The Guitarist's Thread

Δεν παίζω κιθάρα αλλά προφανώς για εξάσκηση στο σπίτι σου δεν πας να πάρεις 100W, τσάμπα λεφτά χαλάς. 30 - 50W είναι αρκετά από άποψη έντασης.

Δεν θα τον αγοράσω ρε παίδες. Τον έχω πάρει από τον θείο μου ο οποίος τον είχε στο μαγαζί που έπαιζε και έλεγα μήπως μπορούσα να τον χρησιμοποιήσω και εγώ…

Όσο για μουσική Coldplay, U2, Oasis, Kasabian και τέτοια περίπου… Δηλαδή δεν θέλω τρελά distortion για metal και έτσι…

OK, τότε πάρτον από τον θείο αλλά προσεκτικά μη φωνάζουν οι γείτονες. :stuck_out_tongue:
Αυτά που θέλεις θα σου τα βγάλει μιά χαρά, ο ήχος σου θα εξαρτηθεί πολύ από τα εφφέ που θα χρησιμοποιήσεις.

100W ουτε καν για λαηβ ειναι βασικα,εκτος πια αν παιζεις σε αρενες ξερω γω…Μεχρι 50W βγαινεις ανετα και λαηβ και στο σπιτι μπορεις να το “συμμαζεψεις”.Απο κει και πανω προσωπικα τουλαχιστον θα το συστηνα μονο σε επαγγελματιες που παιζουν σε μεγααααλους χωρους.Βεβαια ο τζαμπα ενισχυτης ποτε δε χαλασε κανεναν,ισως τους γειτονες μονο.:stuck_out_tongue:

Βασικά αυτός είναι ο λόγος που το σκέφτομαι να τον πάρω γιατί είναι τζάμπα… Αλλά το θέμα είναι θα μπορέσω να τον δοκιμάσω ή θα μας πάνε μέσα… :slight_smile:

παρτον απο τον θειο και μετα πουλησετον για να παρεις αυτον
http://www.fender.com/en-GR/products/mustang/

τον μικρο ενοητε ε!:wink:

Μπα δεν παίζει… έχει συναισθηματική αξία ο συγκεκριμένος… :wink:

Πάντως απότι είχα ακούσει οι Fender είναι πολύ καλοί για καθαρούς ήχους…

Για metal και τρελά distortion και γκάζια δεν ξέρω αν είναι καλοί αλλά δεν με
ενδιαφέρει να πω την αλήθεια…

ρε…ρεεεε…ρεεεεεε…
ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ

¨Ελα μας τα έχετε ζαλίσει με τις κιθάρες σας εδω μέσα

Δείτε αυτό το πολύ ενδιαφέρον βιντεάκι:

Tεράστιο σοκ πως ο Gibbons παίζει με 7ρες και ανεβαίνει σε 8ρες μόνο για να παίξει σε ανοιχτό Μι !!! 8O8O

μπορω να βαλω χορδες ακουστικης στην κλασσικη κιθαρα μου?

χωρίς να ξέρω την τύφλα μου από κιθάρες:

ΟΧΙ.

θα έβαζες 11άρες χορδές σε κιθάρα σεταρισμένη για 9αρες?

πολυ απλα ΟΧΙ :slight_smile:

Το θέμα είναι σοβαρότερο από το να βάλεις 11ρες σε σεταρισμένη για 9ρες που αναφέρεται παραπάνω, γιατί η κλασική δεν έχει truss rod για να σεταριστεί, το όποιο σκεύρωμα του μπράτσου θα μείνει… [-X

νταξ μη με φατε.θα λιμαρω αυτες που χω.

Είναι μεγάλο ρίσκο να βάλεις σετ ακουστικής κιθάρας σε μία κλασσική γιατί σε πάρα πολλές περιπτώσεις το μανίκι σκευρόνει απο την μεγαλήτερη πίεση που ασκεί το σετ ακουστικής. Η περισσότερες κλασσικές που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχουν truss-rode=βέργα με δυνατότητα ρύθμισεις, βέβαια υπάρχουν και κάποιες καλές εταιρείες που βάζουν ακόμη και στις κλασσικές κιθάρες βέργα εσωτερικά, βλέπε [B]Crafter ΕΔΩ![/B] . Απο την άλλη γιατί δεν πέρνεις μία ακουστική σε πολύ καλή τιμή όπως αυτή [B]ΕΔΩ.[/B]

γιατι δε μου περισσευουν.μαζευω χρηματα για ανωτερο σκοπο…anyway δε πειραζει θα ζοριστω στη κλασσικη.

Ξέρει κανένας αν υπάρχει καμια διαφορά μετάξυ Fender Mustang I και Fender Mustang II πέρα ότι ο ένας είναι 20Watt και ο άλλος 40Watt ?

Σκέφταμαι να αγοράσω τον Ι… :-k

προσωπικά πιστεύω πως δεν έχουν καμία μεγάλη διαφορά
πάρε τον πρώτο