The Simpsons Thread

Κι όμως, τόσο καιρό θρεντ που να ανήκει αποκλειστικά στην μεγαλύτερη σύγχρονη σειρά κινουμένων σχεδίων δεν υπήρχε.

Δε θα πω πολλά. Οι Simpsons είναι η πρώτη σειρά κινουμένων σχεδίων που προβλήθηκε στη θέση των αμερικάνικων sitcoms (σήριαλ), στις αρχές των '90ς, σε ώρες υψηλής τηλεθέασης, και αμέσως κατέκτησε ένα ενήλικο κοινό. Με λίγα λόγια η πρώτη δημοφιλής ενήλικη σειρά κινουμένων σχεδίων (που ωστόσο μπορούσε να απολαύσει και ένα παιδί),η επιτυχία της οποίας άνοιξε τον δρόμο για ένα σωρό άλλες που ακολούθησαν.

Είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια σειρά κινουμένων σχεδίων, αλλά και το μεγαλύτερο σε διάρκεια sitcom που έχει γίνει ποτέ, διαρκώντας ούτε λίγο ούτε πολύ 20 χρόνια ως σήμερα, έχοντας ξεπεράσει τα 400 επεισόδια και έχοντας μπει στο βιβλίο Γκίνες.

Η λίστα με τους celebrities που έχουν περάσει απο τη σειρά (και έχουν δώσει τη φωνή τους) δεν έχει προηγούμενο και δύσκολα θα ξεπεραστεί, όχι μόνο απο άποψη ποσότητας, αλλά και απο άποψη ονομάτων. Ορισμένα απο τα πιο τρανταχτά ονόματα: Michael Jackson, Magic Johnson, Liz Taylor, Tony Blair, Rolling Stones, Metallica, Aerosmith, Red Hot Chilly Peppers, Bette Midler, Paul McCartney, George Harrison, Mel Brooks, Susan Sarandon, Smashing Pumpkins, Cypress Hill, Sonic Youth, Christina Ricci, Johny Cash, U2, Kim Basinger, οι Μόλντερ και Σκάλλυ απο τα X-Files, George Carlin, Isabella Rossellini, Tim Robbins, Britney Spears, Lenny Cravitz, Richard Gere, Dixie Chicks, Tom Hanks, Green Day, βασικά πάρτε τη λιστα γιατί βαρέθηκα

Τι άλλο. Πανέξυπνο χιούμορ, φοβερή σάτιρα, τα halloween episodes, ένα σε κάθε season που δεν έχουν προηγούμενο, βασικά κάποιοι απο μας μεγαλώσαμε με αυτή τη σειρά επομένως μπαίνει και ο συναισθηματικός παράγοντας στη μέση

(πρώτο επεισόδιο που είδα ήταν στην Πέμπτη Δημοτικού εκείνο με τη babysitter δολοφόνο απο την καμμένη πρώτη season… τα πρόβαλε το Mega τότε, μαζί με τα σαββατιάτικα παιδικά, λίγο άκυρη ώρα ίσως αν και έτσι τους γνωρίσαμε πολλοί σε τελική ανάλυση - οι Simpsons ήταν ένα ακόμα απο τα “παιδικά”)

Κορυφαία season κατά τη γνώμη μου η 4. Υπήρξε μια παρακμή σε κάποια φάση, κάπου στην 11, αλλά κατά την 15 πήρε πάλι τα πάνω του… τις τελευταίες δεν τις έχω παρακολουθήσει, αν και λογικά δεν θα φτάνουν τις παλιές, υποθέτω.

Η ταινία ήταν πολύ καλή, αλλά το ζουμί βρίσκεται στη σειρά.

Έβαλα και ένα πολλ με αγαπημένους δευτερεύοντες χαρακτήρες (γιατί οκ, κατά τ’ άλλα ο Χόμερ χώνει σ’ όλο το σύμπαν).

Ποιοί είναι οι δυο αγαπημένοι σας?

Ο καμμένος Moe?
Ο μεθύστακας ρεψιματάκιας Barney?
O διευθυντής του σχολείου Skinner με την αιώνια προσκόλληση στη μάνα του?
Ο χριστιανόπληκτος γείτονας Ned Flanders?
Ο nerd φίλος του Bart Milhouse?
Το μυξιάρικο ο Ralph?
Το απίστευτο καρτούν δίδυμο Itchy & Scratchy?
O αδίστακτος διευθυντής του Powerplant Mr Burns?
Ο γκέι βοηθός του Smithers?
Άλλος? (παππούς, Sideshow Bob, chief wiggum, Martin, Patty & Selma, o σκωτσέζος επιστάτης, Apu, κλπ κλπ…)

Καλά ο Barney είναι θεός! Δεν φαντάζομαι αυτή τη σειρά χωρίς τον Barney. Ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω το επεισόδιο που έδωσε σπέρμα κ όλα τα μωρά της πόλης ρευόντουσαν! :lol:

Την δεύτερη θέση θα έμπεναν οι θειάδες Patty & Selma αλλά τελικά πήρε τη θέση τους οι Itchy & Scratchy μόνο κ μόνο επειδή έχω δεί τους πιο διεστραμμένους θανάτους που δεν έχω δεί ούτε σε ταινία.

Γενικά η σειρά κωλολέει…είμαι στην πέμπτη σεζόν και πραγματικά δεν μπορώ να πώ οτι έχω δεί επεισόδιο κ δεν έχω γελάσει.

Itchy & Scratchy οτι πιο γαμάτο εχει υπαρχει σε σειρα μεσα σε σειρα!!!
και βεβαια ο Βurns γιατι μου θυμιζει εμενα χοχοχο…

Και εγώ διάσπαρτα έχω δει μερικά επεισόδια στο Μακεδονία, και πρόσφατα άρχισα να βλέπω από την πρώτη season. Έχω δει αρκετά γενικά και είναι όλα τους ένα ένα. Αυτό που έχω δει είναι ξέρω γω το 10% της σειράς και πάλι γουστάρω τρελά, φαντάζομαι όταν θα τελειώσω όλα τα επεισόδια.

Αγαπημένος ήρωας, νταξ Homer με κλειστά μάτια, και από δεύτερους ρόλους θα πω Montgomery Burns Burns 8) Ο αδίστακτος Burns που σε ένα επεισόδιο στη πρώτη season, επειδή η πόλη είχε ξεμείνει από ρεύμα, χαιρόταν που θα είχε περισσότερο ζήτηση από το κανονικό. Screw περιβάλλον φάση.

εδιτ: ουγκ

Aγαπαμε Simpsons :smiley: μπραβο Ellanor!
Αγαπαμε και Ellanor επειδη εβαλε την εικονιτσα αλα Beatles :stuck_out_tongue:
Απ’την λιστα,ντροπη μου,αλλα δεν τους θυμαμαι ολους…θα πω τον Μο που εχει παντα αυτη τη φατσα του ‘‘την ορεξη σας ειχα…’’ :stuck_out_tongue:
Απ’τους βασικους ηρωες εννοειται ψηφιζουμε Χόμερ
Και απο γκεστ σταρ…

Κλειδωστε στο πολλ…:slight_smile:
Το ατομο,μπροστα στο οποιο ο Μπαττερς απο το σαουθ παρκ,μοιαζει με Καρτμαν ή πυρηνικο επιστημονα…

θα επανελθω με ποστ αποθεωσης…μπραβο σε ελλανορ…

που ειναι ρε σεις αυτος εδω ?

Mπα…
Από γκεστ σταρς μάλλον αυτοί:

καλες οι κολοκυθες αλλα…

:smiley:

εχουν γραψει και το κατα γενικη ομολογια πιο αγαπημενο εντινγκ θεμα,στους τιτλους τελους…

Τι γίνεται παιδάκια. Εμείς όλοι κι όλοι γουστάρουμε Simpsons εδώ μέσα?

Α, ξέχασα, ναι. Σήμερα οι περισσότεροι βλέπουν… Family Guy! E ρε Homer που σας χρειάζεται. :lol:

Πάρτε ένα καυλωτικό βίντεο με μερικές πωρωτικές εμφανίσεις μουσικών στους Simpsons. Ramones, U2, Metallica, Red Hot Chilly Peppers, Green Day, Aerosmith, The Who, White Stripes, Smashing Pumpkins, James Brown, REM

http://www.youtube.com/watch?v=U9c6YTUAY1Y :metal:

μπα,κι εγω γουσταρω αλλα εχω δει λιγα επεισοδεια(ουτε καν ολοκληρες σεζον)και δεν ξερω τους πιο πολλους χαρακτηρες που εχει το πολλ.για πειτε απο που μπορουμε να δουμε τα επεισοδεια?

καλά, είναι δυνατόν να λέτε για γκεστ σταρς στο simpsons και να μην έχετε αναφέρει ακόμη αυτούς?

(οκ, αναφερθηκαν από τον Εllanor στα πεταχτά αλλά ήθελα και φώτο)

Πωω κάποιος έπρεπε να το αναφέρει κι αυτό :slight_smile: Από τις σειρές σταθμούς που επηρρέασαν όλες τις επόμενες! Αγαπημένοι itchy and sratchy, το γεροντοπαλλήκαρο moe και επίσης λατρεμμένη η προφορά του μπακάλη Apu. Ποτέ δε χορταίνω να το βλέπω!

μακραν η καλυτερη σειρα εβερ που ΔΕΝ απευθυνεται σε παιδια οπως πολλοι λανθασμενα πιστευουν. Αρκετα απο τα μυνηματα που περναει ειναι πααααααρα πολυ σοβαρα αν κατσει κανεις κ τα ανακαλυψει. Ελπιζω να μην σταματησει να βγαινει ποτε.
παρτε και μερικα φοβερα facts
http://oddee.com/Infographic.aspx?i=Infog_Simpsons_large.jpg

σε τι φαση ειναι τωρα η σειρα…??
κρατιεται σε καλα επιπεδα ??

Ξέρετε κάποιο site που να έχει τις season για download αλλά με ελληνικούς υπότιτλους??? Η σειρά τα σπάει !!!

@crimson idol μετα απο μια μικρη κοιλια στη 19 κ 20 season η καινουργια μεχρι στιγμης ειναι απολαυστικη.

thanx…!!!

ποσο γαματο,το εχω αφησει γυρω στην 8-9η σεζον… καποια στιγμη θα το συνεχισω…
γουσταρω τρελα τον παππου, ειδικα στη ταινια δινει ρεσιταλ…

George Harrison

mccartney

rolling stones

nirvana