Threshold 12/11/17 - Κύτταρο

Threshold (U.K.)

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 - Κύτταρο Live

“Prog Perfection”

Progressive δεν είναι μόνο οι Dream Theater, όπως μπορεί να πιστεύουν μερικοί… Υπάρχουν πολλά συγκροτήματα εκεί έξω, που δισκογραφούν με συνέπεια εδώ και πολλά χρόνια, περιοδεύουν ακατάπαυστα και έχουν μία ολοένα και αυξανόμενη βάση οπαδών. Ένα από αυτά τα σχήματα, είναι σίγουρα οι Βρετανοί prog rock / metallers, Threshold, οι οποίοι είναι ενεργοί εδώ και τουλάχιστον 28 χρόνια, έχοντας βγάλει δέκα στούντιο και πέντε ζωντανά ηχογραφημένα άλμπουμ!!!

Βιρτουόζοι όσο ελάχιστοι, αλλά με μεγάλο τους όπλο τις εξαιρετικές τους μελωδίες, ο κιθαρίστας Karl Groom και ο πληκτράς Richard West, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του σχήματος, έχουν συνεργαστεί με απίστευτους μουσικούς όλα αυτά τα χρόνια, χαρίζοντάς μας δουλειές που μπορεί να μην γνώρισαν τεράστια εμπορική επιτυχία, αλλά έκαναν τους Threshold να δημιουργήσουν έναν πολύ μεγάλο φανατικό πυρήνα οπαδών, όντας ένα από τα ελάχιστα μουσικά σχήματα που έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ μόνο για τα μέλη του fan club τους!!! O Karl Groom, μάλιστα, έχει και τα Thin Ice Studios, στα οποία ηχογραφεί το σχήμα, ενώ είναι και παραγωγός για πολλά σχήματα, όπως οι Pendragon, οι Edenbridge ακόμα και οι Dragonforce.

Το “Wounded Land” που κυκλοφόρησε το 1993, έβαλε για τα καλά τους Threshold στον μουσικό χάρτη, ιδιαίτερα λόγω του πολύ πιασάρικου “Paradox”. Στα φωνητικά ήταν ο Damian Wilson (κρατείστε το όνομα, διότι η θέση του τραγουδιστή στο γκρουπ, είναι κάτι σαν περιστρεφόμενη πόρτα για συγκεκριμένους ανθρώπους!!!). Το “Psychedelicatessen” που βγήκε την επόμενη χρονιά, είχε τον Glynn Morgan στα φωνητικά, ο οποίος όμως δύο χρόνια αργότερα έφυγε για να σχηματίσει τους Mindfeed (και να «διασκευάσει» το “Innocent”, κομμάτι που είχε αποτελέσει και το πρώτο ever video clip των Threshold). Ο Damian Wilson επέστρεψε στο σχήμα και αμέσως μετά την κυκλοφορία του “Extinct Instinct”, ήρθε στο γκρουπ ο εκπληκτικός ντράμερ Johannes James (που βρίσκεται μέχρι σήμερα στο σχήμα). Ο αριστερόχειρας ντράμερ, πρόσδωσε άλλη διάσταση στον ήχο των Βρετανών progsters, ενώ έχει κερδίζει ουκ ολίγα βραβεία και διακρίσεις…

Βέβαια, η θέση του τραγουδιστή «χήρεψε» γρήγορα, αφού ο Damian Wilson και πάλι δεν μπορούσε να περιοδεύσει λόγω υποχρεώσεων και τη θέση του τραγουδιστή πήρε ο Andrew “Mac” McDermott. Με τον “Mac” πίσω από το μικρόφωνο και τη διαρκή υποστήριξη της Inside Out, έβγαλαν τέσσερα άλμπουμ, ώσπου έφτασε ώρα για νέα αλλαγή. Νέα εταιρία, η Nuclear Blast Records και -φυσικά- “νέος” τραγουδιστής, ο Damian Wilson, που επέστρεψε για τρίτη φορά. Το “Dead Reckoning” έλαβε διθυραμβικές κριτικές, περιείχε μία φοβερή διασκευή “Supermassive Black Hole” των Muse και guest συμμετοχή του Dan Swano (Edge Of Sanity, Bloodbath, Witherscape, Odyssey, κλπ) στα φωνητικά, σε δύο τραγούδια. Για δύο ακόμα άλμπουμ, η σύνθεση του γκρουπ παρέμεινε ίδια, ώσπου λίγες μέρες πριν ανακοινώθηκε και νέα αλλαγή τραγουδιστή. Ο Damian Wilson έφυγε και επέστρεψε ο Glynn Morgan, που είχε τραγουδήσει στο “Psychedelicatessen”, ο οποίος θα παίζει και κιθάρα, όπου χρειάζεται.

Οι Threshold είναι στο στούντιο ηχογραφώντας το ενδέκατο στούντιο άλμπουμ τους, που θα κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι και στα πλαίσια της προώθησής του, θα επισκεφτούν για δεύτερη φορά τη χώρα μας (αφού έχουν έρθει μία φορά στη Λάρισα, πολλά χρόνια πριν) και για πρώτη φορά την Αθήνα. Οι πιστοί οπαδοί της progressive μουσικής, καλούνται να τιμήσουν με την παρουσία τους, ένα τίμιο συγκρότημα, με μόνο καλά άλμπουμ στην πολυετή καριέρα του, που μπορεί να μην έχει απολαύσει τη δημοσιότητα άλλων γκρουπ του ήχου, αλλά βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και φημίζεται για τις ζωντανές του εμφανίσεις. Στις 12 Νοεμβρίου 2017 λοιπόν, στο Κύτταρο Live, θα πραγματοποιηθεί μία από τις σημαντικότερες «προοδευτικές μαζώξεις» των τελευταίων ετών. Εσείς θα λείπετε;

Ώρα έναρξης: 20:30 - Τιμή εισιτηρίου: 22 Ευρώ (Τα πρώτα 100 εισιτήρια) - 25 Ευρώ (Λοιπή προπώληση & Ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων

Ticket House - Metal Era - No Remorse Records - Reload Stores - Cinema Libre - Uncle Chronis Tattoo - Monsterville
On-Line: ticketpro.gr - 123tickets.gr

Δελτίο Τύπου

Θα είμαι εκεί με τον δάσκαλο

Από το να μην τους ξέρω καν μέχρι πριν ένα μήνα , έχω φτάσει στο λιώσιμο του Legends Of The Shires και στην ανυπομονησία για το λάηβ

με Kamelot κοντά … το βλέπω να χεί 300άρα max. Ιδιαίτεροι και ωραία μπάντα, αλλά …

Τι λες τώρα;

Άμα έχει 300, θα κάνουμε πάρτι…

Το προηγούμενο βράδυ από μαραθώνιο ρε;;; Αδικία

Οι Κamelot παίζουν δύο βράδια πριν… Έχει και κάτι άλλο ενδιάμεσα;;;
Υγ. Έτσι κι αλλιώς, Κamelot δεν μπορώ να είμαι, δυστυχώς…

Kαμιά δεκαριά μέρες έμειναν για την πρώτη εν Αθήναις εμφάνιση του γκρουπ. Αγωνία για σετλιστ (έτσι κι αλλιώς οι πρώτοι θα είμαστε), για απόδοση, για προσέλευση…

Δεν με κέρδισε ο δίσκος τελικά…τον πάλεψα πολύ και τον παλεύω ακόμα…αλλά αγάπες είναι αυτές…

Δεν χάνεται αυτό το live για κανέναν λόγο.

Μπορώ να σκεφτώ ελάχιστες μπάντες με την συνέπεια και την ποιότητα των Threshold.

Α, και το φετινό είναι απλά αριστούργημα κατ’εμέ.

1 Like

Τους ακούω περίπου 12 χρόνια και επιτέλους θα τους δω ζωντανά. Ο ορισμός της ευτυχίας.

…λίγο έμεινε, λέμε…

Μόλις ανακοινώθηκε το τελικό πρόγραμμα της συναυλίας των Βρετανών prog metallers, THRESHOLD, με τους Έλληνες progsters THE SILENT WEDDING, που θα γίνει στο Κύτταρο, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Οι πόρτες ανοίγουν στις: 20:00
The Silent Wedding: 20:30 - 21:15
Threshold: 21:45 - 23:35

1 Like

Πολύ ωραία, ευχαριστούμε τσόγλανε!

1 Like

Λοιπόν, τρεις μέρες έμειναν… Παιδιά, στηρίξτε το λάιβ, δε θα χάσετε. Αλήθεια. Μιλάμε για ένα από τα καλύτερα prog groups εκεί έξω. Αξίζουν πολύ περισσότερα από όσα παίρνουν αυτή τη στιγμή και η συνέπειά τους τουλάχιστον αυτή τη δεκαετία σε κυκλοφορίες και σε ποιότητα είναι μοναδική. Δεν ξέρω συγκρότημα, που παρά τις όποιες και τεράστιες αλλαγές σύνθεσης, να έχει 9 στα 11 μεγάλα άλμπουμς. (και το Legends, όσο και να μη με τρέλανε, μεγάλο άλμπουμ είναι, τελικά…)

2 Likes

Ποια 2 δεν σου αρέσουν;

στο buyer’s guide παιδεύτηκα πολύ να βάλω κάποιο on discount. Έβαλα το “Extinct Instinct” με βαριά καρδιά. Ήμουν μεταξύ αυτού και του “Clone”, αλλά κανένα από τα 2 δεν είναι καν μέτριο άλμπουμ.

Τρομερή δισκογραφία και διαμαντάκια ακόμα και στα b-sides τους.

1 Like

Αυτά τα δύο. Όχι ότι δεν μου αρέσουν, αλλά είναι λιγότερο καλά από τα υπόλοιπα…

Και δεν ξεχνάω τη μοναδική φορά που τους είδα στο Λονδίνο το 13, με συγκλονιστικό Damian και πολύ παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

1 Like

Μια μέρα έμεινε, αναρρωτιέμαι τι θα παίξουν.

Λοιπόν, η μαγική μου μπάλα λέει…

5 με 6 από τον καινούριο. Small dark lines, Lost in translation, Stars and satellites και Snowblind, λέω εγώ, συν κάνα δύο.
Ιnnocent, He is I am και κάτι άλλο από το Psychedelicatessen.
Κλασικά κομμάτια, στυλ Mission Profile, Pilot, Slipstream, Phenomenon, Light and space.
Δεν νομίζω να ακούσουμε περισσότερα από δύο εποχής Wilson. Και αν…

Πάμε μωρή αρρώστια…

Τουλάχιστον ας παίξουν το Paradox

Big night…

Ανυπόμονος για πολλά. Για το σπουδαίο και αγαπημένο γκρουπ, για την απόδοση, για τον (όχι και τόσο) νέο Glynn, για το σετλιστ, για την προσέλευση…

1 Like

Ναι η προσέλευση με αγχώνει και μένα. Μακάρι να χει κόσμο για να ρθουν και του χρόνου που θα παίζουν ολόκληρο τον καινούριο δίσκο.

1 Like