Όπως τα λέει ο Keyser είναι.
διαφωνω καθετα…
(προσωπικη γνωμη) και τα καθαρα φωνητικα του τυπου ειναι παρα πολυ καλα!!!
και μενα μου αρεσουν τα καθαρα φωνητικα…
Ό,τι λένε οι δύο προλαλήσαντες. Το Ptolemy είναι ένα απ’ τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου.
Γενικώς πρόκειται για έναν πολύ καλό (κόνσεπτ) δίσκο κατά τη γνώμη μου, δεν έχει και πολύ νόημα να υπερθεματίσω, η μουσική μιλά από μόνη της.
ο Keyser εχει δικιο.Και το Ptolemy ειναι τρομερα ενοχλητικο.Επιπλεον η στιχουργια ειναι κακη αυτη τη φορα.Τον εφαγε ο ακαδημαισμος τον Robin.Κομματια σαν το Firmament και τα origins παντως ειναι τρομερα.Ας ελπισουμε πωσ το Anthropocentric θα στεκεται τουλαχιστων στο υψος του precambrian
Για ανάλυσε λίγο τους λόγους όχλησης, γιατί κάπου σε χάνω.
Επίσης από πού προκύπτει η “κακή” στιχουργία.
Και να υπενθυμίσω ότι άλλο το “δε μου κάθεται καλά σε σχέση με αυτό που περίμενα” και άλλο το “είναι κακό”.
Αναλύω εγω:
Είναι ένα κομμάτι με χιλιοπαιγμένες ιδέες, άψυχα φωνητικά, ανύπαρκτες δυναμικές. Κυρίως όμως χαλάει παντελώς το δυναμικό μπάσιμο των 2 πρώτων κομματιών και βγάζει το δίσκο εκτός πορείας.
ΟΚ αυτό το εκτός πορείας είναι μία οπτική. Μία άλλη είναι ότι δρα παρενθετικά, όπως ακριβώς και το Epiphany πριν τα δυο έπη του δίσκου.
Εγώ πάντως εξακολουθώ να ακούω με αμείωτο ενδιαφέρον το Heliocentric. Δεν είναι δύσκολος δίσκος, ίσα-ίσα. Είναι εντελώς πιασάρικος και γουστάρω. Πιστεύω πάντως ότι το Anthropocentric θα είναι ακόμα καλύτερο.
Σχετικά με τη στιχουργία που λέει ο scissorlocked, εγώ δεν τη βρίσκω κακή. Αν θέλετε, μπορείτε να διαβάσετε την ανάλυση του Robin Staps για το concept το Heliocentric ΕΔΩ.
Επίσης θέλουμε κι άλλα καθαρά φωνητικά στυλ Catharsis Of A Heretic που είναι υπέροχα.
Το γεγονός ότι ο Χριστιανισμός δεν έχει εκλείψει από πολιτισμούς που βασίζονται στην ορθή σκέψη είναι συναρπαστικό ? οι ισλαμικοί πολιτισμοί, για παράδειγμα, δεν έχουν περάσει το διαφωτισμό, σε αντίθεση με τους δυτικούς χριστιανικούς λαούς. Οι κοινωνίες μας έχουν αντικρύσει την άνοδο και την επίδραση των μοντέρνων φυσικών επιστημών. Οι ηθικοί κώδικες και οι ιδεολογίες που προήλθαν από τον διαφωτισμό κυριαρχούν στις καθημερινές μας σκέψεις και αποτελούν τα θεμέλια της κοινωνίας. Συγχρόνως, όμως, δεν αποβάλλονται οι προκαταλήψεις και οι δεισιδαιμονίες, οι οποίες σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με τα επιτεύγματα των επιστημών. Εξαιτίας της επικρατούσας ιστορικής επιρροής της εκκλησίας, η κουλτούρα μας βασίζεται στη συνύπαρξη αντικρουόμενων ηθικών αξιών. Είναι καιρός να σπάσουμε αυτόν τον φάβλο κύκλο ώστε να μην υπάρχει έλλειψη συνοχής στα πιστεύω μας.
…
Η κριτική στην κεντρική τα λέει αρκετά καλά. Παρόλο που έχουν μαλακώσει, στα πιο σκληρά σημεία όπως στο Firmament και στα 2 τελευταία, κάνουν πλάκα στις μισές ποστ (έχει γίνει σιχαμένος όρος πλέον) μπάντες εκεί έξω. Αν είναι έτσι και το ανθρωποκεντρικό πάμε για κορυφή της χρονιάς.
(t-shirt)
Ωραίο δισκάκι τελικά δαύτο το Heliocentric … μπορεί να μην είναι Precambrian ( το οποίο έχω ακούσει και ελάχιστα ) , μπορεί να περίμεναν πολλοί κάτι άλλο … Αλλά αρέσει …
νομιζω το πιο σωστο ριβιου που διαβασα ειναι αυτο εδω :
ΝΙΩΘΩ ΣΑΝ ΤΥΦΛΟΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ
ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΣΚΑΣΕ. ΤΙ ΔΙΣΚΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ
η χαρά του φανμποι…έμενα δηλαδή…
το πρώτο δείγμα γέρνει κάπως(και)προς το precambrian…oh yeah…
Θύμα ληστείας οι Ocean.
On Wednesday, October 20, 2010 THE OCEAN, who are currently on tour supporting The Dillinger Escape Plan in Europe, were robbed on a highway near Madrid. Said the band in a statement: "Two guys in a black BMW pulled us over with fake police IDs. They asked for our van papers and IDs and wanted to know if we had any money to declare. We were not skeptical at this point, as it is normal in Europe that you have to declare larger amounts of money when you’re crossing borders, so we told them we had merch money with us, and the guy wanted to see it. When we showed them the merch wallet, the guy reached through the open window, seized it and ran back to the BMW in front of us, where his colleague was waiting with the engine running. Unfortunately our van and trailer don’t match the speed of a BMW, but fortunately it’s not allowed to carry guns in Europe, as otherwise we would be in jail now for shooting the guy in the face.
"We are facing a loss of + 6000 euro of merch income of the last days and fees. The exact amount is still to be determined. As some of you may or may not know, conditions on support tours are usually grim. Fees are low and barely cover expenses for van, gas, highway tolls, ferries etc. There is no accommodation arrangements, we’ve been crashing out on people’s floors for weeks. Losing more than 6000 euro is something we simply cannot afford at this point.
We are asking everyone who is planning to order Anthropocentric in the next few weeks through our shop to help out. You can do so by donating 5 Euro when you place your order. All income generated through this will make the loss smaller for us.
Everyone who donates 5 Euro will receive a copy of the police report and a Thank You card signed by all band members. We would like to thank you in advance for your support!"
You can donate at: http://www.pelagic-records.com/shop
Ok, επειδή είναι [B]ΣΟΒΑΡΟ[/B], όσοι ψήνεστε για Οσεαν κάντε την καλή να αγοράσετε το δίσκο και να σπρώξετε και ένα τάληρο στο ντονέησιον.
Ανάλογο περιστατικό ήταν η αιτία που διέλυσαν οι θεοί Cursed πριν 4-5 χρόνια, να ξέρετε ότι τα πράματα είναι άσχημα.
Μολις παρηγγηλα Τ-shirt και 5ε donation
μπράβο.