Τι λες, βρε αθεόφοβε;
Πολλά νέα ακούσματα προέκυψαν, αλλά τούτο εδώ είναι μακράν το πιο αναμενόμενο.
Όσοι περιμένετε ηλεκτρισμούς κ.λπ., καλύτερα μην ασχοληθείτε καθόλου. Κακό σε 'σας θα κάνετε, βέβαια, αλλά ας είναι.
Το album είναι για ό,τι πρέπει για “χαλί” σε ερημική παραλία, ατενίζοντας τη θάλασσα και τον ορίζοντα, ακούγοντας το κυματάκι κι επιχειρώντας να τα βρεις με τον εαυτό σου. Ήπιο, καθαρτικό, ψυχοθεραπευτικό, προσφέρει γαλήνη και “μεγαλώνει” με κάθε άκουσμα όλο και περισσότερο. Πανέμορφη δουλειά. Τα έχουν γράψει ωραία και οι @Aldebaran και @ManosOrff.
Προσωπικά, θα προτιμούσα αυτά τα 45 λεπτά (μια χαρά η διάρκεια) να μην “έσπαγαν” σε 14 “σφηνάκια”, αλλά οι ιδέες να συμπυκνώνονταν σε 7-8 κομμάτια το πολύ, με μεγαλύτερη διάρκεια το καθένα. Τώρα, βέβαια, ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τους tMV; Δικοί τους οι κανόνες, δικός τους και ο κόσμος.
Στις ομορφιές που ξεχωρίζουν, σημειώνω (κατά σειρά εμφάνισής τους) τα ακόλουθα:
“Graveyard Love” (στο πολύ χαλαρό το καλύτερο του δίσκου),
“Blank Condolences” (μαύρο κι άραχνο/πολύ ωραίο τραγούδι),
“Qué Dios Te Maldiga Mí Corazón”, “Cerulea”, “Flash Burns from Flashbacks”, “Palm Full of Crux” (τετράδα φωτιά/το πιο “χάσιμο”, ονειρικό, συνεχόμενο δωδεκάλεπτο του δίσκου),
“Tourmaline” (ψυχοβγάλτης το άτιμο), και
“Equus 3” (το εθιστικότερο του δίσκου και προσωπικό μου κόλλημα/τι μελωδίες είναι αυτές, ρε;).
Είπαμε… μπάντα των άκρων και του απρόσμενου οι The Mars Volta.