The Newsroom [TV - HBO]

[CENTER][/CENTER]

Μία από τις καλοκαιρινες σειρες του ΗΒΟ που εκατσα και την ειδα αυτη τη βδομαδα.

Πλοκη

Πληγωμενος παρουσιαστης ειδησεων αποφασιζει παρα την επιτυχια του, οπου μετεδιδε “ειδήσεις σταρ”, να αλλάξει ροτα και να το γυρισει σε ποιοτικα νεα.

Η σειρα παρουσιαζει την προσπαθεια αυτου και της -γαματης- ομαδας του και τοποθετειται στην αρχη του 2011.

Φοβερο καστ - λατρευουμε σχεδον τους παντες.

Εξαιρετικο μπονους οτι πραγματευεται αληθινες ειδησεις - πραγματα δηλαδη που συνέβησαν, και γενικα οποιος παρακολουθησε πολιτικη των ΗΠΑ θα μπορει να κανει relate με παρα πολλα πραγματα και να καταλαβει τα θεματα εις βαθος.

Δεκα μονοωρα επεισοδια ηταν η πρωτη σεζον και φυγανε για πλακα.

Το αρνητικο ειναι πως σε στιγμες παιζει τρελη εμετικη αμερικανιλα/πατριωτισμος, αλλα ο τροπος με τον οποιο παρουσιαζεται - ειδικα αμα μπεις στο τριπακι να σκεφτεις λιγακι οπως καποιος αμερικανος - ειναι σχεδον συγκινητικος. Βασικα ενα πολυ συγκεκριμενο επεισοδιο* εχω στο νου μου, αλλα θα το συζητησουμε μετα.

Καλο ηθοποιιλικι, εξαιρετικο γραψιμο - γιατι in Sorkin we trust - και κλασσικο ΗΒΟ εγγυηση ( κι ας μη βλεπουμε στηθη). Ακομα και τα side stories ειναι ενδιαφεροντα.

Δεν ειναι απο τα κορυφαια πραγματα πουχει βγαλει το καναλι, αλλα σιγουρα οτι καλυτερο βγηκε στην περσινη φτωχη σεζον.

Η δευτερη σεζον δε ξερω που θα παει, καθως κανουν κατσαπ με το χρονο, θα φανει.

Αντε, μιληστε.

Παρτε και το τρεηλερ

*Θανατος Μπιν Λαντεν

To έχω στον σκληρό μου εδώ και 2 μήνες από πάσα Αμερικάνου φίλου που επίσης το βρήκε πολύ καλό και δεν έχω καταφέρει να κάτσω να το αρχίσω… #-o
Ίσως το ποστ σου να γίνει αφορμή να το ξεκινήσω αυτό το ΣΚ.

Θα επανέλθω με εντυπώσεις.

ειδα μεχρι το 7ο νομιζω -Bin Landen, πιθανοτατα απο τα χειροτερα πραματα που εχω δει στην TV- και το αφησα , γενικα οκ, alan sorkin=καρκινος, σταθερα uber συντηρητικος και αχρηστος στο να γραφει χαρακτηρες, κατα τ’αλλα america’s ντιμοκαρσυ δι μπεστ κτλ κτλ

οχι, ψοφοc, υπερβολικη αμερικανια, Jeff το σωζε λιγο αλλα μεχρι εκει…

ξεκαθαρα υπερβολικος.

ναι, το εν λογω επεισοδιο ηταν πραγματικο χαλι, αλλα ας μη ξεχναμε οτι ο μεσος αμερικανος ακριβως ετσι βιωσε αυτα τα νεα.

Και για τον Σορκιν νομιζω οτι υπερβαλεις, αν και ξερεις καλυτερα υποθετω, αλλα δε νομιζω οτι ειναι αχρηστος στο να γραφει χαρακτηρες, τουλαχιστον εχοντας τον πρωταγωνιστη υποψην, και καθε αλλο παρα συντηρητικος φανηκε παρουσιαζοντας βαρυ χωσιμο στο Tea Party.

Mπορει να φταιει που εχω ενα μικρο κολλημα με τις ειδησεις και τα νεα και την ολη αυτη ατμοσφαιρα με πη γες, ερευνα και λοιπα, αλλα εξακολουθω και πιστευω πως ειναι μια πανεμορφα δουλεμενη δουλεια, που τα προτερηματα καταφερνουν και ξεπερνουν τις κλισεδουρες και τον εμετο.

Και για οσα Μπιν Λαντεν μου πετας, σου πεταω την Αιγυπτο right back at ya

δεν ηξερα οτι υπηρχε θρεντ

το πρωτο που ειδα με εψησε. λογικα θα δω κ τα υπολοιπα.

δεν μπορείς να κρίνεις απο ένα επεισόδιο μια ολόκληρη σειρά. Απλά αυτοί έτσι το ζουν με τα καλά και τα κακά τους. Και επίσης νομίζω οτι έχει και ενδιαφέροντες δεύτερους και τρίτους χαρακτήρες

5 replies για αυτό εδω ; κρίμα

μια από τις σειρές που απόλαυσα φέτος κ την είδα με προσοχή. μπορεί να αιωρείται μόνιμα πάνω από την τρύπα της πολιτικής προπαγάνδας (από εδώ κ από εκεί), αλλά δεν πέφτει μέσα, καθώς ο sorkin αγαπάει τους χαρακτήρες του και τους κάνει όσο μονομανείς/φαντασιόπληκτους θέλει, οι οποίοι πείθουν στα σοβαρά τους (ακόμα και ο daniels, wtf !) και σε κάνουν να χαμογελάς στα χαλαρά τους.

θεωρώ πως η δεύτερη σεζόν θα πρέπει να αναπτύξει κ άλλο τους δεύτερους χαρακτήρες, γιατί προς το τέλος φάνηκε σαν να τους έχει παραμελήσει, και πλακώθηκε στις ανατροπές κ στις αναφορές.

ειδική μνεία στην ενδεχομένως καλύτερη ερμηνεία όμορφης γυναίκας σε σοβαρό ρόλο που έχουμε δει στην αμερικανική tv, στην αυτού εξοχότητα, olivia munn

Όντως πολύ ωραία σειρά, που σου κρατάει το ενδιαφέρον σε σημαντικά και λιγότερο σημαντικά θέματα.

Λίγο ίσως να το παρακάνει με το πόσο “έξυπνο” είναι το προσωπικό του καναλιού business wise, κατά τα άλλα έχει στήσει ωραίους χαρακτήρες.

Υπάρχουν όντως τέτοιες δουλειές άραγε στην πραγματική ζωή;

Το ξεκίνησα και βλέπω ένα επεισόδιο τη μέρα.

Είμαι στο 6ο και πέθανα με το [I]attack[/I] στο 37ο λεπτό :lol:


Πρέπει να αποκατασταθεί μια τεράστια αδικία εδώ. Το Ολίβια που αγαπήσαμε, με κολλεξιόν διδακτορικών στα οικονομικά και υπερ ντυμένη με business suits;
Εγκαλούμε τους παραγωγούς σε αποκατάσταση του Ολίβια στη δεύτερη σεζόν.
Δεν θα περάσει το έγκλημα που διαπράττετε κύριοι!
Ποτέ τα Γιαπωνέζικα δεν ακούστηκαν τόσο σέχσυ πάντως.

άρχισε η δεύτερη σεζόν ! τρεχάτε !

ομορφα αρχισε

σορκινισμοι στο φουλ με τελος ιστοριας και πισωγυρισμα…

σλοαν <3

Τις μέρες πριν ξεκινήσει η δεύτερη σεζόν έκατσα κι εγώ και είδα Newsroom. Παρά τις γερές δόσεις αμερικανιάς ομολογώ μ’ άρεσε πολύ αυτή η πρώτη σεζόν, πολύ καλογυρισμένη.

Δυστυχώς όμως το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν μου φάνηκε απίστευτη μαλακία, γεμάτο με αχρείαστα flashbacks και flash-forwards, το χειρότερο επεισόδιο της σειράς μέχρι τώρα.

Δε θα την εγκαταλείψω ακόμα όμως. Για να δούμε…

Πως σας φαινεται μεχρι τωρα η σεζον?

Ειναι καπως διαφορετικο το στησιμο, καθως μεχρι τωρα επικεντρωνεται σε ενα συγκεκριμενο κυριο στορυ (την επιχειρηση Τζενοα) και το προχωραει ανα επεισοδιο, πετωντας και αλλες ιστοριες μεσα οι οποια ομως υποβαθμιζονται αρκετα απο το κυριως θεμα (η ιστορια με το occupy wall street πχ υποβαθμιστηκε υπερβολικα, και μαλιστα κατεληξε να συνδεθει με την Τζενοα). Αντιθετα με την προηγουμενη που καθε επεισοδιο ειχε ενα κεντρικο θεμα και ηταν ολα πολυ ενδιαφεροντα.

Οχι οτι με εχει χαλασει και τοσο,απλα μεχρι τωρα νομιζω οτι η πρωτη ηταν καλυτερη.

γω νομιζω πως το παει πολυ ωραια

Ντανιελς συνεχιζει και ειναι τεραστιο ατου και μεγιστη μορφη, μακαρι να παρει και το Εμμυ

Ο σορκιν δεν ειναι και ο πιο απροβλεπτος σκρηνραητερ στον κοσμο, και καποια πραματα φαινονεται απο μιλια πως θα γινουν, αλλα οι διάλογοι ειναι εξαιρετικοι και αξιζει να το δει κανεις με αγγλικους υποτιτλους για να πιασει τα παντα.

Με το θεριό είμαι γω.
Δηλαδή ΟΚ καλή η Τζένοα και απ’ ότι φαίνεται “turning point” για τους πάντες μέσα στο σταθμό κτλ., αλλά ειλικρινά περιμένω κάποια στιγμή (σύντομα ελπίζω) να τελειώνουμε μ’ αυτή την ιστορία και να πάμε γι’ άλλα.
Επίσης παρατηρώ ότι ο ρόλος του Τζεφ Ντάνιελς/Γουίλ Μακαβόι έχει περιοριστεί κάπως στη δεύτερη σεζόν (ειδικά σε κάποια επεισόδια μέχρι τώρα ήταν εντελώς κομπάρσος) κι αυτό μόνο καλό δεν είναι.
Όπως επίσης και άλλα βασικά storylines από την πρώτη σεζόν έχουν μείνει πίσω, και χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτιολόγηση.

Εν πάσει περιπτώσει, η σειρά είναι ένα σκαλί κάτω στη δεύτερη σεζόν αλλά κάποια δυνατά σημεία τα κρατάει, οπότε συνεχίζουμε και βλέπουμε.

Παίδες,

τελικά νομίζω ότι όσο κι αν μας ταλαιπώρησε ο Σόρκιν περί Τζένοα, εν τέλει μας αποζημίωσε, δε νομίζετε; 8)

Ίσως το καλύτερο επεισόδιο της σειράς μέχρι τώρα.

ρε, τι να λεμε, ειναι τοσο πανεμορφα γραμμενη η σειρα.

μου αρεσει παρα πολυ πως τα φερνει ολα πλαγιως, πως δε σου δινει και πολλα στο πιατο. πολυ ομορφα. τη βλεπω με πολυ αγαπη

Οντως το τελευταιο ηταν απο τα καλυτερα επεισοδια της σειρας.

Επισης, εχω αρχισει να λατρευω Ντον, νομιζω ειναι ο αγαπημενος μου χαρακτηρας πλεον.

^ Ναι ρε μαν! Κι εγώ τώρα τελευταία συνειδητοποίησα ότι είναι ο αγαπημένος μου. Ντάξει, μαζί με το Βασίλη τον Μακαβόη.