The Guitarist's Thread

Θα χρειαστώ τις απόψεις σας για upgrade κιθάρας. Έχω την yamaha ERG121 και θέλω να αλλάξω μαγνήτες και ό,τι άλλο πιθανών χρειαστεί για να συμπληρώσει αυτή την αλλαγή

Θέλω να τη χρησιμοποιώ για southern-blues rock και hard rock
ορίστε και τα specs

[SPOILER]Body - Basswood with Matching Headstock
Neck - Bolt-On Maple
Fingerboard - Rosewood
Pickups - 1 Single Coil, 2 Humbucking
Frets - 22
Scale - 25.5
[/SPOILER]

1 Like

ξυπνηστε ρε, σταματησατε να παιζετε κιθαρα;

λοιπον, ψαχνω στο ιντερνετ κλιμακες τζαζ-μπλουζ και γενικοτερα τεχνικες. τα βιντεο μπορουν να με βοηθησουν ή να παρω κανα βιβλιο καλυτερα; ειμαι διατεθειμενος να αγορασω, οποτε αν εχετε να μου προτεινετε κανενα για τζαζ ή και μπλουζ ριχτε το… :slight_smile:

[B]@schuldineralex [/B]

Δεν είναι αυτό ακριβώς που θες, αλλά εδώ έχει τις παναγιάς τα μάτια από κομμάτια… 8)

Στις ταμπλατούρες σβήνεις/χαμηλώνεις/απομονώνεις όποιο όργανο θες και γενικώς κάνεις παππάδες. Μιλάμε το site το έχω λιώσει έχω μάθει τα άπειρα κομμάτια από εκεί…

[B]@Rebel[/B]
Η αλλαγή “hardware” τις κιθάρας είναι 60-40 να σου “κάτσει” και λίγο υποκειμενικό… Μορεί να “χάσεις” μπορεί και να κερδίσεις στον “νέο” σου ήχο. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις μια κάποια κιθάρα που να έχει τα ίδια specs με αυτά που θα ήθελες και να συγκρίνεις με τη δική σου, αλλά και πάλι δεν θα είναι αντικειμενικό/αξιόπιστο κριτήριο. Παίζουν πολλά ρόλο. Ενισχυτής, περιβάλλον, καλώδια, εφέ…
Εγώ έχω αλλάξει μαγνήτες σε 2 διαφορετικές περιπτώσεις/κιθάρες και (ευτυχώς) είχα “καλύτερα” αποτελέσματα σε σχέση με αυτά που περίμενα. Τελικά όμως απ’ ότι έχω καταλάβει, καλύτερα να πάρεις μια καλή πεταλιέρα και ένα ακριβότερο καλώδιο, θα είσαι μια χαρά!

εχει μεχρι και το Pray nightfall των λοστ με πληκτρα και ιστοριες που ευχομουν να το 'χει στο ultimate-guitar… εχει πολυ περισσοτερα πραγματα και ειναι και πιο ευχρηστο. σ’ευχαριστω!! :smiley:

τι βιβλιο θα προτεινες/ατε για τζαζ ή μπλουζ;

για blues τσέκαρε Keith Wyatt είναι πολύ σωστός!

Γενικα απο βιβλια για ηλ. κιθαρα με βοηθανε τρελα τα Creative Guitar I και II (απο Guthrie Govan) .Το ενα ειναι για βασικες γνωσεις,το 2ο για advanced. Μπορειτε να τα βρειτε τζαμπε εδω: http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=891805
(Για το 1ο ψαξτε αναλογως)
Και μια ερωτηση τωρα:Θελω ενισχυτη,που αν ειναι σχετικα ευελικτος (να παιζω διαφορα ηδη απο μεταλ εως fusion κλπ). Βεβαια εχω και πεταλια.Ειμαι αναμεσα σε Blackstar Ht-5 και Bugera v55 καθως δεν εχω και πολλα χρηματα…Τι λετε;

Δεν παίρνεις έναν μεσα μπουγκι να εισαι και ο πρώτος ;

Εχω μια κιθαρα απο παλια που δεν ασχοληθει ποτε μαζι της(και καλα καποτε θα πηγαινα να μαθω να παιζω),ειναι μια κοπια μαρκας marina(αγνωστη μαλλον) οπως η παρακατω,σε μαυρο χρωμα.Μπορει καποιος να μου πει,απο περιεργεια,τι ηχο βγαζουν αυτες οι κιθαρες?

κιθαρα για αρχαριους ξεκαθαρα…

ειναι αντιγραφο στρατοκαστερ οι οποια ειναι για blues/funk/soul και 70’s γενικα αλλα οχι heavy πραματα.

για να μαθεις μια χαρα θα ειναι

παλικάρια ο κολλητός μου θέλει να ξαναπιάσει κιθάρα μετα απο κάτι αιώνες. ειχε ασχοληθεί για λίγο κάποτε και τώρα θέλει να ξαναπιάσει μια για να δει αν θέλει να το προχωρήσει.
καμιά κιθάρα με λογική πρώτης κιθάρας, αλλά οχι σάπια σε νορμάλ τιμη, ξέρουμε?

Καποια Ibanez, ακομα και οι φθηνες εχουνε φοβερη ταστιερα, για μενα τουλαχιστον.

bump πενταετιας με τα πεταλια μου και ενα κωλοπαιδο.

5 Likes