Εγώ ψηφίζω Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street. Απλά ταινιάρα :respect:
μες στο μυαλο μ εισαι…κ μετα εντ γουντ.
χθες ειδα το Big fish για πρωτη φορα. δεν το ειχα ξαναδει πιο πριν. σαν ταινια μου αρεσε αν και δεν ειμαι σιγουρος αν καταλαβα απολυτα το νοημα της (το νοημα, οχι την υποθεση). αν μπορει καποιος/α να με βοηθησει.
απο τις ταινιες που εχει πανω ψηφισα τη νεκρη νυφη. πολυ καλη ταινια!
Το πρωτο Μπατμαν και ο Σκαθαροζουμης
Ε, το νόημα του Big Fish έχει να κάνει με τη σχέση πατέρα-γιού απο τη μία, και (κατά κύριο λόγο) με την δύναμη της φαντασίας και του παραμυθιού θα λεγα, που μπορεί και “εισχωρεί” τελικά μέσα στην πραγματικότητα την ίδια…
Ίσως πάλι το νόημα να περιστρέφεται γύρω απο τον κεντρικό χαρακτήρα της ιστορίας, τη ζωή του και τους ανθρώπους με τους οποίους συνδέθηκε, που αποδείχτηκε στο τέλος οτι ήταν κάτι παραπάνω απο ιστορίες τελικά, και πως οι άνθρωποι αυτοί συνδέθηκαν με αυτόν και έπλασαν όλοι μαζί την πραγματικότητα τους… αν και τελικά σκοπός του Burton ήταν ίσως απλά να κάνει αυτό που πάντα έκανε: να αφηγηθεί μια πολύ ωραία ιστορία, ένα παραμύθι για “μεγάλους”, που όπως αποδεικνύεται, στην ψυχή παραμένουν πάντα παιδιά.
(quote μετά απο 4 μήνες, όμορφα ε)
Κατα τ’ άλλα, είδα για πρώτη φορά τις προάλλες το Ed Wood. Κρίμα ρε γαμώτο που δεν το είχα βάλει στο poll, άνετα θα έβγαζα τον Πλανήτη των Πιθήκων να βάλω αυτό στη θέση του τώρα. Από τις πιο ξεχωριστές (και λόγω στυλ και θέματος) ταινίες του Μπάρτον, που θα λεγε κανείς θα πρεπε να παραδειγματιστεί απο αυτές τώρα μπας και ξεφύγει λίγο απο την “κλασική” συνταγή που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, η οποία δε μπορεί και να πετυχαίνει πάντα…
Βέβαια, το Ed Wood δεν υπήρξε μεγάλη επιτυχία τότε που προβλήθηκε, άλλο αν τώρα αποθεώνεται απο τον κόσμο… ήταν ευχάριστο να βλέπω τον Burton όπως και να χει να γυρίζει κάτι διαφορετικό απο τα συνηθισμένα (αλλά και τόσο Burton-ικό ταυτόχρονα).
Αν κατέτασσα τώρα τις ταινίες του απο την αγαπημένη στη λιγότερο (αλλά και πάλι αγαπημένη), θα ήταν κάπως έτσι:
- Ψαλιδοχέρης
- Batman Returns
- Batman
- Nightmare Before Christmas
- Big Fish
- Ed Wood
- Σκαθαροζούμης
8 ) Τσάρλυ και εργοστάσιο Σοκολάτας - Νεκρή Νύφη
- Sweeney Todd (τότε που το είχα δει δεν με είχε εντυπωσιάσει, τώρα μπορεί να το έβαζα πιο ψηλά αν το ξανάβλεπα - ίσως)
- Ακέφαλος Καβαλάρης (ωραίο, αλλά ελαφρώς υπερεκτιμημένο κατά τη γνώμη μου)
Πιστέψτε το ή όχι, μόλις είδα τον Ψαλιδοχέρη για πρώτη φορά στην ζωή μου και αισθάνθηκα σαν να μεταφέρθηκα στα 90’ς και να μαι πιτσιρικάς.
Δεν πρέπει να πω πολλά γι αυτό το αριστούργημα, είναι κρίμα που άργησα τόσο να το δω αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Απλά είναι από τις ταινίες που πρέπει να δει κάποιος στην ζωή του έστω και μια φορά.
Είναι δυνατόν Ο Μύθος του Ακέφαλου Καβαλάρη να έχει πάρει 35, κι ο Σκαθαροζούμης μόλις 10;;;; Τι στο πούτσο, άλλα ψηφίζετε κι άλλα γράφετε; Τέσπα αφού δεν υπάρχει στις επιλογές Sweeney Todd, Big Fish θα πω. Αν και λατρεύω Σκαθαροζούμη, είναι πλέον παλιό. Και το Τσάρλυ με το Εργοστάσιο Σοκολάτας παρόλο που γούσταρα γιατί ήταν ψυχεδελικό, δυστυχώς φαίνεται υπερβολικά παιδικό.
Ψαλιδοχέρης <3
Αν και είναι δύσκολο να διαλέξει κανείς όταν υπάρχουν τόσες ωραίες ταινίες στο poll.
(Btw, όσοι περνάτε από Άνω Πατήσια τσεκάρετε το κομμωτήριο στην Αγίας Λαύρας που έχει τον Ψαλιδοχέρη!)
Ωραίο θρεντ. Πολύ καλός ο Tim Burton, πολύ ιδιαίτερες οι ταινίες του…
Λοιπόν, μέχρι στιγμής έχω δει:
Τον [B]Ψαλιδοχέρη:[/B] αυτήν την είχα δει πριν χρόνια, τώρα την έχω ψιλοξεχάσει, αλλά θα προσπαθήσω να την ξαναδώ σύντομα…
Το [B]Nightmare Before Christmas:[/B] την είδα φέτος, Παραμονή Χριστουγέννων. Ένα όμορφο και σκοτεινό παραμύθι για μεγάλους και παιδιά. Φανταστικό όλο το soundtrack της ταινίας!
Το [B]Big Fish:[/B] από τις πιο συγκινητικές ταινίες που έχω δει! Παρουσιάζει τη ζωή ενός ανθρώπου που ζούσε με την ψυχή του(και το μυαλό του), που δεν εφησυχαζόταν στην ρουτίνα της καθημερινότητας, αλλά διψούσε για περιπέτεια και μαγεία.
Το [B]Corpse Bride:[/B] εμένα, δεν ξέρω τί λέτε εσείς, με συγκίνησε αυτή η ταινία. Η Έμιλυ ήταν ένας απίστευτος χαρακτήρας (αν και στην αρχή δεν τη συμπάθησα και πολύ). Και το soundtrack αυτής της ταινίας εξ ίσου καλό!
To [B]Sweeney Todd:[/B] ό,τι είπατε. Μου άρεσε και σαν υπόθεση και τα τραγούδια δε με χάλασαν, απλά να…μου φάνηκε και μένα λίγο “στημένο” να το πω… αν έδειχνε πιο ρεαλιστικό και αυθεντικό, χωρίς πολλά εφέ και φανφάρες, θα ήταν -αν όχι η κορυφαία- από τις κορυφαίες του ταινίες! Αλλά τα τελευταία πέντε λεπτά με αποζημίωσαν και με το παραπάνω…
Το [B]Alice In Wonderland:[/B] ένα πολύ όμορφο παραμύθι, παιδικό και ανάλαφρο. Όχι σαν τα συνηθισμένα, αλλά καλό!
To [B]Dark Shadows:[/B] η λιγότερο αγαπημένη μου ταινία. Όχι ότι δε μπόρεσα να την δω, μπόρεσα και παραμπόρεσα, αλλά δε νομίζω ότι θα την ξανάβλεπα (σύντομα).
Αυτά.
Το [B]Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας[/B] το είχα δει από τη μέση και μετά, οπότε δε μπορώ να εκφερώ γνώμη (από το λίγο πάντως που είδα, βλεπόταν, αλλά δε με τρέλανε κιόλας, μου φάνηκε αρκετά παιδικό). Θέλω να δω οπωσδήποτε τα [B]Sleepy Hollow, Ed Wood[/B] και [B]Ψαλιδοχέρη/B για να έχω μία πιο ολοκληρωμένη άποψη για τις ταινίες του, αν και δεν περιμένω κάτι λιγότερο από αυτό που μας έχει συνηθίσει!
[B]p.s.[/B] Χθές είδα το [B]Vincent[/B], τί όμορφο! Πρέπει να το είχα ξαναδει ωστόσο, γιατί μου θύμιζε έντονα κάτι (δεν αναφέρομαι στο απόσπασμα από το κλιπάκι των My Dying Bride, το οποίο έχω ανακαλύψει εδώ και χρόνια, απλά αν με ρωτούσατε τότε ποιος είναι ο Tim Burton, θα σας απαντούσα…καρτούν:!:τόσο καλές σχέσεις με τις ταινίες).
Οι ταινίες του Tim Burton είναι καταπληκτικές! Εμείς τα κορίτσια με τα μωβ νύχια, τα κορακί μαλλιά, τα πενηνταδύο goth - βραχιόλια στον καρπό και τις ονειροπαγίδες, τις λατρεύουμε…!
Νιώστε άνετα με τον κορσέ σας !
Καλά ο Τζόνης Ντέπης που παίζει σε σχεδόν όλες τις ταινίες του???
[B]ΘΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ[/B]
Πραγματικό αρσενικό
Tim Burton λατρεια ρε σεις! Nightmare Before Christmas και Big Fish οι αγαπημενες μου…Corpse Bride, Sleepy Hollow, Alice in Wonderland, Frankenweenie, Dark Shadows, Vincent, Charlie And The Chocolate Factory & Sweeney Todd ακολουθουν χωρις να εχω δει ακομα Beetlejuice, Edward Scissorhands :oops: Ed Wood και Batman.
υγ. αν και δεν μπορω να ειμαι αντικειμενικος μαζι του γτ ειναι ο αγαπημενος μου σκηνοθετης/παραγωγος/γουατεβερ!
υγ2. εχει σκηνοθετησει και 2 βιντεο κλιπ των Killers! 8)
Δεν έχεις δει τα μεγαθήρια και είδες τα παιδικά και είναι αγαπημένος σε όλα??
Μπράβο.
Τί είπε το στόμα σου;; Αυτή την ταινία θα έπρεπε να την έχεις δει πρώτη απ’ όλες (εγώ την είδα σε μικρή ηλικία, τυχαία, και έχω ξέχασει την υπόθεση :lol:). Αξίζει πάντως να τη δεις! Α, και είσαι τυχερός που δε θυμάμαι την πλοκή πάλι… :lol::lol:
Ο Johnny άντρακλας (αντικειμενικά τώρα κανένας ηθοποιός δε μου αρέσει, αλλά κουβέντα να γίνεται), σωστό αρσενικό, όλες εμείς οι σωστές γκοθούδες κόβουμε φλέβα… ε τσακαλίας
Τί υπόθεση έχει ο Σκαθαροζούμης;
Πρώτος ο Ακέφαλος? Εκπλήσσομαι και χαίρομαι μιας και εγώ αυτό ψήφισα Νόμιζα ότι δεν χαίρει και τόσο ιδιαίτερης εκτίμησης από τον πολύ τον κόσμο
Να τα λέμε αυτά που και που…