Νομιζω οτι ξεκαθαριζεται ποιων εργων τα δικαιωματα απεκτησε η AMAZON τελικά
Οι τύποι πάντως φαίνεται να έχουν και γνώση του τρόπου που σκεφτόταν ο Τόλκιν, και του lore που διαχειρίζονται, και του πόσο δύσκολο είναι να ικανοποιήσεις τους πάντες. Νηφάλιοι μου φάνηκαν.
Ναι απλα προετοιμαζόμαστε να δουμε ενα fanfiction κυρίως με κομματια απο το έργο του Τολκιν.
So what did Amazon buy? “We have the rights solely to The Fellowship of the Ring, The Two Towers, The Return of the King, the appendices, and The Hobbit,” Payne says. “And that is it. We do not have the rights to The Silmarillion, Unfinished Tales, The History of Middle-earth, or any of those other books.”
Μάλιστα
Τότε πως διάολο λένε θα πως θα πιάσουν πρώτη εποχή και μου βγάζουν και promo photo με τα 2 δέντρα. Πολύ παράξενα πράγματα. Με αυτά που έχουν δεν μπορούν να κάνουν σχεδόν τίποτα από όσα μας διαφημίζουν τόσο καιρό.
Μία αναφορά στα δύο δέντρα να υπάρχει κάπου στο κείμενο ή στις υποσημειώσεις, αρκεί φαντάζομαι… Αν καταφέρουν με τέτοια κόλπα να ‘‘ανοικοδομήσουν’’ την 2η εποχή χωρίς σοβαρές ιστορικές απώλειες, θα είναι αρκετά μάγκες
Δηλαδη θα βασιστουν σε οσες αναφορες υπαρχουν στα appendices του Return of the King σχετικα με τις προηγουμενες εποχες, και σε οσες αναφορες υπαρχουν στη βασικη τριλογια και στο χομπιτ. Οκ, τα πραγματα ειναι πολυ, μα πολυ χειροτερα απ’οτι πιστευαμε, μιλαμε για πραγματικα ελαχιστο υλικο. Και λενε για 5 κυκλους.
Το θέμα είναι ότι ακριβώς επειδή έχουν ελάχιστο υλικό, έχουν πολύ χώρο για αυτοσχεδιασμό. Αν κρατήσουν το canon από τη μία και φωτίσουν τα ‘‘χαμένα επεισόδια’’ από την άλλη, τότε δεν ξέρω γιατί είναι κακό κάτι τέτοιο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αλλάξουν την ιστορία, αλλά ότι θα τη διευρύνουν, κι είναι ίσως ό,τι πιο γενναίο θα μπορούσαν να κάνουν
Μα από την αρχή είχαν χώρο για να διευρύνουν την όλη ιστορία και να κάνουν τους όποιους αυτοσχεδιασμούς τους. Από την δεύτερη εποχή άλλωστε υπάρχει το λιγότερο υλικό, σε σχέση με πρώτη και τρίτη, ακόμα και στα Silmarillion, Unfinished Tales. Και όχι από μόνο του δεν είναι καθόλου κακό να γεμίσουν την ιστορία. Ούτε κατά διάνοια όμως δεν φτάνουν οι αναφορές στα παραρτήματα για να βγούνε 5 σεζόν με δεύτερη εποχή, εδώ πλέον πάμε στο να ξαναγράφουμε από την αρχή τα πράγματα, δεν βγαίνει αλλιώς. Εγώ ακόμα δεν είμαι σίγουρος πως ακριβώς θα βγουν τα 2 πρώτα επεισόδια, που υποτίθεται θα έχουν διάρκεια 3 ώρες, που θα πιάσουν πρώτη εποχή.
Για να κάνεις τους αυτοσχεδιασμούς και την όποια διεύρυνση πρέπει να έχεις μια πολύ σταθερή βάση. Αν ισχύουν αυτά που διαβάζουμε δεν έχουν καμιά σταθερή βάση για να κάνουν αυτά που λένε.
Δεν υπήρχε εξ αρχής λόγος να πάρουν τόσο λίγο περιεχόμενο πού θα προκαλούσε προβλήματα εκτός και αν εξ αρχής δεν τούς ενδιέφερε να κάνουν μία πιστή μεταφορά αλλά ένα fan fiction πού κανένα νόημα δεν βγάζει.
Φυσικά και υπάρχει, αυτός είναι ο ποταμός Σαβος στην Κροατία και πίσω από τις monumental φιγούρες με τα υψωμένα χέρια είναι κτισμένο το στρατόπεδο συγκέντρωσης του ΔΠΠ Γιασενοβατς.
Από την στιγμή που βγήκε το trailer και μετά στα social πέφτει τρελό θάψιμο. Υπερβολικό σε μεγάλο βαθμό και εστιασμένο σε μεγάλο βαθμό στο casting. Ωστόσο πριν 2-3 μέρες έπεσα πάνω σε αυτό εδώ το πράγμα.
Που έχει βγει από το κανάλι της amazon για την προώθηση της σειρά. Μόνο με ένα meme που βρήκα τελευταία θα μπορούσα να το σχολιάσω προσωπικά.
Summary
Φτάνουν τα 12 πρώτα δευτερόλεπτα για να καταλάβεις πόσο μα πόσο cringe είναι η φάση.
Και φυσικά έχει κάνει τα πράγματα 100 φορές χειρότερα από ότι ήταν. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιους ακριβώς απευθύνεται και τι σκοπό είχε ακριβώς. Έγινε unlisted αλλά όχι πριν το πάρουν χαμπάρι διάφοροι και ξεκινήσουν να το σχολιάζουν στο twittter (όπου και το βρήκα).
Το ότι αποτελεί επίσημο promotion video από την amazon κάνει τα πράγματα να φαίνονται πολύ άσχημα. Δεν ξέρω τι άλλο να σχολιάσω.
Δεν το πιστεύω, είναι λες και η Άμαζον θέλει να αποτύχει. Κάκιστο βίντεο.
δεν αντεξα πανω απο 1 λεπτο…
Δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο από την Amazon δεν ξερω εσείς τι ακριβώς περιμένετε και τι προσδοκίες εχετε
Νταξ εχει και κατι καλα Amazon Originals ; Boys, The Man in the High Castle, Expanse, Good Omens, American Gods…
Αλλα γενικα με κατι τοσο μεγαλο παντα κρατας μικρο καλαθι.
Δηλαδη δεν υπαρχει ποτε περιπτωση μια τηλεοπτικη σειρα να ξεπερασει τα βιβλια και να αποτυπωσει ολο το λορ. Πιο ποσιμπολ δλδ θα ηταν μια σειρα απο ταινιες(Λοτρ) πχ αλλα και παλι ποτε 100%. Εδω και με τον αρχοντα θυμαμαι το κραξιμο που δεν ειχε πχ Τομ Μπομπαντιλ μεσα ξερω γω. Οποτε απλα το παιρνεις αποφαση οτι στανταρ κατι θα σε χαλασει και το χαζευεις.
Αυτό που βλέπω είναι ότι μεγάλες εταιρείες όπως Amazon παίρνουν ένα λορ και το το καταστρέφουν όπως Wot η χειροτέρα Disney - Star Wars
Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική πίσω από το promotion που κάνουν αυτή την στιγμή. Δεν ξέρουν ποιο είναι το fan base του Tolkien; Ούτε η Disney με το Star Wars δεν έκανε τέτοιες χαζομάρες. Φαντάσου να έβγαιναν “fans” της σειράς σε ανάλογο roundtable και να έλεγαν τις ίδιες χαζομάρες πριν βγει το Force Awakens.
Το teaser δεν μου φάνηκε κακό. Αλλά ότι είδα και διάβασα πέρα από αυτό είναι για να σε πιάνει απελπισία.
Δεν έχω δει ούτε ένα Star Wars, αλλά το LOTR το έχω δει και προφανώς μου άρεσε πάρα πολύ. Οι casual (όπως εγώ) δεν τους νοιάζει η συνέπεια ή αν ταιριάζουν αυτά που έλεγε ο Τολκιν ή ο,τιδηποτε άλλο. Θα δώσουμε τα λεφτά μας για να πάμε σινεμά, να δούμε 3 ώρες ταινία (ή να δουμε μια καλοστημένη σειρά), να φάμε πατατάκια, να πιούμε κόκα κόλα και να περάσουμε καλά. Τα υπόλοιπα και τα γύρω γύρω είναι πολύ μικρές λεπτομέρειες που δεν απασχολούν (σχεδόν) κανέναν, αν προβλέπουν ότι έτσι θα μαζέψουν και επιπλέον κοινό θα το κάνουν, σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρουν