The Shield - Vic fucking Mackey

Τεραστια μπατσοσειρα,με πρωταγωνιστη τον ορισμο του αντιηρωα μπατσου,Vic Mackey,αρχηγου μιας επιλεκτης Ομαδας Κρουσης υπευθυνη για την αντιμετωπιση των συμμοριων που προωθουν ναρκωτικα στο Φαρμινγκτον του Λος Αντζελες.

Ολα διαδραματιζονται σε ενα καινουριο αστυνομικο τμημα,λεγομενο Barn(Σταβλος),στο Φαρμινγκτον του Λος Αντζελες,οπου ερχεται ως αρχηγος ενας φλωροκοστουμακιας Λατινος με βυσματα και απωτερο σκοπο να αποκαλυψει διεφθαρμενους μπατσους και να προωθησει την πολιτικη του καριερα.Και οταν παιρνει χαμπαρι τον Μακι,αρχιζει το κυνηγητο.
Βασικοι χαρακτηρες σε ολες τις σεζον(7)
αυτος ο ΜΑΛΑΚΑΣ ο Ασεβεντα

τα μελη της Ομαδας Κρουσης με αρχηγο τον ΘΕΟΥΛΗ Vic Mackey

τον μουνοδουλο βλαχο-redneck Shane Vendrell

τον σιγανοποταμακη Ronnie Gardocki (λατρειας)

και τον ηθικο-καλοκαρδο-ψιλολουτρινοαρκουδακη Curtis Lemansky

οι δυο ντετεκτιβ,ο υπερτεραστιος γαματος ξερολας Dutch Wagenbach

και η θειτσα,ηθικη,τυπολατρης,workaholic,αγαμητη Claudette Wyms

,και δευτεραντζες η γυναικα του Mackey,Corrine,ενας γκεη θρησκος μαυρος που απαρνειται τον εαυτο του και μια τυπικη στα ολα της μπατσινα που θελει να ανεβει στην ιεραρχια,αλλα να βρει και καναν γκομενο.Απο κει και περα διαφοροι χαρακτηρες που παιρνουν πιο σημαντικους ρολους σε καποιες σεζον(Μπιλινγκς,καυλιτσα,Γκιλρου,πρεζακι Κονυ,Αντουον Μιτσελ,Αρμαντιγιο κτλ).Στα μεγαλα + η συμμετοχες των Γκλεν Κλοουζ στην 4η σεζον και του καταπληκτικου Φορεστ Γουιτακερ στην 5η και στην 6η.

Η Strike Team φυσικα καθε αλλο παρα εξαρθρωνει τις συμμοριες,εχει επιβαλλει το νομο της στο δρομο και ελεγχει τα ναρκωτικα και τη διακινηση τους,αλλα παραλληλα προσπαθει να καταπιεσει τις συμπλοκες και να αποτρεψει φονους πολιτων.Στην ουσια ο Μακι παρουσιαζεται ως ενας υπερδιεφθαρμενος μπατσος,αλλα παραλληλα και ως ενας μπατσος που σιχαινεται οσους πληγωνουν αθωους,εχει καταλαβει την πιατσα και ξερει οτι τα ναρκωτικα δεν θα φυγουν ποτε απο εκει,οποτε εκμεταλλευεται την κατασταση και προσπαθει να την εχει υπο τον ελεγχο του ωστε να μην ξεφευγει και να μην επηρεαζονται αθωοι πολιτες και δε δισταζει να παρει το νομο στα χερια του.Παραλληλα,ειναι ενας πατερας που λατρευει τα 3 παιδια του,τα 2 αυτιστικα,κανει τα παντα για την οικογενεια του και στην ουσια αυτο τον ωθει εξω απο τα ακρα.

Θελω τοποθετηση awake,δεν εχω κατι αλλο σημαντικο να πω,αρκετα σποηλερς ειπα.
Δυστυχως χτες ειδα το τελευταιο επεισοδιο(απο τα καλυτερα series finale ΕΒΕΡ) και μου βγηκε να γραψω τον επικηδειο λογο.

Δειτε την.

Τα χω κατεβάσει όλα, περιμένω να μου δώσω το έναυσμα να κάνω νταμπλ αριστερό κλικ στο 1ο επεισόδιο.

Hehe ναι, πιο πολυ μου αρεσε απο το Wire, αν και την ειχα δει πριν αρκετα χρονια.
Χαρακτηριστικο γνωρισμα μπουκαδορου Τσικλη να σπαει οτι πορτα βρει μπροστα του με μποτοκλωτσια, στυλ THIS IS SPARTAAAAAA και γενικα να αποτελει απο τους πιο γαμωοτιβρισκωμπροσταμου χαρακτηρες.

Ειχα φαει στεναχωρια μεγαλη οταν ειδα [SPOILER]τον Λεμονχεντ να σκοτωνεται απο τον τραχανοπλαγιαρη.[/SPOILER]. Και απο τοτε νομιζω δεν εδωσα μεγαλη σημασια στη συνεχεια της σειρας. Και η μαλακια ειναι οτι και στους Sons of Anarchy δεν εμφανιζεται και πολυ γαμωτο, ενω θα περιμενα να τον εχουν σε πιο βαρυσημαντο ρολο.

The Shield Και Oz χαλαρα οι καλυτερες σειρες που εχω δει σε αυτο το στυλ εγκληματικοτητας.

Την έχω παρακολουθήσει παλιότερα στο Μεγκα μεταμεσονυχτια και ετσι. Όχι ολοκληρη, κάποια επεισόδια. Θα την τιμησω μιας και μου την θυμησε το τοπικ αλλα τωρα σειρα εχουν οι Σοπράνος.

Καταρχας μπραβο που εκανες τοσο γαματο εισαγωγικο ποστ κ που ανοιξες θεμα για αυτη την [B]ΥΠΕΡΣΕΙΡΑ[/B]

τωρα οσον αφορα την σειρα τι να πω ?

οτι ειδα 98 επεισοδια σε 30 μερες ?
οτι ο πιλοτος ειναι μαλλον ο συγκλονιστικοτερος πιλοτος που εχω δει ?
οτι εβαλα να δω το τελευταιο επεισοδιο ξημερωμα 31ης δεκεμβριου στις 7 το πρωι γιατι δεν μπορουσα να σταματησω ?

Η σειρα ειναι [B]ΠΡΕΖΑ.[/B] εχει ρυθμο , εχει ατακαρες , εχει [B][SIZE=“3”]ΘΕΟ[/SIZE][/B] βικ φακινγκ μακι , εχει τα παντα για να την πεις τηλεοραση υψηλοτατου επιπεδου.

απο το shield κ μετα εκοψα απο τηλεοραση μιας κ θελω ενα οφφ να καθαρισει ο οργανισμος μου

[B]με εξαιρεση την 4η σεζον (με γκλεν κλοουζ , πουσαν να επεσαν καπως οι ρυθμοι )η σειρα ειναι ΤΡΑΙΝΟ. ΠΑΕΙ ΜΕ 1000 Κ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.[/B]

επισης [SPOILER]μην το ανοιξετε αμα δεν εχετε δει κ τους 7 κυκλους [SPOILER]ποσο χαστουκι ηταν οταν το αρχιδι ο σειν εριξε τη χειροβομβιδα στον λεμανσκυ 8O κριμα κριμα κριμα[/SPOILER][/SPOILER]

[B]
μαζι με wire και breaking bad , στο πανθεον των σειρων που μου εδωσαν τα μυαλα στο χερι.[/B]

ειδικα οι σεζον 5-7 οπου γινεται του μουνιου , ειναι ασυλληπτες κ με τρελλο σασπενς λογω των σκηνικων που συβαινουν (δε γραφω γιατι βαριεμαι να σποιλεριαζω)

[B]ΔΕΙΤΕ.ΤΗΝ.ΣΕΙΡΑ.ΝΑ.ΣΑΣ.ΦΥΓΕΙ.ΤΟ.ΚΛΑΝΙΔΙ.[/B]

την τελειωσα σημερα που λετε.

καλη ηταν, αλλα οχι εθιστικη. δηλαδη συγκρισεις με wire μαλλον κακες, αλλα ειχε και αυτο τη φαση του.

Ηθελα λιιιιγο παραπανω closure στο τελευταιο επ, αλλα δε βαριεσαι, κατα ταλλα με μαεστρια εκλεισε.

ΕΔΙΤ, αν δεν την εχετε τελειωσει, μην ανοιξετε σποιλερ, χαζοι, ε χαζοι

[SPOILER]Shane ΑΡΧΙΔΑΣ απο επ 1, δηλαδη γαμωτοχριστοσου που εφαγε τον Λεμ, το καλυτερο παιδι.

Και τωρα τι; Ροννι στη φυλακη; Αντε γαμηθειτε, καλυτερο παιδι κι αυτος. Πουτανα ζωη, αυτα κανεις.

Και μαλακιες λες για τον Γουιτακερ θηριε, ο ανθρωπος ηταν προσωποιηση του Κινγκ Λουη απο το το Βιβλιο της ζουγκλας, μονο να μιλαει και να περπαταει, μου ερχοταν να ξερασω. Ηθελα να πεθανει, με καθε ειλικρινεια. δεν ειχε και τα αρκιδια.

αν ηταν hbo, η σειρα ισως γινοταν καλυτερη, χμμ[/SPOILER]

[SPOILER]O χαρακτηρας του ηταν τερμα νευρωτικος και πρηχτης,συμφωνω,οταν λεω καταπληκτικος εννοω στην ερμηνεια του.

Για πες γνωμη για Ασεβεντα και Γουαγκενμπαχ.
[/SPOILER]

νταξει, τι να πω για Ασαβεντα

[SPOILER][/SPOILER]

[SPOILER]οχι, νταξει, γλειωδης και αυτος, μονο τον ΕΑΥΤΟΥΛΗ του, με καποις σπανιες εκλαμψεις ξηγημενου παλικαριου, αλλα σπανιοτατα, και οταν λες, α ενταξει, καλα το παει, σου πεταει μετα και ενα δικο του κερδος, και λες, ‘α το αρχιδι, απτην αρχη ηταν στο κολπο’. δε μαρεσε γενικα. δε μου προσφερε τιποτα. Επισης, με ενοχλησε που ενω μας ανοιξαν 2 μεγαλα μετωπα για τη ζωη του, δεν εκλεισαν κανενα απο τα 2. Πρωτον, τι εγινε με τη γυναικα του; Ειναι ολα νταξει; τα βρηκανε; Εκεινο το σαικσι πορνιδιο που επηδαγε; Τι εγινε; χμμ. Και το αλλο; Δημαρχος εγινε; δε το μαθαμε ποτε, εμεινε καπως μετεωρο αυτο. κακος, μαρεσει να κλεινουν τα κενα. Δηλαδη τελειωνει η σειρα, και τον κατηγορουν πως ειχε να κανει με την επιθεση σε εκεινον τον μαυρο τρελο υποψηφιο για δημαρχο. τιποτα δε μαθαμε. μπουυ

Ο Ντατς απο την αλλη ηταν μυστηριο τραινο. Τον πηγαινες γιατι ως ιντερνετ λουζερς πάμε ολους τους αλλους λουζερς, οποτε ναι, αλλα εβγαζε μετα και εναν σνομπισμο και μια υπεροψια που σε εριχνε. Απο την αλλη, ο τυπας επιασε αρκετους σηριαλ κιλλερς, θα περιμενε κανεις να ειχαν αναγνωρισει περισσοτερο την αξια του, πραγμα που δεν εγινε ποτε. ΠΟΛΥ ενδιαφερον το σαηντ στορυ το τελευταιο με τον πιτσιρικα, αλλα ουτε μαυτο μαθαμε τι εγινε, και αυτο μετεωρο εμεινε, με τη μανα του να αγνοειται ξερωγω.

Eπισης, σε καποια φαση ηθελα να επεκτεινουν αυτο το λιγο σκοτεινο που ειχε, τοτε που επνιξε το γατι. δεν το εκμεταλλευτηκαν αυτο και τον κρατησαν μιζερο, oh well.

Τον λυπηθηκα εκει με τη Τινα την καυτη Λατινα, γιατι και γω θα ξενερωνα, αχ. καλα κουνιοτανε δαυτη, μμ. Καλος ηταν παντα, αν και μουντρουχος.

[/SPOILER]

Πολύ καλη η 1η σεζόν. Εντελώς μπατσικό, στην αρχή είχα αμφιβολίες αν θα μπορούσε να κρατήσει το ενδιαφέρον, αλλά το καταφέρνει. Βέβαια είναι 7 σεζόν, θέλουν πολύ καιρό.
Ωραίοι οι χαρακτήρες, μεγάλη συμπάθεια ο Ντατς, οι ντετέκτιβ είναι πάντα συμπαθείς στις σειρές βέβαια.
Ο Βικ είναι ξεχωριστή περίπτωση μπάτσου. Σιχαμένος κωλόμπατσος, μπάσταρδος, να λες ρε πούστη γιατί να σε συμπαθήσω αλλά είναι Παληκάρι, με π κεφαλαίο ναι.
Η ομάδα του γενικά έχει απαράδεκτες φάτσες (γενικά παίζει να ναι η σειρά με τς περισσότερες σκατόφατσες).

τι λες ρε ηλιθιο αρκουδακι,σκατοφατσα εισαι και φαινεσαι.
νταξει ο σεην ειναι τρελη βλαχοφατσα βεβαια.

Επειδή βαριέμαι και δεν θα το τελειώσω πριν φύγω για καλοκαιρινές εξορμήσεις είπα να γράψω εντυπώσεις για ότι έχω δει για τις πρώτες 4 σεζόν (+2 της πέμπτης).
Εξαιρετική η σειρά.
Η 1η σεζόν μου άρεσε όπως είπα πριν, αλλά δεν περίμενα να με εντυπωσιάσει η συνέχεια.
Η σειρά έχει αρχίδια, οι διάλογοι είναι ευθείς και όχι αδερφίστικοι, οι χαρακτήρες αν εξαιρέσεις το δίδυμο Ντάνυ - Λόου είναι ενδιαφέροντες έως θεοί (Βικ Μακη), και να μην ξεχνάμε και τις εξαιρετικές μουσικές επιλογές σε κάθε σκηνή, εξαιρετικά εύστοχες πάντα.
awake θυμάσαι το [I]Nutshel[/I]l (A.I.C.) στην αρχή ενός επεισοδίου; :smiley:

Για τους χαρακτήρες συμφωνώ 100% με τον Dutch Boy (Therion, θα πάει Ολλανδία να σπουδάσει και έτσι τον λέω από δω και πέρα, τιμής ένεκεν στον ξερόλα πλην συμπαθέστατο ντετέκτιβ). Εντελώς αντιπαθής η Γουίμς, παντελώς αδιάφορη η μπατσίνα η Σόφερ, ψιλογιατομπούτσο και ο Λόου, δεν μπορείς να συννενοηθείς μαζί του εύκολα.
Ο Ασεβέντα ΤΡΑΓΙΚΟΣ. Σπόηλερ:

[SPOILER]Ασε την πίπα, αλλά εκεί που βλέπει το βίντεο του βιασμού της μαύρης πόρνης που είχε Εητζ και ερεθίζονταν, πιάνοντας την ψωλή του, ΓΟΥΑΤΔΕΦΑΚ[/SPOILER]

H 5η μπήκε και αυτή δυναμικά, όπως έπρεπε φυσικά, λογικά θα την έχω τελειώσει σε 2 μέρες.

Το μόνο αρνητικό κάπως είναι ο ρατσισμός της σειράς, πιθανόν βέβαια να μεταφέρει τα πράγματα όπως είναι.
Το 2ο που σου κάθεται στο στομάχι κάπως είναι ο Βικ Μακη. Είναι παληκάρι, θεός αλλά κάνει αυτά που βλέπεις στον δρόμο από τους μπάτσους και γαμωπαναγιάζεις συνέχεια. Αλλά είναι θεός. Είναι θεός.

καλυτερα που το εκοψες τωρα για σε 5η-6η-7η γινεται της πορνης κ θα εσκαγες παραλια με ηχεια κ λαπτοπ 8)

το θυμαμαι με νατσελλ κ οταν το δα ειχα κολλησει αρκετα

και ναι , βικ μακ κι ειναι απλα [B]ΘΕΟΣ[/B]

Μου έπεσε το σαγόνι με την 5η σεζόν…

[SPOILER]ρε Σέην…:([/SPOILER]

Τέλος…

[SPOILER]Για μένα ότι πιο πικρό τέλος έχω δει σε σειρά. Αξιζε στον Μακ η “τιμωρία” του γιαι την απίστευτη πουστιά που έπαιξε στον Ρόνι αλλά από την άλλη για μένα είναι ο Βικ Μάκι, ο καλύτερος τηλεοπτικός χαρακτήρας με αρχίδια…
Οχι ρε Βικ, όχι στον Ρόνι το πιο πιστό σκυλί σου, δηλαδή όχι.:frowning:
[/SPOILER]

Κατά τ’αλλα:

[SPOILER]Στηβ Μπίλινγκς. Ντετέκτιβ και πατέρας κοριτσιών. Και βάζει τον Ντατς να πάει να πάρει μάτι. :lol:[/SPOILER]

σπόιλερ φινάλε 5ου κύκλου[SPOILER]Αν δεν είχα συνηθίσει τώρα τελευταία με τα απανωτά ξενερώματα του μαλάκα του Martin στο GoT, δεν ξέρω αν θα συνέχιζα να βλέπω τη σειρά. ΜΟΝΟ ξενέρα. Και Σέην πάνε ψόφα μαλάκα επιτέλους.[/SPOILER]

παιδια καμια σχεση η σειραρα με το δρακοαρλεκιν - ελεος.

βλεπω εντωμεταξυ 3 σελιδες το shield , 263 το GoT

Θλιψη.

ευτυχώς που υπάρχεις ρε μαν τουλάχιστον εσύ, ο μόνος άνθρωπος με το Τρίτο Μάτι, να οδηγήσεις την Ανθρωπότητα σε ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη Νέα Εποχή

‘‘Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά.’’

επειδη εβαλες ωραια ατακα Ελυτη , σου προτεινω να δεις το Fargo

πολυ ωραια σειρα και θεος Billy Bob Thornton

Μπηκα στην τελικη ευθεια. 8 επεισοδιακια ακομη. Μιλαμε για τρελο χαμο! Ποσο πιο της πουτανας να γινουν τα πραγματα σε μια σειρα! Δεν ξερω αν ειναι αυτο που θελω να γινει ή αυτο που πιστευω οτι θα γινει (μπορει και τα δυο), αλλα νομιζω παμε για τελικη αναμετρηση Βικ-Σειν! Θα επανελθω οταν το τελειωσω.

πως ψαχνόμουν να αρχίσω καμια σειρα μπαίνω εδω και βλεπω φαγωμάρα Αwake - Lupin 2014! Έλιωσα… (ωραίες φορουμικες εποχές)