To trick 'r treat εμένα μου άρεσε… Αλλά έπρεπε να έχει και το σωστό soundtrack…
Είδα το The Conspiracy σήμερα. Με τράβηξε λόγο εξωφύλλου και θέματος. Όπως καταλαβαίνουμε ασχολείται με θεωρίες συνωμοσίας, κυρίως αυτή του New World Order, αλλά αναφέρει κι άλλες όπως πχ ότι μας ψεκάζουν, τους Ιλλουμινάτι, την 11η Σεπτεμβρίου κλπ. Ξεκινά με έναν μακρυμάλλη γεράκο απ’αυτούς που φωνάζουν στις πλατείες με τις ντουντούκες, συνεχίζει με δύο νεαρούς που τον πιστέψαν, και μας δείχνει το μπλέξιμο τους και που καταλήγουν ανακαλύπτωντας την υποτιθέμενη αλήθεια. Θυμίζει λιγάκι Blair Witch Project, αλλά στην ουσία έχουμε κάτι σαν ντοκιμαντέρ θα έλεγα, αν και δε μπορώ να πω με τρόμαξε και τόσο.
Και αυτό λόγο εξωφύλλου και θέματος με τράβηξε. Έχει να κάνει με ένα survival horror παιχνίδι με θέμα την Elizabeth Bathory. Παίζωντας ξυπνάει το πνεύμα της και σκοτώνει όσους χάνουν. Χάνεις στο παιχνίδι, πεθαίνεις και στη πραγματικότητα. Αν εξαιρέσουμε τους ηθοποιούς που δε τους ξέρει ούτε η μάνα τους, είχε ενδιαφέρον, αν και μπορούσαν να το φτιάξουν και καλύτερα. Όσοι παίζουν βιντεοπαιχνίδια πρέπει να το τσεκάρουν.
Κατι μου θυμιζει αυτο, θα το τσεκαρω οπως και να’χει.
[B]Trick or treat[/B]
Εντάξει γάμησε. Το Halloween με όλες τις παραδόσεις του ζει και βασιλεύει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Συνδύασε τα αυτά και με μερικές σφήνες από μερικούς τοπικούς θρύλους και γνωστά old time classic παραμύθια και έχεις μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου ever. Μικρή διάρκεια (μόλις 80 λεπτά) αλλά χορταστική.
Για χαρα παιδια.Ας κανω κι εγω μια προταση για αρχη:
[B]Saturn 3 (1980-Stanley Donen)[/B]
Eνας οχι και πολυ καλα στα μυαλα του επιστημονας (Harvey Keitel) φτανει στη βαση Saturn 3 στην οποια κατοικουν μονο δυο ατομα (Kirk Douglas, Farrah Fawcett) οι οποιοι αποτελουν ζευγαρι.Μαζι του κουβαλαει κι ενα ρομποτ το οποιο ερχεται πακετο για τις αναγκες της βασης.Εχοντας ενσωματωσει στη μνημη του στοιχεια απο την διαταραγμενη προσωπικοτητα του το ρομποτ οσο κυλαει η ταινια χανει τον ελεγχο.
Αρκετα καλο ταινιακι β’ διαλογης.Θυμαμαι το ειχα δει μικρος στην ερτ και ειχα χεστει απο το φοβο μου!!!Εισπρακτικα ειχε πιασει πατο πραγμα λογικο αφου ηταν προχειροφτιαγμενη παραγωγη και επεσε πανω στο Star Wars του ιδιου ετους.Ολοι στους ρολους τους ειναι εξαιρετικοι με ιδιαιτερη αδυναμια στον Harvey Keitel οπου ο ρολος του παει γαντι.Και τις σπλατεριες του τις εχει και την κλειστοφοβικη του ατμοσφαιρα και ωραια μουσικη επενδυση.Υπαρχει ολοκληρο στο You Tube.
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ!!!
ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑΡΑ!!!
ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ
Κ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ 2 ΗΘΟΠΟΙΟΙ(-ΑΡΕΣ) K MIA ΓΛΑΣΤΡΑ.
ΩΡΑΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΑ.
ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΡΟΜΠΟΤ(ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ TERMINATOR),
ΑΙΜΑ,ΒΥΖΑΚΙ ΑΠTHN YPEΡ-ΤΣΩΝΤΑ ΦΟΣΣΕΤ,ΑΓΩΝΙΑ ΚΤΛ.
ΨΑΞΤΕ ΤΟ Κ ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ IMDB
[B]Darkman (1990-Sam Raimi)[/B]
Ενας επιστημονας υστερα απο εκρηξη που προκαλεσε η τοπικη μαφια στο εργαστηριο του αποκτα υπερφυσικες δυναμεις πληρωνωντας ομως το τιμημα να εχει κατεστραμενη τη μεγαλυτερη επιφανεια του δερματος του.Ετσι ξεκιναει να παρει την εκδικηση του αφου εχει φαει το πακετο οτι η κοπελα του απροθυμα τα εχει φτιαξει με ενα μεγαλοεπιχειρηματια ο οποιος ειναι μπλεγμενος στην υποθεση νομιζωντας οτι ειναι νεκρος.Ο ιδιος εχει φτασει στο σημειο να εχει σχεδον τελειοποιησει τη φορμουλα του συνθετικου δερματος οπου πειραματιζωταν τοσα χρονια και με ενα καρο ικανοτητες οπου θα ζηλευε ο Σουπερμαν και ο Μπατμαν εξοντωνει ενα ενα τους ανθρωπους οπου οφειλεται το καταντημα του.
Απο το θεουλη Sam Raimi η εν λογο ταινια ελιωνε στο παλιο μου βιντεο.Ο ιδιος ειχε αποθυμενο να κανει μια ταινια με υπερηρωες και αφου εφαγε πορτα για την παραγωγη του Batman και The Shadow αποφασισε να κανει ενα δικο του χαρακτηρα.Εχει αλλες δυο συνεχειες κατωτερες του πρωτοτυπου αλλα οπως και να’χει αξιζει να τις δειτε για την Burton wannabe ατμοσφαιρα.Εnjoy
…πολύ καλό θριλεράκι ,με έξυπνα εφέ, και καλή πλοκή
:):!:
[B]Viy aka Spirit of Evil (1967-Konstantin Yershov/Georgi Kropachyov)[/B]
Eνας μαθητευομενος καλογερος σε ενα ρωσικο χωριο πρεπει να μεινει τρια μερονυχτα σε μια εκκλησια για να φυλαει το φερετρο μιας νεκρης ωσπου να γινει η ταφη της.Τα παντα συμβαινουν μεσα σε αυτα τα τρια μερονυχτα…Προκειται για διασκευη απο διηγημα του Νικολαι Γκογκολ.
Ενας καλος φιλος μου το προτεινε και επαθα κοκομπλοκο.Τετοια ατμοσφαιρα εκεινη την εποχη μονο απο τον πελωριο Bava βλεπαμε.Μιλαμε για πολυ χεσιμο!
…οπ πολύ καλό φαίνεται:):!:
Δε ξέρω πως μου είχε ξεφύγει αυτή με τέτοιο τίτλο. Είναι μία απ’τις καλύτερες που είδα τελευταία! Η υπόθεση έχει να κάνει με μία περίεργη μετάδοση στη τηλεόραση που τρελαίνει τους ανθρώπους, τους προκαλεί παραισθήσεις και γίνονται υπερβολικά επιθετικοί με αποτέλεσμα να σκοτώνονται μεταξύ τους. Μία ιστορία με 3 διαφορετικούς πρωταγωνιστές, που θα έλεγε κανείς είναι και 3 διαφορετικά είδη σχεδόν. Ξεκινά με μία γυναίκα μοιάζωντας δράμα, συνεχίζει με τον απατημένο σύζυγο σαν κωμωδία, και τελειώνει με τον παράνομο εραστή και λίγα sci-fi στοιχεία. Μου άρεσε γιατί τη βρήκα ολοκληρωμένη και ρεαλιστική, μας δείχνει κάθε λεπτομέρια του μακελειού.
[B]Castle Freak (1995-Stuart Gordon)[/B]
Μια κομισσα βασανιζει και κραταει δεσμιο ενα ανθρωπομορφο πλασμα στα μπουντρουμια του καστρου της σε μια επαρχιακη πολη στην Ιταλια.Οταν αυτη πεθαινει ενα ζευγαρι κληρονομει το καστρο και παει να μεινει εκει χωρις να ξερει τι το περιμενει…
Απο τον Stuart Gordon ενα πολυ καλο ταινιακι οπως παντα.Εδω εχουμε για τριτη φορα συνεργασια του ιδιου με το διδυμο Gombs/Crampton υστερα απο το From Beyond του 1986.Για πρωτη φορα ομως απουσιαζουν τα κωμικα στοιχεια ‘‘σημα κατατεθεν’’ του σκηνοθετη.Εδω εχουμε πολυ καλη αναλυση των χαρακτηρων, ο πατερας αλκοολικος παλευει με τις ενοχες του για το χαμο του ενος παιδιου του σε αυτοκινητικο δυστυχημα απο δικο του λαθος.Η γυναικα του η οποια ειναι αφασια και εχει μια μονιμη αποστροφη για το συζυγο της τον οποιο καθιστα υπευθυνο για το οικογενιακο τους δραμα.Και το παζλ συμπληρωνει η κορη με μονιμη τυφλωση.Φυσικα το σπλατερ ειναι εντονο οπως παντα στις ταινιες του αλλα δεν κυριαρχει. Το τερας εχει κι αυτο τις δικες του στιγμες μεσα στην ταινια.
Οντως ωραίο, ειδικά μετά την μέση ανεβάζει στροφές.
Διασκεδαστική μαύρη κωμωδία που αξίζει με το παραπάνω προβολή.
Θα βγει και σήκουελ.
…ααα μια χαρά να βγει και δεύτερο…πολύ καλό το πρώτο:):!:
[B]The Dead Pit (1989-Brett Leonard)[/B]
Eνας παρανοικος γιατρος μιας ψυχιατρικης κλινικης κανει απανθρωπα πειραματα στους ασθενεις του.Αυτο εχει ως αποτελεσμα να εκτελεστει και να θαυτει με τα θυματα του σε μια εγκατειλημενη πτερυγα της κλινικης.Εκεινος μετα απο χρονια επιστρεφει με μια στρατια απο ζομπι για να παρει εκδικηση.
Καλτ διαμαντακι απο τα ενδοξα 80s.Αυτο που ειναι ‘‘σημα κατατεθεν’’ της ταινιας ειναι η σκοτεινη της ατμοσφαιρα.Φυσικα το σπλαττερ ειναι αφθονο.Εnjoy!
…μια χαρά φαίνεται…πρέπει να τό’χα δει στην ένδοξη εποχή της βιντεοκασσέτας…και τό’βαζε κάτι Δευτέρες ξημερώματα το Σταρ…θα το ξαναδώ:):!:
Πώς θα σας φαινόταν αν πηγαίνατε νοσοκομείο, κι αντί οι γιατροί να κάνουν ότι μπορούν για να σας βοηθήσουν, να παίζανε ποιός θα σας σκοτώσει; Κάτι τέτοιο έχουμε εδώ. Ξεκινά με τον όρκο του Ιπποκράτη, και μας μεταφέρει στο κλίμα των φοιτητών που πειραματίζονται με τα πτώματα, και όχι μόνο. Δεν είναι περισσότερο ρεαλιστικό απ’τοAftermath, ούτε έχει τίποτα τρομαχτικό. Το είδα απλά για το μακάβριο του θέματος.
Πολύ ωραία η απόπανω. Μην τη συγκρίνεις με το Aftermath. Πιο άρρωστο το δεύτερο, δράμα το άλλο.
Xμμμ, θα τσεκαριστεί… Κάτι παρόμοιο με αυτό εδώ:
Awake (2007)
“φτού-φτού” μακρυά από μας! Σου πιάνεται η καρδιά αν το καλοσκεφτείς…
edit: ένας τυπάς κατα τη διάρκεια εγχείρησης μένει “ξύπνιος” και ΤΑ ΝΙΩΘΕΙ ΟΛΑ αλλά είναι μισο-ναρκωμένος και δε μπορεί να κάνει τίποτα! και ταυτόχρονα ξετυλίγεται σιγά-σιγά μια συνωμοσία…