The Lord of the Rings: The Rings Of Power (TV series)

Είναι επίσημο πλέον θα έχουμε τηλεοπτική σειρά Lord of the Rings και όπως όλα δείχνουν θα πέσει και χρήμα στην υπόθεση αφού το αφεντικό της Amazon θέλει κάτι ανάλογο του Game of Thrones.

http://variety.com/2017/tv/news/lord-of-the-rings-tv-series-amazon-1202613609/

Σαφώς και είμαι περίεργος να δω τι θα κάνουν. Από την μια υπάρχει η ευκαιρία για μια πιο ευρεία απόδοση του υλικού μιας και στις ταινίες έμεινε αρκετό πράγμα έξω, από την άλλη το να πιάσει το ύφος του βιβλίου στον βαθμό που το έκανε ο Jackson μοιάζει για μένα σχεδόν αδύνατον. Για να μην μιλήσουμε για casting αφού πραγματικά δεν μπορώ καν να φανταστώ άλλους ηθοποιούς στους ρόλους.

Το άλλο που φοβάμαι είναι μην το κάνουν υπερβολικά βίαιο για να πιάσει Game of Thrones κοινό. Ελπίζω να μην μετατρέψουν τον Aragorn σε Conan ξέρω γω. Ο Tolkien ακόμα και στις πιο βίαιες μάχες έμεινε σε πιο λυρικές περιγραφές.

Τέλος δεν ξέρω τι σημαίνει η συνεργασία με Tolkien estate.

Από την μια σκέφτομαι καλύτερα να μέναμε με την τριλογία Jackson που λατρεύω σε τεράστιο βαθμό, από την άλλη σαφώς και δεν μου είναι αδιάφορη αυτή η προσπάθεια. Άντε να δούμε.

4 Likes

Μια οι Maiden, μία αυτό, πόσα να αντέξει κανείς σε μια μέρα; :heart_eyes:

4 Likes

Αυτό το “preceding the fellowship of the ring” είναι που μου δίνει ελπίδες.

Θέλω πολυ να ελπίζω σε κάτι απο Silmarillion αλλά το πιο πιθανό είναι να δείχνει το πως έφτιαξε τα δαχτυλίδια ο Sauron μέχρι και τo war of the last alliance

1 Like

Εγώ τρόμαξα παρά χάρηκα

Η τριλογία είναι το δώρο του Τζάκσον στην ανθρωπότητα

2 Likes

Δεν υπάρχει απολύτως καμιά πιθανότητα για οτιδήποτε από Silmarillion. Τα δικαιώματα δεν τα έχει κάνεις παρά μόνο ο υιός Tolkien και αυτός αρνείται να τα δώσει. Αυτό που εννοούν βασικά είναι τα παραρτήματα από τα βιβλία του Άρχοντα, φαντάζομαι λίγο back story Aragorn, Hunt for Gollum και λίγο White Council. Ε με αυτά βγάζεις μισή σεζόν.

Oh, δεν το ήξερα αυτό για το Silmarillion. Μαλακία :confused:

η αντίδραση ειναι μια:

διαβάστε κάνα βιβλίο ωρέ ΛΙΝΑΤΣΕΣ και αφήστε το λογοτεχνικό πλούτο του Tolkien ανέπαφο ως έχει, γαμημένοι αμερικάνοι, καρκινώματα του πλανήτη!

4 Likes

Μου αρέσει η ιδέα, αλλά μέχρι να το δούμε θα έχουμε γίνει σαν τον Γκανταλφ…

Τις ταινιες και τα βιβλια τα λατρευω μεχρι θανατου, απο την μια με φοβιζει η προοπτικη για σειρα, αλλα απο την αλλη με εξιταρει… Δεν ξερω, το φοβαμαι πολυ…

1 Like

Εγω δεν καταλαβαίνω γιατί “το φοβάστε” ή γιατί “να διαβάσουν κανα βιβλίο”. Αν δεν είναι καλή, απλά θα είναι μια αποτυχία. So fucking what… Αν κάνουν κάτι καλό θα έχουμε την ευκαιρία να γουστάρουμε κ πάλι με LOTR αν όχι θα την γράψουμε στα παπάρια μας κ θα πάμε παρακάτω

3 Likes

Ε όταν γουστάρεις κάτι πολύ δεν θέλεις να βλέπεις κακές εκδοχές του. Είναι όπως όταν βγαίνει κακό άλμπουμ από αγαπημένη σου μπάντα ένα πράγμα. Σίγουρα έχεις τα κλασικά που έβγαλαν παλιότερα αλλά και πάλι σε πληγώνει λιγάκι να τους βλέπεις να παίζουν χαζομάρες σήμερα.

Ε όχι, δεν μπορω να κάνω αυτή τη σύγκριση μιας αγαπημένης μπαντας με κακό δίσκο με ένα εντελώς διαφορετικό πρότζεκτ ενός αγαπημένου βιβλίου. Δεν είναι σαν να λέμε πως ο Τζάκσον έκανε μια γαμάτη πρώτη ταινία και πως το δεύτερο μέρος ήταν γτπ και ξενέρωσες. Θα είναι κάτι εντελώς καινούριο. Αλλά ένηγουεη…απλά λέω

Ακριβώς τα ίδια… Το περιμένω πως και πως εννοείται βασικά εμένα τα χόμπιτ δεν με τρελαίνουν για αυτό και τώρα κραταω μια πισινή

Γιατί είναι ένας άνθρωπος που έχει αφήσει απίστευτη κληρονομιά στο fantasy και κάθε interpretation έργου του θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σοβαρά κι όχι έλαμωρέκαιφόλαναναιθαζήσουμε. Δεύτερον, γιατί θα παίξει με τις αναμνήσεις μας (είτε βιβλίων είτε ταινιών). Δεν υπάρχει πιο legit λόγος να το φοβάσαι ξέρω γω, εκτός αν επαίζε ο Cage

Ok πάσο. Το LOTR είναι πιθανότατα ένα από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία, το πρώτο μου “σοβαρό” ανάγνωσμα (κάτι Ιούλιος Βερν, Ροβινσώνας Κρούσος, Η καλύβα του Μπαρμπα Θωμα (λίγο ρατσιστικούλι αν θυμάμαι καλά ε), Νταμπο το ελεφαντάκι,Πινόκιο, Λουντέμης κλπ παιδικά βιβλία που διάβασα μικρότερος δεν τα μετράω :stuck_out_tongue:) και ήταν αυτό που με έμπασε στο τρυπάκι της φανταστικής λογοτεχνίας και του διαβάσματος γενικότερα. Την δε τριλογία των ταινιών την έχω ξεσκίσει να την βλέπω. Το 2001 είχα πάει 4 φορές να δω την Συντροφιά του δακτυλιδιού στο σινεμα (τις 2 μόνος μου) και γενικά ΛΑΤΡΕΥΩ Τολκιν (και προφανώς στις τοπ 5 αγαπημένες μπάντες έχω τους Blind Guardian). Στη ζωή μου όμως έχω μάθει να εκτιμώ διαφορετικά τις καταστάσεις και τα ενδεχόμενα γιατί υπάρχουν πολύ πιο άσχημα πράγματα που μπορεί να μου συμβούν από το να βγει μια κακή σειρά με θέμα τον Άρχοντα. Υπό αυτό το πρίσμα το έγραψα. Προφανώς και θα ξενερώσω αν δεν πιάσουν κάποια στάνταρ αλλά στην τελική…κλάιν κιόλας.

Αυτά

4 Likes

Ιούλιος Βερν (ειδικά) και Ροβινσώνας Κρούσος γαμάνε και κακώς δεν τα μετράς.

Παρόμοια φάση η λατρεία με τον Τόλκιν και φρόντισα και εγώ να δω όλες τις ταινίες τουλάχιστον 3 φορές στο σινεμά και φυσικά έχω τα extended κλπ. Αλλά στο τέλος μετάνιωσα. Μου χάλασε εντελώς την ανάγνωση των βιβλίων. Χάθηκε το πνεύμα, χάθηκε η αφηρημένη εικόνα που έχεις στο μυαλό σου και βλέπεις μόνο τους ηθοποιούς και τα σκηνικά των ταινιών και προσωπικά δεν κατάφερα ποτέ να ξαναδιαβάσω το LotR, που κάποτε το διάβαζα τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

1 Like

Μια χαρά τα μετράω ρε, πλάκα έκανα γι’ αυτό και το εμότικον. Το LOTR το έχω διαβάσει 3 φορές πριν την ταινία και την τέταρτη φορά που το επιχείρησα σταμάτησα την ανάγνωση στο πρώτο βιβλίο γιατί έγινε εν μέρει αυτό που περιγράφεις. Πλέον -κακώς- το έχω ταυτίσει με τις ταινίες περισσότερο. Αλλά…σε λα βι

Χαχαχα, 4 φορές το διάβασα τη χρονιά που το αγόρασα :stuck_out_tongue: Πάντα ήταν το πιο immersive βιβλίο που είχα, έμπαινα σε τριπ με πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και vibe, άλλος κόσμος όπως ξέρουν οι περισσότεροι… μεγάλος και λεπτομερής. Οι ταινίες είναι απίστευτη δουλειά αλλά ούτε φτάνουν το λέβελ των βιβλίων ως προς αυτό προφανώς και σε σημεία αλλοιώνεται τελείως ο χαρακτήρας των βιβλίων (δεν εννοώ μόνο σε πλοκή, αλλά στο vibe).

Για την σειρά πραγματικά κλάιν. Θα την δω, στην τελική μπορεί να κάνει cancel out τις ταινίες και να μπορέσω να ξαναδιαβάσω το βιβλίο! :stuck_out_tongue:

Δεν λέω πως είναι ισάξια πράματα τα βιβλία με τις ταινίες ρε, προς θεού τώρα. Αλλά αν θέλω να πάρω τζούρα από άρχοντα θα βάλω να καυλαντίσω με κάποια από τις ταινίες. Δεν πρόκειται δλδ να ξαναδιαβάσω Τόλκιν… ΠΟΤΕ :cry:

Nαι ρε, το κατάλαβα από την αρχή, για μένα το λέω για έμφαση. Και για τις φωνές που είναι έτοιμες να χλευάσουν τους βιβλιάκηδες που πάντα παραπονιούνται :stuck_out_tongue: