Occult του Koji Shiraishi. Απ’αυτόν τον σκηνοθέτη έχω δει το Noroi (που το προτείνω και βάζει τα γυαλιά στο Blair Witch Project), το Carved (το οποίο τρώγεται έτσι κι έτσι), και το Grotesque (το γνωστό). Εδώ θυμίζει περισσότερο το πρώτο, πάλι με κινούμενη κάμερα στο χέρι, ακολουθώντας διάφορα μυστήρια φαινόμενα που προκαλούνται εξαιτίας του σημαδιού που χάραξαν στη πλάτη ενός άντρα (ίδιο μ’αυτό στο βράχο). Mokumentary, που αν αφοσιωθεί κανείς κάποιες στιγμές μπορεί να προκαλέσει φόβο, αλλά γενικά πιστεύω ότι κι εγώ θα μπορούσα να γυρίσω παρόμοιο.
Άλλη μία low-budget ζομποταινία σε σχολείο αυτή τη φορά. Τα παιδάκια γυρνούσαν από ένα πάρτυ και είπαν να μπουν βραδιάτικα, βρίσκωντας τον μπελά τους. Δεν έχει τόση σχέση με την ευγονική, απλή αναφορά κάνει για να δώσει εξήγηση σ’αυτό που βλέπουμε. Κάτω του μετρίου ήταν, σε φάση μαζευόμαστε μία παρέα και γυρνάμε άλλη μία ταινία με ζόμπι, προτιμήστε οτιδήποτε άλλο.
Τον James Wan τον γνωρίσαμε οι περισσότεροι μέσω του Saw, και πιστεύω θεωρείται κλασικό πλέον. Φέτος κυκλοφορώντας ήδη το πολύ καλό The Conjuring, έχουμε και τη συνέχεια απ’το προπέρσυνο δημιούργημα του, το Insidious. Με πρωταγωνιστή πάλι τον Patrick Wilson, συνεχίζει από εκεί που μας άφησε το πρώτο. Από το ξεκίνημα σου δίνει το μήνυμα, φτάνωντας στα 45 λεπτά και νιώθωντας ότι η ταινία είναι τούμπανο, σύγχρονο supernatural horror στα καλύτερα του. Αν ποτέ φτιάξουν remake για το Suspiria, αυτός είναι ο κατάληλος σκηνοθέτης.
χαιρομαι που αρεσε σε καποιους το insidious
χωρις να ξετρελαθηκα, το ευχαριστηθηκα πολυ
ειχε κατι το ιδιαιτερο
και το λεω αυτο γιατι εχω διαβασει πολλα αρνητικα σχολια για την ταινια
το 2ο δηλαδη ητανε καλυτερο ή στο ιδιο επιπεδο με το 1ο?
Στο ίδιο θα έλεγα, απλά το πρώτο μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση γιατί τότε ήταν κάτι καινούργιο, ενώ τώρα ξέρουμε τι να περιμένουμε και που βρίσκεται ο πρωταγωνιστής. Τα αρνητικά σχόλια ήταν λόγο hype, πάντα υπάρχουν στα sequels. Αν και στο imdb πήρε 7 και καλές κριτικές. Όλες οι ταινίες του σκηνοθέτη αυτού αξίζουν και ικανοποιούν τους φανατικούς του είδους.
Μετά το πρόσφατο The Incite Mill, o Hideo Nakata είπε να επιστρέψει στις ρίζες του, με άλλη μία ιστορία φαντάσματος σε σπίτι. Αυτή τη φορά όλα ξεκινάν όταν η οικογένεια της πρωταγωνίστριας μετακομίζει σε μία κακόφημη πολυκατοικία κι ο γείτονας δεν απαντά. Που να ήξερε ότι αυτό θα γινόταν η αιτία να καταστραφεί η ζωή της όλη. Θυμίζει παραγωγή από ταινίες του 2005, χωρίς να σημαίνει κάτι αρνητικό, ίσα ίσα τη δείχνει λίγο πιο τρομαχτική. Για όσους έχουν συνηθίσει στον ιαπωνικό τρόμο όμως, μάλλον δε κάνει και τόσο εντύπωση. Τουλάχιστον εμένα δε μου έκανε, περίμενα κάτι χειρότερο. Αυτά, προσοχή στο σπίτι που μένετε, και να θυμάστε τα φαντάσματα δε ψάχνουν μέρος αλλά ανάμνηση.
Και μετά τα φαντάσματα είπα να δω τίποτα χριστουγεννιάτικο. Όχι όμως με τον Άη Βασίλη αλλά με τον Άγιο Νικόλα, αφού αυτόν γιορτάζουν εκεί στο Άμστερνταμ. Η ιστορία λεει ότι αφού τον σκοτώσαν στις 5 Δεκεμβρίου, επιστρέφει όταν έχει φεγγάρι και τιμωρεί όχι μόνο τα κακά παιδάκια, αλλά όποιον βρει μπροστά του. Η ταινία στις ελάχιστες σκηνές που δείχνει βία είναι αρκετά ωμή, βλέπουμε ένα κομμένο χέρι, έναν αποκεφαλισμό και ένα διαμελισμένο κορμί. Κατά τ’άλλα μοιάζει και σαν περιπετειούλα με αρκετό χιόνι, κάτι που της δίνει και λίγη ατμόσφαιρα. Αυτά και καλά σας χριστούγεννα.
…μια χαρά είναι για την εποχή…να δούμε και καμιά άσπρη μέρα:p :!:
[B]Resolution[/B]
Μυστήρια και αρκετά αινιγματική ταινία. Ένας τύπος πάει να σώσει τον φίλο του που είναι εθισμένος στα σκληρά ναρκωτικά. Τον κλειδώνει σε μια εγκαταλελειμμένη καμπίνα στο δάσος όπου και μένει και τον βοηθά να περάσει από την απεξάρτηση. Στο μεταξύ στις βόλτες του ανακαλύπτει διάφορα παράξενα πράγματα και αρχίζει να ψάχνει την πηγή τους. Δεν θέλω να πω περισσότερα για να μην δώσω ούτε υποψία spoiler. Δεν είναι η κλασική ταινία τρόμου, δεν ακολουθεί πιστά τις κλασικές φόρμες χωρίς να τις απορρίπτει κιόλας βέβαια. Τα τελευταία λεπτά η ένταση ανεβαίνει και το φινάλε σε αφήνει με πολλές απορίες χωρίς να είσαι απόλυτα σίγουρος τι έχεις παρακολουθήσει. Έχει ωραίους και αρκετούς διαλόγους πάντως, καταφέρνει μάλιστα να περάσει και ωραίο χιούμορ, χωρίς να χαλάσει την ατμόσφαιρα. Αξίζει μια προβολή αν και οι περισσότεροι, όπως και εγώ, δεν θα είστε σίγουροι αν είδατε μια ταινιάρα η μια φόλα.
[U]The Most Disturbing Movies Ever (10 of 10)[/U]
Ένας τύπος εδώ κάνει αναλύσεις με τις πιο disturbing-gore-weird movies που άλλοι πρότειναν σε 10 parts. Οκ, βλακάκος είναι αλλά όποιος δεν έχει επαφή ή θέλει να ψαχτεί για συγκεκριμένες ταινίες μπορεί να ρίξει μια ματιά.
Άντε να ποστάρω άλλη μία χριστουγεννιάτικη μέρα που είναι. Με τον Bill Goldberg σε ρόλο Άη Βασίλη δαίμονα του Σατανά, να παίρνει εκδίκηση για τα χρόνια σκλαβιάς που μοίραζε δώρα στα παιδάκια. Καλά χριστούγεννα σε όλους.
PISTEYW AYTO EINAI AKOMH PIO SKOUPIDILA.
Female Trouble (1974)
K TA 2 SYSTHNONTAI ANEPIFYLAKTA.
PROETOIMASTEITE GIATI EINAI SUPER SKOUPIDO-SAPILES
…οπ τώρα τό’δα…θα τσεκάρω:):!:
Τελευταία:
Orphan
Συμπαθητική αμερικανιά με τα κλισέ του με κάποιες δυνατές σκηνές. Φοβερή η πιτσιρίκα, και αξιόλογη η ανατροπή στο τέλος. Προτείνεται χωρίς να έχετε πολλές προσδοκίες.
The Conjuring
Αν λάβουμε υπόψη τις αποθεωτικές κριτικές και τα τρελά έσοδα, περίμενα κάτι περισσότερο από μια τυπική αμερικάνικη ταινία τρόμου με στοιχειωμένο σπίτι.
Επίσης θέλω να δω το 2ο Insidious να καταλάβω γιατί έβγαλε 2 ταινίες που μοιάζουν πάνω κάτω μεταξύ τους.
Και φτάνουμε στη τελευταία horror ταινία για φέτος. Απ’το καλοκαίρι περίμενα να βγει σε καλή ποιότητα, ενώ πρωτοκυκλοφόρησε το 2011. Έχωντας διαβάσει θετικές κριτικές, και με τις μάσκες να με τραβάνε, ΕΠΡΕΠΕ να τη δω. Επιτέλους την είδα λοιπόν, ήταν αρκετά βίαιη, είχε και την ατμόσφαιρα του, αλλά δε με τρέλανε τόσο όσο ήλπιζα. Όχι ότι ήταν κακή, απλά περίμενα κάποια πιο έξυπνη και περίπλοκη ιδέα. Μαζί με το φετινό The Purge, είναι απ’αυτές που ξεχωρίζουν περισσότερο λόγο hype.
…ααα αυτό θα το δω κιεγώ σε δυο-τρεις μέρες:):!:
Πρώτη horror ταινία για το 2014. Πρωτοχρονιά συμβαίνουν κι αυτά που βλέπουμε στη ταινία, κατά τύχη ταίριαξε χωρίς να το ξέρω. Στα υπόλοιπα τώρα, στην ουσία έχουμε ένα κοινωνικό δίκτυο σε συνδιασμό με ζόμπι, και πρωταγωνιστές φοιτητρόνια που επικοινωνούν με τα λάπτοψ τους. Δε τη λες σκουπίδι, έχει λίγες σκηνές αηδία ειδικά στο τέλος, αν και την είδα απλά για να υποδεχτώ το νέο έτος. Καλή χρονιά σε όλους.
Μόλις είδα το [B]Wizard of Gore[/B]. Σχετικά μέτριο μου φάνηκε να πω την αλήθεια, κι επαναλαμβανόμενο σε σημεία. Ας πούμε ότι υπέβοσκε μια πετυχημένη ατμόσφαιρα, λαμβάνοντας υπόψιν και τα μέσα της εποχής εκείνης.
Δε μπορούσα να κρατηθώ μακριά, παρόλη τη χαμηλή βαθμολογία στο imdb. Ορισμένοι έχουν έναν εθισμό στις ταινίες τρόμου, κάποιοι δείχνουν κατανόηση, άλλοι τρομάζουν κι απομακρύνονται. Τέλος πάντων αυτή με διασκέδασε αν και δεν εξηγεί γιατί βλέπουμε αυτό που βλέπουμε, ίσως φταίει που είχα όρεξη για σάρκα κι αίμα. Θα μπορούσε να είναι πιο βίαιη και με καλύτερο character development.