stars of the lid εδώ και μερικά χρόνια τούς δίνω ευκαιρίες ανά διαστήματα με διάφορους δίσκους, αλλά δεν με έχουν πιάσει ακόμα και υποτίθεται πως κάποια από αυτά που ακούω είναι επηρεασμένα από αυτούς. δεν ξέρω τι φταίει! οι απάνθρωπες διάρκειες ίσως :ρ
Για όποιον ενδιαφέρεται, το νέο μέρος του γιγαντο-αφιερώματος στο goth είναι έτοιμο, όπου και μπαίνουμε στον χώρο της ηλεκτρονικής, ebm, futurepop και electro/industrial σκηνής, με ιστορικές αναδρομες, προτάσεις ουκ ολίγων δίσκων και βιντεάκια. 8)
ΔΙΣΚΑΡΑ σε όλο το μεγαλείο της!!! Patton με Jennifer Charles είναι φονικός συνδυασμός στα φωνητικά!!!
φυσικά και προτίνω Peeping tom, καθώς και ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ από Elysian Fields
Ξεκινησα με τουτους δω,αφορμη το OST που γραψαν για το Tekkonkinkreet που το γουσταρισα πολυ και με κανε να τους ψαξω.Περα απο την υπολοιπη δισκογραφια τους που θα ακουσω εννοειται,με τι(παρομοιο κατα προτιμηση)συνεχιζω?
(Wiki που τσεκαρα παιζουν λεει intelligent dance music και ειναι σιγουρα η πιο LOL περιγραφη για genre που εχω ακουσει.Σαμπτζενρ της ιλεκτρονικ λεει)
Η idm μπορεί να είναι όντως από τους πιο γελοίους όρους που έχουν εφευρεθεί ποτέ για να περιγράψουν μουσική, αλλά αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παρακλάδια του ευρύτερου ηλεκτρονικού χώρου. Αν σ’ αρεσανε οι Plaid, αρχίζεις και τσεκάρεις τον κατάλογο της Warp γενικότερα. Αρχή γίνεται με το “Tri Repetae” των Autechre και το “Druckqs” του Aphex Twin. Συνεχίζεις με "“Rossz csillag alatt született” του Venetian Snares και “Supermodified” του Amon Tobin. Μετά συνεχίζεις να ξεψαχνίζεις τον κατάλογο της Warp. Άμα έχεις όρεξη για πιο θορυβώδη πράγματα κινείσαι προς Pan Sonic, ενώ είσαι για πιο μελωδικά μπορείς να κατευθυνθείς προς Telefon Tel Aviv (το περσινό τους “Immolate Yourself” είναι μια πολύ καλή αρχή). Και κινούμενος από καλλιτέχνη σε καλλιτέχνη έχεις να χαθείς προφανώς, αλλά θα έχει πλάκα και αμα σου αρέσει, έχεις να ανακαλύψεις πολλή όμορφη μουσική.
Μιλώντας για idm, σε συγγενή, αν και όχι ακριβώς όμοια, χωράφια, καλό θα είναι να ακούσετε τις δυο περσινές κυκλοφορίες του Pleq (κατά κόσμον Bartosz Dziadosz), “The Metamorphosis” και “The Fallen Love” (αμφότερα κυκλοφόρησαν υπό μορφή cd-r). Μετά από το προπέρσινο “Treny” του Jacaszek, προσωπικά ήταν η δεύτερη προερχόμενη εκ Πολωνίας κεραμίδα. Μελωδικότατη electronica, λίγο idm, λίγα glitchy σημεία, μπόλικο soundtrack-ικό feeling, ό,τι ψάχνατε πάντα αλλά δεν το ξέρατε. Παιδιά η Πολωνία δείχνει το δρόμο.
γενικά δεν είμαι και ο μεγαλύτερος φαν της electro σκηνής,αλλά γενικά αψάχνομαι στο είδος.
πρόσφατα ανακάλυψα αυτόν το δίσκο τον οποίο και προτείνω σε όσους αρέσκονται στους συγκεκριμένους ήχους.
Caribou - Swim (2010)
ο caribou ,πρώην manitoba για τους γνώστες του είδους, είναι ένας τύπος που συνδυάζει electro,noise,synth pop,dub,coldwave,psychedellic rock και δεν ξέρω και’γω με έναν πολύ ενδιαφέρων και “χειρουργικό” τρόπο (διδάκτωρ μαθηματικών βλέπετε…) και το swim είναι ένας δίσκος που μπορεί να αποτελέσει από το απόλυτο αστικό soundtrack μέχρι να το ακούς στις καλοκαιρινές διακοπές και να τη βρίσκεις.
το odessa είναι το απόλυτο χορευτικό τραγούδι της χρονιάς και το bowls θυμίζει την καλή εποχή του trip-hop με έντονες jazz τζούρες.
anyway,δεν είναι ο δίσκος που με συγκλόνισε αλλά έχει μέσα κάποια πολύ καλά κομμάτια και πιστεύω πως θα αρέσει σε αρκετούς…
θεωρώ πως είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες στο είδος για φέτος.
τώρα σε κάτι καινούριο.
Pretty Lights - Spilling Over Every Side ΕΡ (2010)
οι pretty lights είναι από το colorado και αυτό το ep είναι από τις κυκλοφορίες που ακούω αρκετά τις τελευταίες μέρες.ηλεκτρονική μουσική, με samples από κλασικούς jazzίστες και hip hop δονήσεις.παρατήρησα πως λειτουργεί πολύ καλά ως ηχητικό background σε μια απογευματινή βόλτα στην πόλη.anyway, μου αρέσει αρκετά.
το κατεβάζετε δωρεάν από εδώ: http://prettylightsmusic.com/#/downloads