αλλα εκανες λαθος για μενα
και qiant squid ξερω απο το ντεμπουτο τους
και isis λατρευω το celestial και μετα το oceanic (απο panopticon και επειτα δεν πολυτρελαινομαι και δεν καταλαβα τον ξαφνικο ντορο που απεκτησαν απο αυτο το αλμπουμ-προφανως ο καημος των συντακτων να γινουν πιο γνωστοι)
και απο the ocean το καλυτερο μου ειναι το fogdiver ep (το fluxion δεν μου πολυεκανε αισθηση , το aeolian πιο πολυ λογω των συμμετοχων, το precambrian καλο αλλα στα αυτια μου ακουγεται χιλιοπαιγμενο, και το καινουργιο οσο το χω ακουσει μου αρεσει που παει να ξεφυγει λιγο - οπως ξεφυγαν και οι the end στο καταπληκτικο για μενα elementary)
αλλα δεν εχω στο μυαλο μου πολλες μπαντες που να παιζουν τωρα ετσι
για να μπορεσω να συγκρινω
οπωτε σαν αυτουσιες συνθεσεις μου ακουγωνται οκ
τα φωνητικα μου κανουν
οι μελωδιες ειναι σοβαρες
κ.ο.κ.
Θες δίσκους ας πούμε που με απογοήτευσαν; Για φέτος τα Red Sparowes και Shearwater, μπάντες που έχουν βγάλει δίσκους που έχω λατρέψει και φέτος έβγαλαν μέτριους/άψυχους.
Επίσης το φετινό Ροτιν Κραηστ το θεωρώ απίστευτη βλακεία, βαρετό όσο δεν πάει, αλλά δε βγήκα να το γράψω πουθενά και οι λόγοι είναι προφανείς.
Που κολλάει αυτό όμως;
Κακός δίσκος (για κάποιον) είναι ένας δίσκος που κανονικά θα έπρεπε να σου αρέσει, αλλά δε σου λέει απολύτως τίποτα.
Αλλιώς μπορείς να πεις ότι “έκαναν μια στροφή που εμένα δε με συγκίνησε” ή κάτι πιο ποιητικό αν είσαι ο cradleofmaiden.
ωραιο το ατειακι με το μπιπ … θα το σημειωσω καπου για οταν σε πετυχω απο κοντα :dance: :twisted:
νομιζω οτι κουρασε η φαση λιγο, να κ ως τωρα εισαι ο μονος που εχει πει κ ενα δυο επιχειρηματα… απλα μην σκαλωνεις σε λεξεις . με το να προσφερει τα αναμενομενα δεν αναφερομαι σε ηχο αλλα σε επιπεδα ποιοτητας ανεξαρτητως ηχου. Τωρα αυτο με το γουστο ειναι σιχαμενη καραμελα οποτε σαν νομιστερι και γω παρακαλω να σταματησει . Ε νταξει δεν ειναι λογικη το αααα δεν ακους ακριβως αυτα που ακουω εγω που μαρεσει ο δισκος , αρα για αυτο δεν σαρεσει … ειπαμε οκ διαφορετικα γουστα, αλλα δεν μιλαμε για το νεο της Κολετσα . Και σε σχεση με opeth εμενα περισσοτερο μου θυμησε παλιοτερους evergrey ξερω γω … αλλα παλι μετα θα μπουμε σε αλλο τριπακι για το ποσο καλες ειναι ΑΥΤΕΣ οι μπαντες … εμενα ο χρονοπουλος παντα μου φαινοταν λιγο πιο αστειος απο τον κηπο του προφητη , οποτε ας το σταματησουμε εδω γιατι μαλλον δεν εχει νοημα (κρινοντας απο τα ποσα σολντ αουτ εχουν κανει στον μαρτυρικο τουτο τοπο οι καθε Οπεθ και οι καθε Πυξ λαξ :–)
*μπλιντιν συμφωναω … οταν μιλαω για ποιοτητα δεν εννοω μονο τη μουσικη … αλλα ολο το κονσεπτ . για αυτο εξαρχης αναφερομαι και στην γελοιοτητα των στιχων
*signal τοτε σε παω ρε μαν … λαθος καταλαβα σορυ . απλα διαφωνω για το οσιαν μαζι σου , σε ολα τα αλλα κομπλε .:drunk:
κολλάει στο ότι σήμερα δύσκολα θα βρεις “κακούς δίσκους”.
Γίνεται όμως της πόπης από “καλοπαιγμένους”, “προσεγμένους”, “με βαριά ριφς”, “με σωστή παραγωγή”, “υποδειγματική ατμόσφαιρα”, “καλή διαχείριση του ματς”, “έχουμε μπροστά μας 5 τελικούς” κλπ. μέταλ δίσκους και το δύσκολο είναι ανάμεσά τους να ξεχωρίσεις αυτούς που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κάνουν την διαφορά.
Αυτό έψαχνε ο βββ, και προφανώς δεν το βρήκε εδώ.
Αυτό ήταν το ποιντ μου, μιας και για το δίσκο δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.
ακουω τον δισκο 5 μερες τωρα. εχει αρχισει δειλα-δειλα να ωριμαζει στο μυαλο μου και πιστευω πως προκειται για πολυ καλο δισκο. την ποιοτητα του precambrian σιγουρα δεν την αγγιζει. αλλωστε ολες οι μπαντες σε καποια περιοδο της πορειας τους κυκλοφορουν το δισκο εκεινο που θα θεωρηθει η κορυφη τους (απο αποψη συνθεσεων, αποδοσης κ.α) και εν συνεχεια δυσκολα θα μπορεσουν να τον ξεπερασουν. για τους οσεαν το αλμπουμ αυτο ειναι μαλλον το precambrian, και κρατωντας αυτο σαν σημαντικο δεδομενο, σκοπος ειναι η κυκλοφορια ενος αν οχι ισαξιου με τον προκατοχο αλμπουμ, ενος δισκου που θα τους κρατησει σε υψηλο επιπεδο. και ευτυχως κατα την γνωμη μου σε αυτο οι οσεαν δεν αποτυγχανουν. στο συνολο τους οι συνθεσεις ειναι πολυεπιπεδες οπως στο παρελθον, ενω progressive, ατμοσφαιρικο μεταλ, post rock, post metal, jazz συνυπαρχουν αρμονικα σε ενα ομοιογενες κραμα. κλεινωντας, θελω να πω, οτι μου δημιουργησε την εντυπωση πως δεν εξωτερικευει την ενταση και το θυμο του με στοχο να τα αποκαλυψει εως καποιο βαθμο στο anthropocentric. η ηρεμια πριν απο τη μεγαλη καταιγιδα???..ισως!!!..εδω θα ειμαστε για να τα διαπιστωσουμε ολα αυτα! εν αναμονη της συνεχειας…!
Διάβαζα διάφορα διφορούμενα σχόλια για τον δίσκο και τα φωνητικά π.χ. οτι φλωρέψαν κτλ αλλά αυτό δεν με πτόησε. Τα ίδια έλεγαν και για το καινούριο khoma αλλά γαμάει τελικά.
Έβαλα να τον ακούσω αλλά όταν έφτασα στο Ptolemy Was Wrong πάτησα stop απευθείας, τα φωνητικά με ξενέρωσαν (σημ. δεν έχω πρόβλημα με καθαρά/φλώρικα/brutal/σάπεια φωνητικά, μ’αρέσουν όλα, αυτό είναι από τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς για να πάρετε μια ιδέα)
Δεν λέω οτι ο δίσκος είναι κακός, αφού δεν τον έχω ακούσει ολόκληρο ακόμα. Απλά προς το παρόν τα καθαρά του τύπου δεν με ενθουσιάζουν.
με ψήσατε να το ακούσω.έλεγα να το αγοράσω χωρίς να έχω ακούσει νότα αλλά καθότι στο είδος προτιμώ μια κάποια βρωμιά στον ήχο μυρίζομαι πατάτα με αυτά που διαβάζω.
Ελπιδοφόρο τόπικ.
Όσο hype και να παιξε με το Precambrian, ήταν δικαιολογημένο, καθώς το συγκεκριμένο άλμπουμ προσέφερε ένα γαμάτο πακέτο με concept - artwork - στίχους - μουσική, που δύσκολα και οι ίδιοι θα ξεπεράσουν. Από κει και πέρα, γούστα.
Τώρα, η αλλαγή στον ήχο τους και ο νέος τραγουδιάρης τους πάει αλλού και λογικό είναι όσοι περίμεναν κάτι ακόμα πιο μεγαλεπίβολο από τα Aeolian* / Precambrian να μην δέχονται αυτή τη στροφή. Πάντως, δεν είναι άσχημο, απλά ήρθε κάπως να τους προσγειώσει.