[SIZE=“4”]CERVICAL SLOT[/SIZE] (δεν τολμάω να το μεταφράσω, ντάξει έχουμε πετάξει καφρίλες και καφρίλες εδώ μέσα αλλά αυτό θα είναι λόγος μπαναρίσματος!)
Είναι Καναδοί και μάλιστα Γαλλόφωνοι (από το Κεμπέκ), δεν υπάρχουν πια, είναι άγνωστο πότε σχηματίστηκαν και πότε διαλύθηκαν, το μόνο που μπορεί να υποθέσει κανείς από τη χρονολογία του μοναδικού ντέμο που κυκλοφόρησαν (1992) είναι ότι ήταν μία από τις άπειρες μπάντες των early 90’s των οποίων οι ζωές άλλαξαν για πάντα όταν “μπήκαν μέσα” οι Carcass, Cannibal Corpse κτλ. (η επιλογή των λέξεων δεν είναι καθόλου τυχαία).
Αυτό βέβαια δεν το λέω γιατί άκουσα κάτι απ’ αυτούς και μου θύμισε τα εν λόγω μεγαθήρια του death metal (αν βρείτε κάτι εσείς, είτε σε κάποιο blog, είτε στο myspace, είτε στο youtube, είτε οπουδήποτε αλλού, να μου τρυπήσετε τη μύτη αφού πρώτα μου πείτε τί σκατά “προχώ” μηχανή αναζήτησης έχετε), αλλά κρίνοντας από τους τίτλους των 4 κομματιών τους, το μοναδικό ενδεικτικό στοιχείο: οι 2 τουλάχιστον είναι αριστουργηματικοί από αισθητικής άποψης, με υποφώσκοντα κ-α-ί-ρ-ι-α κοινωνικο-πολιτικά σχόλια τόσο για τη ζωντάνια των παρισταμένων στις γαμήλιες τελετές στη Βόρεια Αμερική (Cadaverous Wedding), όσο και για τις συνέπειες της πλημελούς τήρησης των κανόνων της υγιεινής (Maggot Infestation). Οι άλλοι 2 πάλι είναι τόσο εμπνευσμένοι (Intro/Wretched Life, Deep Suffer) που απλά σε κάνουν να το βουλώσεις και να προσπαθείς, με κομμένη την ανάσα, έστω να διανοηθείς πόσο μπροστά ήταν τα παλικάρια, πόσο αφάνταστα υψηλό IQ πρέπει να διέθεταν κτλ.
Όπως άφησα ήδη να εννοηθεί, πρόκειται κυριολεκτικά για μπάντα-φάντασμα, ένας τουλάχιστον άνθρωπος ξέρει για ένα ντέμο τους και παρουσιάζει ένα εξώφυλλο που θρυλείται ότι “κοσμεί” την εν λόγω δουλειά, αλλά θέλω να γνωρίσω κάποιον άνθρωπο που να τους έχει ακούσει, να έχει διαβάσει στίχους τους, να έχει βρει το ντέμο τους στο e-bay ή στο gemm κτλ. Εννοείται ότι αυτή η μυστηριώδης αύρα που τους περιβάλλει, μόνο προσθέτει στην cult γοητεία τους.
Κάτι που ενδεχομένως να πιστοποιήσει την αυθεντικότητα της ύπαρξής τους είναι η πληροφορία ότι ο τραγουδιάρης τους (…τρόπος του λέγειν, φαντάζομαι…) έχει τραγουδήσει επίσης στους σαφώς πιο γνωστούς (αχαχαχαχαχαχαχαχ) Necrotic Mutation, οι οποίοι πέρα από 2 demos έχουν κυκλοφορήσει δύο ολόκληρα EP παρακαλώ (fuck yeah!), υπάρχουν κανονικότατα στο myspace, πιθανολογώ και σε κανένα youtube/οι δουλειές τους θα μπορούν να βρεθούν σε κάποιο (καμμένο έστω) blog, ενώ η μουσική τους περιγράφεται ως technical death metal (μη μου πεις, μπροστά τους κάτι Cynic/Atheist πρέπει να ακούγονται κουλάδια…σωστά;!) και η θεματολογία τους ως gore στα πρώτα τους (έεεεεεελα!!!) και “αυτογνωσιακή” στα τελευταία τους (πάλι καλά δηλαδή που δεν τους άκουσε ποτέ κανένας Freud ξέρω γω, γιατί θα είχε αυτοκτονήσει σε αναγνώριση της ευτέλειας της σκέψης του). Κάτι που σημαίνει ότι όποιος τους ακούσει (εγώ βαριέμαι ελεεινά) θα μπορέσει έστω να φανταστεί πως μπορεί να ακούγονταν, έστω σε επίπεδο φωνής, οι θρυλικοί, ανυπέρβλητοι, αξέχαστοι Cervical Slot.
R.I.P. - Eternal Respect :!:
http://www.metal-archives.com/band.php?id=44264