Εισαι λαθος.Οι tool δεν εχουν hit-ακια!!!οταν ο μεσος ορος των κομματιων τους ξεπερναει τα 7 λεπτα,για μενα δεν νοειται αυτος ο ορος.
τα hit-ακια των tool,για μενα, ειναι απλως τα καλυτερα κομματια τους.και απο τη στιγμη που ερχεσαι για πρωτη φορα στην ελλαδα (δευτερη χθες),και μου παρουσιαζεις το ιδιο setlist σχεδον και τις δυο φορες,αυτο ειναι ενα μεγαλο μειον σου.προσωπικα εγω θα προτιμουσα,αντι extended versions να ακουγα κανα 2 τραγουδια απο καλυτερα κομματια που χει γραψει ενα απο τα καλυτερα συγκροτηματα στο πλανητη!!!
για το show τους συμφωνω.ειναι συνιφασμενο με το λαιβ τους.
κρινεις μια συναυλια με συγκριτικα κριτηρια?δεν λεω η αναλογια τιμης\ποιοτητας σιγουρα για την χθεσινη συναυλια ητανε παραπανω απο 100%.αλλα δεν ειναι κριτηριο αυτο.
αυτο που λες για το σετλιστ δεν συμφωνω.δηλ οι pearl jam που τα παιξανε ολα,τι παθανε?ειναι πιο πολυ μαγκες απο τους tool?μπα.δεν νομιζω.απλως πιστευω,οπως εχω διαπιστωσει και απο διαφορες συζητησεις,φορουμς,κλπ κλπ,οτι οι tool εχουν καβαλησει το καλαμι.αλλοι οι tool του 2001 που για να σταυρωσεις φωτογραφια τους επρεπε να ψαξεις 20 περιοδικα και κανα 2ωρο στο ιντερνετ,και αλλο οι tool του σημερα,που προφανως ειπαν,ο κοσμος λιωνει για την παρτη μας,ας το απολαυσουμε πλεον!!
Οταν λεω χιτακια εννοω κομματια σαν το Parabola η το Schism που πλεον τα ξερει και πολυ κοσμος που δεν ασχολειται με Tool…
Οσο για την κοντρα “extended versions vs. 2 κομματια παραπανω” απλα εχουμε δαιφορετικη γνωμη. Η συναυλια αντικειμενικα (αν μπορει να να ειπωθει αυτο) ηταν καλη. Ξεραμε οτι θα εχουν πανω κατω αυτο το σετλιστ, ξεραμε την διαρκεια. Επομενως οποιος πηγε επρεπε να το περιμενει…
οκ,καταλαβα τι εννοεις με τη λεξη hit-ακια,αλλα οπως και να’χει ανηκουν στα καλυτερα κομματια των tool,και γενικα της μουσικης αυτης.ιδιαιτερα το parabola,οσοι φιλοι μου ευτυχησαν και τους ειδαν στο εξωτερικο κανα ιδιαιτερη μνεια για αυτο το κομματι!
συμφωνω οτι ξεραμε το σετλιστ,απλως εκει ειναι που μπαινουν σκεψεις :
1)μηπως τελικα η συναυλια περιειχε και τη λεξη αρπαχτη μεσα?δεν ειναι ασχημο,γκρουπ επιπεδου tool,να κανει αρπαχτες?
2)καταπληκτικη μπαντα,μοναδικη στον πλανητη.αλλα επισκεφτωμενη μια χωρα στην ιστορια της και παιζοντας για δευτερη φορα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα,τελικα δεν εκανε την υπερβαση!!!
η δεύτερη φορά τελικά ίσως είναι και καλύτερη, πέρασα ωραία σίγουρα καλύτερα με την συναυλία στο κλουβί…
το show είναι show, η ψυχεδέλεια και η ατμόσφαιρα ήταν πλύ ωραία με το τοπίο…
τα φωνητικά του maynard κάπως χαμηλά και λίγο κουλό το τέλος…αλλά ήταν ωραία μην τα ζητάμε και όλα δικά μας…
φιλε μου συμφωνω αρκετα. δεν αναφερθηκα σε ατομα του φορουμ απαραιτητα. απλα το ξερεις και συ ο ιδιος οτι υπαρχει γενικα μια tool-mania απο ατομα που τα βλεπουν ολα τελεια. αυτο το φαινομενο υπαρχει, και σε αυτο εστιασα.
το χιτακι dying freedom δεν το κανει απαραιτητα η διαρκεια του κομματιου. αν το schism που ειναι απο τα πιο γνωστα κομματια/βιντεο τους δε μπορει να θεωρηθει χιτακι τοτε ποιο μπορει;
ολες οι μπαντες εχουν ‘χιτακια’ με την εννοια που ανεφερα. ας μη το αρνουμαστε.
παιδια ναι. δε το αρνουμαι. αν δειτε ομως δεν κατεκρινα καθολου το χτεσινο λαιβ ως εμφανιση. για το σετ λιστ μιλησα. ισα ισα ανεφερα πως θεωρω οτι σιγουρα ηταν αρκετα καλυτερες οι συνθηκες.
και βασικα δεν αρνουμαι chrisp οτι ειναι συνυφασμενο το show με το λαιβ. παρολα αυτα, κατι τετοιο δεν ειναι εμποδιο για μια μπαντα του μεγεθους των tool οσον αφορα το σετ λιστ. απλα ειπα να μη στεκομαστε μονο στο show και ας δουμε λιγο παραπερα.
σου μιλα ατομο που θεωρει το aenima μια απο τις καλυτερες δουλειες εβερ στον prog ηχο. μπορεις να διαβασεις τη γνωμη μου και στο ριβιου. δεν ειμαι προκατειλημμενος δηλαδη.
Και παλι ειναι οπως το βλεπει κανεις…
καλα ναι. δε σφαζουμε κανεναν. μια αποψη λεμε. μουσικη ειναι στο κατω κατω.
αφου εχει περασει μια μερα και εχει ηρεμησει το κεφαλι μου μπορω να πω οτι πραγματι εκτελεστικα ηταν απιστευτοι (jones, carey, chancellor). τα δυο σημαντικα μελανα σημεια κατ’εμε
ο maynard
οτι περιμενα την απολυτη εμπειρια και δεν με καναν να την αισθανθω.
δεν εννοω μουσικα ή οπτικα θεματα αλλα το κατι παραπανω που ζητουσα ωστε να πω οτι ηταν το καλυτερο live της ζωης μου. κατα διαστηματα το δεκεμβριο μου δωσανε τετοια vibes αλλα χθες περιμενα οτι θα με ξεκωλιαζαν σε τετοια σκοτεινα-κλειστοφοβικα-μαγικα-tool vibes!!!
Χωρις πολλα λογια,φιλολογιες και ιστοριες για αγριους χτες οι ΤΟΟL σε ρυθμο προπονησης εδειξαν οτι ειναι η κορυφαια μπαντα στον κοσμο.Τωρα για ολους αυτους που πανε σε συναυλιες για να χτυπηθουνε σαν τα ζωα οπως καναμε οταν ειμασταν 15 χρονων η κατασταση τους ειναι τραγικη και το ξερουν και οι ιδιοι.Οποιος αντιμετωπιζει τοuς TOOL σαν να πηγαινει σε συναυλια των μεταλλικα τοτε κριμα.
Απλα εμεινα μαλακας οχι για ολα οσα λεγονται…Διαπιστωσα οτι ειναι ανθρωποι τελικα και οχι εξωγηινοι οπως νομιζα…
Και μονο που καποιοι παραπονιουνται για τον ηχο τι να πω…Ο Ηχος ηταν θεικος!!!Οχι αλλη κλαψα και μεμψημοιρια…Ελεος με την κακομοιρια σας.Δεν το εχω ξαναδει αυτο.ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΜΩΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ:x
Πραγματικά ωραίο live.
Ωραίος ήχος, ωραία σκηνικά, ωραία ατμόσφαιρα γενικώς και σκηνικό που άλλοι θα χαρακτήριζαν ανθρώπινο και άλλοι μέχρι και ξενέρωτο από το κοινό. Είμαι μάλλον στους πρώτους.
Παρ’όλα αυτά, πρέπει όλοι να παραδεχτούμε ασχέτως αν μας άρεσε ή όχι πως ήταν μια επαγγελματική αρπαχτή η όλη συναυλία.
Αν μιλαμε για το σετλιστ, εινια γουστο και καπελο της μπαντας να παιζει Ο,ΤΙ θελει. Δεν υπογραφει κανενα συμβολαιο οτι εγω θα παιξω τα κομματια που σας αρεσουν περισσοτερο…
Αν μιλαμε για την διαρκεια (90’) τοτε ισως μπορει να γινει κουβεντα, αλλα σε αυτην την περιπτωση το 75% των συγκροτηματων που βλεπουμε κανουν αρπαχτες…
εννοώ ότι δεν διακρίνω κάποιον προφανή λόγο επίσκεψής τους, πέραν της καλής οικονομικής πρότασης.
ήρθαν πριν λίγο σχετικά καιρό, έπαιξαν ουσιαστικά τα ίδια και λιγότερα.
οι οπαδοί είναι οκ με αυτό και εγώ δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα.
αλλά αυτό δεν αναιρεί πως ήταν μια άρτια μεν, αρπαχτή δε.
και δεν με εμπόδισε να ευχαριστηθώ το όσο παίξανε.
Παντως στην Τουρκια εχθες, προσθεσαν το Aenema μετα το Vicarious… και στην συναυλια του Δεκεμβρη στην Αθηνα ενω σε ολη την Ευρωπη επαιζαν η το Swamp Song η το Sober σε εμας δεν επαιξαν κανενα απο τα 2… Γενικα μου φαινονται καλοι live (ειδικα προχθες με τον καλο ηχο) αλλα εν τελει μου δινουν την εντυπωση οτι κανουν καποιο ειδος αγγαρειας, οτι δεν τους ευχαριστει αυτο που κανουν…
συμφωνω.οπως και ειπα και πιο πριν,γιατι δηλαδη οι pearl jam τα δωσανε ολα με 2,5 ωρες λαιβ???οι rush??που εχουν και τα διπλα τους χρονια??να πω και για τα φημισμενα λαιβ των psychotic waltz???
οφειλανε πολλα στους οπαδους τους.οχι μοναχα τον καλυτερο ηχο!!
οτι δινουν και γαμω τα λαιβ,και οτι παιζουν τα κομματια τους αρτια ειναι σιγουρα υπερ τους!ειναι μια απο τις κορυφαιοτερες μπαντες στον πλανητη.αυτο ειναι σιγουρο!
αν και μετα απο τα βιντεο των muse που δα στο wembley,πιστευω οτι με ενα καλο budget μπορεις να κανεις θαυματα!αρκει να το θελεις!
το θεμα ειναι οτι οι tool αλλαξαν.δεν ειναι οι tool του 2001 ή του 1996.
φαινεται απο το τελευταιο τους αλμπουμ,φαινεται απο την αλλαγη στο Image τους τα τελευταια χρονια.
Θα συμφωνησω 100%.Οσο και να μ αρεσουν ο χρονος που παιζουν ειναι πολυ λιγος σε σχεση με το μεσο ορο διαρκειας των κομματιων τους.Και στην τελικη οπως ανεφεραν και αλλοι παραπανω,υπαρχουν πολλα παραδειγματα περιοδευοντων γκρουπ με “απαιτητικη” μουσικη αυτη τη στιγμη οι οποιοι παιζουν μεχρι να τους σιχαθεις και να λες οχι αλλο.Θεοι οι Tool οκ,αλλα μην εθελοτυφλουμε κιολας σε καποια πραγματα…
Ας σταματήσουμε επιτέλους να είμαστε γκρινιάρηδες κ ξινοί κ ας εκτιμήσουμε το γεγονός πως είδαμε μια μπάντα που προσέχει κ την παραμικρή λεπτομέρεια στα live της με 25 euros στο Terravibe(!), γιατί οι Tool δεν παίζουν απλά 10 κομμάτια- προσπαθούν να βγάλουν ένα άρτιο αποτέλεσμα από το crew που τους συνοδεύει μέχρι τις οθόνες προβολής κ την εικόνα που συγχρονίζεται με την εκτέλεση των κομματιών κ δεν ξέρω κ γω τι άλλο.
Καλό να έχουμε απαιτήσεις αλλά όπως ανέφεραν αρκετοί από δω μέσα, δεν τους βλέπουμε κ κάθε μέρα… Κ αν κάποιος που έχει κ μουσικές γνώσεις νομίζει πως είναι παιχνιδάκι να παιχτούν όλα αυτά live κ μάλιστα με την απουσία του παραμικρού λάθους… ε, τι να πω, μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται!
Φίλε Γιάννη, δεν σε αδικώ. Ακούγοντας από δω κ από κει τι έγινε προχτές στη Μαλακάσα κ γω ίσως τα ίδια να λεγα. Καλό είναι όμως ένα live να το κρίνουμε από την συνολική εικόνα του κ από τα συναισθήματα που αφήνει στον κόσμο τελειώνοντας, κ γω προσωπικά έμεινα μαγεμένη.