The Lord of the Rings: The Rings Of Power (TV series)

Khazad Dum!πιστεύω πως θα γίνουν πολλές αναφορές πάνω στους νάνους τις δεύτερης αλλά και τις πρωτης εποχής της μέσης γης στη νέα σειρά .Όπως φαίνεται θα έχουν ένα πιο προϊστορικό design όλες οι races από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα…

βαλτε ρε παιδια ενα grainy filter πανω και γιναμε - ειναι λιγο γυαλισμενο. βρωμιστε μου λιγο την γκαλαντριελ

6 Likes

Αυτό ακριβώς. Το κλου για σειρά στο LOTR universe είναι να έχει την ατμόσφαιρα, την κοσμογονία, τον μυστικισμό και την λογοτεχνική καλτίλα. Αν χάσουν στην πορεία το σενάριο, οκ κρίμα, αλλά είναι ανθρώπινο, τι να κανς. Όμως, αν εξαρχής αδιαφορούν για το τι αισθητική θα βγει προς τα έξω, τα πράγματα είναι λίγο εξοργιστικά και δεν προμηνύουν και τα καλύτερα για τα υπόλοιπα ασπεκτς.

Ειδικά οι φωτογραφίες του vanity fair είναι από μόνες τους λόγος να ξενερώνεις. Δημιουργός που σέβεται τον εαυτό του δεν θα τις άφηνε να δημοσιευτούν. Η αισθητική είναι φάση νετφλιξικη σειρά. Είναι οκ στο wheel of time ή στο sweettooth. Αλλά εδώ αγγίζουν κάτι πολύ σοβαρό (για εμάς).

Λόγω τεράστιας mainstream-ιας δεν περιμένω να επενδύσουν σε κάτι τολμηρά βίντατζ. Αλλά ας είχε την καταπληκτική αισθητική του (μέτριου, σόρρι) last duel. Ή έστω του GoT, πάλι πολύ καλά θα ήταν.

Το πρόσωπο του χαρακτήρα που πάει να πέσει απ’ τον γκρεμό στο τρειλερ είναι τόσο πλαστικό/υπολογιστής… Σαν να πήραν ό,τι ήταν κακό στο χόμπιτ και να το πολλαπλασίασαν.

Δεν νομίζω ότι η εικόνα θα χτυπήσει άσχημα σε πολλά 18χρονα που μεγάλωσαν με μαρβελοτέτοια αλλά εγώ λίγο βγάζω σπυριά. Μην ξεχνάμε ότι είχαμε μια ορίτζιναλ τριλογία που έκανε τέλεια όλα όσα έπρεπε σε αυτούς τους τομείς.

Όπως και να 'χει ανυπομονώ να το δω και όχι για hate watching. Άνετα μπορούμε να τα πάρουμε όλα αυτά πίσω στην πορεία κτλ κτλ

4 Likes

Παραμένει βέβαια μία σειρά, κι όχι μια ταινία. Μία σειρά που μπορεί να θέλει να αποφύγει αυτό που έκαναν άλλες σειρές (βλ. το ‘‘νταρκ’’ χαρακτήρα του GoT) και να κάνει μια δική της πρόταση. Μπορώ να υποθέσω ότι επέλεξαν μία ισορροπία ποιότητας/συνέπειας (τα πρώτα 2 επεισόδια θα είναι 3 ώρες, κάπου ώπα) και καλό θα ήταν να βλέπουμε στάνταρ ποιότητα εικόνας (κι ας μην έχει αυτό το grit η τον μεσαιωνικό ρεαλισμό του LotR) με ένα υπέροχο σενάριο (που αυτό ακόμη δεν ξέρουμε πώς θα είναι)

Εγώ μαζεύω την γκρίνια μου για όταν βγει. Μέχρι τότε θα τηρήσω διπλωματική στάση και δεν θα βγάλω κιχ εκτός αν δω κάτι που με τριγκάρει στο έπακρον.

Όμως γενικά οι σκέψεις μου είναι πολύ κοντά σε όσα λέει ο Μάνος87. Αυτό που περιμένω πρωτίστως από την σειρά είναι μια συγκεκριμένη αισθητική και με ζώνουν τα φίδια ήδη ως προς αυτό το κομμάτι. Αλλά ας μην προκαταβάλλομαι, είναι νωρίς ακόμα. Θα δείξει.

Να πω εδώ επίσης πως εν γένει έχω σιχαθεί (καιρό τώρα) την κατάχρηση CGI στο εμπορικό σινεμά (κάπου όπα ρε ψηλέ, ταινία βλέπω, δεν παίζω στο PS4) και πιστεύω πως πλέον γίνονται ταινίες απλά και μόνο επειδή υπάρχει η δυνατότητα της τεχνολογίας και όχι το αντίστροφο, δηλαδή η τεχνολογία δεν λειτουργεί συμπληρωματικά σε ένα κινηματογραφικό έργο αλλά αποτελεί σχεδόν αυτοσκοπό παραγκωνίζοντας την ικανότητα σε σκηνοθεσία, την όμορφη φωτογραφία, μερικές φορές και το ίδιο το σενάριο.

Επίσης, να πω πως ειδικά το Hobbit θεωρώ πως θα μπορούσε να βγει αριστούργημα με ελάχιστο CGI και απλά έμφαση σε κοστούμια, τοποθεσίες και αφήγηση.

2 Likes

Η φώτο της Γκαλάντριελ από μόνη της είναι λάθος. Στην δεύτερη εποχή ποτέ δεν πολέμησε γιατί δεν ήταν πολεμηστρια όπως λέει ο Τόλκιν… Το ότι την βλέπεις έτσι μόνο ενθαρρυντικό δεν είναι

Καλά, μπορεί να είναι φλασμπακ από την επανάσταση εναντίον των Valar (Unfinished Tales) όπου πολέμησε και γενναία όπως λέει ο Τόλκιν, ας περιμένουμε θα ξαναπώ.

Υ.Γ. Ούτε εμένα μου είπαν κάτι οι πρόμο φωτό, αλλά περιμένω ολόκληρη την πρόταση της σειράς ως προς την αισθητική και το κλίμα. Το generic αχνοφαίνεται πάντως.

2 Likes

Έχουμε Finrod που σημαίνει ότι τα δύο πρωτα επεισόδια θα είναι πρόλογος για την Πρώτη εποχή

Γκαλαντριελ βλεπουμε σε παγους οποτε σαφως εχουμε πρωτη εποχη και Χελκαραξε, αρα λογικο να την βλεπουμε με πανοπλια.

Για τα περι αισθητικης που λετε δεν μου χτυπησε τιποτα τοσο ασχημο και δεν ειμαι 18χρονο, τι να πω. Παντως για το CGI παιδια ειναι σειρα, οσο μεγαλο μπατζετ και να εχει δεν συγκρινεται με το μπατζετ που εχουν οι ταινιες για 3 ωρες υλικο, οποτε μην περιμενετε τα ιδια επιπεδα με την Τριλογια του Τζακσον με τιποτα.

4 Likes

οι 3 ταινίες του Τζάκσον είχαν συνολικά μπάτζετ 281 εκ. Με 450-500 εκ μπάτζετ που έχει το συγκεκριμένο δεν δικαιολογείται να έχει μέτρια cgi και ας είναι σειρά.

3 Likes

έχουν ανέβει οι τιμές τώρα… :upside_down_face:

1 Like

ακριβώς το ίδιο ήθελα να γράψω. Απλώς να σημειώσω πως τα 500εκ μπάτζετ της σειράς είναι για την πρώτη σεζόν μόνο ε

2 Likes

Η πιο ακριβή παραγωγή με μέτρια Cgi κάτι δεν κολλάει

Πολλά από αυτά που βλέπουμε είναι practical effects και ο ρεαλισμός ‘‘χάνεται’’ λόγω γυαλίσματος της εικόνας στο post. Να θυμίσω μόνο ότι η φάση με τη σχεδία στα κύματα δεν είναι green screen, αλλά γυρίστηκε έτσι:

Εμένα αυτό δεν με χαλάει, ξαναλέω, γιατί πρέπει να υπάρχει μία συνέπεια (έστω και στο polished), που ακόμη και στην τριλογία κάπου κάπου έμπαζε, κι ας κάνει τα στραβά μάτια η μνήμη μας λόγω νοσταλγίας και εξιδανίκευσης

Εστιάζουμε πολύ στο cgi και ξεχνάμε ; ότι η πρώτη σεζόν γυρίστηκε στη Ν. Ζηλανδία, οπότε θα δούμε και πάλι εντυπωσιακά μέρη και τοποθεσίες.

1 Like

μην το βλεπετε σε απολυτα ποσα ρε σεις, δεν ειναι το ιδιο…

Εντωμεταξυ η δουλεια με τις μινιατουρες στην τριλογια ηταν απιστευτη γι’αυτο και φαινονται τοσο καλα 20 χρονια μετα, αλλα μιλαμε για χρονια προετοιμασιας. Ακομα και μεσα στην ιδια την τριλογια υπηρχαν διαφορες, διαβαζα μια συνεντευξη του Βιγκο που ελεγε οτι στην πρωτη ταινια εχει πολυ λιγοτερο CGI και περισσοτερες μινιατουρες και practical effects, στις επομενες ταινιες οσο πηγαινε μπροστα η τεχνολογια ο Τζακσον αρχισε να στηριζεται πιο πολυ στο cgi και αυτο φαινεται (εχουμε καποιες σκηνες απο την τριτη και δευτερη ταινια που δεν εχουν γερασει τοσο καλα, οπως οι καγκουριες του Λεγκολας με τον ελεφαντα που ειναι σαν βιντεοπαιχνιδι).

2 Likes

Δεν είναι απόλυτα αλλά τεσπα. Η παραγωγή είχαν πει ότι θα προσπαθήσουν να το κάνουν πιο ρεαλιστικά με λιγότερα Cgi. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά στα Ορκς θα χρησιμοποιηθούν κανονικοί ηθοποιοί

Το cgi στα Hobbit τα τρως λίγο πιο εύκολα λόγω και του χαρακτήρα του story. Είναι το πιο “ελαφρύ” κομμάτι της όλη μυθολογίας, πιο παραμυθάκι σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Εδώ αν κρατήσουν την ίδια αισθητική θα χάσουν πολύ. Θετικό το ότι πάνε να μείνουν κοντά στην αισθητική των ταινιών του Jackson.

Δεν ήταν τόσο άσχημο πάντως. Τα cgi πιθανότατα είναι ακόμα work in progress όπως συμβαίνει πολλές φορές με τα trailer που βγαίνουν νωρίτερα. Το καλύτερο όμως ήταν αυτό που μάθαμε για τα 2 πρώτα επεισόδια κάτι που δικαιολογεί λιγάκι παραπάνω αυτά που είδαμε και διαβάσαμε για Galadriel, που ήταν ίσως και το πιο ανησυχητικό από όλα. Οι φώτο που βγήκαν αρχικά με τρόμαξαν πολύ, στο trailer τα πράγματα μου φάνηκαν κάπως καλύτερα.

1 Like

Διαβάζω οτινανισμους για Wheel Of Time εδώ μέσα… Το οποίο είχε άψογη αισθητική και πολύ προσεγμένη. Μεταξύ άλλων. Ουδεμία σχέση με generic ή οτιδήποτε άλλο που γράφτηκε εδώ μέσα ως παράδειγμα προς αποφυγήν ή κάτι. Βασικά το Wheel Of Time είχε μίλια καλύτερη αισθητική και εικόνα από το τρεηλερ του Rings Of Power. Μπορεί η τελική εικόνα και μετά από γκρίνιες να αλλάξει πολύ, αλλά προς το παρόν ουδεμία σχέση σε ποιότητα οι δύο σειρές οπτικά.