Tool vs Porcupine Tree: Ποιοι είναι πιο καινοτόμοι?

ναι, αυτο ειναι. :yes:

ναι. ειναι το καλυτερο. δε νομιζω παντως να εχει γραψει τοσo o Wilson. σιγουρα εχει δωσει ιδεες του για το “Death Whispered A Lullaby” το οποιο ειναι στο “Futile” του 2003 που αρχικα ηταν ενα promotional disc για την τοτε περιοδεια τους στην Αμερικη μαζι με τους Opeth. μετα αρχισαν να το διαθετουν οι ιδιοι μεσω του e-shop τους (νομιζω).

χαλαρωσε λιγο και ασε τον εαυτο σου να αφεθει…το νευρο και το αιμα του Wilson διακατεχει τον δισκο…οχι μονο στο Death…αλλα σε ολο το δισκο…εχει τον αερα του!!!

καλα ναι ο δισκος θυμιζει Porcupine, αλλα ο Wilson ειναι διπλα τους αρκετα χρονια. νομιζω γνωριστηκαν κατα τη περιοδο του Still Life και γενικα ηταν κοντα στη μπαντα από το Blackwater Park ή κατι τετοιο.

edit: κι αλλα πραγματα θυμιζουν Porcupine, αλλα δε τα χει γραψει ο Wilson :stuck_out_tongue:

Τοοl… λατρεύω και τους μεν και τους δε πάντως.

ναι δεν λεω…αλλα δεν νομιζω οτι ηταν κοντα ο Wilson σε ολα τα αλλα που θυμιζουν Porcupine…:stuck_out_tongue:

παντως περα απο τα αλλα και τα 2 αυτα γκρουπ εχουν και 2 απο τους καλυτερους και πιο μοναδικους σε ηχο και παιξιμο drummer…Danny Carey + Gavin Harrison

για τον Gavin αγαπητε σου εχω πει και απο κοντα τη γνωμη μου. σεβαστος οσο δε παει. εδεσε πολυ καλα με την υπολοιπη μπαντα.

ο αλλος εννοειται οτι δε θελει συστασεις. :respect:

ΚΡΙΜΑ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ O GAVIN!!!:bow2: :bow2: :bow2: :bow: :bow: :bow: :respect: :respect: :respect:

οσο αφορα τον wilson,ητανε διπλα στην μπαντα απο το blackwater park,οπου και ξεκινησε η συνεργασια τους με
τον wilson να κανει παραγωγη και να συμμετεχει ενεργα στον δισκο με vocals,guitar και piano οπως λεει στο booklet!!! :slight_smile:

το damnation θυμιζει γενικα 70’ς!γιατι μην ξεχναμε οτι α) και οι porcupine εχουν πολλες επιρροες απο 70΄ς και β) την λατρεια του akerfeldt για τα 70’ς και μπαντες οπως οι camel!!!

[QUOTE=shortsman;240166]ΚΡΙΜΑ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ O GAVIN!!!:bow2: :bow: :bow: :respect: :respect: QUOTE]

Shortsman και Angmar κρατήστε την σκαντζοχοιροδεντρίτιδα (!!!) ζωντανή! :lol: (όποτε θέλτε, κερνάω ό,τι θέλτε!!!) :stuck_out_tongue: Gavin Harisson, απίστευτος, απλώς…και Ricahrd Barbieri στα πλήκτρα για να μην τον υποτιμήσουμε καθόλου… :wink:

(Ευχαριστώ για την υπόδειξη του δίσκου, δεν τον έχω ακούσει :tomato: , θα διορθώσω τάχιστα την παράλειψή μου…:oops: )

εφοσον γουσταρετε gavin
δειτε οπωσδηποτε το dvd των porcupine tree ,οπου πραγματικα ειναι απολαυση να τον βλεπεις να παιζει!!!

Ο τυπος ειναι απλα ΘΕΟΣ!!!

Και οι 2 τους είναι θεοί, και οι δυό τους επιρρεάσαν τρελά όποιο μουσικό βρέθηκε στο δρόμο τους, και οι 2 τους περάσαν απίστευτες καινοτομίες στο σκληρό ήχο, και οι 2 τους μου αρέσουν το ίδιο αλλά μόνο από την άλλη οι Tool είναι όντως πιο καινοτόμοι(μαζί με τους Meshuggah ότι πιο προτωποριακό έχει εμφανιστεί στο σκληρό ήχο από την εποχή των Queensryche) και κάτι άλλο που πιστεύω λέει πολλά: Οι Tool επιρρεάσαν πάρα πολλούς μουσικούς προγενέστερους τους(Τheater, Fates Warning, Buddy Lackey).

Tώρα από την άλλη πρέπει να αναγνωρίσουμε στους porcupine tree 3 σημεία που υπερτερούν. 1ον είναι ένα άτομα που τα κάνει όλα σχεδόν μόνος του και όχι μια κολλεκτίβα, 2ον είναι πολύ πιο παραγωγικός και δεν έχει βγάλει ούτε ένα δίσκο που στην πιο ξεφτυλισμένη περίπτωση δεν θα τον πεις έστω πολύ καλό(είναι πιο εύκολο για τους Tool με ένα δίσκο ανα 5ετία), 3ον διαφοροποιούνται πιο πολύ από δίσκο σε δίσκο.

Στα τελευταία οχι και τόσο όμως…Βρηκε μια καλή φορμουλα στο Ιn absentia ο Wilson και απλά την αναπλάθει…(χωρίς βεβαια αυτο να σημαίνει οτι υστερούν σε ποιότητα…)

Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες. Εμένα πολύ πιο διαφορετικά μου φαίνονται τα 3 τελευταία μεταξύ τους παρά τα “Lightbulb Sun” και “Stupid Dream”. Εντάξει στα σίγουρα δεν υπάρχει η αλλαγή που υπήρχε από “Up The Downstairs” σε “Sky Moves Sideways” και από εκεί στο “Signify”. Αν είναι να τον κατηγορήσεις τον Wilson ότι προχωράει πιο αργά απότι παλιότερα μάλλον θα πρέπει να το πεις γενικά στη μετα-Signify περίοδο. Μάλλον αυτό έχει να κάνει ότι έκανε ότι πειραματισμούς έκανε στα 4 πρώτα(με την έννοια ότι μέσα σε ένα δίσκο σεν ξέρεις τι να περιμένεις από τραγούδι σε τραγούδι) και μετά από εκεί και πέρα η μετέπειτα πορεία του είναι χωρισμένη σε περιόδους με κοινά γνωρίσματα που πιστεύω ότι το βαφτίζουμε “βρήκε μια φόρμουλα”. Εμένα προσωπικά κάτι μου λέει ότι το επόμενο τους θα είναι αλλαγή κεφαλαίου. Όπως και να χει, όποιος και να έχει δίκιο από τους 2 μας, το αξιοθάυμαστο είναι ότι έχει 15 χρόνια παραγωγικότατης πορείας χωρίς να έχει δείξει σημάδια συνθετικής κοπώσεως.

+1,αυτο ακριβως γινεται,χωρις βεβαια να μην βγαζει δισκαρες…ειμαι φαν των Porcupine απο παλια,αλλα γουσταρω κυριως τα παλια κ οχι τοσο την μετλ φαση τωρα-Voyage 34,sky moves sideways κτλ…δισκαρες- αλλα κ τωρα μια χαρα γκρουπαρα ειναι…απο την αλλη,οι tool ειναι οι tool,οπωτε…δεν ψηφιζω:p :stuck_out_tongue:

αυτο,ναι,ο τυπος ειναι θεουλης κ τρομερος μουσικος εν τελει…

το aenima ειναι σαν το υπερατου στα ‘χαρτακια’ που παιζαμε μικροι

δεν χανει απο κανεναν…

Εγώ ψήφισα Tool αλλα ομολογουμένως με μια δόση προκατάληψης.

Το λέω αυτό γιατί για τους Porcupine δεν μπορώ να πω ότι έχω πλήρη εικόνα, ολόκληρα έχω ακούσει μονο το “In Absentia” και το “Deadwing” (επη βεβαια), και απλώς εκλαμβάνω ως δεδομένο ότι ούτε οι Porcupine ούτε κανεις άλλος δεν συγκρίνεται με τους Tool σε ριζοσπαστισμό και καινοτόμο πνεύμα! Στο μυαλό μου τα πλέον φρέσκα συγκροτήματα των τελευταίων χρονων είναι οι Dillinger Escape Plan, οι System of a Down, οι Meshuggah και οι Mars Volta, αλλα κανεις απ όλους αυτούς δεν έχει αφήσει στη μουσική το αποτύπωμα των Tool… λυπάμαι είμαι fanboy το ομολογώ!

Δυσκολο γιατι και οι 2 μ’αρεσουν εξισου.Αλλα θα πω Tool λογω κολληματος.