Θέλετε τον Tony Blair για πρόεδρο;

Όχι, δεν αναφέρομαι στις προεδρικές του Μαρτίου, αυτές είναι αδιάφορες αφού ο Παπούλιας είναι πλέον ακλόνητο στάνταρ. :lol:

Αναφέρομαι στην νεοσύστατη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Είναι ένα θέμα που στα Ελληνικά ΜΜΕ έχει παιχτεί ελάχιστα, την ΕΕ την θυμόμαστε μόνο όταν είναι για επαιτεία σε αυτή τη χώρα.
Ο νέος πρόεδρος θα είναι υπέυθυνος για την περαιτέρω προώθηση της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αλλά και για την εκπροσώπηση της ΕΕ προς τα έξω.

O Blair, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας θέλει διακαώς την θέση αλλά φαίνεται οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του να είναι ακριβώς αυτοί που για διάφορους λόγους τόσα χρόνια έχουν πολεμήσει το χτίσιμο της ΕΕ…:roll:

Προσωπικά τον θεωρώ εντελώς ακατάλληλο για τους λόγους που αναφέρονται στο κείμενο που συνοδεύει αυτό το ψήφισμα το οποίο και υπέγραψα:

http://www.gopetition.co.uk/petitions/stopblair.html

Αν συμφωνείτε με το σκεπτικό μπορείτε να το υπογράψετε και εσείς.

Πλάκα θα έχει τώρα να δώ ποστ κανενός Γράκχου ΥΠΕΡ της υποψηφιότητας Blair με το σκεπτικό πως θα κάνει την EE μπουρδέλο! :lol:

Τουναντίον, αγαπητέ κε Θεοδωρίδη, το όλο θέμα μου είναι εντελώς αδιάφορο. :smiley: Οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της πανευρωπαϊκής αστικής τάξης είναι απολύτως δευτερεύουσες σε σύγκριση με τη βασική αντίθεση που ήταν και είναι μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας, και φυσικά αντανακλάται (και) στην αντιπαράθεση για την ύπαρξη ή μη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οποιασδήποτε διακρατικής ένωσης αντίστοιχου χαρακτήρα, ανεξάρτητα από το ποιός είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πόσοι θέλουν αυτόν ή κάποιον άλλο.

Είναι η γνωστή βλαμμένη λογική (όχι η δική σου έτσι;) ότι όποιος εμποδίζει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, γενικά όποιος είναι κατά της ΕΕ, είναι υπέρ των ΗΠΑ και της Αγγλίας. #-o Αυτό έγραφε ο τσάκαλος Γ. Πρετεντέρης μετά την απόρριψη του (τότε) Ευρωσυντάγματος από τους Γάλλους. Έγραφε λέει για τους “χρήσιμους ηλίθιους” που εξυπηρετούν τη γραμμή Bush στην Ευρώπη, χωρίς λέει να καταλαβαίνουν καν ότι επιβεβαιώνουν “τον ήρωά τους τον Λένιν”, στον οποίο ανήκει η εν λόγω φράση.

Και πίστευε σοβαρά ότι μ’ αυτή τη μαλακία μας τάπωσε! :vibrate:

O Πρετεντέρης είναι βλάκας, τσάτσος του ΔΟΛ και ατιμώρητος χουλιγκάνος του βάζελου (Τον είχε πιάσει η κάμερα να πετάει μπουκάλι σε διαιτητή σε αγώνα μπάσκετ το '97 :lol:)

Το θέμα φίλε Γράκχε είναι πως από την στιγμή που είμαστε στην ΕΕ και οι απόψεις εσένα και των ομοϊδεατών σου δεν έχουν καταφέρει να πείσουν μία πλειοψηφία Ευρωπαίων ώστε να οδηγηθούμε στην διάλυση της Ένωσης, δεν μπορείτε απλά να δηλώνετε αδιάφοροι.
Γιατί αν αύριο π.χ. η ΕΕ έχει πρόεδρο τον γνωστό Μπλαιρ, η πίεση προς τις χώρες-μέλη να στείλουν κληρωτούς στο “επόμενο Ιράκ” όπου ο Μπλαιρ θα θέλει να μας πείσει πως θα πρέπει να μπλεχτούμε θα είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι αν η ΕΕ είχε έναν άλλο πρόεδρο χωρίς τέτοιες “ανησυχίες”

Θεωρώ πως το θέμα θα πρέπει να σας απασχολήσει πιό σοβαρά, η λογική του “λέμε Όχι στην ΕΕ και τελείωσε” δεν μπορεί να αναιρέσει την πραγματικότητα στην οποία ζούμε.
Όπως κάποια στιγμή ενταχτήκατε στον “αστικό κοινοβουλευτισμό” παρ’ όλο που δεν τον πιστεύετε σε θεωρητικό επίπεδο, ανάλογα θα πρέπει να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε και την ΕΕ. :wink:

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, αλλά είσαι σίγουρος ότι θέλεις να δεις τους στόχους μας να εκπληρώνονται; :lol:

Στο ζουμί του θέματος πάντως, αυτό που εννοούσα ήταν ότι η πολιτική της ΕΕ δεν είναι θέμα “αγγλοσαξονικής” ή “γαλλογερμανικής” γραμμής (ώστε να πεις ότι θα επηρρεαστεί πια τόσο καθοριστικά απ’ το αν ο Μπλερ θα εκλεγεί ή όχι Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου), καθότι παρά τις επιμέρους διαφορές η επικράτηση της μίας ή της άλλης δε θα αλλάξει επί της ουσίας τον ίδιο το χαρακτήρα της ΕΕ. Θες να πεις ότι αν δεν εκλεγεί ο Μπλερ αλλά κάποιος άλλος, εκλεκτός πιθανά της Μέρκελ ή του Σαρκοζί ξέρω γω, η ΕΕ θα μετατραπεί αίφνης σε ένα προπύργιο της ειρήνης και δε θα ανακατεύεται σε επεμβάσεις σε τρίτες χώρες όπως έχει κάνει κατά κόρον όλα αυτά τα χρόνια; Να μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω. :roll:

Και η λογική μας, για την ιστορία, δεν είναι " ‘Οχι στην ΕΕ και τελειώσαμε". Το θέμα είναι πολύ πιο σύνθετο ως προς το ποιές τακτικές θα υπηρετήσουν ανά πάσα στιγμή τη στρατηγική αυτή (η οποία ναι, είναι δεδομένη). Και προφανώς και θα χρησιμοποιήσουμε και στο μέλλον, όπως κάνουμε ήδη, τα όργανα εντός της ΕΕ (εν προκειμένω, με τη συμμετοχή στο Ευρωκοινοβούλιο) που επιτρέπουν στον όποιο βαθμό να ακουστεί και η αντίθετη φωνή (η δική μας). Όχι για να την ακούσουν οι διαμορφωτές της ευρωενωσιακής πολιτικής και να… αλλάξουν γνώμη :lol:, αλλά για να την ακούσουν οι ίδιοι οι λαοί της Ευρώπης. Δεν υπάρχει κάτι το περίεργο ή ακαταλαβίστικο σ’ αυτό. Το ίδιο κάνουμε και σε εθνικό επίπεδο με τη συμμετοχή στο αστικό κοινοβούλιο, το οποίο όπως και να χει αποσκοπούμε σταθερά να καταργήσουμε (και θα το κάνουμε :razz: :twisted:).

Τέλος και χωρίς να θέλω να σε αγχώσω, φοβάμαι ότι το θρεντ εξελίσσεται σε μεταξύ μας διάλογο και συνεπώς δε θα έχει μεγάλο λόγο ύπαρξης αν δεν αρχίσουν σύντομα να καταθέτονται απόψεις και από άλλους. :lol:

Απλά πράγματα μωρέ! :trombone:

Οι άλλοι υποψήφιοι πέραν του Blair ποιοι θα είναι?

Δεν το εχω ξανακούσει αυτό και απο οτι διαβασα το βασικό επιχείρημα όλων όσων ανατιτίθενται είναι είναι η ανάμειξη του στο Ιράκ και το οτι κράτησε την Αγγλία εκτός Ευρωζώνης.Σίγουρα και τα 2 είναι ενάντια στις συνθήκες του Ευρωπαικού δικαίου αλλά η πρ’οθεση του και μόνο να οριστεί Πρόεδρος της Ε.Ε. καθώς και το γεγονός πως έχει υποστηρικτές δείχνουν για άλλη μια φορά πως η Ε.Ε. δεν έχει αποφασίσει ποιά πολιτική θέλει να ακολουθήσει ,δείχνει πως οι ιδέες σε επίπεδο ένωσης δεν είναι κοινές και πως μάλλον το όλο εγχείρημα αποτυγχάνει…τουλάχιστον στη βάση του…Δε ξέρω λοιπόν ν είμαι υπερ ή κατα άλλά αν τελικά εκλεγεί σίγουρα κάτι θα σημαίνει…(σαφέστατη:lol:)

:lol: Eίμαι 100% βέβαιος πως δεν θέλω να δώ τους στόχους σαν να εκπληρώνονται! Αλλά από την στιγμή που καλώς ή κακώς εκπροσωπείτε ένα τμήμα του Ελληνικού λαού και δεν είστε ένα κόμμα-πυροτέχνημα τύπου Οικολόγοι πράσινοι-πούτσες μπλέ που ανάθεμα αν θα ξανακατέβει σε εκλογές, πιστεύω πως πρέπει να παίρνετε θέση και να επιχειρηματολογείτε για τά όσα συμβαίνουν στην ΕΕ. Αν δεν το κάνετε και επιμένετε να χρησιμοποιείτε την ΕΕ ως μπαμπούλα και μόνο, αφ’ ενός είστε υπεύθυνοι για το αν οι ψηφοφόροι σας είναι ανενημέρωτοι πολίτες, αφ’ ετέρου κινδυνεύετε όσοι από αυτούς έχουν την αντίληψη να κοιτάνε και “πέρα από τον φράχτη” να συνειδητοποιήσουν πως μη ενημερώνοντας τους δεν τους καλύπτετε και να τους χάσετε

Γιατί τα ισοπεδώνεις όλα; H “Γαλλογερμανική γραμμή” της ΕΕ κράτησε τις χώρες αυτές και όσες επηρεάζονται περισσότερο από αυτές μακριά από το σφαγείο του Ιράκ, αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός.
Πέρα από το θέμα της εξωτερικής πολιτικής που είναι αρκετά προφανές, φαντάζεσαι ο “πρόεδρος της Ευρώπης” να προέρχεται από μία χώρα που έχει άλλο νόμισμα από την πλειονότητα των χωρών μελών (και να έχει και ίδιος ευθύνη για αυτό); Η σύγκρουση συμφέροντος και οι πιθανές συνέπειες της είναι προφανείς.

Τεσπα, για να μην απογοητεύεσαι πόσταραν και άλλοι.

Ακόμα Σαρκοζύ και Μέρκελ δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, ο Σαρκοζύ έκανε μία διφορούμενη δήλωση. Πάντως ακούγεται πολύ και το όνομα του γνωστού μας από το “Game Over” Γιούνκερ

Τα κύρια επιχειρήματα εναντίον του, αυτά που αναφέρονται και στο petition είναι:

  1. Iράκ (όχι απλά ως λάθος στρατηγική επιλογή, αλλά ως ήθικό θέμα: Yιοθέτησε και διέδωσε τα ψέματα περί όπλων μαζικής καταστροφής κλπ.)
  2. ? (αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για τον ίδιο, κατά τη γνώμη μου κανείς που να μην προέρχεται από χώρα της Ευρωζώνης δεν θα έπρεπε να επιλεγεί για την προεδρία της ΕΕ, άρα κανείς Βρετανός)
  3. Σένγκεν. Kαι σε αυτή την περίπτωση η Βρετανία επέλεξε να βρίσκεται σε μία βαθμίδα “ένωσης” πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

Πάντως είναι προφανές πως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό της ΕΕ. Πάντα υπήρχαν. Το ευχάριστο είναι πως ως τώρα ιστορικά δεν επικράτησαν οι απόψεις που ήθελαν το όλο εγχείρημα να αποτύχει. :wink:

χτυπάει ξύλο, τούβλα, βράχια, και κάνει δέκα σταυρούς ανάποδους

Ελπίζω να μην το δούμε αυτό ποτέ…

Απο εκεί και πέρα, αν και δεν είμαι ιδιαίτερος γνώστης του ζητήματος, για εμένα προσωπικώς μεγάλη σημασία έχει ποιος απο τους πιθανούς υποψήφιους έχει φιλοαμερικάνικη πολιτική και ποιος είναι πιο ικανός να φέρει τα κράτη της ένωσης πιο κοντά μεταξύ τους. Μάλλον αυτά τα στοιχεία θα έψαχνα για να διαλέξω ποιον υποψήφιο προτιμώ.

Η φιλοαμερικάνικη πολιτική είναι προτέρημα δηλαδή?

Ανάλογα το ποιος είσαι και τι περιμένεις απο τον άλλο. Και αν υποθέσουμε ότι τόσο τους πολίτες των ΗΠΑ όσο και της Ε.Ε τους συμφέρει να είναι φιλικές οι σχέσεις μεταξύ των 2, τότε για εμένα είναι προτέρημα :wink:

Δεν με κατάλαβες νομίζω: O Sarkozy δεν πάει ο ίδιος για πρόεδρος της ΕΕ, έχει μπροστά του άλλα τρία χρόνια θητείας στη Γαλλία έτδσι και αλλιώς. Εννοώ δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους ως προς το ποιόν θα υποστηρίξουν.

Πάνω στο “φιλοαμερικάνικη” έχω πολλά να γράψω αλλά δεν προλαβαίνω τώρα. Αργότερα…

Νομίζω πως το “φιλοαμερικάνικη” έχει άλλη σημασία με τον Ομπάμα στην εξουσία κι άλλη με τον Μπους. Τώρα με Ομπάμα, ευχαρίστως να βοηθήσουμε τους “φίλους” μας τους Αμερικάνους να γνωρίσουν τον πολιτισμό και να τους βοηθήσουμε να απεμπλακούν από όλους τους κύκλους βίας που ενεπλάκησαν και προκάλεσαν επί Μπους. Έτσι, ευχαρίστως να είμαστε φιλοαμερικανοί… :stuck_out_tongue:

Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που δε θέλουν τον Μπλερ, αλλά επίσης δεν ανησυχώ. Νομίζω πως το όνομα έχει ακουστεί δυνατά περισσότερο επειδή είναι Άγγλος και λιγότερο επειδή είναι σοβαρή υποψηφιότητα.

Άτιμη προφορά:

Νομίζω πως ήρθε η στιγμή να χωρίσουμε δυο γαιδάρων άχυρα και να αποφασίσουμε πως θα βαφτίσουμε «ελληνιστί» τον φλαμανδό Herman Van Rompuy, ο οποίος είναι ο πρώτος πρόεδρος της Ε.Ε. και μάλλον το όνομά του θα ακούγεται για πολύ καιρό (?ε και μάλλον θα μείνει στην ιστορία). Με τρεις “μεταβλητές” (προτελευταίο φωνήεν επωνύμου, τονισμό επώνυμου και γερμανικότητα της προφοράς του προθέματος ?van?), προς το παρόν έχουμε τις ακόλουθες εκδοχές στον εμπνευσμένο ελληνικό Τύπο:

  1. Χέρμαν βαν Ρομπούι http://www.cosmo.gr/Politics/Europe/255885.html
  2. Χέρμαν βαν Ρομπάι http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=300293&ct=32&dt=20/11/2009
  3. Χέρμαν Bαν Ρομπέι http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=55501
  4. Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1743964
  5. Χέρμαν Βαν Ρομπουί http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/11/2009_308749
  6. Χέρμαν Βαν Ρομπέ http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_08/11/2009_336548

…καθώς και αντίστοιχες επιλογές όπου το «βαν» γίνεται «φαν»:

  1. Χέρμαν Φαν Ρομπέι http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=22035164

κ.ο.κ.

Δεν προλάβαμε να καταπιούμε το stage, που ήταν ευκολάκι ? και προφέρεται «σταζ», για όποιον δεν έχει γεννηθεί στο Κεντάκι ? ήρθε τώρα αυτός ο Βέλγος να μας κάνει άνω-κάτω. Ω, Κοραή πού είσαι να τον βαφτίσεις «Ερμάνο Της Ρομβούγης» ή «Ερμή Βανέρομβο»;

Πάντως, η αλήθεια βρίσκεται εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Media:Herman_Van_Rompuy.ogg

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ:!:

Ειναι ισως ο μονος Σκωτσεζος πανω στον πλανητη που ντρεπεται για την καταγωγη του και την αποκρυπτει με τοσο ζηλο ωστε κανεις να μην γνωριζει γι’αυτην. [-X
Μολις τον περασμενο Ιουλιο ειχα περασει εξω απο το πατρικο του σπιτι (εκει οπου γεννηθηκε) στα περιχωρα του Εδιμβουργου…

Βεβαια με την “αγγλικη” εθνικοτητα θα εχει περισσοτερη περαση στα αγορακια που τοσο λατρευει οποτε δικαιολογειται.:slight_smile: Του ευχομαι να γινει προεδρος και να καει το Ευρωκοινοβουλιο.

Στην αρχη νομιζα οτι το τοπικ ειναι τρολια. Δεν μπορω να φανταστω καποιον να ενδιαφερεται “σοβαρα” να ψηφισει για “Προεδρο της ΕΕ” (σιγα τα καλσον). Και οκ, ο Blair ειναι “ευκολος στοχος” (και ευκολος στοκος) γιατι ηταν το κραγμενο σκυλακι των “απεναντι”. Ενα πολεμοχαρο μπουλντογκ που γαβγιζε οποτε το ζητουσαν τα αφεντικα του. Οταν αποχωρησε απο την ηγεσια του Εργατικου Κομματος το γυρισε και στην θρησκεια, ετσι για να συμπληρωθει η ξεφτιλα. Αλλα ποια η αγωνια σας για τους “αλλους υποψηφιους”? Χολοσκατε για το ποιος θα ειναι ο Προεδρος της ΕΕ? Κοιτα εγνοιες! Αν θελετε να εστιασετε σε πραγματικα προβληματα, κοιταξτε την ανεργια που σκαρφαλωνει “επισημα” πλεον στο 20%, με την ανεργια στη νεολαια να ακουμπαει το 30%, με πογκρομ απολυσεων, με “ανοιγμα διαλογου” σε εργασιακα-ασφαλιστικο, και το οργιο κρατικης καταστολης να συνεχιζεται. Αυτα ειναι τα πραγματικα προβληματα, και οχι ποια μαριονετα θα επιλεξει η αστικη ταξη για κορωνιδα στο κεφαλι της ιμπεριαλιστικης ΕΕ που δεν εχει φυσικα καμια σχεση ουτε με “ενωση των ευρωπαιων πολιτων” εκτος αν πολιτες εννοουμε τους καπιταλιστες - μονο αυτοι ωφελουνται απο μια τετοια κατασταση. Και η μονη ελευθερια που προβλεπει η ΕΕ ειναι η ελευθερια διακινησης και εκμεταλλευσης των εμπορευματων, με βασικοτερο εμπορευμα να ειναι οι ιδιες οι παραγωγικες δυναμεις και η εργατικη μας δυναμη. Οι ωραιοι Προεδροι ωραια καταργουνται (καλη ωρα).

  1. Ο πρόεδρος της ΕΕ δεν ψηφίζεται από τους πολίτες. Πάντως, η συζήτηση για το αν θα έπρεπε να ψηφίζεται από τους πολίτες θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.

  2. Τα προβλήματα που απαριθμείς προφανώς συνδέονται και με τον Κοινοτικό επίπεδο, εξαρτώνται από αυτό και πιθανότατα βρίσκουν τις λύσεις τους μόνο μέσω αυτού.

  3. Φυσικά, βέβαια, αυτό δεν σε απασχολεί, γιατί βρήκες όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε έτοιμους επιθετικούς προσδιορισμούς, αναμασημένες αριστερές παροιμίες και μαγκιόρικα κλισέ, που όταν ξεκινάς να παραθέτεις ? από όσο βλέπω ? ξεχνάς να βάλεις τελεία.

  4. Συμπεραίνω και από αυτό το post ότι στην Ελλάδα παραμένουμε εκτός κλίματος, αγνοούμε πόσο παρούσα είναι η ΕΕ στην καθημερινότητά μας και επιμένουμε να αρνούμαστε να ενημερωθούμε.

ειτε ψηφιζεται απο τα αφεντικα του, ειτε απο τα κομματικα επιτελεια του Ευρωκοινοβουλιου, ειτε απο τους “πολιτες” , ενα και το αυτο. Ζητουμενο παραμενει η διαλυση της ΕΕ.

Συνδεονται με την εξελιξη της ταξικης παλης εντος και εκτος ΕΕ, καθοριζονται απο αυτη την εξελιξη μεσα απο την διαχρονικη της δυναμικη (προϊον της οποιας ειναι η σημερινη κριση - η χειροτερη στην ιστορια του καπιταλισμου), και σιγουρα βρισκουν τις λυσεις τους εξω απο την Ευρωπαϊκη Ενωση και εξω απο τα σημερινα αστικα κρατη που την απαρτιζουν: στην συντριβη τους (“τσακισμα της παλιας κρατικης μηχανης”) και στην αναδιοργανωση της παραγωγης σε νεα βαση.

Δεν θυμαμαι να παρεθεσα παροιμιες ή ρητα, επισης σε περιπτωση που ξεχασα καποιο σημειο στιξης, ποτε δεν ειναι αργα -> .

Ισα ισα, η εργατικη ταξη και τα μικρομεσαια στρωματα της υπαιθρου και της πολης γνωριζουν πολυ καλα τι εστι Ευρωπαϊκη Ενωση, απο την παλια καλη ΕΟΚ μεχρι την σημερινη συγχρονη ΕΕ με την ΟΝΕ της. Για την αρνηση ενημερωσης, μαλλον χτυπας λαθος πορτα, βασικο μελημα των αριστερων οργανωσεων (ασχετα με τις επιμερους διαφωνιες μεταξυ μας) ηταν και ειναι να δημοσιοποιουνται και να τιθενται σε δημοσια συζητηση και κριτικη ολες οι εξελιξεις που φερνουν οι “ντιρεκτιβες” και που ωραιοποιει ή συγκαλυπτει το πολιτικο προσωπικο της εγχωριας αστικης ταξης και τα παπαγαλακια του, δεξια και “δημοκρατικα”.

Αλλα για να μην παρεξηγηθω - ολα αυτα αποτελουν στρατηγικη επιλογη της ελληνικης ολιγαρχιας και συνειδητη της σταση. Δεν “δαιμονοποιω” την ΕΕ για να βγαλω αθωους τους ελληνες καπιταλιστες.

Εκτος κλιματος και πραγματικοτητας ειναι οποιος βαυκαλιζεται για προεδρο της ΕΕ ενω η κριση, η ανεργια, οι απολυσεις, η καταστολη, αποτελουν την καθημερινη “ατζεντα” στην Ελλαδα και σε μια σειρα αλλες ευρωπαϊκες χωρες.

Από ό,τι φαίνεται, βασικό μέλημα της πλειονότητας των «αριστερών οργανώσεων» ήταν και είναι να συντηρούν τη γενική αμάθεια, γιατί ό,τι δεν ξέρουμε μόνο να μας τρομάζει μπορεί. Μερικοί εκεί στην «αριστερά» ξεχνούν τη χρονολογία που δείχνει το ημερολόγιο και περιτριγυρίζουν την ημιμάθειά τους με στομφώδεις λέξεις για να συγκινούν όπου τους παίρνει, ώστε να εκμεταλλευτούν τη γενική ασχετοσύνη, παρουσιάζοντας την ΕΕ σαν μπαμπούλα. Καλά κρασιά και παλιά τους τέχνη κόσκινο.

Καλέ μου άνθρωπε, δεν μιλάμε για τον πρόεδρο του Τιμπουκτού, ούτε για τον μάγο της φυλής των Μάου-Μάου. Η ΕΕ αλλάζει τη λειτουργία της και παρουσιάζει μια νέα μέθοδο, ώστε να ορίζεται η κεφαλή του Συμβουλίου με τρόπο που φέρει πολλά και διάφορα χαρακτηριστικά, τα οποία αν υπήρχε ενδιαφέρον θα έπρεπε να αναλύσουμε. Υπάρχει μια εξέλιξη στους θεσμούς της ΕΕ η οποία πιθανόν να είναι σημαντική (θα το δείξει το μέλλον). Αν μη τί άλλο, ίσως πρόκειται για έναν νέο τρόπο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά μας. Αλλά εσύ γιατί να νοιαστείς και να κουραστείς; Αρκούν οι αναλύσεις του παππού και των αυθεντιών του κόμματος.

Εν πάση περιπτώσει ήδη έχουμε ξεφύγει εκτός θέματος. Αν θέλεις πες άλλη μια φορά το «ποιηματάκι» σου, για να έχεις το τελευταίο λόγο, και ας το κλείσουμε εδώ το θέμα.

+1. Το 2014 που τελειώνουν τα ΕΣΠΑ και όλα τα άλλα πακέτα ίσως να συνειδητοποιήσουν κάποιοι το πόσο η ελληνική οικονομία εξαρτάται αυτή τη στιγμή από την EE

+1

Το θρεντ το άνοιξα για να ξεφύγουμε και λίγο από τα τετριμμένα που έχουμε καταλήξει να συζητιούνται στο podium και έχουν να κάνουν με τον μικρόκοσμο της Ελλάδας. Για μένα το αν η Ευρώπη έχει πρόεδρο ορισμένο από τις κυβερνήσεις όπως τώρα, ή εκλεγμένο από τους πολίτες, είναι τεράστιο θέμα.
Ο BTD αυτό το είδε ως τρολιά #-o, και με εγκάλεσε να επανέλθω στα του μικρόκοσμου (λες και δεν έχω ποτέ γράψει/τοποθετηθεί για αυτά…)
Καληνύχτα… [-X

Οχι δεν θελω…

…να ειμαστε στην ευρωπαικη ενωση.