμπουμ.

Αναμένουμε πλέον με ανανεωμένο ενδιαφέρον.

Ωραίο κομματάκι είναι. Ξέρουμε πότε βγαίνει το άλμπουμ?
και η προηγούμενη δουλειά τους δεν ήταν κακή και έχω ξεχωρίσει κομμάτια (when trust becomes sound, all you are, no one spoke). Απλά εμένα μου λείπει η φωνή της Anneke και ρε γαμώτο δεν μπορώ να πάψω να κάνω συγκρίσεις. όχι ότι η φωνή της καινούργιας είναι κακή, απλά η φωνή της Anneke είναι από άλλο πλανήτη και η χροιά της είναι μοναδική.

Βέβαια στο νέο κομμάτι η φωνή της τραγουδιάρας είναι καρμπόν της Anneke…
To άκουσε φίλη που έχει χρόνια να ασχοληθεί με The Gathering και με ρώτησε αν είναι κομμάτι τους…

Iσχύει. Όταν άκουγα το Τhe West Pole δεν μπορούσα να μην το σκέφτομαι… Δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι η φωνή της Anneke ήταν καλή, γιατί υπάρχουν κι άλλες καλές φωνές. Ήταν όμως [I]χαρακτηριστική[/I] και ένα συγκρότημα το ταυτίζεις πολλές φορές με τον τραγουδιστή του- έτσι και σε αυτήν την περίπτωση για μένα.

Ακούγοντας το συγκεκριμένο track πάντως έκανα την ίδια σκέψη! :stuck_out_tongue:
Πότε είπαμε βγαίνει όλο το άλμπουμ;

Σόρρυ, αλλά χωρίς Αννεκ, δεν μου κάνουν.

bump! bump!

Ενταξει, τερμα τα φειδωλα λογια. Το κομματι ειναι απιστευτο, οσο το ακουω, τοσο ‘‘μεγαλωνει’’ μεσα μου. Περιμενω το νεο δισκο πως και πως.

κομματάρα το καινούργιο,άντε να βγει και ο δίσκος…:D:D

Πολύ καλό το καινούργιο.

Mια ομορφια ειναι…Μακαρι ο δισκος να ανεβει τουλαχιστον 2 επιπεδα σε σχεση με το προηγουμενο το οποιο ηταν 3 κομματια + απωλεια της φωνης…Εγω θα ειμαι εκει παντως γιατι και η πορεια της Αννεκε με εχει ψιλοαπαογοητευσει…

Οι δισκοι της Αννεκε ειναι απλα βαρετοι. Δηλαδη, ενταξει, σε οσους δεν αρεσε το Home κι αρεσαν τα προσωπικα της Αννεκε, θα προτεινα απλα να ξανακουσουν το Home γιατι οι φωνητικες γραμμες εκει περα ειναι ανωτερες οποιουδηποτε solo δισκου της. Φανηκε δλδ οτι σαν συνθετρια ηταν πολυ κατωτερη των Ρενε / Φρανκ, οι οποιοι πρεπει να γραφαν μεχρι και τις μελωδιες για τη φωνη. H διαφορα ειναι ο κοσμος βλεπει επανω Gathering και σου λεει μουφα, ενω τα προσωπικα της πουλανε κατα ενα μεγαλο ποσοστο επειδη ειναι αυτη που ειναι και δεν εχουν απαιτησεις περαν του συγκεκριμενου. Κακα τα ψεμματα δλδ, παιζει τρελη προσωπολατρεια, σε σημειο που αρχιζει να χανεται το νοημα.

Για μενα παντως, οσο κι αν σας φαινεται περιεργο,το μεγαλο πληγμα δεν ηρθε οταν εφυγε η Αννεκε, αλλα νωριτερα οταν εφυγε ο Hugo. Γιατι ο Hugo ηταν πολυ βασικο μελος της μπαντας και το rhythm section επεσε απιστευτα πολλα σκαλια μετεπειτα. Πραγμα που το ακουω στους δισκους και βλεπω διαφορα οσο αφορα το συναισθημα της ολης μουσικης.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το αποπάνω σχόλιο

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, έχω την εντύπωση ότι η Anneke έγραφε μόνη της τις μελωδίες στους Gathering.

Τώρα η διαφορά με τους προσωπικούς της δίσκους (πέραν ελάχιστων τραγουδιών-εξαιρέσεων), έγκειται στο ότι αφενός δεν υπήρχε η συνθετική δεινότητα των υπολοίπων Gathering, αφετέρου η Anneke προσπάθησε να κάνει μια στροφή σε πιο, εχμ, εύπεπτες φόρμες μουσικής, κάτι το οποίο έγινε περισσότερο αντιληπτό στο 2ο δίσκο της (βλ. Hey Okay!, κλπ.).

Στα των Gathering, την Silje την είχα ακούσει με τους Octavia Sperati πολύ πριν φύγει η Anneke και ομολογώ ότι με εξέπληξε η επιλογή της. Δεδομένου ότι οι Gathering σύμφωνα με τα λεγόμενά τους δε θέλανε κάποιον κλώνο αλλά μια τραγουδίστρια με φρέσκια άποψη που να δίνει κάτι διαφορετικό, το αποτέλεσμα δεν τους δικαιώνει.

Φυσικά η Silje είναι τελείως διαφορετική από την Anneke, αλλά στο West Pole προσπαθεί (και φυσικά δεν τα καταφέρνει), να τραγουδήσει στο ίδιο στυλ. Ίσως είναι και ο τρόπος που συνθέτουν οι υπόλοιποι.

Φαντάζομαι (ή ελίζω) ότι στο δεύτερο δίσκο θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις φωνητικές δυνατότητες της Silje περισσότερο απ’ ό,τι στον πρώτο δίσκο μαζί της.

Από την άλλη φαίνεται ότι και η Anneke θα κάνει μια στροφή με τον καινούριο δίσκο της, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα postάρει στο blog της.

Πότε είπαμε ότι θα κάνουν το reunion; :stuck_out_tongue:

Για το πρωτο να ειμαι ειλικρινης αμφιβαλλω επειδη δεν εχει γραψει ουτε μισο highlight αντιστοιχο του Waking Hour. Αντιθετως, οι μελωδιες των Gathering στη φωνη εχουν παραμεινει σε υψηλο επιπεδο - απλα ακους αυτη την ομοιοτητα και καπου χαλιεσαι.

Reunion δεν θα ηθελα με τιποτα για να ειμαι ειλικρινης, γιατι η Αννεκε δεν φερθηκε καθολου ενταξει στους υπολοιπους οπως το εξελαβα. Ο Hugo οκ, εχει οικογενεια ο ανθρωπος και λογικο να σηκωθει να φυγει, ο,τι εγινε εγινε επειδη εχει τη ζωη του κι απλα δε μπορουσε να συνεχισει. Για ολα τ αλλα ομως, παιδια, οσο καιρο θυμαμαι τους Gathering τα τελευταια παρα πολλα χρονια, μονο γκρινια θυμαμαι για το οτι πεφταν οι πωλησεις. Λογικο απο ενα σημειο και περα, αλλα καναν τιτανιες μλκιες για να βουλιαξουν το πλοιο οσο πιο βαθια γινοταν. Δεν γινεται να παιζεις σε μεταλλοφεστιβαλ με αυτους τους δισκους αντι να κατσεις να φιλησεις τα κολοκυθια των Massive Attack μηπως σε παρουν σε κανα tour μαζι τους. Γραφεις καλους δισκους και τους καις μετεπειτα επειδη συνεχιζεις να απευθυνεσαι (αποκλειστικα) σε παραδοσιακους μεταλλαδες. Ε τι περιμενεις απο εκει κι υστερα. Και μετα απ οσο θυμαμαι υπηρχε μια διαφωνια μεταξυ της Αννεκε που ηθελε να βγαλει το προσωπικο, ενω οι Gathering θελαν να συνεχισουν πρωτα με κανονικο δισκο ή κατι τετοιο, ωσπου στο τελος εφυγε κι εγιναν οσα εγιναν. Για το τελευταιο δεν ειμαι κι απολυτα σιγουρος για να μαι ειλικρινης, αλλα ελεος που σηκωθηκε κι εφυγε για να βγαζει αυτα που βγαζει. Πιο Κατσιμιχας φαση κι απο ακουστικο λαιβ του Ντανι Καβαντζαναγκη (παρολο που αγαπω Αναθεμα, δεν ειναι εκει το θεμα).

Καλά, ούτε και οι Gathering ξηγήθηκαν σπαθί όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεδομένου ότι δεν την αφήνανε να κάνει guest, ενώ ήταν περιζήτητη. Το βλέπω χαζό να περιορίζεις έναν καλλιτέχνη και να τον θεωρείς ιδιοκτησία σου.

Προφανώς, ούτε αυτή φέρθηκε εντάξει, εδώ οι υπόλοιποι παγώσανε τα πάντα προκειμένου η Anneke να γεννήσει, κλπ. και αυτή σηκώθηκε κι έφυγε για να παίζει με τον άντρα της και άλλους ψιλο-άγνωστους.

Για το θέμα reunion: έχουν δει και χειρότερους χωρισμούς και ξεκατινιάσματα τα ματάκια μας, οπότε never say never. 8)

Το ότι δεν έγραψε κάτι αντίστοιχο του Waking Hour δε σημαίνει ότι δεν συμμετείχε στο γράψιμο του Waking Hour. Απλώς ήθελε να κάνει κάτι άλλο.

Και για να είμαι ειλικρινής, το Home μαζί με το if_then_else, τα κατατάσσω ως τις λιγότερο καλές στιγμές των Gathering με την Anneke. Προτιμώ το υπερ-trippy Souvenirs, όπου το δέσιμο μελωδιών + μουσικής + στίχων ήταν απλά τέλειο! :wink:

Πάντως μια περιοδεία με Massive Attack ή Portishead και τους Gathering (προφανώς) για support, θα κωλοέλεγε!!!

Καλά, δεν νομίζω ότι έκαναν κάτι το φοβερό. Ήταν έγκυος και μέχρι το τέλος του 2004 έδιναν συναυλίες, το Φεβρουάριο γέννησε και μετά ξεκίνησαν πάλι το Μάιο με λίγες συναυλίες και να γράφουν το Home. Αυτά είναι τα προβλήματα όταν προσλαμβάνεις γυναίκες, αλλά το ξέρεις από την αρχή ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μείνουν έγκυες :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

http://www.youtube.com/watch?v=RkIeF46Qa6A

Για την αποχώρησή της, η ίδια είχε δηλώσει ότι δεν μπορούσε άλλο να λείπει συνέχεια από το σπίτι της, ότι ήθελε κάτι πιο χαλαρό για να έχει περισσότερο χρόνο με τον γιό της και ήθελε να κάνει κάτι με τον άντρα της. Νομίζω σεβαστό από όλες τις απόψεις. Τώρα αν το αποτέλεσμα είναι κατώτερο των προσδοκιών είναι άλλο θέμα.

Εγώ συνεχίζω να αγαπώ και τους Gathering και την Anneke. Πιστεύω ότι κάποιο reunion θα γίνει στο μέλλον. Μέχρι τότε, ελπίζουμε η Anneke να γίνει πιο μέταλ \m/ και οι gathering να βρουν τον δρόμο τους 8)

Edit, @ Raziel, Το Home το θεωρω εναν πραγματικα καταπληκτικο δισκο για να ειμαι ειλικρινης, απλα ανηκει σε τελειως διαφορετικες ψυχολογιες. Κατι σα τον Ulver δισκο των Gathering, ειναι το album που θα βαλω οταν τελειωσει το Shadows of the Sun για παραδειγμα. Δε μπορω να το συγκρινω με τα προηγουμενα επειδη το ακουω σε εντελως διαφορετικες φασεις.

Νομιζω πως ειχε συμμετασχει ως guest ρε συ και παλαιοτερα. Στους Ayreon π.χ. τραγουδα στο Valley of the Queens που ειναι πραγματικα πανεμορφο κομματι. Δεν αντιλεγω παντως σε αυτο που λες, απλα το βρισκω το λιγοτερο που θα μπορουσε να τους προσαψει κανεις γιατι μετα απο ενα σημειο θα γινοταν λιγο μαιντανος (οπως και ψιλοεγινε) κι αυτο μονο κακο θα εκανε στη μπαντα. Τωρα αν το θεμα τους ηταν αποκλειστικα το οτι η Αννεκε θα εβγαζε χρηματα απο συμμετοχες, ε, τοτε μιλαμε για καθαρη μλκια. Δεν ξερουμε ομως τι μπορει να παιχτηκε οποτε…

Το Souvenirs και μενα μου αρεσει παρα πολυ παιζει να ειναι το αγαπημενο μου Gathering μαζι με το How to Measure. Γενικα οι μεταλλοστιγμες των Gathering ποτε δε με τραβηξαν οπως τους υπολοιπους, αγαπω πολυ περισσοτερο τις τριππι στιγμες τους. Αυτο που λες παντως ειναι ο,τι ακριβως εννοουσα κι η μλκια ειναι οτι εβγαλαν καλους δισκους σε μια περιοδο που η φαση εκεινη ηταν ακομα πολυ στα πανω της. Το εχασαν ομως το τρενο αρα…

ω ναι! το είχανε παίξει παρεούλα και σε κείνο το live στη τρύπα

δες [B][U]εδώ[/U][/B]

Δεν ξέρω αν είμαστε (κάποιοι) κολλημένοι σε προσωπικά βιώματα αλλά μερικά συγκροτήματα είναι συνδεδεμένα με τον\την τραγουδιστή\τραγουδίστρια.

Οι Ολλανδοί είναι τέτοια περίπτωση. Μακάρι να γυρίσουν σε εποχές Mandylion, Nighttime Birds…