Thriller\Ηorror\Cult\B-Movies

We love γουρουνίλα!!!Θα τα τσεκάρω!

Το δεύτερο αξίζει μόνο.

Άλλη μια ταινία που όλως περιέργως κατατάσσεται στο horror. Όπως και να’χει είναι ταινιάρα. Μου την πρότεινε ένα φιλαράκι πρόσφατα και ο τεράστιος Kevin Smith για άλλη μία φορά δεν απογοητεύει.

αυτο
θελω εδω και καιρο να το δω
και ολο το ξεχναω
αξιζει δηλαδη ε?

Εγώ γούσταρα. Βασικά ούτε το κουράζει το θέμα, ούτε το πάει σε φουλ δράση από το πρώτο δευτερόλεπτο. Έχει ισορροπία ανάμεσα σε σενάριο-βία-χαρακτήρες κλπ.

Και μετά τα γουρουνάκια πάμε στα κουνελάκια. Rabbit Horror γνωστό κι ως Tormented (2011) του Takashi Shimizu (δημιουργού των The Grudge). J-horror με κουνέλια κυρίως λούτρινα, εξαιτίας των παραισθήσεων της μουγγής πρωταγωνίστριας που σκότωσε ένα αληθινό όταν ήταν μικρή. Δυστυχώς η ταινία είναι μπερδεμένη και γι’αυτό θα ξεχαστεί. Είχα δει και τη προηγούμενη του σκηνοθέτη (The Shock Labyrinth) αλλά επίσης δε θυμάμαι τίποτα.

Μπράβο ρε παιδιά και ψάχνω τζαπανίλες! Θα πέσει ένα τεστάρισμα και σε αυτό. Ακούγεται ενδιαφέρον πάντως. Φτάνουν οι κλόουν, τα ζόμπι και λοιπές γραφικότητες (όχι ότι μας χαλάνε, λέμε τώρα).

Συμπαθητικό. Περίμενα περισσότερο gore είναι η αλήθεια.

??[B]Class Of 1984[/B]’’(1982) του [B]Mark L. Lester[/B]

O [B]Mark L. Lester[/B] ειναι ο σκηνοθετης που γυρισε το ??[B]Commando[/B]’’ με τον [B]Arnie[/B].Πριν ομως απο αυτην την ταινια και επηρεασμενος απο την εξαρση του φαινομενου bullying στα σχολεια της [B]Αμερικης [/B]και οχι μονο,αποφασισε να κανει μια σεδον street gang movie που διαδραματιζεται σε ενα σχολειο και φερνει αντιμετωπους μια συμμορια μαθητων κι εναν αντισυμβατικο καθηγητη.
Μαθητες πουλανε ναρκωτικα,προμοταορυν τη βια και την πορνεια και αυτο εχει ως αποτελεσμα πολυ σκληρη κοντρα μεταξυ αυτων και του δασκαλου μουσικης.
Μεσα σε ενα αναποαφευκτο πλεγμα απο κλισε με πραγματα που και νωριτερα,αλλα κυριως αργοτερα ξαναειδαμε,ο [B]Mark L. Lester[/B] φτιαχνει μια δυνατη ταινια με αρκετη δραση και γρηγορο ρυθμο,που μαλιστα στο τελος σκληραινει ιδιαιτερα κι αγγιζει τα ορια του horror.
Ψιλοφλωρικο παιξιμο απο τον πρωταγωνιστη [B]Perry King[/B] ο οποιος κανει ενα δασκαλο [B]Rambo[/B] με κουστουμι και γραβατα.Επισης στην ταινια αυτη σχεδον πρωτοεμφανιζεται και ο [B] Michael J. Fox[/B] που στη συνεχεια εγινε γνωστος με τις ταινιες ??[B]Back To The Future[/B]’’.
Tελος να πω οτι το main track της ταινιας με τιτλο ??[B]I Am The Future[/B]’’ ερμηνευει ο [B]Alice Cooper[/B]!

Kαλη ταινια με συμμοριες κι εκδικηση!!!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KDu6eTOZz5Y#!

ποιοτητα

The Forbidden Door γνωστό κι ως Pintu Terlarang. Πολύ καλό ψυχολογικό θριλλεράκι απ’την Ινδονησία (παίζει να είναι το πρώτο και μοναδικό που έχω δει από εκεί). Που μας δείχνει πως μπορεί να καταστραφεί η ζωή ενός πετυχημένου γλύπτη, βλέπωντας ένα παράνομο βίντεο. Ή μήπως ήταν ήδη κατεστραμένη και δε το γνώριζε;

ΓΑΜΗΣΕΣ!

Για να μην ξεχνιόμαστε παραθέτω και το ταινιάκι που είδα χτες. Βασικά από τη μία σε καίει, από την άλλη σε κάνει να το λατρέψεις θες δε θες. Obscure χαρακτήρες, σκηνοθετική διαστροφή και ουσιαστικά μία ταινία που περιέχει τα πάντα χωρίς να τα κάνει αχταρμά. Από wtf σκηνές που ψάχνεις τ’αυγά και τα πασχάλια μέχρι κατάμαυρη κωμωδία, δράμα και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Δεν ξέρω πως μου ξέφυγε αλλά ξέρω ότι πλέον βρίσκεται πάρα πολύ ψηλά στα μάτια μου.

Κι εμένα μου άρεσε αυτό αλλά δε ταιριάζει εδώ.

‘’[B]Maniac Cop[/B]’’(1988 του [B]William Lustig[/B]

Tην προηγουμενη εβδομαδα ειδα και εγραψα για το ‘’[B]Vigilante[/B]’’ του [B]William Lustig[/B] κι αυτο μου εδωσε την ιδεα να ξεθαψω και να ξαναδω μετα απο πολλα χρονια καποια παρελθοντικα διαμαντακια του ιδρυτη της [B]Blue Undergound[/B] που εχει ξαναφερει στο προσκηνιο ταινιαρες του παρελθοντος.
Το ‘’[B]Maniac Cop[/B]’’ ειναι ισως η πιο γνωστη ταινια του [B]Lustig[/B] και μαλιστα η σχετικη επιτυχια της ειχε ως αποτελεσμα να γυριστουν αλλα δυο sequels.
Ενας γεροδεμενος αντρας,ντυμενος μπατσος τρομοκρατει την [B]Νεα Υορκη[/B] με τους φονους που διαπραττει κι οταν ολα αυτα συμβαινουν πριν τις δημαρχιακες εκλογες,το θεμα αποκτα καποιο ενδιαφερον.
Το cast που αποτελειται απο τον [B]Tom Atkins[/B](??[B]Creepshow[/B]’’,’’[B]Night Of The Creeps[/B]’’),τον γνωστο σε ολους μας [B]Shaft,Richard Roundtree[/B] και τον σε μεγαλα κεφια τοτε [B]Bruce Campbell [/B] λογω ‘’[B]Evil Dead[/B]’’,τα δινει ολα σε μια ταινια με ατμοσφαιρα,δραση,αγωνια,πολυ ωραια χαβαλετζιδικα και μη πλανα,βουτηγμενο στην καλως εννοουμενη b-mov-ιλα των τιμημενων 80’s.
Αν και φορτωμενη με ολα τα κλισε τοσο των αστυνομικων ταινιων οσο και των ταινιων τρομου,το ‘’[B]Maniac Cop[/B]’’ προσφερει απλετη διασκεδαση,αλλα και θλιψη για το γεγονος that they don’t make them like this anymore…

απο τι διαβασα
θα γινει και remake

εχω δει το Maniac Cop 2,απολυτο σκουπιδι. Ή ημουν πολυ μικρος και δεν ειχε εντυπωθει μεσα μου η εννοια της καλτιλας.

Tα ‘‘Maniac Cop 2 & 3’’ μεταξυ μας ειναι ολιγον σκουπιδαριο,αλλα το πρωτο ειναι και γαμω την ταινια!!!

Βασικά είναι τόσο whatever η φάση που υπέθεσα πως θα ταίριαζε καλύτερα εδώ μέσα.

Αυτό το είδα λόγο μίας ηθοποιού που μου άρεσε. Θύμιζε Blair Witch Project σε δάσος, αλλά με σταθερή κάμερα και ζόμπι. Όχι πολλά 3-4 μόνο, αλλά λόγο νυχτός προκαλέσαν ταραχή. Εφέ και κοψίδια ήταν οκ. Προς το τέλος ξενέρωσα απ’τα κλισέ και τις γκάφες.