The Social Network

Atoma Me Eidikes Anagkes

Τοδα κ εγω αποψε.Μερικες γρηγορες σκεψεις.

Μια χαρα ταινια.Γουστρα που το ειδα στο ιντεαλ με την υπερ-οθονη(σκατα στα βιλταζ-σινεπλεξ-μουλτισκατεξ)
Φιντσερ μεγαλος θεουλης.Ωραια πλανα,κοφτο μονταζ,κανενο παραπονο.

Μουσικη απο τρεντ θα παιξει ισως κ στα οσκαρ,ασε που τον βλεπω να το γυρναει στα soundtracks.Τοχει ανετα.

Ο τυπος που παιζει τον ζουκερμπεργκ,για μενα πρεπει να παιξει στα οσκαρ.Η ερμηνεια του ειναι πολυ καλη κ ειναι ζορικο να παιξει οπως το παιξε.Μεγαλες ατακες εκει με το δικηγορο 9οσοι τοδατε θυμηθειτε το σημειο με το ‘σου δινω ελαχιστη προσοχη’ :lol: )

H ταινια λεει απλα μια ιστορια.Δεν ειναι μπεργκμαν.Γι’αυτο γουσταρω φιντς,δεν παει να σου περασει κατι σχετικα γραμμικο για κατι ψαγμενο κ φιλοσοφημενο.

Μου αρεσε το πως ηταν γραμμικα τοποθετημενη η ταινια μεταξυ παρον κ παρελθοντος.

2 ωρες,0 κοιλιες.Να πατε να το δειτε.

Δεν ειναι κανενα αριστουργημα,αλλα οι 2 ωρες περασαν νερακι.

7,5-8/10

(δεν ειμαστε τοσο φανμποιδες του φιντς να το βγαλουμε 9αρι :stuck_out_tongue: )

[B]Κ ΑΠΕΙΡΟ ΡΙΣΠΕΚΤ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΝ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΠΟΥ ΧΕΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.ΠΡΟΣΚΥΝΩ.[/B]

ειναι κ ο πιο νεος δισεκκατομυριουχος.οτι κ να λεμε , ο τυπος μετραει.κ το πιστεω οτι δεν ηταν τα φραγκα το ‘ελατηριο’ του αλλα οτι εχει το ζορι στο κεφαλι.απλα ειδε αυτο που αλλοι ψαχνοιυν μια ολοκληρη ζωη.την ιδεα-κοτα με τα χρυσα αυγα.[B]τρελος μαγκας.[/B]

πες μου οτι μολις τωρα δεν γειωσες εναν εκ των 5 μεγαλυτερων ισως ανθρωπων του κινηματογραφου-οχι απλα σκηνοθετη- γτ σε εχω βαλει στο Ignore list με συνοπτικες…

οχι ρε ουτε καν.απλα θελω να πω οτι ειναι μια απλη ιστορια κ δεν εχει τα φιλοσφικα κλπ υποβαθρα που εχει ο μπεργκμαν.απλα καποιος αλλος μπορει να χε παρει την ιστορια του φιντσερ κ να την ειχε’’ φουσκωσει΄ για να φανει ψαγμενος.ο φιντσερ δεν εκανε κατι τετοιο με το σοσιαλ.

σιγα μην γειωνα μπεργκμαν…δεν ειμαι τοσο αδαης 8)

το’δα ψες…απο θεματολογια κ μονο δεν περιμενα να μ’αρεσει(facebook,μου φαινοταν βαρετο το στορυ κτλ),αλλα η ζωη εχει εκπληξεις
μαρεσε παρα πολυ,κυριως το ωραιο στησιμο της ιστοριας,και το μονο που με πειραξε ηταν η διαρκεια…θα μπορουσε να ηταν πιο μικρο κ κομψο…αυτα

Τσιμπησα και το soundtrack.

Ωραιο,ο τρεντ νομιζω εχει βρει πλεον το νεο creative outlet του…ιδωμεν.

Πριν καν δω την ταινια ηξερα οτι θα συμφωνησω με τα περισσοτερα απ οσα λεει ο Euroboy και οντως ετσι ειναι τελικα.Ακριβως αυτο που περιμενα διαβαζοντας ολα αυτα που γραφηκαν εδω.Αρκετα κοντα σε"νοοτροπια"με το Zodiac παντως και ωραιο soundtrack.Δε γνωριζα για την εμπλοκη του κυριου Ναπστερ στο ολο σκηνικο,μια και δεν ειχα ασχοληθει ποτε με το ποιος κτλ ειναι πισω απ το φεησμπουκ(ηξερα μονο τον ΜΖ),οποτε το μαθαμε κι αυτο.Ωραια περασε η ωρα παντως,δεν μετανιωνω παρολα αυτα που την κατεβασα και δεν την ειδα στο σινεμα.

ωραια ηταν η ταινια, περιμενα κατι καλυτερο
(ποσο πια?δεν ξερω,κατι σαν το se7en)
να ειχε πιο πολλες σκηνες οπως πχ

[SPOILER]η σκηνη με τους αγωνες κωπηλασιας, σκηνο8εσια και μονταζ τρελλο [/SPOILER]

παντως δεν βαρε8ηκα κα8ολου και ο πρωταγωνιστης μεγαλος 8εουλης

επισης, δε σαουντρακ ιζ γκρειτ8O

Καλά, εγώ έριξα τρελό γέλιο με αυτήν τη σκηνή. Εξελίσσεται κανονικά η ταινία, μια χαρά κτλ, και ξαφνικά ο Φίντσερ θυμήθηκε ότι είναι ο Φίντσερ και αποφασίζει όταν τέλειωσε η ταινία ότι πρέπει να δείξει πόσο γαμάουα σκηνοθέτης είναι και να κοτσάρει μια τραγικά παράταιρη, άψογη σκηνοθετικά, χιλιομονταρισμένη σκηνή που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα ούτε στο στόρυ, ούτε στο φήλινγκ, ούτε πουθενά. :lol:

Κατά τ’ άλλα συμπαθητική ταινία, να τηνεδείτε.

Το ειδα και γω σημερα και μου αφησε αναμικτες εντυπωσεις…μετρια ταινια, οχι κακη μονο και μονο επειδη βλεπεται ευχαριστα και δεν πουλαει τοσο χυμα αμπελοφιλοσοφια-οπως ο μπατον-…

Καταρχας, το ολο προβλημα υπαρχει στο σεναριο…αν και με εξαιρετικους διαλογους σε σημεια-μου θυμιζε παλιο χαλιγουντ του '50 ξερωγω-, το ολο θεμα ηταν η ιστορια του fb ,οκ,ολα καλα+ το αντικτυπο που ειχε στην ζωη και τις σχεσεις των δημιουργων του…περα λοιπον απο μια σχεδον ντοκιμαντεριστικη αναλυση καθε δικαστικης διαδικασιας ή μερικων οικονομικο-τεχνολογικων εξελιξεων και γεγονοτων, η ταινια δεν μου ειπε τιποτα απολυτως αλλο…ο Ζουκεμπεργκ ηταν ενας μαλακας νερντ που ξεκινησε το ολο θεμα για να εκδικηθει τη γκομενα που τον αφησε…ωραια αρχη, με εψησε…για τα επομενα ομως λεπτα μεχρι το φιναλε, τιποτα δεν μου εδειξε εμενα οτι αυτη η εσωτερικη και δραματουργικη του προσεγγιση στα 5 πρωτα λεπτα αξιζε να γινει ολος αυτος ο ντορος…η ταινια απλα αφηγητε γεγονοτα τα οποια ΔΕΝ με ενδιαφερουν απο δραματουργικης αποψης αλλα μονο εαν ειδωθουν σαν ντοκυμαντερ, διοτι δεν αιτιολογει τιποτα σχετικα με το χαρακτηρα και την ψυχοσυνθεση των ηρωων του…αυτος μυνηει αυτον, ο αλλος τον αλλο, μετα συνεργαζεται με εναν αλλο, παιζουν πουστια στον παραλλο κτλ κτλ…αλλα γτ?

το να αφησει 3 υπονοιες σε ολη τη ταινια-υπονοιες τωρα της πλακας για τετοιου μεγενθους και διαφημησης ταινια- ειναι τουλαχιστον αστειες…το γεγονος πχ οτι ‘ο δημιουργος μιας διαδυκτιακης κοινοτητας εκατομμυριων δεν εχει ουτε ενα φιλο’ περασε τελειως στο ντουκου. μεσα απο καλογυαλισμενες σκηνες διακστηριων, αγωνων κωπηλασιας, παρτυ κτλ κτλ…απληστιες,πουστιες,ιντερνετικη μανια κτλ, ολα περνανε στο ντουκου, διχως καποιο στοιχειο να τα αιτιολογει, διχως βασικα εαν δεν εισαι ψιλιασμενος να τα σχολιασεις εξ αρχης, να τα ανεφερες καν…διοτι δεν μπαινει στο πετσι κανενος η καμερα, δεν σκιαγραφει κανενα χαρακτηρα περα απο τα ορια της καρικατουρας, απλα και ψυχρα καταγραφει εικονες και γεγονοτα…

Δεν προσεξα καποιο μηνυμα, καποια ουσια στη ταινια…περιμενα να δω τις παρενεργειες του fb, την μεγαλομανια των δημιουργων, την αποξενωση της κρυφης ιδιοφυιας, την σχεση με τον αδερφικο του φιλο, τις πουστιες, τις αλλοιωσεις του χαρακτηρα κτλ κτλ…τιποτα, μαλλον τζαμπα τελειως η ορεξη…το κερασακι ειναι παλι ο Ζουκεμπερκ…ποιος ηταν ,τι ηθελε, που σκαλωσε…τιποτα απο αυτα δεν απαντατε ή εστω σχολιαζεται στο εργο…η χαρα του american dream με μικρους προβληματισμους ή πολυ ελαφρια σχολιασμενους για το φιναλε…ειχε πλακα που ειχα διαβασει σχολια με παρομοιωση με τον Πολιτη Κεην…ιδια ιδεα, διαφορετικη λογικη, καμια σχεση το αποτελεσμα…

Καλη σκηνοθεσια Φιντσερ κλασσικα-αλλα οχι απο τα πηκ του-, σουπερ σαουντρακ, συμπαθητικες ερμηνειες-στα ορια σχεδον της καρικατουρας καθε χαρακτηρα- και θα το ελεγα μια χαριτωμενη Indie ευχαριστη ταινιουλα αμα δεν ειχε Φιντσερ να του δωσει λιγο βαρος οταν εκανε κοιλιες+ ελειπαν μερικα σημεια τα οποια αφορουσαν πιο τεχνικες λεπτομεριες…αλλα στον αντιποδα, αρκετα κουραστικο σε μερικα σημεια και 0 σε ουσια και χαρακτηρες…

Ισως το πιο ψυχρο και αποστηρωμενο εργο που εχω δει τα τελευταια χρονια…δεν ειναι χειροτερο απο τον μπατον-δεν γινεται βσκ- αλλα σιγουρα αλλη μια αποδειξη οτι ο Φιντσερ δυσκολα θα γινει ποτε ο ‘σκηνοθετης’(γτ ‘δημιουργος’ εχει αποκλειστει εδω και καιρο)που ολοι περιμεναν μετα τις πρωτες του επιτυχιες…πολυ τεχνοκρατης και υπερβολικα ψυχρος…

μετανιωσα που το ειδα μεν στο σινεμα και δεν το κατεβασα, περασε ευχαριστα το 2ωρο αλλα δεν θα θυμαμε τη ταινια μετα απο μια βδομαδα…

υγ1. θα εκανα και ποστ στο αναλογο με νολαν vs φιντσερ αλλα μαλλον οχι, δεν εχει κανενα νοημα πιστευω…χωρις να συγκρινει κανεις ταινιες-γτ ειναι απο διαφορετικα ειδη και δεν εχει νοημα-, ο ενας ειναι λογιστης με αισθηματα απεναντι στο δικο του εργο, ενω ο αλλος λογιστης γεματος ψυχροτητα απεναντι στο εργο το δικο του αλλα και τριτων…

υγ2. Με εκνευριζουν κατι τετοιες αποπειρες αμερικανων να πλασαρουν κατι τοσο γραμμικο, απλοικο, ψυχρο και τεχνικα υπερ-αρτιο σαν κατι εξυπνο, φιλοσοφημενο κτλ…περα απο τον τομενα ‘διασκεδαση’ αυτη η ταινια δεν ελεγε τιποτα και ακομα χειροτερα αφηνε ελαχιστη τροφη για σκεψη και κουβεντα μετα…

υγ3. η πραγματικη ιστορια του Ζουκεμπεργκ δεν εχει πολλες ομοιοτητες με αυτη…με την ιδια γκομενα ηταν προ fb, με την ιδια ειναι ακομα και ηταν ανεκαθεν…το αρχικο σαιτ με τις συγκρισεις δεν λειτουργουσε ακριβως ετσι…λιγο ψαξιμο να κανει κανεις μπορει να δει αρκετα πραγματα που αλλαξαν για χαριν της ‘τεχνης’…ουστ…

υγ4. Στο Zodiac, μια απο τις πιο αγαπημενες μου ταινιες των περασμενων ετων, εκανε το ιδιο…τεχνικα τελειος, μονο που εκει θυμηθηκε και να ασχοληθει με τους ηρωες του+ να δωσει ενα νοημα και ενα κινητρο στη ταινια να παει μπροστα…εδω οχι…

έλα λουπιν παραδέξου το, κάποιος χάκαρε το account σου…

συμφωνώ στα περισσότερα

αν θεωρείτε τη 1 σκηνή της κωπηλασίας αρκετή για να δει κάποιος τον νεο φιντσερ, αδικείτε τον μεγάλο δημιουργό των 90s που τον βλέπω να ξεθωριάζει, μετά το αντίστοιχα μέτριο ζόδιακ

αν προλάβω θα προσθεσω 1-2 πράγματα στα του λουπενος…

νομιζω πως το zodiac θα ειναι η πιο υποτιμημενη ταινια του για παντα-εμενα μαλλον η προσωπικη μου αγαπημενη-…

η σκηνη της κωπηλασιας ειχε και αυτη το ρολο της, απλως ετσι οπως πηγε η ταινια δεν φανηκε επαρκως…κριμα γιατι ηταν ομορφη σχετικα σκηνη-κλασσικος βιντεοκλιπας Φιντσερ που αγαπαμε- αλλα μη αναπτυσσοντας επαρκως κανενα ηρωα πηγε στραφι…

Παντως κριμα για εναν σκηνοθετη που ξεκινησε τοσο αντισυμβατικα να καταληγει σταδιακα ερμαιο του καθε στουντιο και καθε ‘οσκαρικου’ σεναριου που θελει να προωθησει καποιος και ψαχνει καλο σκηνοθετη…

τεσπα, επομενη του ταινια το αμερικανικο ρημεηκ του Girl with the dragon tattoo…καμια τυχη

Νομίζω ότι το Rendezvous with Rama (βασισμένο στο βιβλίο του Arthur Clarke), αν γίνει τελικά, είναι η τελευταία ελπίδα για αριστούργημα μετά το Zodiac.

+1000 αν και δεν βλεπω φως στον οριζοντα για αυτο το πλανο, παιζουν κι αλλα ονοματα για αυτη τη ταινια πλεον…(και αριστουργημα να μην ειναι, απλα μια ταινια κοντα στο υφος και στη λογικη των πρωτων του)

στα + της ταινιας παραδοξως παντως ο Τιμπερλεκ, δεν επαιζε κανα σπουδαιο ρολο αλλα τον εκανε καλα…σαουντρακ μολις κατεβηκε8)

+1… δυστυχώς δηλαδή, αριστουργηματική ταινία.

Όσο για το The Social Network δεν μου είχε κάτσε καλά σαν ιδέα καθόλου, ειδικά για Φιντσερ. Οι κριτικές στην πλειοψηφία τους είναι πολύ θετικές αλλά… απλά κάτι δεν μου κολλάει. Δυστυχώς μάλλον θα δω την ταινία λιγάκι αρνητικά προκατειλημμένος (όχι δεν έχω κάτι εναντίον τους φατσοβιβλίου πάντως).Το Βεν.Μπατον δεν είναι κακή ταινία, απλά είναι υλικό Spielberg που έπεσε σε λάθος χέρια.

Η πιο βαρετή μαλακία που χω δει εδώ και καιρό. Πραγματικά άχρηστη ταινία (υποθέτω) ακόμα και για τους φαν του φεισμπουκ.

Η ταινια “The social network” in a nutshell.

[SPOILER]Σπασικλακι γνωριζει γκομενακι
Το γκομενακι τον φτυνει γιατι γουσταρει μπρατσαραδες κοπηλατες.
Σπασικλακι ξενερωνει, μπλογκαρει ολο το κομπλεξ του.
Σπασικλακι κλεβει βασεις δεδομενων (και προσωπικα δεδομενα) και φτιαχνει σελιδα.
Μπρατσαραδες απο αδελφοτητα λενε εδω εχει κονομα.
Σπασικλακι κλεβει την ιδεα των μπρατσαραδων και την παει ενα επιπεδο πιο πανω.
Σπασικλακι περνει φραγκα απο τον καλλυτερο φιλο για να στησει νεα σελιδα.
Εκατομμυρια σπασικλακια ανα τον κοσμο τον θεωρουν θεο και τρεχουν να φτιαξουν προφιλ στη σελιδα γιατι ειναι το “the next big thing”.
Σπασικλακι γνωριζει βδελλα και γινεται 25 φορες χειροτερος
Ο καλλυτερος φιλος δεχεται οθωμανικο σεχ απο το σπασικλακι οταν η σελιδα γινεται επιτυχια.
Σπασικλακι τη βλεπει “γαμαω” (i’m CEO bitch) και γαμει οποιον τυχει μπροστα του.
Τελικα ο φιλος και οι μπρατσαραδες γαμουν το σπασικλακι με τις μυνησεις και αποσπουν αρκετα μυρια.
Σπασικλακι γουσταρει ακομα το γκομενακι αλλα ειναι πολυ μαλακας και εχει χασει επαφη (οχι πως ειχε ποτε ) με την πραγματικοτητα
The end.[/SPOILER]

Κατα τα αλλα πολυ καλη σκηνοθεσια, αρκετα καλες ερμηνειες απο τους ηθοποιους, και κατα τη γνωμη μου αρκετα πετυχημενη γιατι καταφερνει να προκαλεσει συμπαθεια ακομα και για το ηλιθιο σπασικλακι με κοινωνικες επιδοσεις ΑΜΕΑ

Απλά μια καλή ταινία, καλοφτιαγμένη γενικότερα, όμως το σενάριο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Επίσης μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο τρόπος που απέδωσαν τον χαρακτήρα του τυπάκου που έφτιαξε το napster, μου φάνηκε πολύ μονόπλευρος, και μη ρεαλιστικός χαρακτήρας. Πολύ φοβάμαι δηλαδή πως δεν είναι καθόλου έτσι το παλικαράκι, και πως η Αμερικάνικη βιομηχανία διασκέδασης βρήκε άλλο έναν τρόπο να χτυπήσει το napster μετά τους ελεεινούς λεφτάλικα γκουκ Μετάλικα.

http://mftm.blogspot.com/2010/10/social-network-2010.html

ωραιο κειμενακι, το διαβαζα χτες και ψηθηκα να ψαξω λιγο οντως τι παιχτηκε πραγματικα…αρκετες μερες μετα, η ταινια φανταζει σαν μια καλογυαλισμενη αμερικανια που σε στιγμες απυθμενης βαρεμαρας θα ειδωθει σχετικα ανωδυνα και διασκεδαστικα…αλλα σε γενικες γραμμες, μετριοτατη και πιο ειδικα, για τα στανταρ(αυτα τεσπα) του σκηνοθετη, απλως κακη και αδιαφορη…

Πρέπει να είναι ταινιάρα η συγκεκριμένη. Εχει υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες και λογικά θα παίξει και στα Οσκαρ.