Εγω εχω ακουσει το μισο μεχρι στιγμης - που σαν διαρκεια ειναι ηδη ενας κανονικος full length δισκος
. Εχω «βυθιστει» στη μουσικη γλωσσα του δισκου, ειναι μακραν οτι πιο expansive εχει σκαρωσει ο τυπος. Θα επανελθω.
Νέο άλμπουμ στις 6 Φεβρουαρίου 2026, με τίτλο Manifeste.
Πρώτο single:
Έχουμε τον ίδιο (θεό) μπασίστα, ξανά τον (θεό) Matt Gortska (Animals As Leaders) στα τύμπανα και τον κιθαρίστα Nick Llerandi, σε αυτό το track τουλάχιστον. Λόγω της κιθάρας, το τραγούδι είναι ξεκάθαρα βαρύτερο από το παρελθόν. Φανταστικό!
Tigran μας γλενταει κ πάλι. Τι έγραψε ο άνθρωπος.
Τι γίνεται μετά το 2.50…
![]()
Στο τελευταία μερος, αυτό που παίζουν ειναι πιο γρήγορο απο την ακοή μου.
Τι να πω βρε παιδιά, είναι σίγουρα πολύ καλογραμμένο και εντυπωσιακό τεχνικά, αλλά δεν σας φαίνεται ένας τυπικός Theaterισμός;
Θα ελεγα ναι για το τελευταιο μερος αλλα τα time signatures του Tigran δεν τα παιζει κανεις άλλος,πουθενά.
Δεν είμαι και κανένας μουσικός, αλλά ένα pattern 5/8, 7/8, 5/8 δεν κάνει εκεί στο τέλος;
Edit: Τα δείχνει εδώ ένας φίλος
https://www.youtube.com/shorts/txZdM7oJ7X8?feature=share
λολ, είμαι νουμπάς, μου ακούγεται πανομοιότυπο το σημείο, αλλά απ’ όσο βλέπω τώρα είναι άλλο κομμάτι χαχαχα
Δε φταίμε εμείς που όλες οι κοινωνικές ομάδες αγαπάνε Theater
Οι λεξεις “αλλά” και “Theaterισμος” δεν πανε στην ιδια προταση, ισα ισα που το τραγουδι ανεβαινει επιπεδο
Δε θα ελεγα βαρυτερο. Λιγο πιο “μεταλιζον” ισως. Στο The Curse απο τον προηγουμενο δισκο εχει πιο βαριες κιθαρες για παραδειγμα.
On topic: Επος το τραγουδι.
Ο προηγούμενος δίσκος δεν είχε καν κιθάρες! Μόνο μπάσο!
Αλλά καταλαβαίνω τι εννοείς και συμφωνώ.
Χαχ, δεν το ηξερα καν. Ωραιος. Οκ, εχουν ηχογραφησει το μπασο να ακουγεται σαν κιθαρα με παραμορφωση, ωραιο τρικ μου αρεσει οταν το κανουν οι μπαντες.
Το λέει πιστεύω από την άποψη ότι δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξανακούσει. Εκτός αν δεν ακούτε Dream Theater, οπότε ας προσέχατε ![]()
Ε καλά τώρα οκ, και όποιος έχει ακούσει αρκετή prog jazz και fusion θα βρει πολλά πράγματα στην δισκογραφία του Tigran που ακούγονται ως κάτι άλλο. Ένα μικρό σημείο που ακούγεται ως μια από τις καλύτερες prog μπάντες όλων των εποχών είναι καλοδεχούμενο για μένα. Πόσο μάλλον μιας και το σημείο αυτό είναι φανταστικό.
Άλλο το καλοδεχούμενο, άλλο να ενθουσιαζόμαστε σαν να μην έχει ξαναπαίξει κανείς έτσι (που είναι η δική μου ανάγνωση του ενθουσιασμού προφανώς, γι’ αυτό και αναρωτιέμαι)
Ε συγνωμη κιολας αλλα αρμενικη φολκ μουσικη, jazz fusion και Meshuggah δεν εχω ξανακουσει καπου, και σιγουρα οχι τοσο διαολεμενα εμπνευσμενα - σα να ακους ενα εργο μοντερνο και διαχρονικο ταυτοχρονα.
Ε ναι, γι’ αυτό το περσινό του το είχα #2 στη λίστα μου. Αλλά δεν μιλάμε γενικά για το έργο του, μιλάμε για το τελευταίο λεπτό ενός single που προσπαθώ να καταλάβω γιατί αποθεώνεται (τα περσινά singles είχαν περισσότερο χαρακτήρα, κατ’ εμέ)
Από εκεί και πέρα, αν σ’ αρέσει η φολκ, jazz fusion, και το djent, ελπίζω να έχεις τσεκάρει ΗΔΗ τον Σέρβο David Maxim Micic και τη σειρά EPs του, Bilo. Το 3ο είναι το αγαπημένο μου. Βαλκανικές μουσικές, jazz παιξίματα, και τρομερή djent αισθητική. Ό,τι καλύτερο.
Παρακαλώ πολύ, εχθροπραξιες και τραμπουκισμοι σε αλλα topics, εδω ας διατηρησουμε ενα επιπεδο αντιστοιχο της πιανιστικης δεξιοτεχνιας του καλλιτέχνη!
@ManosOrff προσωπικά αποθέωσα το τελευταίο λεπτό για την ταχύτητα του μέρους, καθαρα τεχνικά δηλαδή. Παιζω μπάσο 33 χρόνια και δεν μου συμβαινει συχνα να μην μπορω να διακρινω καν τι ακριβως παίζουνε.
Ουτε είπα ότι δεν εχουμε ξανακουσει κάτι τετοιο στην ζωή μας, ουτε κάτι σχετικό. Απλα θαυμασα την δεξιοτεχνία.