Τοοl στη συγκεκριμενη φαση. Γενικοτερα πιστευω οτι απο τις μπαντες του Patton, δεν υπαρχει τιποτα πιο καινοτομο.
Porcupine Tree
ψηφίζω tool, κυρίως λόγω της δισκάρας aenima καθώς κ (δευτερευόντως) του lateralus (που μαζί με το de-loused in the comatorium των the mars volta είναι οι καλύτεροι δίσκοι της τρέχουσας δεκαετίας) καθώς και του undertow. δυστυχώς το 10.000 gays με απογοήτευσε :(. μετά το pot ειδικά έχει κάνα δυο κομμάτια που είτε εγώ δεν τα έπιασα, είτε απλά είναι ντροπή να βρίσκονται σε δίσκο των τουλ.
απο porcupine προτιμώ κι εγώ τις πρώτες μέρες… the sky moves sideways και τα ρέστα μου.
Θα πώ Tool μόνο κ μόνο γιατί:
- Είναι ενα συγκρότημα που η μουσική του δεν είναι από αυτόν τον πλανήτη!
- Είμαι Drummer κ το παίξημο του Danny Carey με έκανα να αλλάξω όλη την φιλοσοφία μου πάνω στο πως να παίζω ένα κομμάτι.
Αν κ Porcupine Tree δεν έχω ακούσει πάρα πολύ, σε προσωπικό επίπεδο οι Tool είναι χαλαρά σημαντικότεροι…
αποτι βλεπω οι περισσοτεροι ψηφιζουν κατα προτιμηση και οχι ποιος ειναι πιο καινοτομος, οπως λεει ο τιτλος του πολλ.
δεν εχω ακουσει αρκετη μουσικη για να πω με σιγουρια ποιοι ειναι πιο καινοτομοι, οποτε βαζω ενα Χ.
προσωπικη προτιμιση…χμμ μαλλον πορσουπιν γιατι δεν εχω προλαβει ακομη να τους λιωσω σ επιπεδο να ξερω καθε στιχο και νοτα:p, αλλα δεν ψηφιζω στο πολλ
Επειδή το 'χεις γράψει και αλλού, είναι πόρκιουπαην.
πω ρε γαμωτο…
πορσουπιν ακουγεται πιο ωραια:P
θενκς για το ινφο ενηγουεηζ
υ.γ.αυτο παει ατακες καρφωτο ε?
Που το τονίζεις?
Οι Τουλ είναι πιο καινοτόμοι, αλλά από κει και πέρα δεν ξέρω ποιον προτιμώ.
Από Tool δεν έχω ακούσει καλά το 10000 Days, ξέρω μόνο 4-5 κομμάτια από κει, και το Undertow, ενώ από Porcupine Tree πριν το Lightbulb Sun δεν έχω ακούσει νότα.
To Αenima είναι σίγουρα καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο από κάθε δίσκο των P.T. που έχω ακούσει.
Ο Wilson είναι εκνευριστικά παραγωγικός, και κει που λες πάει θα καεί με τόσους δίσκους, σου πετάει το πολύ καλό Incident και προσκυνάς, εγώ τουλάχιστον.
Και οι 2 έχουν εξωγήινους ντράμερ με χαρακτηριστικότατους ήχους, αλλά νομίζω ότι το παίξιμο του Carey στο Lateralus είναι το κάτι άλλο, απίστευτο παίξιμο…Και το Lateralus δεν το προτιμώ από το Aenima. Πραγματικά θα το σκεφτόμουν να ξαναπάω Tool μόνο γι αυτόν.
Ο Wilson βάζει μέσα τις επιρροές του, μεταλλικές και μη και πειραματίζεται συνέχεια, ενώ οι Tool μείνανε κάπως στάσιμοι, πέρα από την νωθρότητά τους.
Δύσκολο να αποφασίσω ποιον προτιμώ, ακόμη και αν έχω ακούσει μια ολόκληρη περίοδο των P.T.
τον τονισμο τον ειχα σωστο παντως:p
tool φυσικα:)
mou kanei entypwsh to 51-31
oi pt einai gia mena h megalyterh vrettanikh mpanta ths teleytais 15etias makran
alla
oi tool einai apo allo planhth
paw na valw aenima na fygw ston seirio.
pc problem = greeklish
Λοιπόν, ψηφίζω Porcupine Tree… Γιατί τους αγαπώ χρόνια τώρα, και τους έχω λιώσει σε σημαντικές στιγμές… ακόμα και στη δύσκολη φάση των πανελληνίων… αυτοί μου έδιναν δύναμη…
Βέβαια, o Maynard είναι φιλαράκι της Θεάς Tori…
Αλλά δεν έχω ακούσει πολλά απο tool… οπότε…
inb4 θρασ ατάκ από awake.
1 word/1 album to fry your brain.
aenima.
Το θέμα είναι ότι οι tool βασικά καθιέρωσαν ένα συγκερκριμένο στύλ-τεχνοτροπία και γι’αυτό θεωρούνται πρωτοπόροι,πιστεύω ότι και οι δύο όμως έχουν στοιχεία πρωτοπορείας με την έννοια ότι οι porcupine κάθε τρείς και λίγο παρουσιάζουν κάτι διαφορετικό…ψηφίζω tree…αλλά στα σημεία…
Oποιαδήποτε αμφιταλάντευση παύει να υπάρχει όταν μπει στην ζυγαριά το aenima…
Oπότε Tool με συνοπτικές διαδικασίες…
Μην ακους τον awake…porcupine tree ψηφισε…τους ξερω καλα εγω κατι τετοιους!
tool ρε
θα μείνουν αξεπέραστοι για ότι έκαναν μεσα στα 90ς
στα 90s πες καλύτερα