Βαριέμαι, πείτε ό,τι σας κατέβει - The Third Era

Θα έλεγε κάποιος ότι έπρεπε να το βάλω στο θέμα για Αστρονομία, αλλά θα αναφερθώ σε άλλα σημεία της είδησης :-k
Πρόκειται για την είδηση ότι χτες η Γη βρέθηκε στο περιήλιο (δηλ. στην πιο κοντινή απόσταση από τον Ήλιο, στην ελλειπτική της τροχιά), κάτι που δεν αποτελεί είδηση, αφού είναι γνώση δημοτικού… Το παραβλέπω και προχωράω στο παρακάτω απόσπασμα:

Η απόσταση στο περιήλιο είναι πάντως μόλις 5 εκατομμύρια χιλιόμετρα μικρότερη από ό,τι όταν η Γη βρίσκεται στο αφήλιο, δηλαδή στο μέγιστη απόστασή της από το μητρικό της άστρο. Αυτό συμβαίνει επειδή η τροχιά της Γης είναι ένας σχεδόν τέλειος κύκλος, σε αντίθεση με τις τροχιές του Άρη και του Ερμή, οι οποίες παρουσιάζουν τη μέγιστη [SIZE=“6”]εκκεντρικότητα[/SIZE], έχουν δηλαδή πιο έντονο «οβάλ» σχήμα.

(Πηγή: http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231228782 )

Τι να σχολιάσει κανείς; Την… εκκεντρικότητα του παιδιού που καταχώρησε την παραπάνω είδηση στο κατά τα άλλα “έγκυρο” πορτάλ; Δεν έμαθε τουλάχιστον στη Γεωμετρία Λυκείου ότι λέγεται ΕΚΚΕΝΤΡΟΤΗΤΑ;
Δυστυχώς σε πολλές ειδήσεις, και ειδικά στις επιστημονικές, διαβάζει κανείς πάμπολες ανακρίβειες και ηλιθιότητες…

(ουφ… το έβγαλα από μέσα μου :roll: )

το οποιο ειναι hard-wired γνωση, ουτε δημοτικο χρειαζεται!

:lol: Γέλασα.

@ St. Anger, διακρίνω μια εκκεντρότητα στον τρόπο που γράφεις - μη γίνεσαι έκκεντρος.

8 το πρωί…

• ξύπνα έχεις γραμμα!!
  • ε και?! θα αυτοκαταστραφει αν το δω αργότερα?!

9 το πρωι.

• μπήκε η γατα μέσα, σηκω να την βγάλεις. γρήγορα!!
  • ε για το θεο., γάτα είναι. θα φύγει μόνη της., δεν είναι εφοριακός!!(μεχρι να παω ειχε φύγει)

να παρακαλάς να ξυπνάς μόνος σου χωρίς εντάσεις και θορύβους, αλλά να μην σε θέλει τίποτα…

Μια που ανέφερες γάτα. Συνειδητοποίησα χθες για πρώτη φορά πως δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου γάτα να κατουράει. Ποτέ όμως.

Και έχω και γάτα.

^
o_o σοβαρά τώρα; Δηλαδή δεν τις έχεις δει να κατουράνε με χάρη στο χώμα και μετα να τα καλύπτουν; Απαράδεκτος γατοκάτοχος :stuck_out_tongue:

Εγώ επιτέλους αποφάσισα να πάρω γάτα να την έχω στο διαμέρισμα. Βέβαια θέλει ένα αρχικό κεφάλαιο για να κάνεις τα προικιά της αλλά πιστεύω θα είμαι καλή γατομαμά. :smiley:

Νευριάζω και θλίβομαι επειδή συνειδητοποιώ ότι με περιτριγυρίζουν ηλίθιοι άνθρωποι. Τι να κάνω; :roll: :stuck_out_tongue:

Τώρα που είπα για ηλίθιους… σήμερα ανακάλυψα ένα βιβλιαράκι (αύριο κιόλας πάω να το τσιμπίσω):

“Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας” - Cipolla M. Carlo

Όχι ρε συ, μην πετάς τα λεφτά σου. Απλά βγες μια βόλτα έξω (ή κάνε και στο ίντερνετ μια βόλτα) και μπορείς μόνος σου να τους καταγράψεις.

…Βαριέμαι και είπα να γράψω:

-Γιατί υπάρχουν τόσοι άνθρωποι γύρω μας, που κάνουν όλο “ούγκ” ;;;

:lol:

Να φυγεις ξενε απο την Μορντορ !

-A! στη Mordor είμαι; Έψαχνα το δρόμο για το Σινικό Τοίχος…:?

Μα κάνει μόλις 5 ευρώ και φαίνεται να έχει ενδιαφέρον :roll:
Η αλήθεια είναι ότι θέλω να εξετάσω το θέμα και από τη θεωρητική πλευρά, γιατί στην πράξη άλλο τίποτα…

edit:
ειδικά στο 5:00

σκέφτομαι να ξυριστώ ή όχι μετά από 4.5 σχεδόν μήνες… αλλά δεν με βλέπω να παίρνω απόφαση γιατί θα ναι μεγάλη ζοχάδα να καθαρίσω μετά…:expressionless:

Kαι εγω προβληματιζομαι σχετικα με την ηλιθιοτητα.Απο τη μια δε ξερω κατα ποσο ειμαστε σε θεση να πουμε οτι οι ανθρωποι ειναι απλα ηλιθιοι αλλα απο την αλλη η αποψη οτι η συμπεριφορα διαμορφωνεται σχεδον αποκλειστικα απο το περιβαλλον,οικογενεια,σχολειο,τηλεοραση δημιουργει τρελα ερωτηματα σχετικα με το αν τελικα υπαρχει ελευθερη βουληση.

Και εγώ είμαι σε αυτή τη φάση, βέβαια δεν έχω τόσο καιρό, κανα δίμηνο θα είναι

Μάλλον [B]ΟΧΙ.[/B]
[I]Αν υπήρχε πραγματικά, θα χορταίναμε επαναστάσεις κάθε μέρα[/I]…

4.5 μηνες;;;Ελα ρε αλανι!!!Εγω πιτσιρικας μολις ειχα απολυθει απο τον στρατο ειχα μεινει αξυριστος 3 μηνες και σχεδον καθε μερα με πηγαιναν για εξακριβωση :stuck_out_tongue:

Εχω να αγγιξω τα γενια μου απο τον Ιουλιο, τι μου λετε εσεις…

Γιαυτό σε φωνάζουμε μούσι με πόδια.