Χαμένο απο χέρι και παραχρήμα, το νοήμα των χανόι απο χαύνους οπαδούς των χρηματισμένων (απο διαφημήσεις), χρωματισμενων αποψεων καθε Χρονοπουλου. (φτου δεν μου βγήκαν όλα με Χ.)
Signal, με πιάνεις και μέ “συμπηκνώνεις” σε 5-6 γραμμές.
Αφήνω λοιπόν μια μάζα στον αυτισμό και στην αυτό-δικαίωση και αυτόεξίψωση, να ευαγγελίζεται τις 5-10 μπάντες που όλως τυχαίως είναι στα τσαρτς, προωθούν εταιρίες μέσα, κτλ κτλ…και της αρέσουν.
αφού πιθανά αυτή αποτελεί και το σύνολο των ακουσμάτων της.
Ζήτω ο μουσικός μεσαίωνας. Ζήτω οι White Stripes !!! (εμαφνές παράδειγμα - πως μεγάλη μάζα ευαγγελίζεται, μίνιμαλ κουλαμάρες, ενώ χάνει τόνους συγκινισιακών μελωδιων και ικανού παιξίματος,
επειδή δεν θα γυρίσει τα κωφευώντα ώτα της για να ακούσει…
ο Steve Vai έκανε λάθος. The audience is NOT listening ! )
(χαρακτηριστικό παράδειγμα : Κιθαρίστας, συνθέτης, τραγουδιστής, κριτικός σε webzine, που έχει παρόμοια στάση ενάντια στα παλαία, έπαθε μεγάλη ΗΤΤΑ ακούγωντας το “The Most Beautiful Pain” του Robby Valentine (άπειρα βραβεία, Ασημένια αρπα εντισόν κλπ κλπ κλπ.) τον οποίο παρά τους 7-8 δίσκους αγνοούσε… δηλαδή όταν/αν ακούσει το United, τι θα κάνει μετάνοιές ? και το εκθίασε …(ο δε στουραίτης που ΝΡΟΠΗ του, αφού κάτεχει κιόλα, σχεδόν έθαψε…επειδή λέει μοιάζει με queen - wow, καλό κριτήριο για να πείς οτι ένας δίσκος είναι κακός - που έιναι μόνο κατά 10 % σώστό κιόλας εκτός αν άκουσε το δίσκο - ξεπεταουά !!!), ο δίσκος πάτωσε… και μιλάμε για ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ αντε γειά. και απο παίξιμο και εκτέλεση και συναίσθημα… και ο νέος βγήκε μόνο Ιαπωνία… όπως θα βγεί μάλλον και το πιο απλό pop/αlbum με τη marlies (οπαδοί της anneke - ας το τσεκάρετε…)
Όταν λοιπόν υπάρχει τέτοια απαξίωση, λόγω άγνοιας, (κακού ή διαφορετικού γούστου) και λόγω ανοησίας (ναι ναι δημοσιογραφίσκε Α, Valentine είναι οτ κανονικό του επώνυμο, να το αλλάξει θές επειδή το βρίσκεις γελοίο ? Και εγώ θεωρώ την κοιλιά σου αστεία αλλά δεν βγήκα να το πώ) απο κοινό και απο (ΧΑΧΑΧΑ) κριτικούς, για λόγους αστείους και άνευ ουσίας… ναί… τότε άνετα μπορώ να πώ οτι η μουσική πέφτει σε κωφευωντα ώτα - που αντιλαλλούν sloganακια και μασήμενες απόψεις τις οποίες ενστερνίζονται.
Προσοχή - ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΖΕΙ αν στην τελική ΔΕΝ θα αρέσει ή ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ σε κάποιον ΠΧ ο Robbie Valentine.
Απλά ή απαξίωση με κάνει και τα παίρνω. Δηλ, αν εμένα μου αρέσει - δεν έχει και τόσο σημασία. Τα CD τα έχω. Case Closed, απλά η λογική - ΧΩΡΙΣ κάποιος να έχει ακούσει να αππορίπτει…διοτί το λεεί ο ροκαβλος,
(μήν πούμε οτι όλοι εδω μέσα έχουν ακούσει RV για παράδειγμα και τον έχουν απορρίψει… ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας είναι ζήτημα αν τον έχουν ακούσει 10 άτομα) αυτό ναι μου κάθεται κάπως. Κριτικάρετε όλοι τους HANOI, οι μισοί χωρίς να έχετε ακούσει νότα και σχεδόν όλοι χωρίς να τους έχετε δεί ζωντανά… πφφφ … να πώ ότι απαξιώ να συνεχίσω μια συζήτηση αν δεν μιλάω σε όμοια βάση ???
Υπάρχει προφανής πρόθεση να γίνω ο οίστρος (*) και για αυτό παράθεσα τα επιχειρήματα μου, αλλά απο την άλλη, δεν υπάρχει σκέψη παρα μόνο αντίλογος μετά απο 3 δευτερόλεπτα του post μου.
Θα γυρίσω στο παράδειγμα μου με το βιβλίο. Έστω οτι η μουσική είναι μια πανανθρώπινη γλώσσα, που δεν χρειάζεται να την ξέρεις για να την κατανοήσεις…
α) αν την ξέρεις την κατανοείς καλύτερα, με μεγαλύτερη πληρότητα και μπορείς να εκτιμήσεις την δυσκολία της και να απολάυσεις κάποια πιο εξεζτημένους και ασυνίθιστους τρόπου γραφής που σε άλλους μπορεί να φαίνονται “κινέζικα” ή να μην μπορούν να εκτιμήσουν εξίσου ή και καθόλου.
β) θα διάβαζες ένα βιβλίο το οποίο θα έλεγε, 123/321/123/321/123/321… ? και όχι κάτι που θα έλεγε 14324/23123/21323 ? (χοντροκομμένο παράδειγμα) και στη σύγκριση θα έλεγες κιόλα οτι το πρώτο είναι πιο ώραιο - και σου αρέσει a priori, χωρίς να έχεις διαβάσει καλά το δεύτερο ??? Δηλαδή με αυτή τη λογική ας απαξιώσουμε τον Θερβάντες ! Ζήτω η κατερίνα Τσεμπερλίδου. χαχα !
γ)Δεν θα θεωρούσες σεβαστόν αυτόν που έχει διαβάσει 232322323 βιβλία ξέρωντας τη γλώσσα - εστω και όχι τέλεια ? Μπορεί τα γούστα σας να μην συνέπιπταν… αλλά…
δ) αν έβγενε κάποιος και σου έλεγε… ω κοίτα… κατερίνα τσεμπερλίδου… WOW, θα του έλεγες, ατς μεγάλε, είναι μοδάτη - αλλα διάβασε και ένα θερβάντες να οσυ φύγει η πυτιρίδα … !
και 2-3 bonus.
- με ένα delay/reverb whatever, λογικά θα δημιουργηθούν αρμονικές. - με ενα distortion πετάλι… ξέρω κι έγω…
- γιάννη κατανοώ οτι ώρες ώρες είμαι αρκετά ασύντακτος, ακαταλαβίστικος, κάνω references σε πράγματα που μόνο έγω κατανοώ, επειδή είναι βιώματα μου που μπορεί να μην τα έχουν βιώσει άλλοι, κανω code-language-mixing… αλλά ο διάολος αν κατάλαβα τα μισά απο αυτά που λές με τις χοντροκοπιές και τις παραπομπές σου… ; ίσως φταίνε οι ώρες ενασχόλησης μου με php.
tolkki - καλύτερα απελευθερώσου - απο τις 27/12/07 δεν έχω σχέση με τις μιούσικ μπίζνες. παραιτήθηκα.