4 pragmata 8a pw gia thn x8esinh sunaulia kai tpt parapanw:
- Maynard James Keenan
- Justin Chancellor
- Danny Carey
4)Adam Jones
4 pragmata 8a pw gia thn x8esinh sunaulia kai tpt parapanw:
Right… Γι αυτό έκαναν και στο Ελληνικό.
Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα η διαφωνία. Χαίρομαι που τουλάχιστον δεν απογοητεύτηκαν όλοι. Απλά καλό είναι να έχουμε κάποια standards, ιδίως όταν πρόκειται για συγκροτήματα τέτοιου βεληνεκούς. Εγώ πάντως την επόμενη φορά θα τους δω έξω…
5η σε Live των TOOL.
Με λίγα λόγια:
αν ο Maynard δεν βαριότανε(και έκανε και τα κόλπα του) και η φωνή ήταν πιο δυνατά πιστεύω ότι θα ήμασταν ικανοποιημένοι όλοι.
εγώ είμαι τυχερός που μπόρεσα να δω τους TOOL έτσι όπως τους φανταζόμουνα πριν 2 βδομάδες. χαίρομαι που χτες άρεσαν στον πιο πολύ κόσμο που ήταν εκεί.
δεν χαίρομαι γιατί το crew των TOOL δεν μου έδωσε το setlist μετά το live…
Αυτά, θα τους ξαναδώ σύντομα (όσο και αν είναι αυτό).
εγω θα πω δυο τρια πραγματα μονο, αν και δε πηγα στο λαιβ. θα πω την αποψη μου απο οσα διαβαζω εδω και μου εχουν πει φιλοι.
οταν μετα τους μεταλλικα ελεγα για τις διαφορες του ηχου στα διαφορα σημεια του χωρου καποιοι με εβγαζαν κακο. επισης ομως δε πιστευω οτι ο ηχος ηταν χαλια. απο τα λεγομενα συμπεραινω οτι αν και δεν ηταν η απολυτη εμπειρια που περιμεναν καποιοι, ηταν πολλα σκαλια καλυτερη ως συναυλια απο αυτη του δεκεμβρη.
το παραπονο για μενα πρεπει να παει στους τουλ. κοζυ αυτα που λες δεν ισχυουν. oι dream theater και οι rush πως παιζουν 3 ωρες σετ; καλο ερωτημα, ειδικα για τους rush στην ηλικια που ειναι. αν θελουν οι tool να λεγονται το μεγαλυτερο group του πλανητη, να αφησουν τα σταριλικια, να κατεβουν απο το καλαμι και να εχουν ενα σετ λιστ της προκοπης επειδη αυτο ειναι απλα χαλια. για πρωτη φορα ειχαν αρκετα αρνητικα σχολια για την περιοδεια τους και τα διαβασα σε διαφορα message boards.
ότι ανεβαινει, επισης κατεβαινει. καλυτερα να το καταλαβουν πριν να ειναι αργα. ο δισκος που τους “εφτιαξε” (Lateralus) επισης τους κατεστρεψε. δικαιολογιες για το μετριο σετ λιστ δεν υπαρχουν.
Jambi
Stinkfist (extended)
Forty Six & 2
Schism (extended)
Lost Keys
Rosseta Stoned
Flood
Lateralus (ext)
Vicarious
κομματια σαν το the grudge, pushit, ktl φυσικα απουσιαζαν. αντι αυτου βλεπουμε extended version, κατι που γενικα εκαναν στην περιοδεια. μου αρεσει που τους πασαρουν και ως αντι-σταρ. γιαυτο απαγορεψαν το καπνισμα στο ελληνικο. επειδη ειναι αντι-σταρ.#-o #-o #-o
ε, ρε δε παει καλα ο κοσμος…
Ναι ο Maynard δεν ακουγότανε σε πολλά κομματια ιδιως στην αρχη.Ναι το κοινο ήταν υποτονικο.Αφου επιανα καγελο στο PL3 και ήμουν η μόνη που το ταρακουνουσα Ναι το setlist θα μπορουσε να είναι καλύτερο και μεγαλύτερο.Όμως είδα πρώτη φορα στη ζωη μου Tool και δε μπορώ παρα να νιώθω μαγεμένη απο το show, απο όσα τραγούδια άκουσα και με έκαναν να ανατριχιαζω και να συγκινούμαι…
Τελος μια παρατηρηση…όσοι πληρωσαν PL1 πρεπει να νιωθουν λίγο βλάκες.Εγω εδοσα 25 euro και τους έβλεπα απο πιο κοντα.Επίσης εκεί που ήμουν εγώ υπήρχαν άτομα με κάμερα. Anyway.
και για να προσθεσω κατι τελευταιο.
οι οπαδοι των Tool υποτιθεται οτι ειναι σκεπτομενα ατομα. μην βλεπετε για λιγο το ονομα Tool απο πανω, και φανταστειτε το show:
χωρις projectors, χωρις lazer, χωρις τιποτα, με αυτο το σετ λιστ και με αυτη τη παρουσια. απλα φερτε την εικονα στο μυαλο σας.
πειτε μου, διαφωνειτε; εγω εχω μαθει να κρινω τη μουσικη, και μονο αυτη. τιποτα δε πρεπει να μπαινει στη μεση.
αυτο βασικα ειναι μια αρκετα τεκμηριωμενη αποψη. το καταλαβαινω απολυτα.
Αυτο που λες το σκεφτομουν κι εγω χθες κατα τη διαρκεια του live.Οτι τι θα ήταν οι Tool αποψε χωρις το show…παρολαυτα μου αρεσε…εχετε δικιο σταριλικια οκ αλλα μου αρεσε τι να κανω.Υπηρχαν πολλα αρνητικα αλλα το ενα θετικο οτι ειδα Tool τα σβηνει όλα.Παντως στην Ελλάδα δεν ξερω αν θα ξαναπληρωσω για Τool.Δηλαδη θα θελα να τους δω και εξω να εχω μια ολοκληρωμενη αποψη.Αυτα.
@Angmar …
laser show, φώτα και λοιπα “θεατρικά” στοιχεία είναι το κερασακι στην τουρτα… Μουσικά η μπάντα στέκει και χωρίς αυτά … νομίζω οτι είναι δεδομένο αυτο …
Εχτές μουσικά η μπάντα ήτανε αρτια …
Άλωστε και οι FLOYD παίζανε μουσικη αναγνωρισμένη , αλλά τα show τους δίνανε μια άλλη χροια στην συναισθηματικότητα των συναυλιών τους …
Οπότε λιγάκι ατοπη η παρατηρησή σου …
Και δεν είμαι απο τους σκεπτόμενους με τα 3 ματια …
Εγω βασικα διαφωνω με αυτο. Ειναι πως το βλεπει καθε γκρουπ…
Πχ οι Motorhead θα ανεβουν στη σκηνη και θα σε πιασουν απο τα μουτρα παιζοντας τις κομματαρες τους χωρις πολλα πολλα και αυτο ειναι που θελουμε απο αυτους. Να μας πωρωσουν και να κοπανηθουμε…
Οι Tool ειναι αλλη φαση. Κανουν κατι διαφορετικο. Με τις προβολες, τα laser, τα ηχητικα εφε εχουν στοχο να δημιοργησουν μια ψυχεδελικη ατμοσφαιρα…
Επισης ειναι οπως το βλεπει ο καθενας μας και τι περιμενει απο καθε συγκροτημα. Εγω προσωπικα δεν περιμενω απο τους Tool να παιξουν τα “hit-ακια” τους. Ποσως με νοιαζει που δεν ακουσα Aenema, Grudge, Parabola. Πηγα να δω περισσοτερο μια μουσικη παρασταση απο μια απλη συναυλια. Και απο αυτα που ειδα (και ακουσα) ικανοποιηθηκα πληρως…
Ακριβως.
Ηταν μια παρα πολυ καλη συναυλια, σαφως ανωτερη απο την συναυλια του Δεκεμβρη στο Ελληνικο. Ο ηχος στο σημειο που βρισκομουν, μπροστα απο την κονσολα, ηταν αψογος μπορουσα να ξεχωρισω το καθε οργανο. Μονο στο Rosetta Stoned που ο Maynard ειχε την ντουντουκα (σαν τους γυφτους στα Datsun) δεν τον πολυακουγα. Επισης σημαντικο το γεγονος οτι υπηρχε οπτικη επαφη με το συγκροτημα και τις οθονες, οχι οπως στο Ελληνικο. Στο μουσικο τομεα ηταν κατι παραπανω απο αψογοι, ειδικα ο Carrey και ο Chancelor παιζει να ειναι οι κορυφαιοι στον τομεα τους. Kαι το visual show ηταν ακρως ικανοποιητικο (οπως ειπε και ενας φιλος, την ωρα του Flood, τα νερα στις οθονες του εφερναν κατουρημα:lol: ). Τωρα να γκρινιαζουμε για το θεμα του σετλιστ και της ωρας δεν βγαζει νοημα…καλως η κακως (κακως κατα την γνωμη μου) οι Tool ετσι εχουν επιλεξει να κινουνται στα live τους…8-10 τραγουδια, “φλυαρες” εισαγωγες και ελαχιστες αλλαγες στο σετλιστ και το πολυ 90-100 λεπτα το καθε show. Απλα μου κανει εντυπωση πως ενα συγκροτημα με τετοιο πλουσιο καταλογο, αναλωνεται σε 15 τραγουδια σε ολη την περιοδεια. Ειναι σαν να εχεις στην ιδια ομαδα τον Κανουτε, τον Ανρι και τον Σαλπιγγιδη και να βαζεις στην ενδεκαδα τον Σαλπιγγιδη… …anyway… καλα περασα, αυτο ειναι το θεμα
ωραια. για να βαλουμε τα πραγματα στη θεση τους.
ειδε κανεις να λεω τιποτα για σκηνικη παρουσια; προφανως οχι. σε αυτο που ειπωθηκε για Floyd: κι αλλοι ειχαν show αλλα αποδειχθηκε οτι ηταν εξισου καλοι διχως να στηριζονται σε αυτο.
τους Tool τους κατακρινω απο την κυκλοφορία του 10.000 Days και μετα. εχουν τα χειροτερα σετ λιστ στην ιστορια τους, καθως και στο τελευταιο τουρ γενικα αρκετοι δεν εμειναν ικανοποιημενοι. αυτα ειναι γεγονοτα. δε μιλαω με υποθεσεις.
επισης ChrisP, αυτο ειναι το θεμα. οτι παιζουν τα χιτακια. δες το σετ λιστ. αρκετα απο τα κομματια εχουν επιλεχθει ως video clips. εσυ παρολα αυτα, θεωρεις οτι με αυτες τις επιλογες σε σεβονται σαν οπαδο;
αν ειδατε τι ειπα στην κοπελα, δεν κατηγορω οσους τους αρεσε το λαιβ. ισα ισα χαιρομαι. νοοτροπιες παντως του τυπου “φιλε οι τουλ γ@μουν, ηταν το λαιβ του αιωνα και δε ξερεις τιποτα” που εχουν κατι κολλημενοι (και ειναι πολλοι αυτοι) μονο ως τραγικες τις χαρακτηριζω.
πληροφοριακα, παντα αναγνωριζω τα σφαλματα που εχουν κανει οι αγαπημενες μου μπαντες. ακομα και για porcupine tree, που δε νομιζω να υπαρχει πιο κολλημενος ανθρωπος απο μενα με δαυτους.
εντιτ: και γι αυτα περι παραστασεως, εγω θα προτιμουσα αν ειναι να παω στο θεατρο. μουσικη παω να ακουσω, οχι να δω λειζερ.
Angmar : δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω για 10k days tour…
Τιμής ένεκεν για μένα η χθεσινή … αλλά τέσπα…
Πάντως και χωρίς να αναλωνόμαστε, η μπάντα στέκει και χωρίς show και φαμφάρες …
το setlist μακράν το χειρότερο, αλλά η μπάντα επιμένω οτι αν εξαιρέσουμε τον Μaynard είναι ΑΡΤΙΑ …
επίσης δεν νομίζω οτι κολημένες απόψης ειπώθηκαν …
αν μη τι άλλο αν επιστρέψεις μερικές σελίδες πίσω σε αυτό το thread θα δεις και Post μου και θα καταλάβεις τις αποψεις μου επ αυτού …
Ομολογουμένως , εύχομαι να τους είχα δει στα 90s , όταν ακόμη ψάχναμε για να βρούμε την “original” Aenema έκδοση σε δισκάδικα , όταν τρίτα μάτια και παπαρούνες μπλε ΔΕΝ υπήρχανε … αλλά τουλάχιστον χαιρόμαι που τους είδα , έστω και με το 1/4 σε κατάσταση αποσύνθεσης…
αυτα!
Τι χιτάκια μωρέ. Να πείς για το hype κτλ οκ, αλλά όχι χιτάκια 10άλεπτα κομμάτια σαν το Schism πχ. Και γώ σίγουρα θα 'θελα να ακούσω ένα Grudge, ένα Hooker With A Penis, ένα Part Of Me, αλλά μην τα ξαναλέμε. Έτσι είναι οι Tool και όποιοι γουστάρουν τους βλέπουν. Όσοι δεν γουστάρουν, απλά κράζουν γιατί έγινε τρέντυ πλέον. Όπως έγινε τρέντυ από την άλλη να ακούς TOOL, επειδή έχουν ωραίες συσκευασίες και επειδή ο Keenan τραγουδάει και στους Perfect Circle.
Φίλτατοι, πόσα τέτοια live έχουμε δει(στην Ελλάδα πάντα ε?)με ?25; Πριν απαντήσετε, σκεφθείτε την πλειοψηφία και όχι την πάρτη σας. Για μένα, ήταν η πρώτη φορά που είδα τους Tool μιας και την προηγούμενη, αν και είχα πάει, τη θεωρώ ως μη γενόμενη. Παράπονα για το σετ λιστ, θα είχα αν μας είχαν επισκεφθεί καμια 10αριά φορές ακόμα κι έπαιζαν πάντα τα ίδια. Οπότε, απαιτήσεις θα έχω όταν με το καλό μας ξανάρθουν και όσο για τον ήχο…συγκαταλέγεται πλέον στους καλύτερους μαζί με Sabbath-Ozzy & R.Waters, τα σέβη μου…
Κοιτα βασικα εχουμε διαφορετικες γνωμες και αυτο ειναι σεβαστο. Hit-ακια παντως δεν ειχαν…
Βασικα για το χτεσινο live οπως λες, δεν ησουν παρων. Αν ησουν πιστευω οτι θα ειχες διαφορετικη γνωμη αλλα και παλι δεν μπορ να ξερω. Δεν χρειαζεται να ειναι κολλημενος καποιος για να πει οτι ηταν απο τα καλυτερα live που εχει δει. Για μενα ηταν και φαντασου οτι οι Tool δεν ειναι καν μεσα στις 20 αγαπημενες μου μπαντες…
Προσωπικα αν κι θα ηθελα (οπως ολοι) μεγαλυτερο σετ, ναι θεωρω οτι με σεβαστηκαν ως φιλο της μουσικης τους (και οχι ως οπαδο). Τελος σκεψουν μονο πως θα ηταν δεκαδες κλασσικες ταινιες χωρις το καταλληλο soundtrack και κανε τον παραλληλισμο. Ναι, η μουσικη μετραει πρωτα, αλλα εφοσον μια εξαιρετικη μουσικη οπως αυτη των Tool πλαισιωνεται απο το καταλληλο σοου και τον ηχο που πρεπει, ε τοτε το αποτελεσμα ειναι το λιγοτερο μαγευτικο…
Eγώ πάλι λόγω ανειλλημένων υποχρεώσεων τους έχασα…
γι’αυτο κυκλοφορουν τοσα bootlegs στο διαδικτυο?
δεν συμφωνω εδω.εχεις δει λαιβ meshuggah,dillinger escape plan ή ακομα καλυτερα watchtower???
οσο για τη διαρκεια…
rush “snakes and arrows” tour setlist :
Set 1:
Video Intro
Intermission
Set 2:
Video Intro
Encore: