Λίγο πανικός σεναριακά και γενικά κάπως αποπροσανατολισμένη ταινία αφού μπλέκει πολλά μέσα, δαίμονες, στοιχειωμένα σπίτια, αστρικά ταξίδια και οι… ghostbusters. Στην μεγαλύτερη διάρκεια έλεγα τι μαλακία κάθομαι και βλέπω αλλά κάπου εκεί έρχεται η τελευταία μισή ώρα που η ταινία σε μεταφέρει σε ένα ανεπανάληπτο εφιάλτη και σε αποζημιώνει και με το παραπάνω.
[B]The Whisperer in Darkness [/B]
Αν και δεν το έχω ψάξει πρέπει να είναι fan made ταινία βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Lovecraft και μάλλον από τα ίδια άτομα που έχουν κάνει και το call of cthulu. Εδώ έχουμε μεγάλου μήκους ταινία και πολύ προσεγμένη παραγωγή. Ατμόσφαιρα παραπλήσια με την προηγούμενη ταινία, πάντα ασπρόμαυρη. Σεναριακά πάντως αποκλίνει αρκετά από το διήγημα αφού περνάει στα γρήγορα το κυρίως μέρος του για να φτάσει στην τελευταία πράξη του δράματος που παρατείνει αρκετά και μετατρέπει σε action movie. Αυτό κάπου με χάλασε αλλά γενικά η ατμόσφαιρα είναι Lovecraft-ικη και οι φαν μάλλον θα μείνουν ικανοποιημένοι. Στους υπόλοιπους θα φανεί απλά παράξενη.
Εγώ χτες είπα να δω μια ταινία που λέω εδώ και χρόνια να δω και όλο το τραινάρω. Ντάξει, φουλ amateur το πράγμα, αλλά για αυτούς που ξέρουν έχει κάποια ενδιαφέροντα πραγματάκια.
[SPOILER]Επική σκηνή με zombies να νοικιάζουνε το “Dawn Of The Dead”! Χαχαχα![/SPOILER]
2o σερί double feature σήμερα αλλά μόνο το ένα ήταν horror
[B]Wakewood[/B]
Μέτρια ως κακή ταινία τρόμου που προσπαθεί να γίνει και δράμα και ολίγον από ψυχολογικό θρίλερ αλλά να βάλει και την splater-ια μέσα. Αποτυγχάνει σε όλα παταγωδώς παρά τους καλούς ηθοποιούς που το προσπαθούν στους ρόλους τους, εκτός από την πιτσιρίκα που δεν είναι καθόλου πειστική. 86 λεπτά δεν περνούσαν με τίποτα.
υπάρχει κανένα site που κατεβάζεις τέτοιες καμένες ταινίες; και γενικά αν έχει κανείς κάποιο site που κατεβάζει παλιά horror ας ρίξει κανένα μνμ γιατί στα τορεντ δεν βρίσκω πάντα.
on topic… πριν λίγο είδα αυτό
[B]Graveyard shift[/B]
Βασισμένο σε διήγημα του King (το οποίο δεν έχω διαβάσει). Σκοτεινά υπόγεια, μυστικές στοές, αρουραίοι, νυχτερίδες και αράχνες φτιάχνουν στο σκηνικό μιας τυπικής μεν “ευχάριστης” δε ταινίας τρόμου που αν την συνοδεύσεις με μια γαμάτη ομελέτα όπως αυτή που έκανα και 3-4 μπύρες γίνεται ακόμα καλύτερη
Το Graveyard Shift είναι ήδη στη λίστα ταινιών που θέλω να δω. Δεν έχω κάπου συγκεκριμένα. Ψάχνοντας από φίλους, torrentάδικα, sites, blogs κλπ τις βρίσκω. Μια καλή λύση πάντως είναι το demonoid. Έχει ειδικό subgenre horror οπότε παίζουν συνεχόμενα νέα releases.
‘’[B]Død Snø[/B]aka ([B]Dead Snow[/B])’’(2009) του [B]Tommy Wirkola[/B]
Eνταξει σαχλαμαριτσα ολκης,αλλα προσωπικα ουτε οι ταινιες με φοιτητες η παρεες που πανε καπου διακοπες μου αρεσουν ουτε οι ταινιες με ζομπι.Ειχα προσδοκιες οτι λογω της Ευρωπαικης και δη Νορβηγικης προελευσης της ταινιας θα εβλεπα κατι ξεχωριστο,αλλα το οτι τα ζομπι δεν ειναι απλοι ανθρωποι,αλλα πρωην στρατιωτικοι των Ναζι,δεν την κανει να διαφερει πολυ απο ολες τις ταινιες τρομου με ζομπι που γνωριζετε!
Βαρεθηκα να πω την αληθεια και την ειδα απλα για να τη δω,αλλα θεωρω οτι καποιοι απο εδω μεσα πιθανως να τη βρουνε ενδιαφερουσα!!!
Σαφώς και δε μιλάμε για ΤΟ αριστούργημα αλλά υπάρχουν αυτές οι σκηνές διαμαντάκια που την κάνουν μία τουλάχιστον ευχάριστη ταινία κατ’εμέ. Ακολουθούν spoilers που ίσως σας ψήσουν…
[SPOILER]Πολλά trivia γύρω από άλλες ταινίες.
Επική σκηνή με κρέμασμα από το γκρεμό με το κωλάντερο του zombie.
Ακόμα πιο επική σκηνή όπου οι τύποι διαλέγουν τι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως όπλα. Τι πιο φυσιολογικό λοιπόν από το να χρησιμοποιήσεις ένα σφυρί και ένα δρεπάνι απέναντι σε ναζί zombies; Χαχαχα![/SPOILER]
Ενταξει καλα τα trivia,αλλα περα απο ολα αυτα τιγκα στα κλισε,αμερικανιστικος χαβαλες που δεν μου αρεσει,γενικως προσωπικα δεν ψηνομαι με τιποτε με ολα αυτα.
Αλλα ειπα και παραπανω οτι πολλοι απο εδω ας μην κωλωσουν με την αρνητικη μου αποψη και ας το δουν διοτι παιζει να γουσταρουν!!!
Ωραίο το dead snow αν και την πρώτη φορά που το είδα είχα βαρεθεί και εγώ λιγάκι (περισσότερο δεν ήμουν in the mood πάντως). Second time was the charm 8)
Χαχαχαχα είχα ρίξει τρελό γέλιο όταν πρωτοείδα αυτή την ταινία. Πολύ καλτίλα, ακόμα και για εμένα που μου αρέσουν οι ταινίες με ζόμπι (ναι είμαι ρομερικός ). Αλλά στο τέλος δεν μου άρεσε και πολύ, μου άφησε έτσι ένα περίεργο αίσθημα
Ρε συ το είχαν πάρει πολύ σε χαβαλέ. Ήταν ταινία οκ με ζόμπι αλλά πολύ χαβαλετζίδικη. Ειδικά σε ένα σημείο που αν θυμάμαι καλά πέρασε ένα ανάμεσα απο δέντρα και μετά πιάστηκε το έντερο του σε ένα κλαδί τα είδα όλα!! Αλλά είναι cult classic εντάξει
Ο [B]Lucky McKee[/B] μας συστηθηκε πριν χρονια με το φοβερο ‘’[B]May[/B]’’ ,σκηνοθετησε επεισοδια στο Μasters Of Horror και εδω μας δινει αλλη μια πολυ καλη ταινια με horror ενδυμα,αλλα dramatic touch!
Mια γυναικα αποκομμενη απο τον πολιτισμο ζει σαν πρωτογονη σε ποταμια και βουνα κι αφου εντοπιζεται απο εναν δικηγορο που παει για κηνυγι,μεταφερεται δεσμια στο υπογειο του με απώτερο σκοπό την ενταξη της στον πολιτισμο.
Πισω απο την φαινομενικα ευτυχισμενη οικογενεια που ζει στο εξοχικο της κρυβονται ενας σαδιστης φαλλοκρατης ανισορροπος πατερας,μια κορη που βιωνει ασχημη εφηβεια,ενας γιος,καθ’εικονα και ομοιωση του πατερα και μια γυναικα θυμα!!!
Πολυ καλες ερμηνειες,συμβολισμοι,ενταση και συνταρακτικες σκηνες,αλλα αργος ρυθμος.Παρα τον αργο ρυθμο,η ταινια εχει πολυ gore στην εξελιξη της και πραγματικα συνταραζει με το τι μπορει να συμβαινει μεσα στους τεσσεριις τοιχους!!!ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ!!!