…οπ, βγήκε…θα τσεκάρω:):!:
‘’[B]Frankenhooker[/B]’’(1990) του [B]Frank Henenlotter[/B]
Ξεκιναω να δω την ταινια και βγαινει ελληνικη μεταφραση τιτλου ‘’[B]Η Πορνη Frankenstein[/B]’’.Το βλεπω και λεω:’‘Ωπα,εδω ειμαστε!’’.Bασισμενο στο βιβλιο ‘’[B]Frankenstein[/B]’’ της [B]Mary Shelley[/B],αλλα και με ομοιοτητες τοσο με το ‘[B]‘Re-Animator[/B]’’ οσο και με το ‘[B]‘Bride Of The Re-Animato[/B]r’’ του [B]Stuart Gordon[/B],το ‘’[B]Frankenhooker[/B]’’ ειναι μια σαπια μαυρη κωμωδια τρομου.Ο γνωστος απο το ‘’[B]Βasket Case[/B]’’ [B]Frank Henenlotter[/B] κανει ενα ακρως διασκεδαστικο trash διαμαντι και μας κανει μια βολτα σε αμαρτωλα καταγωγεια του[B] Νew Jersey[/B],σε στριπτιτζαδικα,πουταναδικα,κωλομπαρα οπου ενας πρωην φοιτητης της Ιατρικης που εχασε την αρραβωνιαστικια του σε ενα ατυχημα με χορτοκοπτικο,κανει προσπαθειες για να την φερει ξανα στη ζωη με ανθρωπινα μελη αλλων γυναικων,σωματικα καλυτερων απο την μακαριτισσα.
Επος παιδια,διασκεδαση στο επακρο,σκοτεινα σκηνικα,trash καταστασεις και ολιγη απο [B]John Waters[/B] μπορω να πω οσον αφορα στους χαρακτηρες,στην extravaganza και στον σαπιο και αφελη αυτοσαρκασμο!!
Ενα κρυφο b-movie διαμαντακι της δεκαετιας του 1990 …
για το eden lake
να αναφερουμε οτι η ωραια πρωταγωνιστρια
ειναι η “γυναικα” του watson στο sherlock holmes του γκαι ριτσι.
Θα τσεκάρω, είναι τόσα πολλά που πρέπει να δω πρώτα και συνέχεια ανακαλύπτω καινούργια.
Ομορφη, όμορφη.
Είδα και αυτό χθες και ολοκλήρωσα την τριλογία.
Προφανώς και είναι έπος, δεν έχει ωστόσο την υπερβολική φαντασία του δεύτερου (γιατί περισσότερο με αυτό συγκρίνεται κατ’εμέ παρά με το πρώτο) πέρα από 2-3 ακραίες σκηνές.
και
Και αν το πρώτο παρουσιάζει ενδιαφέρον αυτό το βρήκα απαράδεκτο. Ή δεν ήμουν προετοιμασμένος τουλάχιστον.
σωστος.Καμια σχεση με το 1, ειχα βαρεθει τοσο στο 2 που ουτε οι Cenobites δε μου εφτιαξαν το κεφι.Δες το 3 παντως,θα μπορουσε να λεγεται Pinhead’s absolute fuckin rampage και εννοειται πως σπερνει.
…εμένα πάντως μαρέσει περρισότερο το 7ο, με το βιντεοπαιχνίδι:):!:
:|:|:|:|:|
…αυτό εννοούσα, νόμιζα πως ήταν το VII
:):!:
‘’[B]Ginger Snaps[/B]’’(2000) του [B]John Fawcett[/B]
Περιεργη ταινια παιδια.Αλληγορια πανω στην εφηβεια και τα προβληματα της τοσο με τους συνομηλικους και την οικογενεια οσο και με το σωμα και την περιοδο κι ολα αυτα με horror περιτυλιγμα!
Δυο δεμενες αδερφες αποτελουν τα φρικια του σχολειου κι ολοι τις αποστρεφονται μεχρι που η μια εξ αυτων δαγκωνεται απο λυκο και εμφανιζει σημαδια wherewolf κι απο εκει κι επειτα αρχιζει το πανηγυρι,αλλα δεν θα ελεγα οτι εχει πολυ gore και προσωπικα δεν με χαλασε.Η διαρκεια της και η αργη εξελιξη της με κουρασαν καπως.Ομως και οι δυο ηθοποιοι που υποδυονται τις αδερφες ειναι παρα πολυ καλες και κυριως αυτη που παιζει την [B]Ginger[/B] του τιτλου της ταινιας.
Μουσικα η ταινια εχει κομματια απο [B]Μachine Head,Soulfly,Fear Factory[/B] κλπ που θα αρεσουν σε πολλους…
Το ολο τρικ ειναι στο οτι οι δυο αδερφες αν και δεμενες και με ορκο αιωνιας πιστης κιολας εχουν εναν εφηβικο ανταγωνισμο μεταξυ τους ο οποιος παρουσιαζεται με συμβολισμους!
Καλο,αλλα κατι του ελειπε για να πιασει κορυφαια standards!!!
[B]Vile[/B]
Άλλη μια ταινία που έψηνα καιρό να δω αλλά δεν έβρισκα με τίποτα υπότιτλους και συνεχώς το άφηνα.
Βρίσκονται τυχαία σε ένα σπίτι 9 άτομα, με συνδεδεμένες συσκευές στο κεφάλι. Κλασικά βγαίνει μια τύπισσα και τους λέει ότι για να ελευθερωθούν πρέπει να πονέσουν.
Πολύ saw φάση (όπως είχα αναφέρει και παλιότερα από το trailer που είχα δει). Πέρα από αυτό η ταινία είναι μάπα, σφουγγαρίστρα, βλακεία. Παρά το γεγονός ότι δεν είχα υπότιτλους (δεν είχε και τρελό νόημα), η ταινία κυλούσε πολύ αργά και δεν το περίμενα. Εντάξει είχε λίγο αίμα αλλά περίμενα επίσης παραπάνω. Απαίσιο τέλος, χαζό. Ηθοποιοί ατάλαντοι εντελώς, δεν με έπεισαν στιγμή.
Έβαλα 4/10 μόνο και μόνο γιατί κάποιες φορές “πονούσα” σκεπτόμενη κάποια βασανιστήρια.
Για να περάσει η ώρα με παρέα μπορείτε να ρίξετε μια ματιά. Δεν είναι μεγάλη.
Δε θυμάμαι αν είχε αναφερθεί εδώ ή το είχε πάρει το μάτι μου κάπου αλλού. Συμπαθέστατη ταινία, σχετικά μικρή (μία ώρα και κάτι) και δεν κουράζει. Σκοταδισμός, παραμυθένια ατμόσφαιρα, βαμπιρισμός, φουλ σεξουαλικοί συμβολισμοί και λοιπά όμορφα πράγματα.
Δύο καφροκωμωδίες που είδα τελευταία:
Αυτή είναι μόνο για καμμένους, που έχουν εμπειρία από ιαπωνίλες. Το Tokyo Gore Police μπροστά της μοιάζει αριστούργημα! Αποφύγετε την εκτός αν έχετε αρκετό χρόνο για χάσιμο.
Αυτή θα ήταν μία κλασική αμερικανιά, αν δεν είχε τόσο ανάλαφρη ατμόσφαιρα, και ανατρεπτικό τέλος. Επίσης δεν είναι τόσο gory όσο λεει, εκτός απ’τις σκηνές των φόνων.
Eγω την ειχα αναφερει και προσωπικα ειχα παθει τρελη πλακα!
http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?p=1358988
Το χαρακτηριστικό της ταινίας είναι ότι μεταφέρει την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού χωρίς να το γυαλίζει.Μου φάνηκε πιο gore από το 1 αλλά πάνω από 7-8/10 δεν πάει.
το ειδα και εγω…
αν και εχει παρα πολλες αναφορές στα παιχνίδια καθως δινει και 1-3α στοιχειά για συνεχεία
[SPOILER]
τον harry να ψάχνει την rose aka silent hill 2 το πούλμαν με τους φυλακισμένους στο τελος aka silent hill 4, την ιστορια του φορτιγαντζη aka origin …
[/SPOILER]
εμενα δεν μου άρεσε τοσο οσο το πρώτο, πολυυ μετρίο πιστεύω…
Αυτο οντως ειναι καλο κι εχει και συνεχειες 8)
‘’[B]Suicide Club[/B]’’(2002) του [B]Sion Sono[/B]
Απο την Ιαπωνια το σημερινο διαμαντακι που ειδα το οποιο και με εντυπωσιασε με την avant-garde αισθητικη του και το μηνυμα που προσπαθει να περασει με τις κοινωνικες προεκτασεις.Αρχικα να ξεκαθαρισω οτι δεν προκειται για ενα καθαροαιμο horror film,αλλα για μια ταινια με αστυνομικο μυστηριο και πλλη ιδιαιτερη πλοκη με καποιες πολυ αιματοβαμμενες σκηνες.Τελικα στην Ιαπωνια παιζει μεγαλη αρρωστεια.Δεν εξηγειται αλλιως το οτι καποιος εφτιαξε μια ταινια με θεμα μαζικες αυτοκτονιες υποκινουμενες απο …?Aπο μυστηριες αορατες δυναμεις,απο τον εαυτο τον ιδιο,απο μοδα,απο αντιδραση στο κατεστημενο,απο πλακα?Ολα ειναι πιθανα και στο τελος ενω ολα ειναι αψογα συνδεδεμενα μεταξυ τους,υπαρχει ενα μυστηριο και πολλα αναπαντητα ερωτηματα,σε μενα τουλαχιστον.
Μουντη,σκληρη και πολυ σκοτεινη ταινια με πολυ ωραια μουσικη που απο τη μια δεν ταιριαζει με το υφος της ταινιας,αλλα απο την αλλη την εξυψωνει καλλιτεχνικα.Δυνατα πλανα,ζοφερη ατμοσφαιρα και πολλη αρρωστεια…
Αξιολογοτατη ταινια,μου αρεσε πολυ θα ελεγα!
O Sion Sono είναι ο ένας απ’τους δύο αγαπημένους μου σκηνοθέτες από Ιαπωνία (ο άλλος είναι ο Takashi Miike).
Δες και το Noriko’s Dinner Table αν σου άρεσε, είναι prequel και sequel at the same time.
OΚ φιλε σ’ευχαριστω.Θα εχω στα υπ’οψιν.
Το ??Suicide Club’’ παντως ηταν και γαμω τις ταινιες…
Άνα γεια σου!