“Όταν κάποιος ανοίγει θέμα “Ψάχνω ενισχυτή για μελέτη σε διαμέρισμα” προτείνει Dumble Overdrive Special”
:lol::lol: Έχω λιώσει!!
“Όταν κάποιος ανοίγει θέμα “Ψάχνω ενισχυτή για μελέτη σε διαμέρισμα” προτείνει Dumble Overdrive Special”
:lol::lol: Έχω λιώσει!!
Το καλό είναι πως είναι και ακριβές οι άτιμες και αποκλείεται να βρεθείς με καμία κατά λάθος!
Οι πένες του είναι από απολιθωμένο χαυλιόδοντα παρθένου μαμούθ
#-o :lol: :lol: :lol:
Λοιπον…σκεφτομαι να αγορασω καινουργια ηλεκτρικη κιθαρα!Τα λεφτα που σκεφτομαι να διαθεσω ειναι 1000 ευρω!(Βαλε-Βγαλε κανα 200 ευρω).Μιας και ακομα δεν εχω μαζεψει ολα τα λεφτακαι εχω χρονο προσπαθω να αποφασισω τι κιθαρα θα αγορασω τελικα!Για να πω την αληθεια σκεφτομαι να παρω η μια Ibanez RG prestige,η μια Gibson Les Paul που παντα ηθελα!Ενας φιλος μου μου ειπε οτι αμα αγορασω κιθαρα Gibson θα πληρωσω κυριως το ονομα ενω με τα ιδια λεφτα μπορω να παρω μια καλυτερη κιθαρα!
1)Ισχυει κατι τετοιο?
2)Εσεις αμα αγοραζατε κιθαρα θα παιρνατε Prestige η Les Paul?
3)Προτεινετε κι αλλες μαρκες που εχετε/θα αγοραζατε…
4)Δεν εχω βγει ακομα σοβαρα να παω απο καταστημα σε καταστημα και να δοκιμασω κιθαρες,και μαλλον κατι τετοιο θα κανω αφου μαζεψω ολα τα λεφτα,αλλα εχω την εντυπωση οτι και οι Les Paul και οι Prestige που εχουν περιπου 1000 ευρω δεν εχουν τεραστιες διαφορες στον ηχο μεταξυ τους!Δηλαδη αναμεσα σε δυο Les Paul των 1100 ευρω ο ηχος θα ειναι σχεδον ο ιδιος και αναμεσα σε 2 Prestige των 1100 ευρω ο ηχος θα ειναι παλι σχεδον ο ιδιος!Με λιγα λογια,και μπορει να ειμαι τελειως λαθος,αμα σε μια Les Paul η μια Prestige δεν σου “κανει” ο ηχος και θες κατι αρκετα διαφορετικο,δεν θα μπορεις να πας σε ενα αλλο μοντελο Les Paul η Prestige και να βρεις τον ηχο που ψαχνεις χωρις να ξεφυγεις απο το οριο των χρηματων!
Οποιος θελει ας πει τι γνωμη του!
Guys θελω τα χριστουγεννα να αγορασω μια δευτερη φτηνη σχετικα κι8αρα για standard/drop D tuning γιατι βαριεμαι να κουρδιζω συνεχεια την Ibanez που την κατεβαζω και σε Drop B… Μ’αρεσει και μ’αρεσε απο παντα το μαυρο/ασπρο της Fender οποτε κατεληξα σε αυτη που εχει και humbucker http://www.thomann.de/gr/fender_squier_bullet_strat_hss_rw_bk.htm
Ο humbucker τωρα, γιατι ειναι Squier Fender, θα βγαλει μεταλ ηχο (Metallica πχ) η μπα…??? Να την παρω η να παω σε μια πιο μεταλ μαρκα…???
βασικά μπάσο , παίζω αλλά δν έχει κ τόση σημασία …
τις προάλλες , ήθελα να παίξω αλλά οι χορδές ήταν σε πανάθλια κατάσταση , τα δάχτυλα πραγματικά πονούσαν κ δν γλιστρούσαν ούτε ένα τάστο . πολύ άσχημη αίσθηση . οπότε μην έχοντας καθαριστικό για χορδές (δν έχω αγοράσει ποτέ) είπα να ρίξω λίγο οινόπνευμα για να φύγει η βρώμα .
οπότε έριξα πάνω στις χορδές , κ τις έτριψα με ένα πανάκι σαν αυτό π καθαρίζουν τα γυαλία μυωπίας . πραγματικά έκανε θαύματα το οινόπνευμα . έφυγε όλη η βρώμα κ οι χορδές ένιωθαν πιο “μαλακές” στο χέρι .
σήμερα π ξαναέπιασα το μπάσο είδα πως είχαν μαζέψει πολύ βρώμα οι χορδές . υπερβολικά πολύ βρώμα . δν έδωσα σημασία . μετά π άρχισα να παίζω είδα πως ξεβάθουν κ στα χέρια … καφέ χρώμα … μάλλον το οινόπνευμα “χάλασε” το βερνίκομα … τεσπα …
τι να κάνω τώρα ? να ανησυχώ για την ταστιέρα ? πως μπορώ να καθαρίσω τις χορδές χωρίς να ξανακάνω κακό στο βερνίκι ? γίνεται να κάνω κάτι για να μην ξεβάφει όταν παίζω ?
1)υπαρχουν λαδια/καθαριστικα τα οποια ομως πολλες φορες αναλογως το ξυλο της ταστιερας μπορει να κανουν μεγαλυτερο κακο παρα καλο οποτε κι αυτα καλο ειναι να τ’ αποφευγεις.
κυκλοφορουν ειδικες αυτοκολλητες ταινιες που κανουν πολυ καλυτερη δουλεια αλλα αυτες πρεπει να τις παραγκειλεις απο νετ μιας κι εδω δεν εχω δει σε καποιο μαγαζι.
το καλυτερο που θα χες να κανεις θα ηταν ν αλλαζες χορδες μιας και κακα τα ψεμματα οι χορδες ειδικα οταν παιζεις συχνα μαυριζουν πολυ ευκολα αναλογα παντα και με το ποσο οξυνος ειναι ο ιδρωτας του καθενος. αλλαζοντας συχνα χορδες μπορεις πολυ πιο ανετα να καθαρισεις και τη ταστιερα. Οταν δε εχουν να παιχτουν πολυ καιρο εκει προφανως κι απαιτειται αμεση αντικατασταση.
καλο ειναι να καθαριζεις υποτυπωδως τη ταστιερα αφου τελειωσεις το παιξιμο σου καθε φορα ετσι ωστε να μενουν τα λιγοτερα δυνατον υπολοιματα στα σιδερακια αναμεσα στα ταστα. ενα απλο πανι λειας επιφανειας ειναι αρκετο.
Ειναι περισσοτερο θεμα ενισχυτη. Αλλα για metallica tone θα σου προτεινα μια LTD στα ιδια λεφτα με EMG μαγνητες (αν βρεις 60/81 εισαι κομπλέ!)
Παρε καινουργιες χορδές αρχικά. Και αγορασε και κάποιο καθαριστικο, γυαλιστικο ταστιέρας (έχει στα περισσότερα guitar shops). Βγαλε τις χορδες, καθαρισε με ευλαβεια με ενα νωπο μαλακο πανακι, ειδικα κοντα στα ταστα, και μετα περνα την ταστιερα με το γυαλιστικο.
ΠΡΟΣΕΧΕ το γυαλιστικο να ειναι για το ξυλο της ταστιερας (τριανταφυλια, maple κλπ).
Βαλε τις καινουργιες χορδες και εισαι GG. Αμα θες κανενα tutorial τσέκαρε ultimate-guitar!
edit: Βασικα τα ειπε ο inhuman αλλα δεν το ειχα δει
θα αλλαξω τον ενισχυτη εναν μουφικο που εχω κ θελω κατι γυρω στα 200 Ευρω.τεσταρα εναν μαρσαλ mg 15dfx κ ειναι πολυ καλος σε σχεση με τον δικο μου.αλλα επειδη θα τον κρατησω χρονια αυτον που θα παρω λεω να παρω εναν λιγο καλυτερο απο τον MG 15 DFX.τι προτεινετε εσεις?επισης ο υπαλληλος ενος guitar shop μου προτεινε τον line6 4 και τον μαρσαλ mg ton kainoyrgio λεει(ο διαδοχος του προαναφερθεντα mg 15dfx)που ειναι καλυτερος.Τωρα εγω σκετο mg να λεγεται λιγο παραξενο μ φαινεται,κ απ την αλλη ποια η διαφορα λαμπας (τube amp αν δεν κανω λαθος) με solid state amp???
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ:)
GHS SILK AND STEEL
ΑΠΛΑ ΓΑΜΑΝΕ ! ! ! ! !
Πρέπει να το έχω στείλει σε κάποιον εδώ μέσα πριν καιρό αλλά μιας και σήμερα έπεσα πάλι πάνω του ας το ποστάρω και εδώ,μπας και θέλει κανείς να το μελετήσει.
http://www.gilmourish.com/?page_id=205
Πλούτος πληροφοριών σχετικά με τον ήχο του Gilmour(τεράστιο κεφάλαιο στην μουσική),τις κιθάρες του,τα στησίματα του κτλ κτλ.
Μιλάμε έχει τα πάντα.Επιλογή ανά άλμπουμ που συμμετείχε,ωραίες αναλύσεις πάνω στα εφέ που είχε,στα pedal boards,στις κιθάρες,παντού.
Ρίξτε του μια ματιά αξίζει.
Εξέχουσα θέση κατέχει και η συνεργασία του με τον Pete Cornish το 1977 και το pedal board του τότε,με το οποίο και ηχογράφησε το Animals και βγήκε και στην μυθική περιοδεία In The Flesh,νομίζω όμως έχοντας το pedal board του ελαφρώς αναβαθμισμένο.
Τσεκάρετε!!!
Γειά χαρά Κιθαρίστες…
Έχουμε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του πλέον επιτυχημένου Έλληνα κατασκευαστή πεταλιών και πολυεφφέ (αναλογικών πάντα…) των Jam Pedals!
Ξέρει κανείς περισσότερα για fretless κιθάρες είδα το video http://www.youtube.com/watch?v=1PyOZhgQnvU και έμεινα λαλάκας
very good!
καλή φαση αλλα σου βγαίνει η πίστη μέχρι να μάθεις που είναι κάθε νότα
πρέπει να έχεις εξασκήσει τέλεια το αυτί σου
Έχω 1 ερώτηση…
Τον παρακάτω ενισχυτή αν τον βάλω μέσα στο δωμάτιο θα
τα τινάξει όλα στον αέρα απ’την φασαρία ή όχι? Ρωτάω δηλαδή
αν υπάρχει κάποιο normal επίπεδο ώστε να μην έρθει καμιά αστυνομία :p…
Έχει κι ένας φίλος μου κατοστάρι Fender και στο σπίτι τον έχει στο 1 για να ακούγεται νορμάλ.
Από απόδοση και ποιότητα λέει ή μπα?
Σε πολυκατοικία δεν θα μπορείς να τον “ανοίξεις” αυτό είναι σίγουρο! 100W σε βγάζουν σε live…
Για αυτό που λες απόδοση τώρα…
…Τι μουσική παίζεις;