Δεν ξερω ειλικρινα τι βρισκεις στο WoT. Κακιστη αισθητικη. Cgi βγαλμενα απο video game cut scenes, τραγικη ηθοποιια. Δηλαδη δες απλα την σκηνη στον θρονο των Aes Sedai κ αν δεν κριντζαρεις παω πασο.
Το τηζερ τρεηλερ παραπεμπει σε αισθητικη τριλογιας. Οι ληψεις, η αρχιτεκτονικη κ η παλετα. Παρολα αυτα δεν ειμαι καθολου αισιοδοξος. Ειναι σχεδον σιγουρο οτι ειναι αλλη μια μεταφορα για την οποια το μονο κινητρο ηταν το αρμεγμα του φανμπεηζ κ οχι καποιος συνδιασμος με αγνο ενδιαφερον για την πηγη
Οι οπαδοί του Wheel of time μιλάνε για καταστροφή των βιβλίων από την σειρά… Επίσης χωρίς να έχω διαβάσει τα βιβλία μπορώ να πω και εγω ότι η αισθητική μου άρεσε αλλά τα Cgi τραγικά…
Βασικα για να ειμαι δικαιος η αισθητικη οντως δεν ειναι κακιστη. Απλα ειναι φτηνιαρικη η προσεγγιση σε πολλες φασεις της σειρας.
Γιατί να κριντζαρω? Γαμω τις σκηνές ήταν. Και γενικά διαφωνώ με όσα όλα λες. Ουδεμία σχέση. Πολύ όμορφη σειρά οπτικά. Και μια χαρά η ηθοποιία.
Γενικά η σειρά δεν ήταν καλή υπήρξε μεγάλη αντίδραση
Κατ’εμε την ιδανικη ατμοσφαιρα σε τετοιου ειδους σειρες την επιασε μονο το GoT το οποιο δυσκολα θα πεσει απο την κορυφη ασχετως της φθινουσας πορειας του! Οσο και αν θα το ηθελα το WoT απεχει παρα πολυ! Πολυ προσεγμενη παραγωγη σιγουρα χωρις καθολου ατμοσφαιρα ομως και με οχι τπτ ιδιαιτερες ερμηνειες! Μακαρι να με διαψευσει το PoR. Προσωπικα τις ελπιδες μου τις εναποθετω στο GoT spin-off.
Όσο και αν το ΓοΤ συνεθλιβη κατω από το βάρος της ίδιας του της ύπαρξης, αποκτώντας χαρακτήρα γελοίο/τραγικό, παραμένει αληθές πως η ατμόσφαιρα των πρώτων κύκλων (ειδικά του πρώτου) ήταν σαγηνευτική.
Ον τόπικ: το τίζερ με άφησε παγερά αδιάφορο. Κακός προάγγελος, διότι το υλικό με το οποίο καταπιάνεται, το αγαπώ. Ωστόσο, είναι απλώς ένα τιζερ, ας ελπίσουμε πως αποτυπώνει απλώς ένα work in progress.
Αυτοι που γκρινιαξαν κυριως ηταν οι κλασικοι υπερνερντουλες που ειχαν διαβασει τα βιβλια και οταν ανακαλυψαν μια διαφορετικη περισπωμενη στην σειρα, αρχισαν τα παιδικα tantrums. Επ ουδενι σωστο κριτηριο για το αν ηταν η σειρα καλη ή οχι. Αν ειναι δυνατον να κρινεται η ποιοτητα μιας σειρας απο τις αντιδρασεις μερικων καφρων. Μια χαρα κριτικες εχει το Wheel Of Time εκει εξω στα διαφορα media. Διχως να ειναι κατι το εξαιρετικο.
Εγω διαφωνω πληρως στο οτι δεν υπαρχει ατμοσφαιρα. Καταρχας τα 3 τελευταια επεισοδια της πρωτης σεζον εχουν φοβερα visuals και πολυ σωστη μουσικη που δενει τις σκηνες πανεμορφα. Κατα δευτερον, το σχολιο περι video game ΟΥΤΕ ΚΑΝ ομως. Αν ειναι κατι που μου αρεσε στο Wheel Of Time ηταν το ποσο ομορφο ηταν το cinematography και η φωτογραφια γενικοτερα.
Δεν διαφωνώ καθόλου ότι δεν υπάρχει ατμόσφαιρα… Αλλά μπορώ να κρίνω τελείως επιφανειακά ναι για εμένα είχα κακά cgi αλλά υπάρχει ατμόσφαιρα και σαν ένας απλός θεατής μου αρέσε η σειρά. Εδώ όμως οι περισσότεροι δεν είμαστε απλοί θεατές , όπως αναφέρθηκε και πιο πανω αγγίζουν κάτι πολυ σοβαρο για εμάς και θέλουμε να πετύχει. Γκρίνια πάντα θα υπάρχει
Δε με ενδιαφερουν προσωπικα οι “μη απλοι θεατες”
Κρινω την σειρα για αυτο που ειναι, οχι για αυτο που θα ηθελε να ειναι καποιος που εχει διαβασει τα βιβλια 309 φορες και ξερει το υποβαθρο καθε χαρακτηρα.
Ποια ηταν τα κακα CGI στο Wheel Of Time?! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ηταν ολα. Και ειδικα η αποδοση της “μαγειας”
Meanwhile άλλες σειρές βιβλίων που περιμένουν να γίνουν υπεργαμάτες σειρές:
-
The Legend of Drizzt Do ‘Urden: ΕΔΩ κι αν θα ταίριαζε ένα καστ μαύρων ηθοποιών, αν και τα ρατσιστικά undertones θα ήταν μάλλον πολλά για να αγνοηθούν. Έχουμε λοιπόν αυτό το παλληκάρι τον Drizzt, έναν πολεμιστή μαύρο ξωτικό από την υπόγεια πόλη της Μεντζομπεράντζαν (ναι…) που φεύγει από την άγρια, πολεμοχαρή, και αιμοδιψή μητριαρχική κοινωνία του και ανεβαίνει στην επιφάνεια και τα κάνει όλα ώπα. Απ’ όσο θυμάμαι η σειρά έχει πάνω από 20 βιβλία, γαμάτους χαρακτήρες και sub-plots, και θα ταίριαζε και το high fantasy aesthetic για το οποίο γίνεται τόσος λόγος
-
The Dark Tower: όχι, αυτή η ανοησία που μας πλάσαραν για ταινία πριν κάμποσα χρόνια ούτε καν δεν αγγίζει το βάθος και την έκταση αυτής της σειράς, και όχι λόγω του Idris Elba στην θέση ενός λευκού καουμπόη, αλλά επειδή πήραν 7 βιβλία και τα έκαναν μιάμιση ώρα ταινία… Για να μην τα πολυλέμε, βάλτε ένα κόσμο τύπου Άρχοντα, να έχει εξελιχθεί πολλές χιλιάδες χρόνια, να έχει έρθει η βιομηχανική επανάσταση, να έχει έρθει το τέλος της, και τώρα είμαστε σε στυλ Άγριας Δύσης με ακραία μαγεία, δαίμονες, και πολύ πιστολίδι (α, και έναν κακό Τόμας το Τρενάκι)
-
Ο Βίος και η Πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ: ενώ δεν θα υπήρχε περίπτωση να πιάσει έστω στο ελάχιστο την ατμόσφαιρα του κόμικ, και ίσως το στυλ του Ρόσα να είναι πολύ βαρύ για το στρογγυλοποιημένο ύφος των καρτούν της Ντίσνευ, δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να αναδειχτεί μία σειρά σε καλά χέρια, και τι νέες κατευθύνσεις θα μπορούσε να πάρει, εξερευνώντας άγνωστα επεισόδια του πιο σκληροτράχηλου παπιού στον κόσμο (το πλούσιο έρχεται δεύτερο). Απλά να πω ότι είμαι τεράστιος φαν του τελευταίου Duck Tales, που τόλμησε και έδωσε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα (υπάρχουν και τέτοια στις παπιοϊστορίες) και αντιμετώπισε όλους τους χαρακτήρες με σεβασμό, χωρίς να φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες.
Drizzt Do 'Urden φίλε !!! Η πρώτη μου επαφή με fantasy !!! Φανταστικά βιβλία !!! Από εκείνη τη στιγμή γουστάρω τα dark elves !!! Ξωτικά, αράχνες, νάνοι, μάγοι, βάρβαροι…
Εκπληκτικα forgotten realms!!!
Βιος και Πολιτεια θα μπορουσε να γινει καταπληκτικη animated σειρα πραγματικα, μακαρι να το δουμε καποτε. Και το σαουντρακ απο Τουομας φυσικα ε!
Το Dark Tower ειναι ονειρο αλλα προσωπικα το θεωρω unfilmable…
Ειμαστε λιιιιγο οφτοπικ εδω και καμια 20 ποστς ε?
Άλλο πάλι κι αυτό
Τα λέει πολύ ωραία σε αυτό το βίντεο ο τύπος. Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό. Αν και με έκανε να ανησυχώ πάλι για το τι θα δούμε από Galandriel.
Btw στα σχόλια γίνεται πανηγύρι και βασιζόμενος μόνο σε αυτά τα 61 δευτερόλεπτα, μάλλον θα συμφωνήσω.
“Зло не может создать нечего нового, оно может только испортить и разрушить то, что изобрели или создали добрые силы" - J.R.R.Tolkien