Μεγαλη μπαντα, απλα, εχουν πλεον και χημεια επι σκηνης.
Απο τις 4 (η 3 γερναω και ξεχναω λολ) φορες που τους εχω δει ηταν ισως η καλυτερη λογω ηχου. Σε γενικες γραμμες επαιξαν πολυ λιγοτερα samplers απο τις προηγουμενες φορες και πιο πολυ στο background, δεν ηταν τοσο πηγμενος ο ηχος και σιγουρα ηταν πιο “ζωντανος” αφου πολλες μελωδιες εκει που θα επρεπε να υπαρχει ορχηστρα τραγουδηθηκαν απο τις φωνες η τις κιθαρες η το φλαουτο (ποσο γαματη προσθηκη).
Το σετλιστ πολυ καλο κατ’εμε, δεν θελω να παιζουν καθε χρονο τα ιδια, τους εχω δει σε φαση να παιζουν το μισο+ Theli, τους εχω δει σε φαση να παιζουν το μισο+ Vovin, ε δεν κανει κακο να ακουσουμε κανα κομματακι απο το παρεξηγημενο Secret (πλακα πλακα Nifelheim και Ljusalfheim παιζει να μην τα ειχαν παιξει ουτε στην περιοδεια για την προωθηση του αλμπουμ).
Δεν περιμενα ποτε οτι θα ακουγα 2 φορες live το Siren Of The Woods, αυτα ειναι, οπως και το Lemuria. Κλασσικα πανικος σε Megatherion και Rise Of Sodom And Gomorrah, ανατριχιλα στην υπερκομματαρα Clavicula Nox, ολα καλα.
Με κάλυψες απόλυτα! Επιτέλους μια μπάντα που ανταμοίβει όποιους την παρακολουθούν και δεν παίζει όλο το ίδιο κλασσικό σάπιο σετλιστ! Τεράστιοι!!
Υ.Γ: Απορώ με κάτι τύπους που πάνε και χώνονται μπροστά και όλη την ώρα μιλάνε και μας σπάνε τα παπάρια! ΚΑι στριμωχνόμαστε και πρέπει να ακούμε παράλληλα με τους Therion πχ τις μαλακίες τους!
Υ.Γ2: Ο ντράμερ των Leprous ήταν καταπληκτικός αλλά η μπάντα γενικά μου φάνηκε επιτηδευμένα υπερβολική. Ο τραγουδιστής δεν παλευόταν με τίποτα! Άμα επικεντρώσουν το εκτελεστικό ταλέντο τους σε πιο ουσιώδεις μελωδίες και κάνουν κάτι και με τα φωνητικά έχουν πολύ μέλλον!
Στο ψητό, η συναυλία ήταν κωλοτέλεια, οι Therion ήταν ά ψ ο γ ο ι , και όποιος δεν το ευχαριστήθηκε μάλλον είναι ο κλασσικός ‘δεν μένω ικανοποιημένος με τίποτα’ τύπος (βλέπε μίζερος) , σαν μια κοπελιά που όταν βγήκαμε έξω κάποιος γνωστός της τη ρώτησε πώς της φάνηκε, και απαντάει όλο αηδία ‘ήταν απαίσια!’ , με ένα ύφος λες και έφευγε από επίσκεψη στον γυναικολόγο.
Ίσα μαρή!
Υ.Γ. Οι Loch ήταν meh (btw, ο πληκτράς τους το ξέρει άραγε ότι είναι απλά διακοσμητικός? ).
Οι Leprous μου φάνηκε ότι είχαν πιο ωραίο ήχο, εκτός από τα σημεία που κάποια αόρατη δύναμη τράβαγε τις κωλότριχες του τραγουδιστή, με αποτέλεσμα να στριγκλίζει από πόνο, πάνω στο τραγούδι.
Υ.Γ. 2. Συνάντησα τον θεό Johnsson! Δε πρόκειται να πλύνω το χέρι μου μέχρι να ξαναέρθουν! Υπογεγραμμένο δισκάκι Lemuria ftw.
Ok νταξ δεν εκφραστηκα σωστα η αληθεια ειναι,
Rephrazing…
Το σετλιστ ηταν μετριο ισως για τα γουστα μου,αλλα επαιξαν παρα πολυ υλικο απο αυτα τα 2 αλμπουμς,αγνοωντας καποια αγαπημενα μου αλλα νομιζω αγαπημενα και στο περισσοτερο κοσμο.
Siren of the woods τελειο αλλα γιατι παιζεις και το “αντιστοιχο” clavicula που θα μπορουσες να χωσεις αλλα 2 ξερω γω.Απτο καινουργιο που ειναι kings of edom kai land?
Και οχι δεν ειμαι μιζερος,η μπαντα ειχε καλη αποδοση απλα το 07 ειχα περασει πολυ καλυτερα λογο κομματιων πιθανοτατα και leven.
Ηθελα περισσοτερο νευρο,περιμενα καβλατη διασκευη που μας εχουν συνηθισει και δεν ηρθε ποτε.
Στο τελος λεει αυτα τα πραγματα για Ελλαδα,ε παιξε κατι παραπανω ρε φιλε.
O viper απο πανω ειπε οτι δεν θελει το ιδιο σετλιστ,εγω 2 φορες τους εχω και εχω ακουσει 4 κομματια απο το ομολογουμενως πιο αγαπημενο αλμπουμ(σημειωση οτι το παιζαν ολοκληρο)και τις 2 φορες.
Τεσπα δε το κουραζω αλλο,χαρηκα το λαιβ απλα ειχα πολυ μεγαλυτερες προσδοκιες.
Παω να δω celebrators of becoming να δακρυσω…
To Theli λες? Ενταξει ρε, εχουν παιξει πολλα και τις προηγουμενες φορες, απλα τις 2 τελευταιες προσπαθησαν να παιξουν “λιγο απ’ολα”. Ε λιγο δυσκολο οταν εχεις 10 full length να ικανοποιηθουν ολοι, και σου το λεω εγω που τα 2 αγαπημενα μου ειναι τα Vovin-Theli.
Btw επειδη ακουστηκε κατι πριν, ουτε το Siren Of The Woods το εχει γραψει ο Christopher, δεν παιζει μονο δικα του λοιπον
Σωστά απορείς… Ο διπλανός μου όλο με σκουντούσε για να μου πεί το μακρύ του και το κοντό του. Μία έλεγε “Κοίτα το μαλλί του Christofer” την άλλη “κοίτα το βυζί της Katarina” και αυτά ήταν τα πιό σχετικά με τη μουσική των Therion απ’όσα σχολίαζε.:lol: Παρακολουθούσα τη συναυλία και γενικά μου τα έκανε μπαλόνια. Απορώ αν άκουσε έστω και λίγο από το live. (Και μετά λέει πως είναι και η αγαπημένη του μπάντα…#-o) Αν δηλαδή πάει σε μια συναυλία που απλάάά του αρέσει,τί θα κάνει?
Τεσπα, οι Therion φανταστικοί για άλλη μια φορά!!! είναι η τέταρτη φορά που τους βλέπω και πραγματικά,κάθε φορά παρουσιάζονται διαφορετικοί,αλλά πάντα άψογοι!!! Οι φίλοι που δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το setlist θα πρέπει να σκεφτούν ότι οι Therion κάθε φορά αλλάζουν setlist.Ωραία ήταν όταν είχαν παίξει τα Melez,Invocation Of Naamah,Cults Of The Shadow,Draconian Trilogy, σε προηγούμενες εμφανίσεις, αλλά έχουν και άλλα τραγούδια που δεν έχουμε ακούσει live και έχουν βγάλει και πολύ καλούς δίσκους τα τελευταία χρόνια… Την επόμενη φορά,σίγουρα περιμένουμε διαφορετικό setlist,οπότε,όποιος έμεινε δυσαρεστημένος από setlist,ας κάνει υπομονή μέχρι την επόμενη φορά Εγώ περιμένω μήπως παίξουν το Macabre Declension π.χ…
Εγώ πάντως,νομίζω πως όσες φορές κι αν τους δω, με όποιο setlist και όποιο line-up, πάντα θα μένω ικανοποιημένος. Φοβερή μπάντα που πάντα τιμά όσους πάνε στα live τους!
Θα συμφωνήσω με τους από πάνω. Είναι σίγουρα ενοχλητικό μερικοί τύποι να χώνονται τελευταία στιγμή μπροστά μπροστά και να σε σπρώχνουν χωρίς να ζητάνε καν ένα απλό συγνώμη. Και μετά να λένε και τα δικά τους. Έλεος δηλαδή.
Τιμή και δόξα σε ένα παλικάρι που με ρώτησε αν με ενοχλούσε με το βιντεάκι που τραβούσε και αν ήθελα να πάει πιο πέρα. Να ναι καλά το παλικάρι.!!!
Εμένα πάντως το setlist με ικανοποίησε απόλυτα, πρώτη φορά τους έβλεπα εξάλλου! Μακάρι πάντα τέτοιες εμφανίσεις…
Κάποια στιγμή σκεφτόμουν “παίζουν αυτό, να παίξουν το άλλο, α, να βάλουν κι εκείνο, να ακούσουμε και τούτο, κλπ…” Μετά άρχισε η συναυλία και ξεχάστηκαν όλα…
Έλα ντε. Και μεις πήγαμε και καλά νωρίς (οκτώ και τέταρτο) και νομίζαμε ότι έπαιζαν οι πρώτοι, αλλά είχαν βγει ήδη οι Leprus. Τελείωσαν λίγο πριν τις 9… Μια χαρά τα κάναμε.:lol:
Τα [B]ΠΑΠΑΡΙΑ[/B] της Θεσσαλονίκης έγραφαν ότι οι [B]ΠΟΡΤΕΣ[/B] ανοίγουν 21:00. Ξεκινήσαμε 8.30-9 παρά, πέσαμε και πάνω στην πορεία που γινόταν στο κέντρο με αποτέλεσμα λόγω της τρελής κίνησης να μπούμε στο block στις 22:05. Χάσαμε το 1/3 της συναυλίας. Στεναχώρια άλλο πράμα! Θα κάνω πολύ καιρό να συνέλθω και θα σταματήσω να ακούω therion το επόμενο διάστημα γιατί μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!
Είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, προβλήματα κλπ και headliners βγαίνουν πριν τις 22:00. Η γκαντεμιά σε όλο της το μεγαλείο!!!
ΣΚΑΤΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΕΔΩ ΠΑΝΩ!!! ΣΚΑΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΚΑΤΑ!!!
τι να πω οτι και να πω ειναι λιγο. ηταν απλα θεοι!!! μακαρι να ξαναερθουν συντομα!!!
ολα τα λεφτα ηταν στο τελος μετα τη συναυλια που ο snowy ωγηκε με μια τσαντα με μηλα λεμονια μπανανες κ πορτοκαλια και ο vilkstrom ετρεχε να παρει τσιγαρα και γυρισε εντελως μπαφιαρης για φωτογραφιες:lol:
Εντάξει νομίζω στα περισσότερα με κάλυψαν οι προλαλήσαντες.
Απολαυστικό live-γνωστή αγαπημένη θεατρική παρουσία-πολύ καλά φωνητικά και καλος ηχος…Για πρώτη φορά που τους είδα live μπορώ να πω πως έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη !!
:!::!: