The Jack White appreciation thread

Υπάρχουν μόνο κάτι σκονισμένα θρετνς για White Stripes και τα δύο πρώτα σόλο του, οπότε.

Αφορμή:

3 Likes

Τιμιος αλλα προτιμω Jack Black

3 Likes

Αφιερωμένο

3 Likes

Jack white is probably the only person who could play the joker and the penguin

2.3K

παρα πολυ ωραια εμφανιση στο SNL

1 Like

I appreciate him

2 Likes

Απ’τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες, είχα την τύχη να τον δω live πριν 2 χρόνια με την εξαιρετική μπάντα του. Catch Hell Blues, Dead Leaves and The Dirty Ground, Black Math, Fell in Love With A Girl, The Hardest Button to Button, I’m Slowly Turning Into You και πόσα άλλα… Ένας πραγματικά μεγάλος μουσικός. Για τα 15α μου γενέθλια η πρώτη μου κοπέλα μου έκανε δώρο το Icky Thump και θυμάμαι που ο αδερφός του κολλητού μου, που πήγαινε 3η λυκείου, μου είπε “Μλκ η δικιά μου μου πήρε emo negative” :joy: :joy: :joy:

<3 <3 <3

2 Likes

Απο τους τελευταιους μεγαλους rock σταρ.


Θυμαμαι οταν πρωτοαρχισα να παιζω κιθαρα, εψαχνα ταμπλατουρες για ολα του τα κομματια
Little Cream Soda, Little Bird, Catch Hell Blues, Icky Thump, I Think I Smell a Rat, The Union Forever… Η λιστα είναι ατελείωτη.
Από τα πιο απλά

μέχρι τα πιο περίπλοκα

σε προκαλεί να πιάσεις την κιθάρα

Τρομακτικη ευκολια να γραφει κομματια που τα θυμασαι απο την πρωτη ακροαση ακομα κι αν προκειται για διαφημιση της coca cola

Live τα δινει ολα

Eχει συστησει και παρα πολυ κοσμο στη blues και country μουσικη με τις διασκευες του ενώ βοηθαει και με την δισκογραφικη του στην προωθηση του βινυλιου.

Όλα του τα projects κεντανε (εχει και αλλους παικταραδες διπλα)



και μπορω να πω οτι τελευταια εχω αρχισει να εκτιμω ιδιαιτερα και τους πειραματισμους στο τελευταίο του.

Ωραιες και οι λεπτομερειες στην αισθητικη με τα χρωματα
The White Stripes - Κοκκινο/Μαύρο/Άσπρο
The Raconteurs - Καφέ/Χάλκινο
The Dead Weather - Μαυρό
Σόλο - Μπλε

6 Likes

Εισαγωγή It Might Get Loud και λάιβ Jolene, όλη η αλήθεια για όλα.

Το Boarding House Reach θα το στηρίζω μέχρι τελικής πτώσης. Θυμάμαι προακρόαση στο Record House στη Νέα Σμύρνη, να παλεύουμε τρεις ανυποψίαστοι άνθρωποι να βγάλουμε νόημα σε αυτό το χάος και να περνάμε τέλεια. :smiling_face_with_three_hearts:

Κατα τα άλλα, τον τελευταίο καιρό έχουν ανέβει τα Stripes & Raconteurs σετ από From The Basement, τώρα απλά αναμένεται το έποc των Dead Weather, με κλείσιμο-διασκευάρα Forever My Queen για το ροκ.

1 Like

Effect and Cause με τρια μικροφωνα (ακουτε με ακουστικα)

Fell In Love With A Girl σε χαμηλότερο τεμπο

Many Shades of Black από Adele

2 Likes

Tο Fell In Love With A Girl πάντα έτσι το παίζει πια, όχι acoustic αλλά σε χαμηλότερο tempo και αν και χάνει τη δυναμική του είναι τόσο παιχταράδες όλοι τους που το αντισταθμίζει και δίνει χώρο για μελωδικά parts. Αυτό και το Catch Hell με πόνεσαν που δεν τα άκουσα :broken_heart:

2 Likes

Έξω πάντως από τα πλαίσια της δισκογραφίας του, εμένα αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν η ενασχόληση της δισκογραφικής του εταιρείας με τη διάσωση περασμένων μουσικών ανά τον κόσμο. Ειδικότερα σε συνεργασία με τον Christopher King ο οποίος έχει γράψει το αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο Lament from Epirus, έχουν επανεκδοσει υπέροχες κυκλοφορίες της περιόδου του μεσοπολέμου όσον αφορά την παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική.

36236097.SY475

Ορμώμενος λοιπόν από την ανάγνωση του παραπάνω βιβλίου, τσίμπησα και δύο από αυτά τα βινύλια και καταχαρουμενος τα λιώνω έκτοτε.

Έλα μπάρμπα να σου δείξω τα χωράφια σου λοιπόν, από δύο Αμερικανακια…

images

5 Likes

Μπουμ.

3 Likes

(gently)

2 Likes

Παρασκευούλα ζάχαρη

1 Like

Hi-De-Ho
Hi-De-Ho
Hi-De-Ho
Hi-De-Ho

1 Like

I’ll bet you do.

1 Like

ερχεται κι αλλος νεος δισκος μεθαυριο διαβαζω

Entering Heaven Alive

edit: παντα πιστευα οτι το απλοϊκο στυλ της Meg White ταιριαζε πολυ με τους White Stripes αλλα ποσο ωραιο ειναι που πλεον ακουμε καποια πιο παλια κομματια με κανονικους και ικανους ντραμμερς;

1 Like