oi palioi carcass kanane to exwfyllo???
Reek of Putrefaction και Symphonies of Sickness indeed.
Είδα και το The Conjuring σήμερα. Μου άρεσε και μπαίνει στη λίστα με τα καλύτερα φέτος. Είναι αρκετά καλοφτιαγμένο και ατμοσφαιρικό όπως πρέπει, αλλά δυστυχώς δεν είναι τίποτα πρωτότυπο. Τα στοιχεία που χρησιμοποιεί τα έχουμε ξαναδεί. Κι εκεί είναι γενικότερα το πρόβλημα των σημερινών ταινιών του είδους, όσο καλές κι αν είναι δε παρουσιάζουν κάτι καινούργιο.
…σε φτιάχνει η φωτογραφία όμως…θα τσεκάρω:):!:
Αν σου άρεσε το Mama πιστεύω θα σου αρέσει κι αυτό.
…μάρεσε πολύ…τώρα χθες είδα αυτό το αρωστάκι
…αρκετά άρωστο σαν ιδέα, αν και οι σκηνές του ήταν όσο πάει πιο safe, πίκρα μαύρη και στο τέλος
:):!:
…τό’δα προχθές…και συμφωνώ απόλυτα, με όσα γράφεις…απ’τις λίγες ταινίες τελευταία, που μπορείς να τις πεις…τρόμου:):!:
Τη ταινία αυτή δε θα την έβλεπα, αλλά λόγο του ότι δεν είχα τι άλλο καλύτερο να δω, είπα να τη τσεκάρω όσο χάλια κι αν έδειχνε. Είναι αρκετά παράξενη κι έχει να κάνει με έναν λάκκο και 2-3 οικογένειες που ζουν στο δάσος, οι οποίες φαίνονται να τον λατρεύουν και γι’αυτό θυσιάζουν τους ανθρώπους τους για να γεμίσει με αίμα. Φρικτή μαλακία προσπεράστε άφοβα.
Evil Dead II, Army Of Darkness…απόλαυση:):!:
[COLOR=“Magenta”][U][B][/B][/U][/COLOR]EVIL DEAD
[SIZE=“7”][COLOR=“Magenta”][U][I]MONO TO 1o[/I][/U][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=“3”][B]ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ[/B][/SIZE]
[SPOILER]οχι νταξει γαμαει απειρα και το 1, απλα το 2 ειναι το καλτ αποτυπωμενο σε ταινια.Χρυσο μεταλλιο χωρις καν να ιδρωσει[/SPOILER]
Evil dead βασικά ΌΛΑ και ας μην ξεχνάμε και το army of darkness που ανήκει στην σειρά και γαμάει άπειρα.
Groovy! ^^
Ας τα βάλω εδώ αυτά που είδα.
[B]Cloverfield[/B]
Aπό την δαπίτικη γιάπικη φάση στην αρχή στο απόλυτο χάος και τρόμο στο τέλος.
Ενδιαφέρον η προσπάθεια με την ερασιτεχνική κάμερα αλλά παρά την μικρή διάρκειά του και μερικές λήψεις (πχ το κομμένο κεφάλι του Αγάλματος, τα μικρά spawn που βγαίνουν από το τέρας) δεν με συγκίνησε ιδιαίτερα. Συμπαθητικό είναι αλλά όχι τίποτε ιδιαίτερο σαν αυτό που παρουσιάζεται από τους Αμερικάνους. Ισως για την αλληγορική του σημασία;
[B]Troll Hunter[/B]
Νορβηγία και κυνήγι troll στα δάση με ερασιτεχνική κάμερα στο χέρι.
Βαρετό, αν ήταν 20΄λιγότερο στην διάρκειά του θα είχε ενα ενδιαφέρον.
Μηδέν τρόμος, χάλια εφέ, σώζεται από κάποια πανέμορφα πλάνα της φύσης.
Τελικά το κορεάτικο [B]Host[/B] είναι η καλύτερη monster movie.
Scourge αντιθετως, εμενα το Gwoemul μου ειχε φανει ψιλοσουπιτσα ( πραγμα περιεργο για ασιατικη ταινια) ενω την Κλοβερφιλνταρα μεχρι και σημερα την εχω μεσα στις τοπ 10 ταινιες δρασης και πιθανοτατα για μενα αυτη ειναι η καλυτερη monster movie
[SPOILER]μαζι με τουτο δω το επος εννοειται, ειναι οι 2 πρωτες που μου ρχονται αυτοματα στο μυαλο[/SPOILER]
Πες σε δεσιμο με χαρακτηρες, πες σε ξυλικι που δινει το τερας και αμεσα και εμμεσα (με μινιονς, κατεστραμμενα κτηρια που πεφτουν κτλ κτλ), πες σε κυνηγητα, εξελιξη ταινιας, σοκαριστικες σκηνες (αυτη η εκρηξη στην ταρατσα απο το πουθενα και το κεφαλι του αγαλματος ελευθεριας στον δρομο απλα εχουν χαραχτει ανεξιτηλα στο μυαλο), για μενα ειναι κατα πολυ ανωτερο.
Απ την αλλη, για να γινουμε και λιγο αντικειμενικοι, το παθος μου με το Κλοβερφιλντ παιζει να οφειλεται σε 2 παραγοντες
α) Την ειδα πρωτη φορα 14 ή 15 χρονων νοικιαζοντας τη απο το βιντεοκλαμπ χωρις να διαβασω υποθεση ή να χω δει πριν τρεηλερ ή οτιδηποτε (απλα ειχα δικαιωμα για +1 τσαμπα ταινια και γουσταρισα το εξωφυλλο ) και αυτο το εκρηκτικο, σε ρυθμο σπριντ επος που ακολουθει με επιασε απλα απροετοιμαστο και ειχα καβλωσει τη ζωη μου, ε αρα συναισθηματικο δεσιμο κτλ κτλ
β και πολυ πιο σημαντικο) Επειδη πανω κατω ειναι η ιδια ταινια (οταν ειχα δει το Gwomeul νομιζα οτι ειναι remake στην αρχη :lol:) , μετραει παααααρα πολυ ποια θα δεις πρωτη! Οποιον εχω ρωτησει και εχει δει το κορεατικο πρωτα γουσταρε αυτο, οποιος ειδε το Κλοβερφιλντ πρωτα γουσταρε εκεινο. Anyway, δε θα αλλαζα με τιποτα την επιλογη μου να δω πρωτα το Κλοβερφιλντ, το ξαναειδα φετος το καλοκαιρι και συγκινηθηκα απο τη γαματιλα, απ την αλλη με εψησες να ξαναδω το κορεατικο μετα απο καμποσα χρονια με ποιο καθαρο μυαλο και παιζει να μ αρεσει πολυ περισσοτερο τωρα. Μη σου πω οτι παιζει να το νοικιασω και DVD :!:
Edit: Για το Τρολλχαντερ το ειχα υποψιαστει οτι ειναι μπαρουφα παρα το ωραιο τρεηλερ, θενξ για το heads up και τις ωρες που μου γλυτωσες απ τη ζωη μου
Tο Trollhunter δε θα το λέγα μπαρούφα, μιά χαρά μου φάνηκε, και δεν υπάρχουν και πολλές νορβηγικές του είδους.
το cloverfield και το πρωτο rec (αντε και το orphanage) ειναι οι 2 ταινιες που ειχα παει να δω στο σινεμα ανυποψιαστος και βγηκα απο την αιθουσα με τα μυαλα στα χερια
περα απο αυτες που ειπε ο joker, η σκηνη στο μετρο με τα τερατακια και η διασωση της γκομενουλας με τους πηδους απο το κεκλιμενο κτιριο στο αλλο ειναι απο τις πλεον γαματες που εχω δει σε τετοιου ειδους ταινιες
με την καρδια στο στομα
…χ 1000:):!:
Πόσο δύσκολο είναι να το κρατήσεις ναζιστικό εν έτη 2013; Έχωντας δει από zombie-Nazi μέχρι cyborg-Hitler, παρατηρούμε ότι οι συνδιασμοί φέρνουν έναν φρέσκο αέρα σ’αυτού του είδους τη πολυχρησιμοποιημένη θεματολογία. Έτσι κι εδώ στοιχεία του Frankenstein συνδιάζονται μ’αυτούς και δημιουργούν τα zombots, νεκροζώντανα ρομποτοναζί ενός παρανοϊκού γιατρού χειρότερου του Mengele! Αρκετά συμπαθητικό ήταν με κάμερα τύπου found footage, η οποία το κάνει πιο ρεαλιστικό. Ελπίζω και σε συνέχεια με καλύτερο σενάριο.
…κιαυτό πάντως έχει το ενδιαφέρον του
…τώρα βλέπω ‘‘Wrong Turn V’’
:):!:
Το πιο γαμάτο είναι ο σχεδιασμός των πλασμάτων αυτών που θυμίζουν λιγάκι Cenobites.
[SPOILER][/SPOILER]