Thriller\Ηorror\Cult\B-Movies

…αφού δεν έπαιξε ο Ορλάντο τσόκοΜπλουμ#-o :stuck_out_tongue: :slight_smile: :!:

Ναι του 1980. Καλά μη φανταστείς ότι φαίνεται και πολύ, τα χέρια του βλέπουμε περισσότερο.

Ταινία από Ινδονησία… Σε άπταιστα αγγλικά… Με πολλά ρολόγια… Όπως νιώσει να μου πει κι εμένα γιατί δεν ένιωσα…

βλεπω λιγο προτακαληψη
ενταξει ο wood δεν ειναι ηθοποιαρα
ουτε εχει τα φοντα για καμια καλτ ερμηνεια
αλλα το τραιλερ παντως της ταινιας δεν θυμιζε τα κλισε θριλερ που παιζουν γνωστοι πρωταγωνιστες
και επισης
στο sin city ειχε παιξει πετυχημενα το ρολο του

Επειδή σήμερα σκεφτόμουν πολύ πάλι το Visitor Q και κοιτούσα φωτογραφίες μου ήρθε μια απορία. Γιατί στις Ιαπωνικές ταινίες βάζουν “θολούρα” στα επίμαχα σημεία? Το παρατήρησα και σε άλλες ταινίες horror που βλέπω. Στις κοινωνικές-πιο ερωτικές δεν ξέρω τι κάνουν.
Όποιος ξέρει ας απαντήσει εδώ ή σε P.m. γιατί η απορία μου είναι εύλογη θαρρώ. Άκυρα ντεμέκ αστεία ποστ να παραλειφθούν!
Αλλά ας κάνω εγώ ένα…μήπως ντρέπονται για τα προσόντα τους οι Ιάπωνες? χοχοχοχοχο

Κάτι παίζει με την νομοθεσία που έχουν εκεί από ότι ξέρω. Εδώ και αρκετά χρόνια είναι υποχρεωτικό βασικά να καλύπτουν τα επίμαχα σημεία.

Πολλά είχα ακούσει πριν τη δω, τα περισσότερα αρνητικά. Βασικά, όχι απλά αρνητικά αλλά θάψιμο του κερατά. Ε λοιπόν δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο, θέλει να δώσει και λίγη 70ίλα στη φάση o Rob Zombie μου φαίνεται. Πάντως έχω την εντύπωση ότι τσάμπα έχει φάει τόσο κράξιμο αυτή η ταινία. Έχουμε δει πολύ χειρότερα.

‘’[B]Assault On Precinct 13[/B]’’(1976) του [B]John Carpenter[/B]

Επιτελους εβαλα να δω τη δευτερη χρονικα ταινια του [B]Carpenter[/B],μια αστυνομικη περιπετεια με πολλη δραση και εξοχα χτισμενη ατμοσφαιρα.
Ο [B]Carpenter[/B] συμφωνα με τον ιδιο επηρεαστηκε απο το ‘’[B]Rio Brav[/B]o’’ και απο το ‘’[B]Νight Of [/B][B]The Living Dead[/B]’’ του εταιρου συνοδοιπορου του,[B]George Romero[/B].
Αυτο λοιπον ειναι οντως πολυ εμφανες,καθωςη ταινια θα μπορουσε ανετα να ειναι ενα western τρομου.
Πυροβολισμοι κατα ριπας απο τη μια,ενω οι κακοι συμμοριτες πολιορκουν το αστυνομικο τμημα κι απο την αλλη οι ιδιοι οι συμμοριτες να ξεπηδουν απο τα παραθυρα ακριβως οπως τα zombies στο ?[B]?Night Of The Living Dead[/B]’.
Αυτο που με εντυπωσιασε ειναι η ατμοσφαιρα.Θεωρω οτι η συγκεκριμενη ταινια στα χερια ενος οποιουδηποτε αλλου διεκπεραιωτη του [B]Hollywood[/B] θα ηταν αλλη μια action movie.Nα φανταστειτε ακομη και οι πυροβολισμοι δεν εχουν αυτον τον καθαροαιμο χαρακτηριστικο ηχο που ολοι ξερουμε,αλλα ειναι σχεδον καθ?ολοκληρια απο σιγαστηρες.
Ο [B]Carpenter[/B] κατορθωνει να κανει μια πολυ ξεχωριστη ταινια και δειχνει απο νωρις για ποιους λογους θα εξελισσοταν σε εναν απο τους μαστορες,αν οχι ο απολυτος μαστορας του τρομου.
Το 2005 γυριστηκε remake με τον [B]Ethan Hawke[/B] και τον [B]Lawrence Fishburn[/B],αλλα δεν νομιζω να ασχοληθω ποτε.Η original ταινια ειναι τοσο πληρης που καθε αλλη προσπαθεια απλα περισσευει.

Πάντως αν και δηλώνω καμένος φαν του Carpender το remake του Precinct δεν ήταν καθόλου κακό. Δεν πιάνει με την καμία την ατμόσφαιρα του original βέβαια αλλά δεν το προσπαθεί καν (και καλά κάνει). Περισσότερο μια καλή περιπέτεια δράσης είναι.

εγω εχω δει μονο το ρημεηκ και ειναι τελειο :-s

Παντως αν λετε οτι αξιζει τοσο το αυθεντικο και ειναι και διαφορετικη ταινια σε ατμοσφαιρα προσεγγιση και τα ρεστα,ε μπαινει στη watchlist

Δε θυμάμαι, παίζει να το είχα πάρει κάπου εδώ το μάτι μου. Όπως και να’χει χτες είδα το [B]“Otis”[/B]. Ψιλοπερίεργη ταινία. Περίεργη από την άποψη ότι το horror στοιχείο είναι ελάχιστο, περίεργη γιατί ενώ έχει ένα story το τέλος προσωπικά μου έκανε λίγο φλου και υπερσφηνάκι κλπ. Thumbs up για το εντελώς original χιούμορ που σε σημεία ξεπερνάει νομίζω το χαρακτηρισμό “μαύρο”.

κι εμενα μ αρεσε το ριμεικ του σταθμου 13, νταξει δεν ηταν κανα αριστουργημα αλλα σα περιπετεια δρασης ηταν τιμια και ειχε και ωραια ατμοσφαιρα.

εχει δει κανεις αυτο, ενδιαφερον φαινεται απο τη συνοψη (εχει και εναν χεβιμεταλα λεει :p)

Ναι συμφωνώ έχει τα φόντα να γίνει καλτ.

Εχει ενα ποιοτικο κάψιμο και ψυχεδέλεια επίσης

LMAO. Πού την είδες τη ψυχεδέλεια ακριβώς;

Που???Εγώ είχα αρκετές ελπίδες γι’΄αυτήν την ταινία, δεν άκουγα τα άσχημα σχόλια, αλλά τελικά ήταν χάλια. Βαρετή, άνοστη, χωρίς ιδιαίτερο νόημα.
Ψυχεδέλεια ήταν η μουσική των Λορντς σε συνδυασμό με το μαστουροπερπάτημα της Σερι Μοον με τα “ελαφριά” ρούχα.

Τοσο χαλια πια? Δηλαδη να την αποφυγω σιγουρα? Εγω τον Ρομπ τον ειχα αφησει στο Devil’s Rejects και το House of 1000 corpses που αμφοτερα ειχαν δημιουργησει γηπεδικη ατμοσφαιρα στο δωματιο μου,πως γινεται να εχει τετοια πτωση αποδοσης?:-k

Zardoz

Χθες είδα αυτό και κάηκε ο εγκέφαλος μου. Δεν ξέρω καν πως να το περιγράψω. Πάνω κάτω το story θέλει 2 ομάδες ανθρώπων τους ανώτερους που έχουν νικήσει τον θάνατο και τους βάρβαρους. Σύνδεσμος μεταξύ των κόσμων είναι ένα τεράστιο αιωρούμενο πέτρινο κεφάλι που λατρεύεται σαν θεός από τους βαρβάρους, ένας από αυτούς μια μέρα μπαίνει μέσα στο αιωρούμενο κεφάλι και πάει στην άλλη μεριά. Ε από εκεί και πέρα αρχίζει το κάψιμο :lol:

Δεν ξέρω αν πρέπει να την προτείνω να την δείτε η να κάνετε το παν για να μην πέσει στα χέρια σας. Μόνο για πολύ καμένους. Παίζει και ο Σον Κονερι πάντως.

Γίνεται γιατί προσπαθεί κατά τη γνώμη μου να φανεί πιο σοβαρή κι ατμοσφαιρική απ’τις άλλες.

Α γεια σου. Σ’αυτό θα συμφωνήσω. Πήγε να χαζοκουλτουριάσει ολίγον τι.

‘’[B]Black Sheep[/B]’’(2006) του [B]Jonathan King[/B]

Μετα ρε παιδια απορειτε γιατι ασχολουμαι κυριως με παλια πραγματα και με ξεπερασμενα κινηματογραφικα ειδη.
Οταν η συγχρονη horror παραγωγη εχει να επιδειξει μαλακιες σαν κι αυτη,εγω ποσο να ασχοληθω ακομα με προσφατες παραγωγες?
Οποιος θελει να δει μεταλλαγμενα προβατα να επιτιθενται σε ανθρωπους σε ρολο zombies ,σε μια ταινια που επειδη ερχεται απο την [B]Νεα Ζηλανδια[/B] πρεπει ντε και καλα να θυμιζει [B]Peter Jackson[/B],ας το δει.
Eγω spaghetti western,poliziotteschi και film noir…