The Guitarist's Thread

Καταρχήν “άσχετος alert” για να εξηγιόμαστε!
Έχει κανείς να προτείνει κάτι πολυ οικονομικό αλλά όχι για τα μπάζα σε ηλεκτρο-ακουστική;
Έψαξα λίγο κοιτώντας τιμή και αν είναι γνωστή η μάρκα (άσχετος alert είπαμε) και μου μπήκαν στο μάτι 2 μοντέλα:

Fender CD-60CE
και
Ibanez V70CE

Καμιά γνώμη;

Η Ibanez αν είναι το μοντέλο που νομίζω φυσάει πάντως…

Σε κάθε περίπτωση,πήγαινε και σε μαγαζί να την πιάσεις στο χέρι σου

Πάρε την Fender φιλαράκι με κλειστά μάτια…
Ίσως απ’τις καλύτερες κιθάρες για τα φράγκα της…

Την δοκίμασα προχθές και απλά η κιθάρα τα σπάει…
Έχει και γαμώ τον ήχο και έτσι και την βάλεις σε ενισχυτή θα μείνεις μαλάκας
απ’τον ήχο… Ακούγεται και γαμώ…

Με κλειστά μάτια…!!!

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια παιδιά. Κι άλλες γνώμες δεκτές όποιος μπορεί. Το κακό είναι ότι την θέλω για δώρο-έκπληξη και όντας άσχετος και να την πιάσω στα χέρια μου λίγα θα καταλάβω.

ρε παίδες είμαι ανάμεσα σε 2 κιθάρες και αυτή τη φορά θα δώσω πολύ χρήμα !!

http://www.schecterguitars.com/Products/Guitar/Synyster-Gates-Special.aspx
http://www.schecterguitars.com/Products/Guitar/Hellraiser-C-1.aspx σε άσπρο αμα πάρω αυτήν!

για πέιτε καμιά γνώμη!!

__Να σε μπερδέψω λίγο ακόμα? :smiley:

http://www.thomann.de/gb/schecter_c_1_custom_fr_stb.htm

(σόρρυ δε μπορώ να βοηθήσω, είμαι λίγο άσχετός, αλλά κοίτα και αυτήν :wink: -είναι πολύ κοντά σε αυτά που ψάχνεις)

Αν θες του synyster την κιθάρα μην δώσεις φράγκα μόνο και μόνο για το όνομα δοκίμασε αντίστοιχο σχέδιο χωρίς υπογραφές κτλπ τζάμπα χρήμα

Kαι εμένα αυτή είναι η εντύπωση μου πως πληρώνεις πολλά φράγκα για το όνομα του “μοδάτου” μεταλά παίχτη…
Κακά τα ψέματα λίγες είναι οι περιπτώσεις που όργανα “με υπογραφή” πραγματικά αξίζουν τα παραπάνω λεφτά τους: Kάποιες signature της Fender (SRV, Clapton, Beck) κάποιες Music Man (Van Halen που δεν βγαίνει πλέον, Luke, Morse)

καλά ρε είστε σοβαροί η κιθάρα αυτή εννοείται πως αξίζει τα λεφτά της για δείτε τα specs της Seymour Duncan Invaders O.O set neck ultra access Original Floyd Rose
για μένα είναι απο τα λίγα signature models που αξίζουν και με το παραπάνω τα λεφτά τους
Όσο για την hellraiser C1 δεν έχω ακούσει κανα σχόλιο ακόμα περιμένω…

Ρε μάγκες τί λέτε για [COLOR=“Red”]αυτή[/COLOR] την κιθάρα;;
Την έχω δοκιμάσει και ο ήχος της με ικανοποιεί απόλυτα!
Οι άλλες δύο μου επιλογές είναι [COLOR=“red”]αυτή[/COLOR] και [COLOR=“Red”]αυτή[/COLOR] εφ’ όσων αλλάξω τους μαγνήτες και βάλω EMG 81/85…
Εσείς τί λέτε;;

την zakk άστην
εγώ θα έλεγα να πάρεις αυτή που δοκίμασες
Αλλα γιατί είπες στην τελευταία ότι θα αλλάξεις τους μαγνήτες; Πιστεύω πως ο ήχος που βγάζουν οι Humbuckers είναι ικανοποιητικός

Γιατί λες όχι του Zakk;;
Για την τελευταία απλά πιστεύω πως οι EMG αποδίδουν καλύτερα τον ήχο που θέλω. :wink:
Αν υπάρχουν βέβαια και αντιπροτάσεις γι’ αυτές τις κιθάρες, δεκτές! 8)

Όσο αφορά τους μαγνήτες πάω πάσο εσύ ξέρεις ποιος ήχος σου ταιριάζει.
Tώρα η κιθάρα του zakk είναι περίπου ίδιας κατηγορίας με την πρώτη που πόσταρες.Το θέμα είναι όμως να πάρεις κάτι που να ταιριάζει σε σένα,κάτι πιο προσωπικό όχι μια signature κιθάρα.

Σωστός, Signature κιθάρες μακριά αν κα ιελάχιστες έχουν καλές τιμές και σπεκ. Όσο για του Ζακ ούτε σκέψη. Αρπαχτή είναι…

[FONT=“Book Antiqua”]Έχω μια φτηνιάρικη ακουστική κιθάρα εδώ και 2 χρόνια.
Την είχα αγοράσει κάνα 40άρι Ε από τον Θωμά (τον Γερμανό) για να τη γρατζουνάω/ταλαιπωρώ με τα αδέξια χέρια και την έλλειψη γνώσης μου.
Μετά από αρκετή χρήση, τις προάλλες έσπασαν οι “βόλτες” από ένα κλειδί και μοιραία δεν μπορούσα να κουρδίσω. Παράγγειλα από eBay (για πιο φθηνά) καινούργια κλειδιά και αφού τα παρέλαβα σήμερα είπα να επιχειρήσω το service.
Χρειάστηκε να ανοίξω τρύπες σε διαφορετικά σημεία για τις βίδες επειδή πήρα αλλιώτικα κλειδιά. Τα κατάφερα σχετικά εύκολα.
Η κιθάρα έχει επίσης ένα άσχημο πετσικάρισμα. Από την υγρασία που έχει φάει το ξύλο έχει φουσκώσει, έχει ανέβει ο καβαλάρης και η απόσταση χορδών - τάστων ήταν μεγαλύτερη από τη φυσιολογική με αποτέλεσμα η κιθάρα να είναι πολύ σκληρή και δύστροπη στο παίξιμο. Έτσι είπα να κάνω κάτι και γι’αυτό. Πήρα λοιπόν λίγο γυαλόχαρτο και έφαγα λίγο από τον καβαλάρη για να πλησιάσουν έτσι οι χορδές στην ταστιέρα. Τα κατάφερα κι εδώ (βέβαια λίγο παραπάνω να είχα λιμάρει θα είχα πρόβλημα, στο τσακ!).

Τώρα η κιθάρα έγινε αγνώριστη! Κουκλίτσα!
Την καθάρισα, πέρασα φρέσκιες χορδές και πλέον παίζεται πολύ πιο αβίαστα.
Και τα κλειδιά που έβαλα είναι μια ομορφιά. Έβαλα τα κλασσικά σχήματος τουλίπας που έχουν οι Gibson.

Χάρηκα πολύ που παρά την απειρία και την ασχετοσύνη μου την έφτιαξα χωρίς να την πάω σε επαγγελματία. :D[/FONT]

Σωραίος.

Γλύτωσες τουλάχιστον 20 ευρώ.

Αν το έλεγες πριν το φτιάξεις με τα μυαλά μου θα σου έλεγα ότι δεν αξίζει,αλλά από την στιγμή που το έκανες,φυσικά αξίζει,άσε που το συναίσθημα όταν τέλειωσες φαντάζομαι ότι θα ήταν μεγάλη γλύκα!

Ευχαριστώ comealot!

Ναι ρε, δε φαντάζεσαι πόσο χάρηκα που την έφτιαξα! :smiley:

Προφανώς δεν άξιζε να την πάω για επισκευή σε μαγαζί γιατί θα μου κόστιζε περίπου όσο και η αξία της [I]κιθάρας[/I]
Έτσι πειραματίστηκα μόνος και ευτυχώς πέτυχε! Αν είχα καμιά ακριβή κιθάρα δεν ξέρω αν θα το επιχειρούσα.
Ένα 10ρικο μου κόστισαν [I]τα κλειδιά[/I]. Κανένα επιπλέον έξοδο!
Πήρα και [I]κλειστού τύπου κλειδιά[/I] για μεγαλύτερη ακρίβεια και αξιοπιστία αλλά λόγω μεγαλύτερης διαμέτρου θα έπρεπε να ανοίξω λίγο μεγαλύτερες τρύπες στην κιθάρα με τρυπάνι οπότε το άφησα. Ίσως το δοκιμάσω κάποια επόμενη φορά, τα κράτησα για καβάτζα.

Τώρα πάντως η κιθάρα, αν και σκεβρωμένη, παίζει μια χαρά και τα κλειδιά που έβαλα κρατάνε το κούρδισμα ανέλπιστα καλά!

__Well done! :thumbup:

__Ξέρεις τι θα είχε τρομερό ενδιαφέρον, η όλη διαδικασία! Αν υπήρχαν φωτογραφίες κατά τις επισκευές /mods… Αλλά επειδή μάλλον πρέπει να το έχει σκεφτεί κάποιος πριν, θα είχε ενδιαφέρον αν είχες απλά παλιές της φωτό και να βγάλεις και καινούργιες με τις αλλαγές!

__Οπως και να έχει, ωραίος! Δεδομένων των συνθηκών (τιμή κιθάρας), πολύ καλό όλο αυτό! Ασε που έμαθες στη διαδικασία πολλά περισσότερα για τις κιθάρες! :slight_smile:

…μιας και το ζήτησες Shadowcaster, έβγαλα μερικές φωτογραφίες πριν λίγο.

Τα παλιά,“μαμίσια” κλειδιά και οι προβληματικές “βόλτες” :

[SPOILER]

[/SPOILER]

Τα καινούργια κλειδιά :

[SPOILER]

Ναι ok, είναι θεόστραβα, μην το σχολιάσετε παρακαλώ. :stuck_out_tongue:
Ο Stevie Wonder θα τα είχε βάλει πιο ίσια…
Δε βαριέσαι όμως, έτσι κι αλλιώς δεν παίζει κανένα άλλο ρόλο πέραν του αισθητικού.

[/SPOILER]

Δύο φωτογραφίες όπου φαίνεται το φούσκωμα του καπακιού :

[SPOILER]

Έβαλα ένα φάκελο για να καταλάβετε τη διαφορά (φαίνεται το κενό στις άκρες)

[/SPOILER]

Τέλος, μια απλή μόντα που είχα κάνει παλιότερα (ένα strap pin - δεν είχε πριν - για να στερεώνω τη ζώνη μου) :

__Nice!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: