Tool live in terravibe!

ενταξει δε λεω οτι ημουν σωστος…πχ και στους stratovarius μου την ειχαν παρει στην ειδσοδο και δεν ειχα κανενα παραπονο…δεν παω να το παιξω καποιος…αλλα αυτο παραηταν χοντρο…

Ρε φιλε να σου πω την αληθεια, εκει που ημουν εγω ολοι βγαζαμε φωτο ειτε με κινητα ειτε με καμερες. Αμα κι εσυ ειχες παει τερμα μπροστα, ε τα θελες μαλλον. Γνωριζοντας κιολας οτι οι Tool δεν γουσταρουν φωτο…

Παιδιά, τί να πω… Μάλλον θα ήμουν σε άλλη συναυλία. Γιατί η συναυλία των Tool που είδα εγώ είχε απαίσιο ήχο (ο MJK δεν ακουγόταν ΚΑΘΟΛΟΥ και αντί για όργανα άκουγες ένα συνοθύλευμα ήχων), είχε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ μικρή διάρκεια (βγήκαν κατά τις 9:45 κι έπαιξαν ως τις 11 και λίγο απ’ όσο θυμάμαι) και, last but not least, ΔΕΝ είχε encore… Πραγματικά, μια χαιρετούρα κι άντε γεια.

Αν δεν έλεγαν το ίδιο και όσοι ήταν μαζί μου, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας θα πίστευα πως είμαι παρανοϊκός. Χαίρομαι που το απολαύσατε τουλάχιστον εσείς, γιατί για μένα στο Ελληνικό ήταν απείρως καλύτερα (να μια φράση που δε νόμιζα πως θα έλεγα ποτέ…)!

[-X

δε ημουν και τερμα μπροστα…αρκετα πισω ημουν μπορω να πω…τελος παντων το παταπονο μου ηθελα να πω μονο…η συναυλια ηταν τρομερη,και γενικα το κλιμα ηταν παρα πολυ καλο…

σ’αυτο για τη διαρκεια εχεις διακιο…τοσο κρατησε…γυρω στα 40-45 ολοι τους και να παιζουν μονο 1:15…ε οπως και να το λιγο ειναι…

Σορρυ αλλα μαλλον ησουν σε αλλη συναυλια… :slight_smile:

Παιδια εγω συμφωνω με τον Σταθη. Δηλαδη τι σκατα νοοτροπια ειναι αυτη? Αν εσυ ηθελες να παρεις καποιο live DVD των Tool αλλα ταυροχρονα καταφερνες να τραβηξεις και καποιο βιντεακι απο τη συναυλια για να το εχεις ως αναμνηση μιας ωραιας βραδιας υπηρχε περιπτωση να μην παρεις το DVD μιας τοσο αγαπημενης σου μπαντας? Δηλαδη και απο οικονομικης πλευρας αν το δεις δεν μπορω να καταλαβω σε τι ακριβως ζημιωνονται… Αν εσυ εκμεταλευτεις το “υλικο” σου και το “πουλησεις” σε τριτους (και αυτο απαραδεκτο αλλα εγω βλεπω πως τα παιδια που τραβανε βιντεακια στις συναυλιες στην πλειοψηφια τους τα ανεβαζουν ελευθερα στο διαδικτυο χωρις να ζητανε καποιο ανταλαγμα:thumbup: ) αυτοι σε τι ακριβως θα ζημειωνονταν? Μηπως στο οτι κατα λαθος μπορει και να τους μαθαινε και κανεις που να μην τους ηξερε πριν?

Ενταξει, τη στιγμη που ηταν στους “κανονες” (τρομαρα μας…) οτι απαγορευονται οι ψηφιακες δεν μπορεις να τους πεις οτι εχουν αδικο. Αλλα κατσε ρε φιλε, μηπως ξεχνανε τα παλικαρια σε τι ειδους κοινο απευθυνονται?:-k Τι ειναι αυτα τα πραγματα? Μηπως τελικα τα πολλα φραγκα και η φημη ξαφνικα βαρανε αλλου?

Προσωπικα δεν μ’αρεσουν καθολου και αυτο ισως φαινεται (ουτε καν και τωρα που εγιναν “γνωστοι”) οποτε δεν προκειται να πηγαινα ποτε σε live τους και ισως κακως ασχολουμαι. Σε καλη μερια τους ευχομαι να βαλουν τα φραγκα.

Παιδια βιντεο απαγορευεται να τραβηξεις σε οπιαδηποτε συναυλια οπως θα δειτε σε οποιοδηποτε εισιτηριο. Οι Tool δεν θελουν φωτο λογω ιδιοτροπιας, δεν ειναι θεμα χρηματων. Χαλαρωστε. Ειναι μια ηλιθια ιδιοτροπια. Επισης εγω ενα σωρο φωτο εβγαλα, ελεος ομως…

Και συνεχίζω: Το έγκλημα της Didi να χωρίσει το χώρο στα 2 έκανε το Ηρώδειο να μοιάζει με death metal συναυλία μπροστά στο Pl2 (εκεί ήμουν, εκεί ξέρω τί έγινε…). Τέτοιο ψόφιο κοινό δεν έχω ξαναδεί…

Όσο για τον ήχο, ήταν πραγματικά τραγικός και βρισκόμουν σε πάρα πολύ καλό σημείο, οπότε δε φταίει η θέση μου.

Και τέλος η διάρκεια ήταν απλά απαράδεκτη. Δε γίνεται να παίζεις μόνος σου, χωρίς καν support και να την κάνεις (υπενθυμίζω, ΧΩΡΙΣ ENCORE) με ελαφρά πηδηματάκια έχοντας παίξει βαριά 1μιση ώρα…

Πραγματικά αδυνατώ να συμμεριστώ οποιοδήποτε θετικό σχόλιο. Και παρά τις αντιξοότητες στο Ελληνικό, είχα φύγει όντας σε άλλη διάσταση… Το σημερινό ήταν απλά αισχρό κατ’ εμέ…

Χεχεχεχεχεχε

1.000.000 ευρω μεχρι την αυγη σε χαρτοφυλακα στη Πλατεια Συνταγματος, αλλιως σε καρφωνω! Μπηκες?

Φάγαμε την πίκρα του Φλεβάρη και είπαμε “μπααα δεν μπορεί απλά θα έφταιγε ο χώρος”.
Έρχονται για τη δεύτερη αρπακτή και πλέον είναι απολύτως ξεκάθαρο στο μυαλό σου…Οι Tool κάνουν αρπακτές στην Ελλάδα…Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί ο keenan δεν ακουγόταν καν στα φωνητικά στα 3-4 πρώτα κομμάτια. Σαφής βελτίωση στον ήχο ωστόσο απο το προηγούμενο απαράδεκτο στο ελληνικό ΑΛΛΑ
ΚΙ ΕΔΏ ΘΑ ΣΤΑΘΩ.
Μιλάμε δεν πρέπει να έχει παίξει πιο ξενέρωτο γκρουπ σε συναυλία στο terravibe. ΔΕΝ είδα πουθενά μα πουθενά κανέναν να χτυπιέται σαν τρελός όπως μας συνέβη στο κάκιστο ελληνικό από άποψη ήχου!
Εδώ απλά δεν υπήρξε κανένα feeling.Ωραίες οι εκτεταμένες εκτελέσεις αλλά το οπτικοακουστικό ήταν μια από τα ίδια του Φλεβάρη.
Πρώτη φορά φεύγω από την Μαλακάσα και ακούω κόσμο γύρω μου να είναι παγωμένος από την εμφάνιση μιας μπάντας. Να μην ξέρεις αν σου άρεσε ή όχι. Να είσαι σίγουρος οτι η μαλακία του ελληνικού ήταν από άποψη αίσθησης και feeling του κοινού πολύ πιο έντονη από το σημερινό πίτα τζατζίκι των tool.
Και να έχεις μια μπάντα με τον μπασίστα και κυρίως τον μέγιστο ντράμερ να κάνει γενικά το κομμάτι της για 1.30 ώρα ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ENCORE (θα σου κακόπεφτε να μας στειλεις αδιάβαστους με το aenema στο τέλος ή το grudge?)

ΚΡΑ ΚΡΑ ΚΡΑ στους tool που μου έδειξαν ξεκάθαρα ότι για το mp3player μου είναι ικανοποιητικότατοι αλλά για live είναι…
Ο κόσμος σαφώς λιγοστός δεν ξέρω αλλά δεν πρέπει να ήταν πάνω απο 5000-6000.

αυτο δυυσκολευομαι να το πιστεψω…να πεις οτι τους πειραζουν τα φλας να πω οκ…μαλλον φοβουνται για τα πνευματικα δικαιωματα και πρασινα αλογα(τις τσεπες τους δηλαδη)…

Thanx for prooving my point… Γιατί θα μας νομίσουν για τρελούς στο τέλος. Πραγματικά παιδιά, μακάρι να καταλάβαινα τί είδατε/ακούσατε και σας άρεσε.

Πάντως όντως ωραία τα extended versions.

Αλλά το πήρα απόφαση: Για να τους δω σοβαρά θα πρέπει να ξενιτευτώ πάλι…

Πολύ καλό live από μια αρκετά ιδιόρρυθμη μπάντα. Κρίμα που έπαιξαν τα ίδια κομμάτια με εξαίρεση το Flood αν και τα έπαιξαν άψογα, και επιτέλους τα ακούσαμε. Το αρνητικό της συναυλίας ήταν ότι δεν ακουγόταν καθόλου ο Maynard και φύσικα που για ακόμα μια φορά δεν ακούσαμε το “The Pot”

Καλημέρες …

Επειδη για άλλη μια φορά οι απόψεις διχάζοντε ας ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα …

Επειδή είμουνα ανάμεσα σε σκηνή και ηχολήπτη , θεωρώ οτι ο ήχος ήτανε μακράν καλήτερος απο τον Δεκεμβρη και απο του Μιλάνου που τους έχω δει. Φυσικά το PA ήτανε περιορισμένης δυναμηκότητας αλλά απέδωσε το καλήτερο δυνατον . Carey , Jones, Chanselor ακούγονταν πολυ καθαρά χωρίς ο ήχος και τα db να κουράζουνε η να μπουκώνουνε. Ο αδύναμος κρίκοσ ήτανε η φωνή του Maynard, η οποία εσκεμένα είναι χαμηλά μιας και είναι γνωστό οτι πλέον ή έχει πρόβλημα με τη φωνή του, ή είναι τρομερα υπερόπτης και βαριέται (εγώ σε αυτή την άποψη είμαι πιο κοντά). Πάρα ταύτα σε σχέση με τον Δεκέμβρη τραγούδησε όλα τα κομάτια ( + το σημείο στο Lateralus “…feed my will to feel this moment…” ) το οποίο τον χειμώνα είχε παραληφθεί όπωσ και πολλά άλλα , και μόνο το τέλος του Vicarious έμεινε εκτός εχτές.

Η εμπειρία μου απο το TERRA VIBE (πρώτη μου φορα εκει !!! ) και της διοργάνωσης , ήτανε αρκετά καλή για τα ελληνικά δεδομένα κατ εμέ . Το setlist ήτανε το αναμενόμενο και απο την αρχή δεν είχα βλέψεις για κάτι παραπάνω απο αυτό που πήρα. Η τριάδα Carey , Jones, Chanselor έδωσαν τα ρέστα τους για άλλη μια φορά, χωρίς να μπορέσω να παρατηρήσω ούτε λαθος. Απίστευτα κουρδισμένοι. Οι επιλογες των κοματιών και το ξεχίλωμα κάποιων σε άρτια εκτέλεση και με ένα σκηνικό αφενώς γνώριμο αλλα καθηλωτικό νομίζω ότι επιβεβαιώνουνε τον όρο της αγαπημένης bandας…

Επίσης μου άρεσε που είχα άνεση απο θέμα κόσμου , και άμεση οπτική επαφή με την σκηνή, και μπόρεσα να παρακολουθήσω το “θεατρικό” αυτ’η τη φορά. Ίσως ο κόσμος δε, να μην ήτανε τόσο εκδηλωτικός όσο χρειαζότανε αλλα και πάλι η ατμόσφαιρα του απολαμβάνω χωρίς να υπερβάλω ήτανε και ο λόγος που μπόρεσα πραγματικά να απολαύσω τους ήχους εχτ’ες.

Μιας και είμουνα σε φάση να μην πάω εχτές να τους δω και είμουνα προσγειωμένος χωρίς εμπάθειες και τρομερές απαιτήσεις , έχοντας ηδη στο μυαλό μου το τι να περιμένω νομίζω οτι η συναυλία ήτανε value for money (35 euros) κατ εμέ. Όσοι λοιπόν άλλα περιμένατε (ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ) , η επιλέξατε λά8ος σημείο ακουστικα , η θεωρείτε οτι απογοητευτηκατε… ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ … Ίσως χρειάζεται λίγο ακομη SCORPIONS και PLACEBO για να καταλάβετε τη διαφορά …

Καλημέρες και πάλι.

Πραγματικά και του χρόνου, μάλλον οι tool μας αντιμετωπίζουν ως μια καλή περίπτωση αρπαχτής και ίσως τους ξαναδούμε και πριν την νέα χρονιά!!!
Οι tool είναι η αγαπημένη μου μπάντα, έχω φορτωμένο το κινητό με πολλά κομμάτια τους και ακούω συνέχεια αλλά στα δύο live που τους είδα στην ελλάδα μου δημιούργησαν προβληματισμό.
Δεν είναι τυχαίο ότι στο ελληνικό πολλοί έκαναν παράπονα, μεταξύ αυτών και εγώ, για τον απαράδεκτο ήχο και τον χώρο. Είπαμε τότε ότι η διοργάνωση τους έβαλε σε κακό ηχητικά ακουστικά χώρο και δεν είχαμε μια καλή συναυλία αλλά οφείλω να πώ οτι η προηγούμενη συναυλία είχε απίστευτα περισσότερο παλμό.
Στην χτεσινή τα πράγματα ακουστικά ήταν βελτιωμένα σαφώς, πολύ καλύτερος ηχος στο μπάσο και την κιθάρα,ντραμς πολύ δυνατά και καθαρά αλλά ο keenan μόλις που ακουγόταν στα πρώτα κομμάτια αν και στο τέλος είχαν βελτιωθεί κάπως τα πράγματα αλλά ήταν μάλλον κατεύθυνση να μείνει ο ήχος του κάτω απο τον ήχο των οργάνων σε ένταση.
Έχουμε πάει και σε μερικές συναυλίες στη ζωή μας για να κατανοούμε ότι μια μπάντα σε live στην Αθήνα με 2 εμφανίσεις σε τόσο σύντομο διάστημα (γιατί άραγε?) δεν αποδώσανε όσα ξέρουμε ότι είναι μέσα στις δυνατότητες τους… Η κύρια ένσταση που έχω για τη χτεσινή είναι κυρίως για το feeling που μετέδιδε η μπάντα που ενώ είχε δυνατά σημεία και πολύ ενδιαφέροντα σημεία παρόλαυτα δεν είχε το χτύπημα και την ένταση της πρώτης.

Χμ, οι TOOL δεν κάνουν ποτέ encore.

Όσο για τη διάρκεια των συναυλιών τους είναι στάνταρ εδώ και καιρό.Όπως και όσον αφορά το σετλίστ της κάθε περιοδείας. Τα κομμάτια είναι στάνταρ γιατί προφανώς είναι αλληλένδετα με το οπτικό υλικό που προβάλλεται και δημιουργεί την ατμόσφαιρα. Οπότε παράπονα κτλ είναι μαλακίες, εκτός και αν ο πολύς ο κόσμος πήγε στο live καθαρά από hype, πράγμα πολύ πιθανόν. Παράδειγμα; Ακούγονται οι πρώτες νότες του “Schism” και ξαφνικά κάποιοι που έχουν δεί το βίντεο σε κανα tv war, συμπεριφέρονται σαν σε συναυλία blind guardian ή κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά τον ήχο και την απόδοση, οκ καμμία σχέση με το live της αποθήκης. Ο ήχος σαφώς και ήταν πολύ καλύτερος, όπως και γενικά μπορούσες να απολαύσεις το μεγαλείο της μπάντας όπως πρέπει. Ο Maynard δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση από άποψης απόδοσης των κομματιών, αλλά είναι λογικό αν αναλογιστείτε ότι οι TOOL περιοδεύουν από τον Απρίλιο τους 2006. Οι υπόλοιποι 3, απλά κορυφαίοι με τον Carey να παραδίδει σεμινάρια και τον Justin να φτιάχνει απίστευτα ηχοτόπια με το μπάσο. Τέλος πάντων, είδαμε την κορυφαία μπάντα του πλανήτη με 25 ευρώ και 2 φορές μέσα σε 9 μήνες.

[FONT=“Franklin Gothic Medium”]With my feet upon the ground I lose myself
between the sounds and open wide to suck it in[/FONT]

Λίγα κι από μένα που δεν είμαι ειδικός στο συγκρότημα.

Ο ήχος ήταν άψογος (ήμουν κέντρο, καμιά εικοσαριά μέτρα μπροστά πό τον πύργο), με εξαίρεση τα φωνητικά που ήταν αδύνατα και ακούγονταν σα να βγαιναν μέσα από κανα σωλήνα. Δε γνωρίζω τους στίχους, αλλά νομίζω ότι δεν αναγνώρισα ούτε μία αγγλική λέξη σε αυτό που άκουσα.

Οι προβολές και τα λέιζερ πολύ ωραία. Κάπου όμως βαρέθηκα εκείνη την ψυχεδελική εικόνα με τα πρόσωπα με τις τρείς μύτες. Είναι τόσο σημαντική;

Η διάρκεια α πα ρά δε κτη. Επειδή όμως δεν είμαι φαν, και με δεδομένη τη σχετική μονοτονία στο ύφος των τραγουδιών, προσωπικά δε με χάλασε.

:slight_smile:

+1 στα λεγόμενα του Dyingfreedom. Και κάτι ακόμα:

Έχετε καταλάβει τι βαθμό δυσκολίας έχουν τα τραγούδια των Tool για να βγουν άρτια ζωντανά; Η πολυπλοκότητά τους είναι τόσο μεγάλη που βρίσκω λογικό τόσο το να είναι στατικοί, όσο και το να μην παίζουν πάνω από 1,5 ώρα.
Για παράδειγμα, χρειάζεται απόλυτη αυτοσυγκέντρωση και προσοχή στο κάθε δέκατο του δευτερολέπτου για να παίξει ο Carrey αυτά που παίζει.
Εμένα στην περίπτωσή τους η μιάμιση ώρα μου φαίνεται υπεραρκετή.
Νομίζω το μόνο για το οποίο μπορεί να διαμαρτυρηθεί κάποιος είναι η φωνή του MJK, αν και εμένα εκτός από την αρχή δε με ενόχλησε και τόσο. Κυρίως από τη στιγμή που οι τρεις επόμενοι ακούγονταν καμπάνα.

Πιστεύω πως η συναυλία του Δεκέμβρη δεν ήταν ούτε το 20% της χτεσινής σε θέμα τελειότητας. Επίτέλους ακούσαμε Tool με πολύ καλό ήχο. Είχαμε τέλεια ορατότητα. Tα lazer εγώ δεν τα περίμενα και χάρηκα που τα είδα χτες. Οπτικοακουστικό όργιο με τις extended versions και τους αυτοσχεδιασμούς των Jones και Maynard στα keybords τους. Φυσικά όλοι θα ήθελαν παράπανω διάρκεια αλλά και μόνο να σκεφτείτε πως παίζουν πάνω από ένα χρόνο και πολλές φορές κάθε μέρα καταλαβαίνετε πως καλύτερα “λίγο” και γαμάτο. Από αυτά που με ξενέρωσαν λίγο ήταν ο κόσμος αλλά δεν φταίει τόσο ο κόσμος γιατί έτσι είναι σε μια συναυλία Tool ο κόσμος απλά ήταν μεγαλος χώρος για λίγα άτομα και όλοι φαίνονταν κάπως “απλωμένοι” και χαλαροί.

Τεσπά για μένα απο τις καλυτερες συναυλίες…
Μέχρι να ξαναβγάλουν δίσκο, να ξαναπεριοδεύσουν και να ξανασταθεί τυχερή η Ελλάδα, θα μας λείψουν πολύ…